Overval in woning

Castricum, donderdag 15 januari 2015

Donderdag aan het einde van de middag werd bij de politie gemeld dat er een overval had plaatsgevonden in een woning, waarbij twee daders gevlucht zouden zijn in de richting van de Vondelstraat. De politie is direct op zoek gegaan naar de daders en heeft een onderzoek ingesteld. Hierbij werd o.a. ook een politiehond ingezet. De daders werden niet meer aangetroffen. De politie heeft na de overval een buurtonderzoek ingesteld, op zoek naar getuigen en/of buurtbewoners die mogelijk iets gezien zouden hebben. In de woning waren ten tijde van de overval een vrouw en haar kind aanwezig, de vrouw raakte lichtgewond en werd door de overvallers bedreigd. De overvallers zijn er met buit vandoor gegaan.

Ongeval A7

Benningbroek, donderdag 15 januari 2015

Een bedrijfsbusje kwam donderdagochtend op de A7 op zijn kant terecht na een aanrijding met een auto. Een automobilist reed op de linkerrijstrook richting Hoorn. De bestuurder van een bedrijfsbusje wilde inhalen en ging naar links. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zijn auto werd rechtsvoor aangetikt. De auto raakte de linker vangrail en kwam uiteindelijk op de vluchtstrook tegen de rechter vangrail tot stilstand. Het busje kwam op zijn zijkant tot stilstand. Beide bestuurders werden ter plaatse door medisch personeel nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Het verkeer kon via de linkerrijstrook langs het ongeval.

Inbreker aangehouden

Alkmaar, donderdag 15 januari 2015

De politie heeft donderdagochtend een 20-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak aan de Wilhelminalaan. De politie kwam de man op het spoor door verklaringen van getuigen en het uitkijken van camerabeelden. Tijdens het onderzoek heeft de politie in de omgeving waar de verdachte is aangehouden diverse goederen aangetroffen, die afkomstig zijn van de inbraak. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en zit nog vast.

Auto met aanhangwagen van de weg geblazen

Stompetoren, donderdag 15 januari 2015

Een auto met aanhangwagen raakte donderdagochtend van de weg door de harde wind. Omstreeks tien voor half acht verloor de automobilist de controle over zijn auto met aanhangwagen. De auto belandde in het water langs de Noordervaart in Stompetoren. De lege dichte aanhangwagen bleef op de kant aan de auto vastzitten. De hulpdiensten zette groot in. Naast duikers werd ook een traumahelikopter ter plaatse geroepen. De man wist zelfstandig uit het voertuig te komen en nam zijn hond mee. De automobilist werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Een berger heeft de aanhangwagen, die compleet in stukken lag, en de auto afgesleept. Een auto liep twee lekke banden op toen deze over brokstukken van de aanhangwagen reed. Het verkeer werd via de stille kant van de Noordervaart geleid.

Inbreker overlopen

Alkmaar, woensdag 14 januari 2015

Wederom is er woensdagmiddag een inbreker overlopen in Alkmaar. De jongen werd in een woning aan de Wilhelminalaan in Alkmaar betrapt. Hij ging er met onbekende buit op de fiets vandoor. Het betreft een getinte jongen met een blauwe spijkerbroek, een donkerblauw jack en een gebreide muts over een petje. Hij heeft een blauw /witte plastic tas mee. Afgelopen maandag vonden er in de buurt twee inbraken plaats waarbij de daders werden overlopen. Om 15.00 uur betrapte en 75 jarige bewoonster aan de Oranjelaan een inbreker. 40 minuten later werd een 68 jarige vrouw aan de Troelstrakade het slachtoffer van een inbraak. Ook zij overliep de inbreker. De politie is op zoek naar de dader en vraagt mensen via Burgernet uit te kijken.

Verdachte opnieuw aangehouden in onderzoek Rolf Langenberg

Beets, woensdag 14 januari 2015

In het onderzoek naar de dood van Rolf Langenberg in Beets heeft de politie woensdag opnieuw een 49-jarige vrouw aangehouden. Zij is al eerder aangehouden geweest op verdenking van betrokkenheid bij het wegmaken van het stoffelijk overschot, maar wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de moord c.q. doodslag. De in oktober aangehouden 53-jarige man zit nog steeds vast. Hij staat donderdag voor de rechtbank in Noord-Holland op een zogeheten pro-formazitting. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Het onderzoek wordt voortgezet. Het slachtoffer werd in oktober als vermist opgegeven. Tijdens het onderzoek werden menselijke resten gevonden, die van Langeberg bleken te zijn.

Gewonden bij ongeval A7 bij Wognum

Wognum, dinsdag 13 janauri 2015

Bij een verkeersongeval op de A7 bij Wognum zijn dinsdagmiddag drie gewonden gevallen. De bestuurder van de auto verloor op de afrit naar Wognum door onbekende oorzaak de controle over het stuur. Het voertuig reed tegen een lichtmast, reed een talud af en kwam op de zijkant tegen een boom tot stilstand. Een van de inzittenden werd door de brandweer uit het voertuig gehaald. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigenoproep straatroof

Alkmaar, dinsdag 13 januari 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof dinsdagochtend omstreeks 10.15 uur aan de Korte Vondelstraat. Het 58-jarige slachtoffer wilde geld in de parkeerautomaat gooien toen haar portomonnee uit haar hand werd gegrist. De verdachte rende vervolgens weg in de richting van de Koelmalaan. De politie is op zoek naar een getinte man van omstreeks 25 jaar, 1.80 meter lang, met een slank postuur en donker, kort, stekelig haar. De man heeft bruine ogen, droeg een zwarte lederen jas tot op de heup, een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen. Heeft u iets gezien of weet u wie de politie zoekt? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met 0800-7000.

Hennepkwekerijen opgeruimd

Regio, dinsdag 13 januari 2015

Dinsdag heeft de politie van Noord-Holland meerderen hennepkwekerijen in verschillende gemeenten opgedoekt. In Bergen is een kwekerij ontdekt aan de Leo Gestelweg. In twee ruimtes stonden in totaal 412 planten, deze zijn vernietigd. Daarnaast was er sprake van diefstal van stroom, er was geen verdachte aanwezig. In Zuid-Scharwoude zijn 100 planten ontdekt en vernietigd aan de Korteweide. Ook hier is stroom gestolen, er is een 53-jarige vrouw uit Zuid-Scharwoude aangehouden. In Hoorn is op de zolder van een woning aan de Lijster een kwekerij aangetroffen met 246 planten. Uit onderzoek is gebleken dat er eerder in de woning een hennepkwekerij is aangetroffen. Een 34-jarige man uit Hoorn is in de woning aangehouden. In Grootebroek is een hennepkwekerij met 298 planten uit een woning aan de Graaf Willemstraat ontruimd. De planten zijn vernietigd. Uit onderzoek is gebleken dat het de tweede oogst betrof. De 51-jarige bewoonster is aangehouden. Ook hier is stroom gestolen. Aangezien de woning een huurwoning betreft zal uitzetting volgen. Aan de Waardepolderhoofdweg in Wieringerwaard is een kwekerij aangetroffen waar voor ongeveer 20 kg aan henneptoppen stond te drogen. Ook hier is stroom gestolen. Er zijn geen verdachten aangehouden en de politie stelt onderzoek in.

Aanrijding N245

Oudkarspel, dinsdag 13 januari 2015

Vijf aanhoudingen poging overval

Blokker, dinsdag 13 januari 2015

De politie heeft dinsdag drie jongens van 16 en 17 jaar uit Hoorn en Abbekerk aangehouden. Zij worden verdacht van een poging overval op 10 december jl. op de Benonilaan. Er belden toen rond 14.45 uur drie jongens aan bij de woning die binnendrongen zodra de deur werd geopend. Er werd gedreigd met een vuurwapen. De overvallers vertrokken weer zonder buit. Het overvallenteam kon na onderzoek de drie verdachten aanhouden. Zij worden vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Een 17-jarige jongen uit Blokker en een 18-jarige jongen uit Hoorn zijn eveneens aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de poging overval.

Vrouwen betrappen inbrekers

Alkmaar, maandag 12 januari 2015
Een 75-jarige vrouw heeft maandagmiddag rond 15.00 uur een inbreker in haar woning aan de Oranjelaan in Alkmaar betrapt. Samen met haar dochter kwam de vrouw thuis. Bij aankomst waren de gordijnen gesloten; bij vertrek had de bewoonster deze open gelaten. Toen de twee vrouwen naar binnen keken, zagen zij dat de woonkamer overhoop was gehaald. Toen zij de woning wilden betreden via de voordeur kwam er net een man via de achterzijde naar buiten gelopen. Dit was de inbreker. De man ging er vandoor in de richting van het Zanderspad. De verdachte wist de woning binnen te komen door een raam aan de achterzijde in te gooien met een beeld. De woning is door de inbreker doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat er precies buit is gemaakt. De verdachte is rond de 17 jaar oud, 1.60 meter lang en had een slank postuur. De man droeg een zwarte jas met capuchon. De inbreker had een grijs petje op zijn hoofd en droeg een zwarte rugtas op zijn rug.

Alkmaar, maandag 12 januari 2015
Een 68-jarige Alkmaarse kreeg maandagmiddag rond 15.40 uur de schrik van haar leven toen ze een inbreker in haar woning betrapte. Dat gebeurde aan de Troelstrakade in Alkmaar. In de gang van de woning stond de vrouw oog in oog met een wildvreemde jongen. Bij het zien van de bewoonster is de verdachte de woning uitgevlucht. Daar is de verdachte op een mountainbike gestapt en weggefietst in de richting van de P.L. Takstraat. Er zijn geen spullen weggenomen. Vermoedelijk is de jongen via de niet afgesloten achterdeur binnengekomen. Volgens de vrouw was de inbreker rond de 14 jaar. De verdachte was ongeveer 1.60 meter lang en had een brede neus. De jongen droeg een zwarte kort jas en had een grijze capuchon over zijn hoofd. Verder droeg de verdachte een zwarte broek en vertrok de jongen op een donkere mountainbike.

1100 liter gasolie gestolen van bouwterrein

Avenhorn, maandag 12 januari 2015

De politie zoekt getuigen van de diefstal van een flinke hoeveelheid gasolie langs de Jaagweg in Avenhorn. Deze brandstof werd gestolen uit een hydraulische graafmachine en een gasolietank. Op het gecreëerde bouwterrein langs de N203 (nieuwe Westfriesiaweg) werd ruim 1100 liter gasolie gestolen. De diefstal van de olie heeft vermoedelijk flink wat tijd in beslag genomen. Mogelijk is mensen dit opgevallen. De diefstal heeft tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en maandagochtend 07.00 uur plaats gevonden.

Een brug te ver

Heerhugowaard De Noord, maandag 12 januari 2015

De bestuurder van een bedrijfsbus beleefde maandagochtend spannende momenten bovenop een brug. De leverancier van deuren moest bij een adres zijn aan de Middenweg in De Noord. Het was nog donker en de huisnummers waren niet leesbaar. De man reed over een bruggetje naar een woning toe. Het bleek de verkeerde woning dus keerde de man om vervolgens over het zelfde bruggetje te rijden. Het bruggetje bleek echter in staat van ontbinding waarna de bedrijfsbus er door heen zakte. Met moeite kon de chauffeur de voorwielen van de bus op vaste grond te krijgen. De bus van de brug af rijden bleek echter onmogelijk. In afwachting van de berger beleefde de man spannende momenten. De brug bleek in zeer slechte staat te verkeren. Niet alleen de planken waren aan vervanging toe, ook de palen bleken doorgerot. De berger bracht uitkomst. Met enkele dikke balken en planken kon de bus, tot opluchting van de chauffeur, vlot van de brug gereden worden. De man moest uiteindelijk bij de buren zijn. Letterlijk een brug te ver.  

Camper van de weg geblazen

Oterleek, zondag 11 januari 2015

Op de Huygendijk in Oterleek is zondagavond een camper van een talud gereden. Door een harde windvlaag verloor de bestuurder de controle over zijn camper en reed van een talud. De camper kwam op zijn kant op een fietspad tot stilstand. De bestuurder en passagier raakten niet gewond. Een berger kwam met twee wagens ter plaatse om het voertuig te bergen.

Auto te water in Bergen

Bergen, zaterdag 10 januari 2014

Een vrouw is zaterdagavond op de Schapenlaan in Bergen met haar auto te water geraakt. De vrouw reed op de Zuidlaan en wilde rechts afslaan de Schapenlaan op. Door onbekende oorzaak vloog ze uit de bocht en kwam in een sloot terecht. Politie en brandweer hebben de vrouw uit de auto gehaald. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen gezocht verkeersruzie

Broek op Langedijk, zaterdag 10 januari 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersruzie die zaterdag tussen 10.45 en 11.00 uur plaatsvond op de Westelijke Randweg. Een 22-jarige man uit Velsen-Noord reed hier in de richting van de Pepsi-fabriek toen er een andere automobilist vlak achter hem kwam rijden. Deze haalde de 22-jarige man in en ging voor hem rijden, waarna hij zijn auto tot stilstand bracht voor hem op de weg. De bestuurder stapte uit en liep naar de auto van de 22-jarige man, die inmiddels ook gestopt was. Deze kreeg uit het niets een vuistslag op zijn gezicht. Hierdoor ging zijn bril stuk en liep hij een verwonding op aan zijn neus. Hierna ging de automobilist terug naar zijn auto en reed weg. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Heerhugowaard op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewapende overval op winkel

Alkmaar, donderdag 8 januari 2015

Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een overval gepleegd op een tabakszaak aan de Vondelstraat in Alkmaar. Een man met een bivakmuts op kwam in de winkel en bedreigde de winkelier met een steekvoorwerp. De winkelier en een klant konden de winkel echter verlaten. Even later kwam de overvaller naar buiten met sigaretten. Hij liep weg in de richting van de Hooftstraat. Er raakte niemand gewond. De overvaller is een vermoedelijk blanke man, met een lengte van 1.90 tot 1.95 meter en een leeftijd van 25 tot 30 jaar. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een zwarte bivakmuts, een zwarte trainingsbroek met witte streep aan de zijkanten en witte schoenen met 2 zwarte strepen aan de zijkant.

Harde wind blaast motorrijder van N248

Schagen, vrijdag 9 januari 2015

Bij een eenzijdig ongeval op de N248 in Schagen is vrijdagochtend omstreeks zeven uur een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder werd door de harde wind van de weg geblazen. Hij liep bij de val een beenbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. En berger heeft de motor opgehaald. Hij werd daarbij geholpen door twee agenten. De N248 tussen Schagen en Schagerbrug was door het ongeval drie kwartier afgesloten.

Klikobak in brand gestoken

Alkmaar, donderdag 8 januari 2015

In een steeg achter een woning aan de Macedoniëstraat in Alkmaar is donderdagavond een klikobak in brand gestoken. Het vuur sloeg over naar een schutting en een poort. In de steeg werd een jerrycan met benzine aangetroffen. Mogelijk is hiermee de brand gesticht. De politie doet onderzoek.

Brommer in brand in tunnel

Alkmaar, donderdag 8 januari 2015

Drie auto’s in brand in Heerhugowaard

Heerhugowaard, donderdag 8 januari 2014

In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 1:45 uur, kwam bij de brandweer een melding binnen van een autobrand aan de Theodora Havertuin. Twee auto’s die naast het brandende voertuig geparkeerd stonden, raakten ook beschadigd door het overslaande vuur. De brandweer heeft de brandende auto’s geblust waarna de plek werd afgezet voor het politieonderzoek. Mogelijk heeft een brandende kerstboom de eerste auto, een Volvo S40, in brand gezet. Bergers hebben na het politieonderzoek de drie voertuigen, een Volvo S40, een Opel Astra en een Mercedes bedrijfswagen afgesleept. Getuigen die informatie hebben die de politie kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard via tel. 0900 8844. Anoniem kan ook: tel. 0800 7000.

Pleziervaartuig in brand aan Molenkade in Alkmaar

Alkmaar, donderdag 8 januari 2014

Aan de Molenkade werd in de nacht van woensdag op donderdag brand ontdekt in een pleziervaartuig. Een half uur eerder was een buurtbewoner met zijn zijn hondje langs de boot gelopen. Er leek toen niks aan de hand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het bootje. De brandweer had de brand snel onder controle. Er waren geen personen aan boord. De oorzaak zal worden onderzocht.

Kat vast in stroperstuig

Heerhugowaard, woensdag 7 januari 2014

Op zondag 28 december is een dode kat aangetroffen in het water van de Oostertocht in Heerhugowaard, ter hoogte van de Drecht. De kat bleek verstrikt te zitten in een soort stropersvistuig en is vervolgens in het water overleden. De Dierenpolitie is op zoek naar getuigen die wellicht mensen hebben gezien die op of voor 28 december in de berm een strik hebben gezet. U kunt bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

70-jarige fietser gewond bij aanrijding in Heerhugowaard

Heerhugowaard, woensdag 6 januari 2014

Een 70-jarige fietser raakte woensdagmiddag gewond bij een aanrijding in Heerhugowaard. De man fietste op de Middenweg. Op het kruispunt met de Geul / Diamant werd de man aangereden door een automobilist. De automobilist stopte even, maar reed daarna door. De verwondingen van de fietser leken in eerste instantie ernstig. Naast twee ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Het traumateam hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De doorgereden automobilist melde zich bij een ambulancepost. Hij werd later aangehouden door de politie in verband met het verlaten van een ongeval zonder zich bekend te maken. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben de aanrijding in onderzoek.

Hardrijder verliest rijbewijs

Anna Paulowna, dinsdag 6 januari 2014

Dinsdagmiddag omstreeks 12.00 uur is het rijbewijs van een 23-jarige man uit Anna Paulowna ingevorderd. Agenten reden op de Keinsmerweg richting Anna Paulowna toen zij een motorrijder zagen die harder reed dan de maximale toegestane snelheid. De gemeten snelheid na correctie was 165 km per uur, dit betekent dat de motorrijder 85 km te hard reed. Agenten zetten de achtervolging in en gaven de motorrijder een stopteken. De motorrijder negeerde deze en reed met hoge snelheid het Kluutplantsoen op. De motorrijder wist te ontkomen door een fietspad op te rijden. Via het kenteken van de motor konden agenten enkele minuten later de motorrijder thuis bezoeken en zijn rijbewijs innemen.

Aanrijding Schellinkhout

Schellinkhout, maandag 5 januari 2015

Bij een aanrijding op de N506 in Schellinkhout is maandagochtend een scooterbestuurder gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op het kruispunt met de Dorpsweg. De scooterbestuurder kwam in botsing met een auto. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Het kruispunt was enige tijd deels afgesloten.

Grote brand in Benningbroek

Benningbroek, maandag 5 januari 2014

In een bedrijfspand aan de Tuinstraat in Benningbroek is maandagochtend om drie uur een brand uitgebroken. Het betreft C. Vlaar Benningbroek BV.

Politie onderzoekt brand gestolen auto

Obdam, zondag 4 januari 2015

Aan de Dorpsstraat is zondagavond, om 21.33 uur, brand uitgebroken bij een auto. Zowel de auto als de kentekenplaten bleken te zijn gestolen. De politie doet onderzoek of sprake is van brandstichting. Het voertuig is afgesleept voor nader onderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844. Liever anoniem melding maken? Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Woningoverval Stompetoren

Stompetoren, zondag 4 januari 2015

Zaterdagnacht rond 00.30 uur werden de bewoners van een woning aan de Oterlekerweg overvallen door twee personen. Via de achterkant van de woning wist het tweetal binnen te komen. Beide bewoners werden op het hoofd geslagen en bedreigd. De mannelijke bewoner is in gevecht geraakt met één van de overvallers. Daarna zijn de twee verdachten de woning uit gevlucht en weggereden in een kleine donkerkleurige auto. Beide bewoners zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek gestart.

Vier gewonden bij ongeval op Afsluitdijk

Breezanddijk, zaterdag 3 januari 2015

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Afsluitdijk zijn zaterdagmorgen vier personen gewond geraakt. De 23-jarige bestuurder uit Alkmaar heeft door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Hierdoor botste de auto eerst rechts en vervolgens links tegen de vangrail. De auto kwam uiteindelijk dwars op de weg tot stilstand. Een blaasproef resulteerde in een A-indicatie (220 tot 285 μg/l). Er is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of de man te veel had gedronken. Bij de man in de auto zaten drie passagiers: een 25-jarige man uit Alkmaar, een 23-jarige vrouw uit Slootdorp en een 18-jarige vrouw uit Stompetoren. Alle vier inzittenden zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze alleen oppervlakkige verwondingen hadden opgelopen. Ze konden na onderzoek weer naar huis.
Het verkeer heeft enige tijd hinder ondervonden van het ongeval, omdat één rijstrook afgesloten is geweest.

Motorrijder overleden op de A7

Middenmeer, zaterdag 3 januari 2015

Zaterdagochtend rond 05.30 uur is een 38-jarige motorrijder uit Wieringerwerf overleden bij een ernstig verkeersongeval op de A7. De man overleed ter plekke. Na dit dodelijk ongeval hebben verkeersongevalsanalisten een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. De A7 is een aantal uren afgesloten geweest voor het verkeer.


Aangehouden voor verzet

Alkmaar, zaterdag 3 januari 2015

De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.55 uur een melding binnen van overlast door jongeren op het Hofplein. De politie ging ter plaatse en trof daar tevens een man aan, die nog gesignaleerd stond voor 42 dagen hechtenis. De man werd hierop aangehouden, waarna een 19-jarig familielid zich begon te bemoeien met de aanhouding. Hij probeerde hierbij een van de politiemensen te slaan. Hierdoor ontstond een vervelende situatie, waarna de 19-jarige inwoner van Zuid-Scharwoude werd aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vlammen laaien op aan Langestraat

Alkmaar, vrijdag 2 januari 2015

De Alkmaarse brandweer werd vrijdag in de nachtelijke uren opgeroepen voor nabluswerkzaamheden aan de Langestraat. Een verkeersregelaar zag midden in de getroffen winkels licht flikkeren en rook opstijgen. De brandweer kwam ter plaatse en deed onderzoek. Omdat de brandhaard vanaf de grond moeilijk te bereiken was werd er een hoogwerker bij gehaald. De brand was gauw bedwongen waarna de spuitgasten weer retour kazerne konden.

Met drank op over de kop

Schagerbrug, vrijdag 2 januari 2015

Op vrijdagmorgen, juist na middernacht, kreeg de politie melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Provincialeweg onder Schagerbrug. Ter plaatse bleek dat een auto over de kop was geslagen ter hoogte van de kruising van de N248 met de Korte Ruigeweg.De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Callantsoog, verklaarde te snel te hebben gereden. Hierdoor was hij in een bocht in de weg in de berm terecht gekomen, waardoor de auto over de kop was geslagen. De bestuurder had op eigen kracht de auto verlaten. Wel werd hij voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.
Aangezien de man alcohol had gebruikt, werd van hem bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd in venband met een eerder geval van rijden onder invloed. Bovendien was de auto niet verzekerd.

Poging straatroof Heerhugowaard

Heerhugowaard, donderdag 1 janauri 2015

Een 24-jarige man uit Heerhugowaard is donderdagavond rond 22.00 uur het slachtoffer geworden van een poging straatroof. Dit gebeurde in het parkje bij de Rosmolen in Heerhugowaard. Een onbekende man op een fiets vroeg het slachtoffer, die op dat moment zijn hond aan het uitlaten was, de weg. Daarop keek de man op zijn mobiel om te kijken waar de straat was. De verdachte probeerde daarop vanuit het niets de telefoon uit zijn handen te trekken. Dit mislukte en de man ging er zonder buit op zijn fiets vandoor. Van de man is het volgende signalement bekend: het gaat om een negroide man van rond de 1.70 – 1.80 lang, rond de 25 – 30 jaar oud. Hij had een normaal postuur, droeg een zwart spijkerbroek en witte sportschoenen. De verdachte fietste op een damesfiets met donkerkleurige fietstassen. Ondanks een zoekactie in de omgeving is de verdachte niet meer aangetroffen.

Politie zoekt getuige mishandeling

Alkmaar, donderdag 1 januari 2015

Op politie is op zoek naar een getuige van een geweldsmisdrijf. Het gaat om een man op een scooter die het slachtoffer in Alkmaar bij het politiebureau heeft afgezet. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Donderdagmorgen omstreeks 11.30 uur meldde zich een 16-jarig meisje bij het politiebureau. Zij verklaarde te zijn mishandeld in een woning in de wijk Overdie in Alkmaar. Het meisje was in de woning om oud en nieuw te vieren. In de loop van de ochtend was het meisje mishandeld en had onder anderen letsel aan haar gezicht opgelopen. Het slachtoffer was naar buiten gelopen en had een man op een scooter aangesproken. De bestuurder had het meisje op haar verzoek naar het politiebureau gebracht. Om te kunnen bepalen waar het incident heeft plaatsgevonden verzoekt de politie de bestuurder van de scooter, waarvan de identiteit onbekend is, om zich te melden.

Grote brand in centrum Alkmaar

Alkmaar, donderdag 1 januari 2015

Gewonde door vuurwerk

Callantsoog, donderdag 1 januari 2015

Op de Callantsogervaart raakte een jongen door vuurwerk gewond in het gezicht. Het ging om legaal vuurwerk dat vermoedelijk met de lonten te dicht bij elkaar stond. Het ene lont stak de ander aan en de jongen was niet snel genoeg op afstand. Hij heeft verwondingen aan zijn gezicht opgelopen.