Brand bij kapsalon in Julianadorp

Julianadorp, maandag 15 juni 2015

Bij JN Kappers aan de Schoolweg in Julianadorp heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Mogelijk is het vuur aangestoken. Rond 03.00 uur werd de brandweer gealarmeerd. De brand was snel uit, maar het pand raakte zwaar beschadigd.

Heg in brand

Hoogkarspel, maandag 15 juni 2015

Maandagochtend rond 11.10 uur is er brand ontstaan achter een woning aan de Streekweg. Een coniferenhaag had hier vlam gevat en dreigde over te slaan naar de woning. De buurman was alvast begonnen met blussen doormiddel van een tuinslang. De brandweer van Westwoud was zeer snel ter plekke en namen het van hem over. Door het snelle optreden van de buurman en de brandweer is erger voorkomen. De brand ontstond doordat de bewoner met een onkruidverbrander de conifeer raakte.

Wesley Boots

Frontale aanrijding op smalle Nieuwedijk in Schagen

Schagen, maandag 15 juni 2015

Op de Nieuwedijk in Schagen vond maandagavond een frontale aanrijding plaats tussen twee auto’s. De twee bestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s moesten worden afgesleept. De dijk was enige tijd afgesloten voor alle weggebruikers.

Gewonde bij gasexplosie op zeiljacht

Hoorn, zondag 14 juni 2015

Op een zeiljacht aan de Grashaven in Hoorn heeft zondag rond 10.30 uur een gasexplosie plaatsgevonden. Na de explosie is er brand ontstaan. Bij het incident is zeker een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de explosie is ontstaan is niet bekend. De waterpolitie was tijdens het incident toevallig ter plaatse. 

Vrouw aangehouden na mishandeling agent

Alkmaar, zondag 14 juni 2015

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.50 in Alkmaar een man en een vrouw aangehouden op de Marktstraat. Het tweetal volgden de aanwijzingen van de politie niet op; daarnaast heeft een vrouw een agent mishandeld. Twee groepen personen hadden op straat ruzie met elkaar en de politie kwam tussen beide. De groep werd uit elkaar gehaald en weggestuurd. De vrouw, een 25-jarige Alkmaarse, bleef echter de confrontatie zoeken. De vrouw werd meerdere keren gevorderd weg te gaan; uiteindelijk werd besloten haar aan te houden. Daarbij ontstond een worsteling tussen de agent en de verdachte. De politiemedewerker werd door de vrouw geschopt en geslagen. Een man, een 27-jarige Alkmaarder, die het nodig vond zich met de aanhouding te bemoeien werd ook aangehouden. Deze verdachte bleek tevens in het bezit te zijn van harddrugs. Dit is door de politie in beslag genomen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De agent heeft licht letsel overgehouden aan het incident.

Scooterrijdster gewond na botsing met auto

Heiloo, zondag 14 juni 2015

Bij een verkeersongeval op de Ypesteinerlaan in Heiloo is zondagmorgen de bestuurster van een snorscooter gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed op de Ypesteinerlaan en kwam op de kruising met De Krommert in botsing met een auto. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Kees Zwaan

Aanrijding Heiloo

Heiloo, zondag 14 juni 2015

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Runxputteweg in Heiloo. De bestuurder van een grijze Renault is in de berm terechtgekomen en vervolgens tegen een stenen erfafscheiding gebotst. De auto liep behoorlijke schade op. Ook een auto die op een erf stond liep lichte schade op door rondvliegend puin. De bestuurder van de auto is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Kees Zwaan

Wielrenners gewond na val in Middenmeer

Middenmeer, zondag 14 juni 2015

Twee wielrenners zijn zondagmiddag gewond geraakt toen zij in Middenmeer te val kwamen. De twee maakten deel uit van een groep wielrenners. Op de Nieuw Almersdorperweg ging het fout en kwamen de twee ten val. Ze werden gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hun fietsen werden door hun maten meegenomen.

Zwanen doodgebeten door hond in Purmerend

Purmerend, zaterdag 13 juni 2015

Twee volwassen zwanen zijn zaterdagmiddag doodgebeten door een hond in Purmerend. Dit gebeurde bij de Melkwegbrug. Agenten wisten snel de eigenaar van de hond te achterhalen. Het gaat om een 23-jarige Amsterdammer. De twee honden van de man hebben direct een aanlijngebod gekregen van de gemeente Purmerend; in samenspraak met de dierenpolitie. De gemeente bekijkt nu welke maatregelen er nog meer genomen moeten worden. Moeder en vader zwaan hebben de aanval van de hond niet overleefd. De dierenambulance is ingezet om vijf zwanenpullen, die zijn achtergebleven, te vangen.

Auto te water A7 Middenmeer

Middenmeer, zaterdag 13 juni 2015

Op de A7 nabij Middenmeer is zaterdagavond een auto te water geraakt. De bestuurder kon op tijd zelf de auto uit komen. Het slachtoffer is ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto wordt uit het water gehaald door een berger. De rechterrijstrook van de weg is tijdelijk afgesloten geweest.

Mishandeling

Heerhugowaard, vrijdag 12 juni 2015

Vrijdagavond om 10 uur wordt er een 15-jarige vrouw uit Broek op Langedijk mishandeld door een 27-jarige vrouw uit Heerhugowaard op het kermisterrein aan het Raadhuisplein. Wanneer de politie aankomt is de verdachte al vertrokken maar door een duidelijk signalement weet de politie haar later aan te houden voor mishandeling.

Felle brand verwoest schuur

Bergen, vrijdag 12 juni 2015

Een felle brand heeft vrijdagmiddag een schuur aan de Doorntjes in Bergen volledig verwoest. Een bewoner ontdekte rook en belde de brandweer. De brandweer bestreed de brand met twee blusvoertuigen via de Doorntjes en de Nesdijk. De schuur ging geheel verloren. Een naastgelegen schuur en een garage raakten beschadigd maar kon wel worden behouden.

Nog een jaartje zitten

Alkmaar, donderdag 11 juni 2015

Op donderdagavond hield de politie een 23-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aan omdat er nog een vrijheidsstraf van 324 dagen tegen hem open stond. Omstreeks 20.00 uur reed de politie over de Breitnerhof in Alkmaar. Uit het raam van een woning keek een man naar buiten, die zij herkenden als een man tegen wie een vrijheidsstraf open stond. De politie vroeg aanvankelijk of zij in de woning mochten kijken. De bewoner liet hen echter niet verder komen dan de woonkamer. Als de politie verder wilde kijken, dan moesten zij maar terugkomen met een machtiging. Nadat een machtiging was afgegeven door een Hulpofficier van Justitie, stelde de politie een onderzoek in in de woning. Hierbij werden enkele afgesloten tussendeuren geforceerd. Uiteindelijk werd de man in een slaapkamer aangetroffen. Hij had zich verstopt in een kast. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Onopvallende videosurveillance

Noord-Holland, donderdag 11 juni 2015

De onopvallende videosurveillanten hebben weer op wegen in Noord-Holland gecontroleerd op de veiligheid van het verkeer op de weg. Met name op de A9 werden meerdere hardrijders aan de kant gezet, nadat zij direct opvielen door hun hoge snelheid. Deze hardrijders werden in de gelegenheid gesteld om de beelden van hun eigen rijgedrag na te zien op video. Medewerkers van het tv-programma Wegmisbruikers waren mee met de videosurveillanten om beelden te maken voor hun programma.

Brandstichter mogelijk gewond

Heerhugowaard, woensdag 10 juni 2015
 
De politie zoekt getuigen van een brand in de nacht van dinsdag op woensdag in Heerhugowaard. Rond 03.30 uur werden twee geparkeerde wagens aan de Veenhuizerweg door een onbekend gebleven persoon in brand gestoken. Een getuige heeft het vermoeden dat de persoon gewond is geraakt bij het aansteken van het vuur; dat ging gepaard met een flinke steekvlam. Mogelijk is de dader dus gewond geraakt. De politie zoekt getuigen. Van de verdachte is een zeer beperkt signalement. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Video 

Ernstig gewond bij frontale aanrijding op AC de Graafweg

Heerhugowaard, woensdag 10 juni 2015

Een automobilist raakte woensdagmiddag ernstig gewond bij een frontale aanrijding met een vrachtwagen op de AC de Graafweg in Heerhugowaard. De man reed richting het Verlaat en belandde door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Een vrachtwagenchauffeur van Simon Loos kon de auto niet meer ontwijken. Een botsing volgde waarna de auto in een slootje tot stilstand kwam. Een automobilist die achter de man reed kroop door het oog van de naald. De bestuurder wist tussen beide wrakken te manoeuvreren. De vrachtwagen kwam dwars over de weg tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De zwaar gewonde automobilist moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doen onderzoek. De weg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Video 

Hardleerse automobilist moet tweede auto inleveren

Hoorn, maandag 9 juni 2015

De politie heeft maandagmiddag een auto in beslag genomen van een 23-jarige bestuurder uit Hoorn. Het was de tweede keer binnen vier weken dat de man een auto op het politiebureau moest achterlaten. Agenten keken dan ook verbaasd op toen zij de bestuurder, een bekende van hen, rond 13:30 uur op het Dampten tegen kwamen. De auto van de man was vorige maand juist meegenomen omdat de bestuurder met een ingevorderd rijbewijs reed. De man had blijkbaar een ander voertuig geregeld en was opnieuw de weg op gegaan zonder rijbewijs. De bestuurder wordt verhoord waarna de officier van justitie de zaak verder af zal handelen. De Hoornaar had zijn rijbewijs enige tijd geleden in moeten leveren wegens een snelheidsovertreding.

Motorrijder loopt botbreuken op bij aanrijding Schoorldam

Schoorldam, maandag 8 juni 2015

Een motorrijder raakte maandagochtend gewond bij een aanrijding in Schoorldam. De motorrijder reed op de Kanaalweg richting Warmenhuizen. Op het kruispunt met de Westfriesedijk kreeg de man geen voorrang van een automobiliste die vanaf de Westfriesedijk de Kanaalweg op wilde rijden. De motorrijder kwam ten val en liep bij de aanrijding botbreuken op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn motor moest worden afgesleept. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Beroofd van scooter

Heiloo, zondag 7 juni 2015

Een 27-jarige vrouw uit Egmond aan Zee is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 en 01.45 uur op de Vennewatersweg beroofd van haar scooter. De vrouw was uit geweest met een vriendin in Heiloo en reed op haar scooter richting Egmond Binnen toen zij ter hoogte van de sportvereniging in werd gehaald door twee mannen op een scooter. De mannen versperden de 27-jarige vrouw de weg. De man die achterop de inhalende scooter zat stapte af en gaf de scooterrijdster een duw waardoor zij viel. Vervolgens kreeg ze een vuistslag in het gezicht. De man pakte haar scooter en verdween met de andere scooterrijder in de richting van de Kennemerstraatweg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De mannen waren vermoedelijk eerder al aanwezig op de Kennemerstraatweg in Heiloo toen de 27-jarige vrouw en haar vriendin een horecagelegenheid verlieten. Misschien dat er mensen zijn die de mannen op de scooter daar gezien hebben. Getuigen die meer informatie hebben over de beroving of over de mannen op de scooter kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Jonge spoorlopers bekeurd

Alkmaar, zondag 7 juni 2015

In de vroege ochtend van zondag 7 juni heeft de politie op station Alkmaar vier jongeren uit Assendelft staandegehouden voor het lopen over het spoor. Die vier jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar probeerden op deze levensgevaarlijke manier hun laatste trein te halen. Met een boete op zak zijn de jongens opgehaald door hun ouders. De politie had hen gebeld, omdat ze hun laatste trein alsnog misten.

Fietser gewond bij aanrijding in Egmond

Egmond Binnen, zondag 7 juni 2015

Een fietser raakte zondagochtend gewond bij een verkeersongeval op de Vennewatersweg in Egmond Binnen. De jongen werd daar waar fietsers weer de weg opmoeten aangereden door een auto. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij. De Verkeers Ongevallen Analisten doen onderzoek.

Kees Zwaan

Meerdere voertuigen door brand verwoest

Dirkshorn, zaterdag 6 juni 2015

Bij een brand aan De Horn in Dirkshorn zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.15 uur zijn drie voertuigen door brand verwoest. De wagens, twee personenauto’s en een busje, stonden naast elkaar geparkeerd op een parkeerplaats. Twee andere voertuigen, een camper en een personenauto, liepen eveneens brandschade op. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Aanrijding Laan van Athene

Alkmaar, zaterdag 6 juni 2015

Twee auto’s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op elkaar gebotst op de Laan van Athene in Alkmaar. Drie personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onduidelijk. De twee auto’s raakten flink beschadigd en werden afgesleept. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Twee verdachten opgepakt na straatroof

Alkmaar, zaterdag 6 juni 2015

Agenten op straat werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.20 uur aangesproken door een 31-jarige Alkmaarder. De man was kort daarvoor het slachtoffer geworden van een straatroof op de Achterdam. Het slachtoffer had aan drie verdachten onder bedreiging zijn persoonlijke eigendommen af moeten geven. Agenten konden op basis van het signalement korte tijd later twee verdachten in omgeving van de Kanaalkade aanhouden. Het gaat om twee Amsterdammers van 20 en 21 jaar. De derde verdachte werd niet gevonden. De politie stelt een onderzoek in. De twee aangehouden verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Blikseminslag veroorzaakt duinbrandje in Callantsoog

Callantsoog, vrijdag 5 juni 2015

Blikseminslag heeft vrijdagavond in de duinen bij Callantsoog een duinbrand veroorzaakt. De bliksem sloeg in een paal van een hekwerk en veroorzaakte op drie plekken brand. Een voorbijganger ontdekte de rook en belde de brandweer. Nog voor die ter plaatse waren was het brandje al geblust door een flinke regenbui.

Vrouw (26) overleden na ongeluk in Spijkerboor

Spijkerboor, vrijdag 5 juni 2015

Bij een verkeersongeluk in Spijkerboor is vrijdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Manchester (Engeland) om het leven gekomen. Het slachtoffer kwam rond 13.10 uur op de Kanaaldijk in botsing met een tractor met oplegger. De vrouw was met twee andere personen aan het wielrennen. De drie wielrenners reden op het moment van het ongeluk in de richting van Neck; de tractor in tegenovergestelde richting. Het slachtoffer werd bij het kruisen geraakt door de oplegger. De vrouw kwam met haar racefiets ten val en kwam onder het voertuig terecht. Het slachtoffer is aan haar verwondingen overleden. De bestuurder van de tractor, een 25-jarige man uit Ilpendam, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Getuigen en de twee bekenden van het slachtoffer zijn opgevangen door slachtofferhulp. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Auto gevonden bij gemaal Hensbroek

Hensbroek, vrijdag 5 juni 2015

Een medewerker van het Hoogheemraadschap heeft vrijdag tijdens het riet maaien een auto aangetroffen. De auto lag bij het gemaal in Hensbroek. 112 werd gebeld waarop hulpdiensten ter plaatse kwamen. Al gauw bleek dat de auto langere tijd in het water lag. Een duiker heeft het bergingsbedrijf geholpen met het bergen van de auto. De politie doet onderzoek.

Doorrijden na aanrijding

Alkmaar, donderdag 4 juni 2015

Donderdagavond om 19.30 uur werd een 23-jarige snorfietsster aangereden door een personenauto nabij het Geert Groteplein. De personenauto reed door na het ongeval. De politie zoekt getuigen. Het slachtoffer reed vanaf het Geert Groteplein in de richting van het kruispunt Koelmalaan, toen zij werd aangereden door een goudkleurige personenauto. Vermoedelijk gaat het om een type Renault. De bestuurder van de personenauto is hierna doorgereden. Het is niet bekend of de bestuurder iets gemerkt heeft van het ongeval. De politie komt dan ook graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de aanrijding of met de bestuurder van deze personenauto zelf. Heeft u meer informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.

Koperdief aangehouden

Den Helder, donderdag 4 juni 2015

Donderdagochtend is een 23-jarige koperdief uit Den Helder aangehouden aan de Keizerstraat. Een getuige zag de man rond 3.00 uur op een bouwterrein bezig om koper te stelen waarna de politie werd ingeschakeld. De man had diverse inbrekerswerktuigen bij zich. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Auto in brand na ongeval

Wieringerwerf, donderdag 4 juni 2015

Donderdagochtend rond 1.10 uur is een auto in brand gevlogen na een eenzijdig ongeval aan de Medemblikkerweg. Een 23-jarige automobiliste uit Hippolytushof raakte om onduidelijke redenen de macht over het stuur kwijt, belandde in de berm en bij het tegensturen schoot de vrouw de weg over en kwam tegen een boom tot stilstand. Bestuurster is met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht, de auto is uitgebrand.

Rijden in gestolen auto

Sint Maartensvlotbrug, donderdag 4 juni 2015

Donderdagochtend zijn twee mannen aangehouden die in een gestolen auto over de Zeeweg reden. Het tweetal, 38 en 44 jaar uit Alkmaar, werd rond 3.30 uur gecontroleerd waarna duidelijk werd dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd. De mannen hadden inbrekerswerktuig bij zich in de auto. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De auto bleek in april gestolen te zijn in Heerhugowaard.

Vrachtwagen te water N242

Alkmaar, woensdag 3 juni 2015

Op de N242 bij Alkmaar is woensdagmiddag een vrachtwagen van de weg geraakt en in een naastgelegen sloot terecht gekomen. De vrachtwagen was beladen met groenafval en hout. Omstanders hielpen de chauffeur uit de wagen. Hij liep geen ernstige verwondingen op. Gezien het tijdstip werd met het bergen van de vrachtwagen gewacht tot na de spits. Een loonwerker heeft de lading gelost en afgevoerd. Omstreeks 21:00 kan de berger aan het werk. Hiervoor werd de N242 tussen de N508 (Nollenweg) en de N243 (Nieuwe Schermerweg) afgesloten.

Dashcam video van Michel Franken

Verkeerscontrole

Alkmaar, woensdag 3 juni 2015

Woensdag is aan de Beverdam en Olympiaweg een verkeerscontrole geweest waarbij diverse overtredingen zijn geconstateerd. Het was een gecombineerde controle met de belastingdienst, Veilig Verkeer Nederland en de KLPD. Hierbij is ook een ANPR-voertuig ingezet, hiermee worden kentekens gescand en als blijkt dat er een voertuig rijdt die bijvoorbeeld nog boetes open heeft staan, wordt deze aan de kant gezet. Er waren 48 bestuurders die nog een boete open hadden staan. De belastingdienst heeft zeven voertuigen in beslag genomen. Verder waren er nog bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs, rijden met gladde banden en enkele andere defecten. Ook was er een automobilist aan de kant gezet die brandstof lekte. Het voertuig is naar een garage afgevoerd. Aan de Olympiaweg zijn bekeuringen uitgeschreven voor een te zwaar beladen aanhanger, rijden zonder geldig rijbewijs en zijn enkele openstaande boetes betaald. Ook zijn in een auto enkele zakjes cocaïne aangetroffen waarvoor drie mannen (20 en 22 jaar uit Alkmaar en 22 jaar uit Spijkenisse) zijn aangehouden.

Meisje aangereden door auto

Alkmaar, woensdag 3 juni 2015

Een meisje is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Melis Stokelaan. Het kind stak de weg over en werd geschept door een auto. Het slachtoffertje werd met spoed overgebracht naar het MCA. De Verkeers Ongevallen Analisten doen onderzoek. De Melis Stokelaan was enige tijd afgesloten.

Kitesurfer uit het water gered in Castricum aan Zee

Castricum, dinsdag 2 juni 2015

De hulpdiensten zijn dinsdagavond druk geweest met een aantal in de problemen geraakte kitesurfers in Egmond aan Zee en Castricum aan Zee. Bij Castricum aan Zee moest een van de watersporters door de KNRM uit het water gehaald worden. De eerste oproep kwam rond half acht binnen, twee kitesurfers kregen moeilijkheden bij Egmond aan Zee. De reddingsboten van Egmond aan Zee, Wijk aan Zee en Petten zijn uitgerukt en hebben een aantal zoekslagen gemaakt. Om tien over acht kwam de melding binnen dat beide kitesurfers veilig het strand hadden bereikt.Direct nadat de reddingsboot van Egmond aan Zee weer op het strand stond mocht zij wederom in actie komen voor een kitesurfer, ditmaal in Castricum aan Zee. Naast de KNRM is ook een ambulance en een traumahelikopter opgeroepen. De kitesurfer is door de KNRM uit het water gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. Over de eventuele verwondingen van het slachtoffer is nog niets bekend. De opgeroepen traumahelikopter is niet ter plaatse gekomen.

Kees Zwaan

Inbrekers aangehouden

Zwaag, dinsdag 2 juni 2015

Op dinsdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van inbraak bij een garagebedrijf aan De Compagnie in Zwaag. Het gaat om een 48-jarige Haarlemmer en een 26-jarige man uit Vijfhuizen. Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie melding dat verdachte personen op het terrein achter het garagebedrijf liepen. De politie was korte tijd later aanwezig en kon nog net een man aanhouden die over het hek rondom het terrein klom om te vluchten. De tweede verdachte werd in de directe omgeving aangetroffen in een vluchtauto. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de auto ook in beslag. In de auto lag inbrekersgereedschap. De politie zette een diensthond in. Het dier vond goederen van de inbrekers, een eventuele derde verdachte werd niet aangetroffen. Uit controle van het terrein achter de garage bleek, dat de verdachten al buit hadden klaargezet.

Mysterieuze rook uit Schoorlse riool

Schoorl, dinsdag 2 juni 2015

De brandweer van Schoorl onderzocht dinsdagochtend een wat mysterieuze melding op de Voorweg. Ter hoogte van het Dennenlaantje kwam witte rook uit het riool. De brandweer zette de straat af en deed metingen. De politie werd erbij geroepen. Nog voordat zij ter plaatse waren kwam een medewerker van een installatiebedrijf aanlopen met het verlossende woord. Verderop in de straat was men bij een woning bezig met het inspecteren van het rioolstelsel. Hierbij werd gebruik gemaakt van een rookmachine.

Gewonden na ongeval in Stompetoren

Stompetoren, dinsdag 2 juni 2015

Bij een aanrijding op de Noordervaart in Stompetoren zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen. De aanrijding ontstond bij de Zuidervaart door een voorrangsfout. Een van de gewonden betrof een zwangere vrouw. Eén van de betrokken auto’s moest worden afgesleept door een berger.

Hennepkwekerij

Julianadorp, maandag 1 juni 2015

Op maandagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Langevliet in Julianadorp. In de woning trof de politie drie kweekruimtes aan: een op de begane grond en twee op de bovenverdieping. In totaal stonden er ruim tweeduizend planten en de benodigde apparatuur (lampen, filters e.d.). Bij controle bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. Ook bleek er water buiten de meter om te worden afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Twee aanhoudingen na inbraak sportcomplex

Hoorn, maandag 1 juni 2015

In de nacht van zondag op maandag hield de politie twee mannen, beiden 22 jaar, uit Hoorn aan op verdenking van inbraak. Agenten kregen melding van een inbraak bij een sportcomplex aan de Moerbalk in Hoorn. Een getuige hoorde geluiden, vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Agenten gingen ter plaatse en het tweetal is er vervolgens vandoor gegaan. Een verdachte kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. De tweede verdachte sprong een sloot in en klom er aan de andere kant weer uit om vervolgens weg te rennen in de richting van de Mathilde Wibautstraat. Agenten zagen een waterspoor lopen richting een tuin. De verdachte had zich verstopt, liggend op een schuur. Hij werd ingerekend. Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen.

Drie auto’s betrokken bij ongeluk in Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude, maandag 1 juni 2015

Op de kruising van de Voorburggracht en de Mossel in Noord-Scharwoude zijn maandagmiddag twee auto’s op elkaar gebotst. Een van de auto’s botste daarna nog op een derde auto. Bij het ongeluk raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De aanrijding ontstond door een voorrangsfout.

Diensthond speurt inbrekerstuig op

Middenbeemster, maandag 1 juni 2015

De politie kreeg een melding binnen van een inbraak in een bestelauto op de Nachtegaalstraat, in de nacht van zondag op maandag. Hierbij zou een tweetal verdachten zijn betrokken. Door de politie werd een verdachte aangehouden. Deze verdachte, een 21-jarige vrouw uit Alkmaar, voldeed aan een opgegeven signalement. Zij werd meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. Ook een hondengeleider met zijn politiehond is ter plaatse gekomen, om te zoeken naar een tweede verdachte en naar mogelijk andere sporen. Deze politiehond had dit weekend al eerder zijn goede diensten bewezen na een inbraak aan de Dorpsstraat in Assendelft. En ook deze keer spoorde de hond weer inbrekerswerktuig op vanuit struiken aan de Hugo de Grootstraat. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de mogelijke tweede verdachte. Hebt u iets gezien in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur in de omgeving van de Nachtegaalstraat of de Hugo de Grootstraat e.o. in Middenbeemster? Of heeft u andere informatie die met deze auto-inbraak te maken kan hebben? Belt u dan s.v.p. met de politie in Purmerend via 0900-8844 (lokaal tarief).

Automobiliste gewond bij botsing met vrachtwagen

Broek op Langedijk, maandag 1 juni 2015

Een automobiliste is maandagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Broek op Langedijk. De vrouw reed op de Hornweg en kreeg op het kruispunt met de Middelmoot geen voorrang van een vrachtwagenchauffeur. De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Omdat de portier van de auto na de botsing niet meer open ging, werd de brandweer ingeschakeld. De vrouw werd met onder andere enkelletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur werd ter plaatse nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.