Twee aanhoudingen voor mishandeling

Alkmaar, zondag 15 maart 2015

Op de Houttil wordt zondagmorgen om half vier een 24 jarige inwoner uit Alkmaar mishandeld door twee mannen. Beiden gaan er vandoor op het moment dat de politie ter plaatse komt. Via cameratoezicht kan hun positie achterhaald worden waarna een 22- en een 24-jarige inwoner door bikers klemgereden worden. Tijdens de aanhouding komen er 40 omstanders die zich met de aanhoudingen bemoeien. De hondengeleider heeft met diensthond en met gebruik van de wapenstok de omstanders op afstand gehouden. Het slachtoffer heeft in ieder geval een gebroken neus.

Dodelijk ongeval N242

Heerhugowaard, zaterdag 14 maart 2015

Een 61-jarige motorrijder uit Heerhugowaard is zaterdagmiddag omstreeks 5 uur verongelukt op de N242 in Heerhugowaard. De man reed richting Heerhugowaard. In een flauwe bocht, tussen de Pannekeetweg en de Kamerlingh Onnesweg, raakte de motorrijder de zijkant van een tegemoetkomende auto. Een auto die daarachter reed werd eveneens geraakt. Hulpdiensten, waaronder een traumateam uit Amsterdam, werden ter plaatse gedirigeerd. De traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen. De motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Familieleden van de man hebben het ongeval zien gebeuren. Zij werden door de hulpdiensten opgevangen. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht en onderzoeken de toedracht van het ongeval. De weg was tot 8 uur ’s avonds afgesloten voor het verkeer.

Diefstal fiets

Heiloo, zaterdag 14 maart 2015
Op zaterdagavond omstreeks 23:35 uur stapt een 48-jarige inwoner uit de trein op het NS-station te Heiloo. Nadat hij zijn fiets uit de fietsenstalling pakt fietst hij over de Zeeweg in westelijke richting naar Egmond aan Zee. Op de Zeeweg wordt hij door een man gedwongen te stoppen. Hij krijgt vervolgens een harde duw en valt van de fiets af. De man pakt de fiets en rijdt hierop weg in dezelfde westelijke richting.

Het signalement van de man luidt:

– Blanke man van ongeveer 1 meter 85
– Blond haar en ongeveer 20 tot 25 jaar oud
– Draagt een Donkere muts en zwarte handschoenen met een zwarte jas.

Meegenomen is een damesfiets; een zwarte zogenaamde opoefiets met een witte streep op de zijkant. Er zat een mand op de voorzijde van de fiets. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen die iets van dit voorval hebben gezien of de man hebben zien fietsen zich te melden bij de politie in Heiloo via 0900 – 8844. Anoniem mag ook op 0800 – 7000.

Twee verdachten aangehouden voor mishandeling

Alkmaar, zaterdag 14 maart 2015

De politie heeft op de Magdalenenstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.45 uur een 21-jarige Alkmaarder en een 22-jarige Koedijker aangehouden voor mishandeling. Volgens omstanders waren de mannen aan het vechten. Toen de politie hen wilde aanhouden keerde de 22-jarige Koedijker zich tegen de politieman en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij sloeg en trapte daarbij de politieagent. Uiteindelijk zijn beide verdachten overmeesterd en naar het politiebureau gebracht. Bij de 21-jarige Alkmaarder werden enige verdovende middelen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Beide  verdachten zitten nog vast.

Man aangehouden na diefstal quads

Dirkshorn, vrijdag 13 maart 2015

De politie heeft vrijdagochtend rond 04.15 uur een 23-jarige Bloemendaler aangehouden, die verdacht wordt van de diefstal van twee quads op de Cornelis de Vriesweg. Ongeveer een uur voor de aanhouding van de verdachte kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd en dat vier mannen bezig waren om quads te stelen. Toen de politie in de omgeving arriveerde reden er twee busjes weg in de richting Alkmaar. De politie reed één busje klem in recreatiegebied Geestmerambacht en dankzij de inzet van de politiehelikopter werd de Bloemendaler gespot. Hij had zich verstopt op het dak van een restaurant. Het andere busje werd, zonder inzittenden, gevonden in Daalmeer. In beide busjes werd een quad aangetroffen. De verdachte is ingesloten en de politie doet nader onderzoek.

Enorme schade bij plof- en ramkraak op ING geldautomaat in Hoorn

Hoorn, vrijdag 13 maart 2015

Onbekenden hebben vrijdagochtend omstreeks half vijf een ravage aangericht bij winkelcentrum de Huesmolen in Hoorn. Met een busje werd een ramkraak gepleegd op een geldautomaat van de ING. Woningen boven de automaat en supermarkt Deen werden ontruimd. Het busje werd na de kraak in brand gestoken. Er is een onbekende hoeveelheid buit gemaakt. Onderzoek moet uitwijzen of de woningen schade hebben opgelopen en of de bewoners terug kunnen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Video

Autobrand Spanbroek

Spanbroek, vrijdag 13 maart 2015

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.50 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Zomertaling in Spanbroek. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De politie houdt rekening met brandstichting en verzoekt eventuele getuigen van de brand om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.


Autobrand Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude, vrijdag 13 maart 2015

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.10 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Juliana van Stolbergstraat in Noord-Scharwoude. Doordat de auto vlak bij de gevel van een woning stond, ontstond er gevaar dat de brand zou overslaan. De bewoners van het pand hebben tijdens de bluswerkzaamheden hun woning verlaten. Niemand liep letsel op. De politie houdt rekening met brandstichting en verzoekt eventuele getuigen van de brand om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Twee verdachten aangehouden

Heerhugowaard, donderdag 12 maart 2015

Na een melding van een verdachte situatie donderdagavond in de Bilderdijkstraat, heeft de politie twee verdachten kunnen aanhouden voor mogelijke betrokkenheid bij een autodiefstal. In de Bilderdijkstraat trof de politie een lege auto aan, die van diefstal afkomstig was. Een zoekactie in de omgeving leverde een aantal verdachten op, die ervandoor gingen bij het zien van de politie. Twee van hen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij autodiefstal.

Straatroof

Heerhugowaard, donderdag 12 maart 2015
De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die donderdagavond plaats vond op het Stationsplein. Een 15-jarige jongen werd rond 20:15 uur beroofd van zijn smartphone toen hij met zijn fiets aan de hand stond te wachten bij een slagboom. De dader vroeg het slachtoffer hoe laat het was en hield de jongen vervolgens tegen toen hij zijn weg wilde vervolgen. Toen de jongen probeerde te ontkomen, gaf de dader hem een klap tegen zijn hoofd waardoor het slachtoffer op de grond viel. Het slachtoffer zag de dader daarna wegrennen over het voetpad in de richting van de Umbriellaan. Op de kruising met de Umbriellaan sloeg hij linksaf waarna de jongen de dader uit het oog verloor.

De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 8844.  Daarnaast zullen agenten vanavond op het Stationsplein een passantenonderzoek houden en tussen 19:45 uur en 20:45 uur mensen bevragen of zij donderdagavond iets gezien hebben dat de politie verder kan helpen bij het vinden van de dader.
Signalement:

jonge man van ongeveer 1.75 m lang
– Donkere huiskleur
– Zwart haar
– Donkerblauwe jas, met 2 bruine strepen op de borst
– 16-18 jaar oud

De dader was rond 20:10 uur uit de trein uit Hoorn gestapt.

Insluiper betrapt

Enkhuizen, donderdag 12 maart 2015

Op donderdagmiddag betrapte de bewoonster van een pand aan de Nanne Grootstraat in Enkhuizen een insluiper. De 78-jarige vrouw was in haar woning toen zij zag dat de deur naar haar slaapkamer (op de begane grond) gesloten was. Normaal stond de deur altijd open. Toen zij in de slaapkamer ging kijken, kwam zij oog in oog te staan met een man, die meteen via het slaapkamerraam de benen nam. De man was vermoedelijk door het slaapkamerraam, dat op een kiertje stond, de woning binnengeklommen. Voor zover bekend wordt er niets vermist. De inbreker was een blanke man van 26 a 27 jaar oud en een lengte van 1,90 meter. Hij had donkerblond haar en droeg donkere kleding. Onderzoek door de politie in de omgeving van de woning leverde geen verdachte op.

Gaslek Kruiszwin in Julinadorp, woningen ontruimd

Julianadorp, donderdag 12 maart 2015

Tijdens graafwerkzaamheden in Kruiszwin 22 in Julianadorp is donderdagmiddag een hoofdgasleiding geraakt. Hulpdiensten werden massaal ter plaatse gestuurd. Huizen in een straal van 100 meter werden ontruimd. De bewoners die hun woning moesten verlaten, werden opgevangen in snackbar De Slenk. Een aantal kruisingen in de wijk werden afgesloten. Netbeheerder Liander kwam ter plaatse om het lek te dichten. Nadat het lek was gedicht voerde de brandweer metingen uit bij de woningen en directe omgeving. Er werd geen gevaarlijke concentratie gas gemeten.

Video

Billenknijper

Heiloo, donderdag 12 maart 2015
Donderdagavond is een Burgernetmelding uitgegaan nadat een vrouw rond 22.00 uur was lastig gevallen door een man op een scooter. De laatste weken zijn er meerdere meldingen binnengekomen bij de politie over een bromfietsbestuurder die vrouwen in de billen knijpt in Heiloo en omgeving, en inmiddels is er een aangifte opgenomen. De politie heeft dit alles in onderzoek. De billenknijper heeft een blanke huidskleur, een slank tot normaal postuur en hij is vermoedelijk tussen de 17 en 25 jaar. Hij rijdt op een donkere scooter en benadert vrouwen die alleen fietsen, meestal in de donkere uren. Hij probeert contact met hen te maken, waarna hij aan hun billen zit. De politie is bezig met het onderzoek en verzoekt vrouwen die mogelijk eerder zijn lastiggevallen, maar dit (nog) niet gemeld hebben bij de politie om contact op te nemen via telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Opnieuw autobrand in Alkmaar

Alkmaar, donderdag 12 maart 2015

Opnieuw een autobrand in Alkmaar. Ditmaal in de Parkstraat. In de nacht van woensdag op donderdag ontdekte een buurtbewoner de aan de voorkant brandende auto. In afwachting van de brandweer werd geprobeerd de brand te blussen. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. Een aanbouw van de woning liep schade op door de vlammen. Het is het vierde voertuig deze maand die getroffen is door brand. Een busje op de Pieter Langendijkstraat, een auto aan de Castiliëstraat en onlangs een dure Audi aan de Asturiëstraat. Ook deze brand zal door de politie worden onderzocht.

Politie vindt wapen in Noord-Hollands Kanaal

Akersloot, donderdag 12 maart 2015

In het onderzoek naar het overlijden van Rolf Langenberg in Beets heeft de politie donderdag voor de tweede maal in het Noordhollands Kanaal gezocht naar een vuurwapen. Het onderzoek had aanwijzingen opgeleverd dat op die plek een wapen zou kunnen liggen. Een duikploeg van defensie heeft de recherche geassisteerd bij de zoektocht en aan het einde van de middag werd een wapen gevonden. Onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan mogelijk antwoord geven op de vraag of dit wapen een rol gespeeld heeft bij de dood van Langenberg.

Brand in zonnestudio Summer Beauty, vier dagen voor opening

Heerhugowaard, woensdag 11 maart 2015

Zonnestudio Summer Beauty aan de Industriestraat in Heerhugowaard is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een brand. De brand werd iets na half twee ontdekt. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Ruim een uur later werd het sein brand meester gegeven. De zonnestudio was nog niet in gebruik. Summer Beauty was gevestigd aan de W.M Dudokweg. De nieuwe lokatie zou op 8 maart open gaan maar door tegenslagen in de verbouwing werd deze datum niet gehaald. Op 15 maart, vier dagen voor de brand, zou de studio klaar moeten zijn. De schade aan de zonnestudio is groot. Niemand raakte gewond.

Audi A8 in brand

Alkmaar, maandag 9 maart 2015

Een Audi A8 heeft in de nacht van zondag op maandag forse schade opgelopen door een brand. De auto stond geparkeerd op de Asturiëstraat in Alkmaar. Iets na half drie werd de brand door buurtbewoners ontdekt. De brandweer van Koedijk was er snel bij. De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting.

Beveiliger ernstig mishandeld door winkeldief

Hoorn, zondag 8 maart 2015

Bij de meldkamer kwam zondagmiddag een melding binnen dat bij een supermarkt aan de Grote Beer zich een agressieve 42-jarige winkeldief bevond. De beveiliger zou de verdachte hebben aangesproken en er ontstond een conflict. Beiden trokken aan de tas van de verdachte, waar vermoedelijk de gestolen spullen in zaten, waardoor de beveiliger op de grond viel. Ze kreeg vermoedelijk een aantal trappen tegen haar hoofd waardoor ze het bewustzijn verloor. De verdachte rende er vandoor en vervolgens is er een Burgernetactie opgestart. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte worden opgespoord. Hij zat op de Siriusstraat en naast hem een tas met de gestolen goederen. De beveiliger is naar het ziekenhuis vervoerd ter controle. De verdachte is na verhoor in verzekering gesteld.

Auto tegen paal na aanrijding

Nieuwe Niedorp, zaterdag 7 maart 2015

Zaterdagmiddag rond half drie vond er op de N239 in Nieuwe Niedorp een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. De bestuurder van een BMW  wilde linksaf richting de oprit naar de N242. Vanaf de afrit N242 kwam een automobilist die op het kruispunt linksaf wilde richting Nieuwe Niedorp. Hij gaf daarbij geen voorrang aan de bestuurder van de BMW. De man werd aangereden en kwam op de kant tegen een mast tot stilstand. Leden van de nabijgelegen scoutingvereniging Dirck Rembrantsz schoten te hulp. Omdat de gekantelde auto terug kon vallen werd met palen de auto gestut. De brandweer kwam ter plaatse omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling. Dit bleek niet het geval. De betrokkenen werden ter plaatse gecontroleerd. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beide auto’s liepen forse schade op.


Aanrijding Heilooër Tolweg

Alkmaar, zaterdag 7 maart 2015

Op het kruispunt Heilooër Tolweg met de Kennemerstraatweg in Alkmaar vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een forse aanrijding plaats. Een automobilist, komende uit de richting van verkeersplein Kooimeer, sloeg op de Heilooër Tolweg linksaf richting Heiloo. Uit tegenovergestelde richting reed een automobilist uit Finland. Een van de bestuurders negeerde het rode verkeerslicht. Een forse aanrijding volgde. Er kwamen vier ambulances ter plaatse. Vier personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. Beide auto’s raakten total loss.

Aanrijding Egmond Binnen

Egmond Binnen, zaterdag 7 maart 2015

Twee auto’s raakten zaterdagmiddag flink beschadigd bij een aanrijding op de N512 in Egmond-Binnen. Een personenauto en een pick-up truck kwamen, vermoedelijk door een voorrangsfout, in botsing op de kruising N512/Sint Adelbertusweg. Beide bestuurders zijn niet gewond geraakt. De voertuigen zijn dusdanig beschadigd geraakt dat ze moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf.

Kees Zwaan


Automobiliste naar ziekenhuis na aanrijding met politieauto

Den Helder, vrijdag 6 maart 2015

Een 64-jarige automobiliste uit Den Helder werd vrijdagmiddag ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Waddenzeestraat. Een politieauto stond op de invoegstrook bij het viaduct op deze straat en wilde keren. De bestuurster zag bij het optrekken de auto van de 64-jarige vrouw over her hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 64-jarige automobiliste had last van haar nek en werd ter controle naar het Gemini ziekenhuis overgebracht.

Veel schade bij aanrijding in Hoogkarspel

Hoogkarspel, vrijdag 6 maart 2015

Vrijdagavond rond 20.00 uur zijn twee auto’s op elkaar geklapt op de Tolweg. De aanrijding ontstond door een voorrangsfout. Een automobilist stak vanaf de Veenakkers de Tolweg over en zag een auto die over de voorrangsweg Tolweg reed over het hoofd. Een flinke aanrijding ontstond. De betrokkenen bleven desondanks ongedeerd. Beiden voertuigen werden afgesleept.

Wesley Boots


Brand in leliekwekerij

Heerhugowaard, vrijdag 6 maart 2015

Bij Bianca Lelies van de firma Duijn aan de Schoutenbosweg in Heerhugowaard is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken. Vrachtwagenchauffeur Michel Kolk uit Heerhugowaard de Noord kwam net van zijn werk en was op weg naar huis. Op de Schoutenbosweg viel hem de enorme rookwolk boven de kwekerij op. Kort daarna waren er vlammen te zien. Michel belde meteen met de brandweer die snel ter plaatse kwamen. De brandweer gaf het sein middelbrand. Een hoogwerker kwam ter plaatse om de brand van bovenaf te bestrijden. De brand bleek te zijn ontstaan in de verwarmingsruimte. Liander kwam ter plaatse om het gas af te sluiten. Salvage zal de schade opnemen. De eigenaar van de kwekerij is de alerte vrachtwagenchauffeur erg dankbaar. De schade aan de kwekerij was anders veel groter geweest. De gegevens van de man zijn genoteerd en kan binnenkort een beloning verwachten.


Brand in bedrijfspand in Zwaag

Zwaag, vrijdag 6 maart 2015

In een bedrijfspand van Van der Laan elektrotechniek aan de Oostergouw in Zwaag heeft in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half één een brand gewoed. Uit het gebouw kwam veel rook. De brandweer kwam ter plaatse en ging op onderzoek uit. Het gebouw liep behoorlijke rookschade op. De oorzaak is nog niet bekend.

Bestelbus in brand

Alkmaar, donderdag 5 maart 2015

Op donderdagavond omstreeks 21.25 uur bleek een bestelbus in brand te staan op de Pieter Langendijkstraat in Alkmaar. De brandweer rukte uit om de brand te blussen. Door hen kon nog geen brandoorzaak worden vastgesteld. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de brand.


Getuigen gezocht van aanrijding Schagen

Schagen, donderdag 5 maart 2015

De politie zoekt getuigen van een aanrijding donderdagmiddag rond 17.00 uur op de Westerweg in Schagen. Op het kruispunt zijn twee auto’s op elkaar gebotst. De betrokken voertuigen liepen daarbij aanzienlijke schade op. Eén van de bestuurders moest ter controle naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen van de aanrijding. Beide bestuurders verklaarden groen licht te hebben gehad. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Graafmachine op ponton in brand

Kolhorn, donderdag 5 maart 2015

De brandweer werd in de nacht van woensdag op donderdag gealarmeerd voor een scheepsbrand langs de N248 bij Kolhorn. Ter plaatse bleek er een graafmachine op een ponton in brand te staan. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie houdt rekening met brandstichting.

Airbags gestolen uit auto’s Hoorn

Hoorn, woensdag 4 maart 2015

In de wijk Kersenboogerd in Hoorn zijn bij meerdere auto’s airbags gestolen. Dat gebeurde tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend. De auto’s stonden geparkeerd op onder andere het Boedijnhof, Robert Stolzhof en Cole Porterhof. Een groot aantal eigenaren heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen.

Automobiliste te water

Schoorldam, woensdag 4 maart 2015

Een automobiliste uit Langedijk is woensdagmiddag om 15:10 uur het Noordhollands kanaal ingereden. De vrouw reed op de Rijksweg in Schoorldam. Door onbekende oorzaak reed de vrouw van de weg en belandde in het ijskoude water. Een buurtbewoner, Jos Schotvanger, hoorde een klap en zag de vrouw in het kanaal uit haar zinkende voertuig klimmen. De vrouw zat in de raamopening van het rechterportier met haar benen in de auto. Jos moest haar overtuigen om het koude water in te gaan en naar de kant te zwemmen. Dankzij zijn overredingskracht zwom de vrouw naar de kant alwaar zij aan de kant werd geholpen. De auto verdween al gauw onder water. Ondanks dat de vrouw aangaf de enige inzittende te zijn werden duikers van de marine en van de brandweer Velsen ingezet. Er werd niemand meer in de auto aangetroffen. De vrouw werd onderkoeld en in shocktoestand overgebracht naar het ziekenhuis. Jos Schotvanger hield aan zijn actie slechts een natte broek en schoenen aan over. Het scheepvaartverkeer werd tijdens de hele actie stilgelegd. Een duiker heeft de auto aangehaakt. De auto werd door een berger uit het kanaal getakeld. Het scheepvaartverkeer werd om 17:20 weer vrijgegeven.

Inbraken uit busjes in Julianadorp

Julianadorp, woensdag 4 maart 2015

Bij verschillende bedrijfsbusjes in Julianadorp is tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend ingebroken. De voertuigen stonden geparkeerd rond de Doorzwin, Kruiszwin, Middelzand en Keysers Plaet. Woensdagochtend werden de inbraken ontdekt. Inmiddels hebben meerdere eigenaren aangifte gedaan. Uit de busjes werden diverse goederen gestolen. De politie onderzoekt de inbraken.

Autobrand Castiliëstraat

Alkmaar, woensdag 4 maart 2015

De brandweer van Koedijk rukte in de nacht van dinsdag op woensdag om half drie uit voor een voertuigbrand. Aan de Castiliëstraat bleek een Volkswagen Bora in brand te staan. De brandweer had de brand snel onder controle. De Volkswagen kan als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand, die vermoedelijk is begonnen bij het rechter voorwiel, is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in. Mensen met informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Onverzekerd en zonder rijbewijs

Heiloo, dinsdag 3 maart 2015

De politie heeft dinsdagmiddag een inwoner van Beverwijk aan de kant gezet op de Vennewatersweg. De Beverwijker bleek niet in bezit van een rijbewijs en ook de auto waarin hij reed, was niet verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht te voet zijn weg vervolgen.

Aantreffen hennepkwekerijen

Heerhugowaard, Zwaag, dinsdag 3 maart 2015

In Heerhugowaard en in Zwaag zijn twee in werking zijnde hennepkwekerijen ontmanteld op maandag en dinsdag. Op dinsdag werd in een woning aan de Windmolen in Heerhugowaard een hennepkwekerij aangetroffen met 77 planten. Uit onderzoek is gebleken dat er één eerdere oogst is geweest. Er was geen sprake van diefstal stroom. In een woning aan de Adriaan Anthoniszstraat in Zwaag is maandag een hennepkwekerij ontmanteld met 340 planten. Uit onderzoek is gebleken dat er sprake was van diefstal van stroom en er een eerdere oogst is geweest. Een 32-jarige man uit Zwaag is aangehouden.

Auto over de kop Anna Paulowna

Anna Paulowna, dinsdag 3 maart 2015

Een automobilist raakte dinsdagochtend omstreeks 5 uur gewond bij een verkeersongeval op de Molenvaart in Anna Paulowna. De man kreeg geen voorrang van een automobilist die de Molenvaart wilde oversteken richting Middenweg. Na de botsing vloog de auto over de kop. De bestuurder droeg geen gordel en werd uit de auto geslingerd. Zijn auto kwam vlak achter hem op de zijkant tot stilstand. De man liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. In verband met sporenonderzoek werd het kruispunt tot 8 uur afgesloten. Beide auto’s werden afgesleept.

Drankrijder moet auto inleveren

Schagen, maandag 2 maart 2015

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie op de Verzetlaan een auto van een 29-jarige man uit Schagen in beslag genomen. De man was aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omdat de man een ongeldig verklaard rijbewijs had, namen de agenten zijn auto in beslag. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe bewoners treffen hennepafval aan in kelder

Egmond Binnen, zondag 1 maart 2015

In de kelder van een woning aan de Vennewatersweg in Egmond-Binnen zijn zondagmorgen tijdens verbouwingswerkzaamheden jerrycans en zakken met grond aangetroffen. Uit voorzorg is door de nieuwe bewoners van de woning de brandweer ingeschakeld. De brandweer heeft metingen verricht en er bleek geen sprake te zijn van een gevaarlijke situatie. Mogelijk gaat het om afval van een hennepkwekerij die, volgens een buurtbewoner, twee jaar geleden is aangetroffen.

Kees Zwaan