Verkeersruzie: twee aanhoudingen

Enkhuizen, donderdag 30 april 2015

Op donderdagmiddag hield de politie twee mannen aan die ruzie met elkaar hadden gekregen in het verkeer. Het ging Enkhuizers van 34 en 22 jaar oud. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding, dat er zou worden gevochten op de kruising van de Douwe Brouwerweg en de Gerard Brandtweg. Ter plaatse bleek dat beide verdachten in een auto op de kruising af waren komen rijden en daar in conflict kwamen over het verlenen van voorrang. De ruzie startte met schelden, maar ontaarde al snel in rake klappen. Uiteindelijk stapte de 34-jarige man in zijn auto, gaf gas, reed achteruit en botste tegen de auto van de andere. Hierbij raakte de 22-jarige man ook gewond. Beide amokmakers werden aangehouden. Bij controle bleek de 34-jarige man nog een boksbeugel en een vlindermes bij zich te hebben. De verboden wapens werden in beslag genomen.

Tweetal aangehouden voor brandstichting kerk

Heiloo, donderdag 30 april 2015

Een 24-jarige en een 17-jarige jongen uit Heiloo zijn afgelopen dinsdag en woensdag aangehouden voor brandstichting in een leegstaande kerk aan de Noordergeestweg op tweede Paasdag. Zij worden ook verdacht van poging tot brandstichting in een leegstaand pand op de Kennemerstraatweg op vrijdag 27 maart. Hier werden ook vernielingen gepleegd. Voor deze vernielingen en poging brandstichting werd nog een 16-jarige jongen uit Heiloo aangehouden. Hij is inmiddels vrijgelaten. De 24-jarige en 17-jarige jongen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij hebben allebei de brandstichting bekend.

Getuigen gezocht van mishandeling 14-jarige jongen

Heiloo, woensdag 29 april 2015

De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 14-jarige jongen in Heiloo. Het slachtoffer fietste woensdagmiddag rond 12.20 uur door een steeg achter de woningen aan de Waard in Heiloo. In de steeg liep op dat moment ook een onbekende man. Deze man sprak het slachtoffer aan en mishandelde, vanuit het niets, de jongen. Het slachtoffer viel met zijn fiets op de grond en de verdachte ging er vervolgens lopend vandoor. Het slachtoffer heeft geen enkel idee waarom de man hem mishandeld heeft. De jongen schat de leeftijd van de man tussen de 20-30 jaar. Hij had een licht getint uiterlijk, was rond 1.70 meter en had een gespierd postuur. De verdachte droeg een donkerblauwe jas met wit en had zwart stijl haar. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Meisje bedreigd

Heerhugowaard, woensdag 29 april 2015

De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat op zondag 26 april omstreeks 16.20 uur een meisje werd bedreigd in het park ’t Waarderhout. De politie is met name op zoek naar een vrouw die door het slachtoffer is aangesproken. Het slachtoffer, een vijftien jarig meisje, liet haar hondje uit in het Park. Hier kwam zij een man tegen die haar bedreigde. Het meisje rende weg en kwam even verder een vrouw tegen bij wie zij hulp zocht. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en kon even later een 23-jarige Heerhugowaarder aanhouden. Om het onderzoek goed af te kunnen ronden wil de politie graag spreken met de vrouw uit het park. Zij, maar ook andere getuigen, worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Auto-inbrekers aangehouden

Egmond-Binnen, woensdag 29 april 2015

Woensdagochtend rond 2.20 uur zijn vier personen aangehouden op verdenking van auto-inbraak aan de Abdijlijn. Twee mannen werden door een getuige gezien tijdens hun werkzaamheden waarna de politie werd ingeschakeld. Korte tijd later werd een voertuig aan de kant gezet aan de Terborchlaan in Alkmaar met daarin de twee inbrekers en twee vrouwen. Het viertal, twee mannen van 22 en 25 jaar uit Heemskerk en Beverwijk en twee vrouwen van 20 en 22 jaar uit Beverwijk en Wijk aan Zee, is meegenomen naar het politiebureau. De verdachten hadden gestolen gereedschap in hun voertuig.

1000 liter diesel

Alkmaar, woensdag 29 april 2015

Op woensdagmorgen bekeurde de politie een 42-jarige Alkmaarder wegens het vervoer van diesel. Omstreeks 00.05 uur trof de politie de man in een bestelbus op de Laan van Darmstadt. De bestuurder van de bestelbus bleek in de auto te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Toen de politie hem hiervoor wilde bekeuren bemerkten zij dat het in de auto stond naar de diesel. Achter in de bus stond een groot vat, waarin meer dan duizend liter diesel zat. De man bleek niet in het bezit te zijn van vervoersdocumenten voor deze hoeveelheid brandstof. De politie nam de bestelbus met het vat diesel in beslag. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Caravan te water langs Boekelerdijk in Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 28 april 2015

Een echtpaar uit Heerhugowaard kreeg dinsdagmiddag de schrik van hun leven toen zij op de Boekelerdijk in Alkmaar werden ingehaald door hun eigen caravan. Het stel had de caravan van 15.000 euro pas twee weken in hun bezit. De caravan stond bij een caravanstalling aan de Boekelerdijk en moest worden opgehaald om door Pauw in Heerhugowaard een fietsenrek te laten monteren. Tweehonderd meter verderop schoot de caravan los en haalde de auto van het echtpaar rechts in, om vervolgens in het kanaal te belanden. Niemand raakte gewond. Een berger kwam met twee wagens ter plaatse om de sleurhut uit het kanaal te vissen. De eigenaar denkt dat de schuld bij hem ligt. Vermoedelijk heeft de caravan niet goed vast gezeten.

Gasleiding geraakt tijdens werkzaamheden Kleindam

Schoorl, dinsdag 28 april 2015

Aan de Kleindam in Schoorl is dinsdagochtend tijdens werkzaamheden een gasleiding kapot getrokken. Hulpdiensten zijn ter plaatse en de straat is afgezet. Een ontruiming van het gebied is niet nodig. Liander zal ter plaatse komen om het lek te dichten.

Hennepkwekerijen

Schagen, dinsdag 28 april 2015

Dinsdag heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Lenie Blindstraat. Er zijn 95 planten aangetroffen en vernietigd, ook was er sprake van diefstal van stroom. Er is geen verdachte aangetroffen. In Alkmaar werd er in een woning aan de Laan van Rome een hennepkwekerij ontdekt. Er zijn 90 planten aangetroffen en vernietigd, evenals diverse apparatuur om de kwekerij draaiende te houden. Ook hier werd geen verdachte aangetroffen.

Doorrijder 96-jarige vrouw meldt zich bij politie

Hoorn, maandag 27 april 2015
Bij de politie heeft zich een vrouw gemeld die zaterdag betrokken was bij een aanrijding op de Heusmolen in Hoorn. Afgelopen zaterdag kwam de vrouw in botsing met een 96-jarige vrouw. Tijdens het achteruit rijden werd het slachtoffer aangetikt en kwam de vrouw met haar rollator ten val. De automobiliste heeft naar eigen zeggen de komst van de ambulance afgewacht en is daarna vertrokken. Toen deze vrouw de berichten in de media zag heeft ze direct contact opgenomen met de politie. Inmiddels heeft de politie contact met haar gehad. De vrouw had absoluut niet de intentie om door te rijden en dacht juist goed gehandeld te hebben. De automobiliste is erg geschrokken van alle media aandacht en heeft laten weten het 96-jarige slachtoffer een grote bos bloemen te sturen. De bejaarde vrouw ligt nog in het ziekenhuis met een gebroken been; het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. De politie heeft inmiddels beide partijen met elkaar in contact gebracht.

Twee woningen ontruimd bij brand Winkelwaard

Alkmaar, maandag 27 april 2015

Twee woningen boven supermarkt Jumbo zijn in de nacht van zondag op maandag ontruimd in verband met een brand. Omstreeks kwart over twee werd er bij de supermarkt aan de Winkelwaard brand ontdekt. De brand woedde aan de zijkant van de Jumbo. De metershoge vlammen bedreigde de boven de supermarkt gelegen woningen. De brandweer rukte groot uit. De brand bleek te zijn ontstaan bij met dozen gevulde bevoorrading karren. Er vielen geen gewonden. De politie, die rekening houdt met brandstichting, onderzoekt de brand. De politie is op zoek naar twee mogelijke getuigen van de brand. Uit onderzoek is gebleken dat er rond tien over twee een meisje en jongen langs de supermarkt fietsen. De recherche komt graag met hen in contact. Dat kan telefonisch via 0900-8844. De politie komt ook graag in contact met andere getuigen. Heeft u iets gezien, of informatie bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? 0800-7000.
Video

Hevig slingerende dronken bestuurder

Zwaagdijk, zondag 26 april 2015

De politie heeft zondagavond rond 19:15 uur een 34-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een agent reed in zijn privétijd achter een bestuurder die hevig slingerend door de bebouwde kom van zwaagdijk-Oost reed. De agent waarschuwde zijn dienstdoende collega’s en zag hoe de dronken automobilist meerdere malen bijna een aanrijding veroorzaakte. Op de Tuinstraat stopte de bestuurder uiteindelijk en kon hij worden aangehouden door de agent. Zijn gealarmeerde collega’s waren snel ter plaats en namen de man mee naar het politiebureau. De bestuurder verklaarde die middag vier halve liters bier te hebben gedronken en kreeg een boete van 657 euro.

Grote brand verwoest bedrijfspanden Heerhugowaard

Heerhugowaard, zaterdag 25 april 2015

Een grote brand in Heerhugowaard heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee panden verwoest. Het gaat om een straal- en een loodgietersbedrijf aan de Nobelstraat. De brand begon bij een bedrijf en sloeg snel over naar de naastgelegen gebouwen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer wist het kantoorgedeelte van het loodgietersbedrijf te redden.

Autobanden lek gestoken, getuigen gezocht

Schagen, zaterdag 25 april 2015

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn tientallen autobanden lek gestoken in de Vogelwijk. Vandalen hebben met een scherp voorwerp onder andere banden van auto’s aan de Fuut, Roodborstjeslaan, Spreeuwenlaan en Vinkenhof lek geprikt. De politie doet onderzoek en vraagt gedupeerden om aangifte te doen. Getuigen die verdachte personen of voertuigen hebben gezien worden gevraagd te bellen met 0900-8844.

Woningoverval Bergen, getuigen gezocht

Bergen, zaterdag 25 april 2015

Een 68-jarige man is zaterdag rond 16.15 uur in zijn woning aan de Wijzend in Bergen overvallen door twee mannen. De verdachten hebben de bewoner bedreigd en een aantal goederen weggenomen, wat is nog onbekend. De bewoner is niet gewond geraakt. De verdachten waren twee vermoedelijk Oost-Europese mannen, ongeveer 35 jaar oud en beiden kort gemillimeterd. Een van de mannen droeg een donker trainingspak, de ander een spijkerbroek en een donkere jas. Korte tijd later is een 24-jarige man uit Bergen aangehouden die aan het signalement voldeed. Na verhoor werd duidelijk dat de man niet betrokken was bij de woningoverval; hij is weer vrijgelaten. De politie heeft de omgeving doorzocht, onder andere ondersteund door een helikopter en een Burgernetactie. Ook zijn er speurhonden ingezet, zonder resultaat. De politie vraagt getuigen die zaterdag rond genoemd tijdstip of de dagen ervoor verdachte personen of voertuigen in de omgeving van de Wijzend hebben gezien om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


96-jarige vrouw aangereden, vrouw in auto doorgereden

Hoorn,zaterdag 25 april 2015

Een 96-jarige vrouw uit Hoorn is zaterdag rond 12.00 uur bij een aanrijding met een auto op de Heusmolen in Hoorn ernstig gewond geraakt. De bestuurster van deze auto is na de aanrijding doorgereden. Volgens getuigen gaat het om een oudere dame met een grijs krullend haar. De automobiliste droeg een grijze jas en reed in een witte personenauto; meer is er niet bekend over de bestuurster. De hoogbejaarde vrouw liep daar met haar rollator. Door onbekende oorzaak werd ze aangereden door het voertuig en kwam te val. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie hoopt dat getuigen iets gezien hebben. Of dat mensen iets meer kunnen vertellen over de bestuurster van de witte auto. De bestuurder van de auto kan ook zelf contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Brandstichting bij tankstation Den Helder

Den Helder, zaterdag 25 april 2015
De politie heeft zaterdagavond rond 21.45 uur twee mannen aangehouden voor brandstichting bij een onbemande benzinepomp aan de Ruyghweg in Den Helder. Getuigen zagen het tweetal een stofzuigerslang in de brand steken. De getuigen grepen in en hielden de verdachten op de lokatie tot de politie er was. Agenten hebben de twee mannen aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Anna Paulowna en een 19-jarige man uit Wieringerwaard. Dankzij de alertheid van de getuigen is het brandje zeer beperkt gebleven en is de schade nihil. De twee verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Inbrekers gaan er vandoor

Alkmaar, vrijdag 24 april 2015

Vrijdagmiddag zijn twee inbrekers gevlucht toen de bewoner van een pand aan de Macedoniestraat thuis kwam. Toen de bewoner rond 15.45 uur thuiskwam gingen de inbrekers er vandoor waarbij zij de man een klap hadden gegeven. De inbrekers gingen er vandoor in een auto waarin vermoedelijk al een bestuurder en nog een  man zaten te wachten. De onbekenden zijn in de woning bezig geweest, het is nog onduidelijk of zij iets weg hebben genomen. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Overval op snackbar

Alkmaar, donderdag 23 april 2015

Op donderdagmiddag vond er een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Muiderwaard in Alkmaar. Omstreeks 16.00 uur kwam een man de snackbar binnen. Hij bedreigde een 20-jarige Alkmaarse vrouw die in de snackbar aan het werk was. De overvaller eiste geld. Na de overval ging de man er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De politie startte een Burgernetaktie. Ook werden een speurhond en een helikopter ingezet bij de zoektocht naar de verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Auto in kanaal, bestuurder overleden

Anna Paulowna, woensdag 22 april 2015

Politieactie

Den Oever/ Afsluitdijk, woensdag 22 april 2015

Vrouw steelt sieraden via babbeltruc

Bergen, Heiloo, woensdag 22 april 2015

Afgelopen weken zijn enkele meldingen bij de politie binnengekomen van een vrouw die probeert met een babbeltruc sieraden te stelen. Aan de Breelaan in Bergen is op vrijdag 10 april rond het middaguur een vrouw aangesproken door een onbekende vrouw. Zij vroeg om een petitie voor een goed doel te ondertekenen en toen de vrouw dit deed werd haar armband afgenomen. Dit merkte de vrouw waarna zij de armband terugpakte. De onbekende vrouw ging er vervolgens vandoor. Hetzelfde gebeurde een week later, op 17 april, in de omgeving van de Stationsstraat in Bergen. Hier lukte het wel om een armband weg te nemen. Later op die middag kwam er een soortgelijke melding in ’t Loo in Heiloo waarbij een horloge is weggenomen. De onbekende vrouw is ongeveer 1.60 meter lang, met dik, zwart haar in een staart. Zij droeg een donkerblauwe jas en een donkerblauwe legging. Zij liep rond met een klembord om een petitie te ondertekenen. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 en waarschuwt mensen om op te letten bij dergelijke situaties.

Vier gewonden bij ernstig ongeval in Andijk

Andijk, dinsdag 21 april 2015

Bij een ernstig verkeersongeval op de Veilingweg in Andijk zijn dinsdagmiddag om 5 uur vier personen gewond geraakt. Onder de gewonden waren twee kleine kinderen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de Elsenburg. Een 36-jarigeautomobiliste uit Enkhuizen reed op de Veilingweg een 39-jarige scooterbestuurder uit Venhuizen van achteren aan. Na de botsing raakte de auto van de weg en belandde in een greppel. Op de achterbank zaten twee kinderen. Een 3-jarige meisje werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Een 5-jarige jongetje raakte ernstig gewond. De 36-jarige bestuurster liep botbreuken op. Zij werd voorzichtig uit het totaal vernielde voertuig gehaald. Om dit mogelijk te maken verwijderde de brandweer de b-stijl en een deur van de auto. De scooterbestuurder raakte bij de botsing ernstig gewond. Een traumateam uit Amsterdam kwam per helikopter ter plaatse om medische bijstand te verlenen. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. De auto en bromscooter werden in beslag genomen voor nader technisch onderzoek. De Veilingweg werd om 8 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Drugs en patronen

Hoorn, dinsdag 21 april 2015

Op dinsdagmorgen hield de politie een 42-jarige man aan die in het bezit was van drugs en patronen. Omstreeks 01.25 uur zag de politie een man in een personenauto zitten op de Grote Beer in Hoorn. Ter controle op mogelijke inbrekers, stelde de politie een onderzoek in. In de auto van de verdachte vond de politie twaalf wikkels met wit poeder. Het gaat hier vermoedelijk om cocaïne. Ook vond de politie een aantal patronen. Een vuurwapen werd niet aangetroffen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs en de patronen zijn in beslag genomen.

Snorfietser met slok op over de kop

Den Helder, zondag 19 april 2015

In de nacht van zaterdag op zondag is een 44-jarige snorfietser uit Den Helder gewond geraakt bij een valpartij. De man was op de Jan verfailleweg over een scheiding tussen het fietspad en de rijbaan gereden en over de kop geslagen. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ook bloed afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen. Na het ongeval hadden agenten op straat een blaastest afgenomen waaruit bleek dat er sprake was van alcoholgebruik. In verband met het rijden onder invloed is het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water in Limmen

Limmen, zondag 19 april 2015

Op zondagmorgen raakte een personenauto te water langs de Uitgeesterweg in Limmen. De drie inzittenden konden zelf op het droge komen. Omstreeks 09.50 uur reed een 19-jarige man uit Castricum in een personenauto over de Uitgeesterweg. In zijn auto zaten twee eveneens 19-jarige mannen uit Castricum. De bestuurder kreeg onder het rijden een epileptische aanval, verkrampte en stuurde de berm in, om in de sloot tot stilstand te komen. Een 52-jarige vrouw uit Limmen, die in haar auto vanaf de andere kant aan kwam rijden, kon nog net een aanrijding voorkomen. De bestuurder van de auto moest door de brandweer uit zijn auto gehaald worden. Beide passagiers verlieten op eigen kracht de auto. De politie nam het rijbewijs van de Castricummer in.

 Kees Zwaan


Beenbreuk

Alkmaar, zaterdag 18 april 2015

Op zaterdagavond raakte een 7-jarige meisje ernstig gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Cornelis Pronklaan in Alkmaar. Een 50-jarige Alkmaarder had juist zijn motorfiets uit de winterstalling gehaald. Hij wilde even een blokje rijden om te kijken of alles nog functioneerde en reed zonder helm weg. Even later zette hij zijn kleindochter voor zich op de motor, om voorzichtig nog een rondje met haar te rijden. Ook het meisje droeg geen helm. In een bocht trok het meisje per ongeluk aan de de gashendel of aan de arm van de man, waardoor de motor naar voren schoot, van de rijbaan afraakte en tegen een lantarenpaal tot stilstand kwam. Het meisje liep een beenbreuk en vermoedelijk een hersenschudding op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Vrachtwagen te hoog voor viaduct

Middenmeer, zaterdag 18 april 2015

Foto’s : Raymon


Winkelpersoneel bedreigd

Alkmaar, zaterdag 18 april 2015

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.10 uur werd personeel van een supermarkt aan het Oudorperplein in Alkmaar bedreigd door een winkeldief. De man was in de supermarkt en deed volgens getuigen vermoedelijk bier en drank in een plastic tas. Hierop verliet hij de winkel via de toegangspoortjes en liep de winkel uit. Personeel van de supermarkt gingen achter de man aan. Toen zij hem wilden aanspreken, haalde man een mes te voorschijn, waarmee hij het personeel bedreigde. De man wist daarop te ontkomen. Hij kon tot op heden nog niet worden aangehouden. De verdachte was een man van 30 tot 35 jaar oud. Hij had een lengte van ongeveer 1,80 meter. De man had kort donker haar dat stijf stond van de gel. Hij droeg een spijkerbroek met donkere vlekken en een korte donkere jas.

Autobrand op de A7

Hoorn, zaterdag 18 april 2015

De politie legde zaterdagmiddag het verkeer op de A7 bij Hoorn stil in verband een autobrand. De brand ontstond door onbekende oorzaak. De inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten. Het voertuig was al verloren toen de brandweer arriveerde.

Gewapende Polen

Den Helder, zaterdag 18 april 2015
Op zaterdagmiddag hield de politie twee Polen (30 en 32 jaar oud) aan wegens het voorhanden hebben van een balletjespistool. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding dat op het Julianaplein een personenauto zou staan waarvan de bestuurder een zwart vuurwapen in zijn handen had. De man leek ergens op te wachten. Toen er even later een andere man instapte, reed de auto weg. Ondanks het feit, dat achterin de auto ook twee kinderen zaten, nam de politie het zekere voor het onzekere. De auto werd gevolgd en bij de rotonde Middenweg-Polderweg klemgereden. Beide mannen werden aangehouden en uit de auto gehaald. Bij onderzoek in de auto bleek het wapen onder de bestuurdersstoel te liggen. Het ging om een balletjespistool. Het voorhanden hebben van speelgoedwapens is verboden als deze de uiterlijke kenmerken hebben van een echt wapen. Dit soort ‘speelgoedwapens’ zijn immers geschikt om mensen mee te bedreigen. Dat het bij je hebben van een nepwapen ook gevaarlijk kan zijn, blijkt uit dit incident. Getuigen of politie kunnen bij het zien van een wapen de situatie als vuurwapengevaarlijk beoordelen. Dit keer werd de auto ‘slechts’ klemgereden, maar de kans was aanwezig geweest dat de inzittenden door de politie onder schot waren gehouden met echte wapens. Nadat de eigenaar afstand had gedaan van het balletjespistool werd hij met een waarschuwing heengezonden.

Bovenkarspel, zaterdag 18 april 2015
Op zaterdagmiddag hield de politie een 29-jarige Pool aan omdat hij een stroomstootwapen (taser) bij zich had. Omstreeks 14.30 uur was de politie aanwezig op de Stationslaan in Bovenkarspel. Hier zagen zij een man tussen de geparkeerd staande fietsen scharrelen. Omdat op deze plaats regelmatig fietsen worden gestolen, sprak de politie de man aan. Toen bleek dat de verdachte zich niet kon legitimeren, vroeg de politie hem zijn zakken leeg te maken. Uit een van de zakken kwam de taser tevoorschijn. De politie nam het wapen in beslag. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en hier in verzekering gesteld.

Nekklachten bij kop-staart aanrijding N302

Bovenkarspel, zaterdag 18 april 2015

Bij een kop-staart aanrijding op de N302 in Bovenkarspel is zaterdagmiddag een vrouw gewond geraakt. De vrouw botste met haar auto achterop een Duits busje. De vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Haar hond werd door de politie opgevangen en werd later op het politiebureau worden opgehaald. De Duitse toeristen kwamen met de schrik vrij. Het verkeer ondervond enige hinder van de aanrijding.

Mishandeling conducteur

Enkhuizen, zaterdag 18 april 2015

Op zaterdag hield de politie een 18-jarige man aan op verdenking van mishandeling van een conducteur. De verdachte was ’s middag samen met zijn vriendin ingestapt in de trein op het station Bovenkarspel. Toen de trein omstreeks 15.00 uur Enkhuizen naderde, werden zij gecontroleerd door een 45-jarige conducteur. Er ontstond een woordenwisseling, omdat de verdachte niet in het bezit was van een kaartje. De verdachte stompe hierbij het slachtoffer hard in het gezicht. Een passagier kwam tussenbeide om de partijen te scheiden. Toen de trein tot stilstand kwam, ging de verdachte er vandoor. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Later op de dag meldde de verdachte zich vrijwillig bij het politiebureau. Hier werd hij aangehouden en later in verzekering gesteld. Bij controle bleek er nog een gevangenisstraf van vier maanden tegen hem open te staan wegens mishandeling.

Gewonde bij botsing op N239 in Medemblik

Medemblik, zaterdag 18 april 2015

Automobilist botst tegen boom op Ambachtsdijk

Oudkarspel, vrijdag 17 april 2015

Een automobilist is vrijdagavond rond half twaalf lichtgewond geraakt bij een ongeval op de Ambachtsdijk in Oudkarspel. Dat gebeurde rond half twaalf. De bestuurder schampte een tegenligger en reed vervolgens tegen een boom aan. De zwaar beschadigde auto werd door een berger afgevoerd.

Ongeval op de Speketersweg in Waarland

Waarland, donderdag 16 april 2015

Op de Speketersweg in Waarland vond donderdagmiddag een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. De bestuurster van de auto, een 79-jarige vrouw uit Burgerbrug, reed op de Ringvaartweg en stak volgens getuigen zonder snelheid te minderen de Speketersweg over richting de Bleekmeerweg. De op de Speketersweg rijdende 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heiloo week nog uit maar kon een botsing niet meer voorkomen. De auto werd aan de zijkant geramd. In de auto zaten twee passagiers, een 90-jarige man en zijn 86-jarige echtgenote, beiden afkomstig uit Burgerbrug. De 86-jarige vrouw moest door de brandweer uit de auto gehaald worden. De auto werd daarvoor open geknipt door de brandweer. De drie inzittenden werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doen onderzoek. Beide voertuigen werden door een berger afgesleept. De politie nam het rijbewijs van de bestuurster van de personenauto in.