Man overleden na mishandeling

Den Helder, zaterdag 31 januari 2015

Zaterdagochtend is een 36-jarige man uit Den Helder zwaargewond geraakt na een mishandeling aan de Texelstroomlaan. Rond 6.45 uur had de man ruzie met een andere 36-jarige man en raakte hierbij dusdanig gewond aan zijn hoofd dat hij met spoed naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Daar overleed hij in de avond aan zijn verwondingen. De verdachte, een man zonder vast woonadres, is korte tijd later aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling en vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Auto tegen paal na aanrijding

Alkmaar, zaterdag 31 januari 2015

Een auto botste zaterdagmiddag tegen een paal na een aanrijding op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. De bestuurders werder ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Niemand raakte gewond. Beide auto’s moesten worden afgesleept.

Vrachtwagen ramt auto met aanhanger op N243

Noordbeemster, zaterdag 31 januari 2015

Op de N243 in Noordbeemster vond zaterdagochtend een aanrijding plaats tussen een auto met aanhangwagen en een vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen wilde een inrit inslaan, maar hij zag de tegemoetkomende auto over het hoofd. De auto werd eerst aan de zijkant geraakt. Daarna werd de aanhangwagen geramd. Deze werd van de auto losgetrokken en kwam tegen een boom tot stilstand. De betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Alle voertuigen moesten worden afgesleept.

Auto vliegt uit bocht

Midwoud, zaterdag 31 januari 2015

Een auto is zaterdagochtend uit de bocht gevlogen en is vervolgens in de sloot terechtgekomen. Hierop kwamen de hulpdiensten ter plaatse, maar zij troffen niemand meer aan. De wagen is vermoedelijk uit de bocht gevlogen door gladheid.

Bestuurder laat auto achter na aanrijding

Bergen, zaterdag 31 januari 2015

Een automobilist heeft zaterdagochtend om half vijf zijn beschadigde auto achtergelaten op de Landweg in Bergen. De auto was, waarschijnlijk door de gladheid, uit de bocht gevlogen en ramde een bermpaal en een lantaarnpaal. De man liet de auto achter en belde later met een bergingsbedrijf. De gemeente heeft in de bocht extra gestrooid.

Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, zaterdag 31 januari 2015

Een Volvo S80 met Poolse kentekenplaten is zaterdagochtend in Heerhugowaard uitgebrand. De auto stond aan de van Loonstraat. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Auto van de weg

Ursem, vrijdag 30 januari 2015

Een automobilist gleed vrijdagavond van de Schermerdijk. De man reed, naar eigen zeggen, niet hard. Door de gladheid verloor hij de controle over zijn voertuig en belandde op de zijkant in de berm. Hij kwam met de schrik vrij.

Twee aanhoudingen bij poging plofkraak

Hoorn, vrijdag 30 januari 2015

Vrijdagochtend zijn twee verdachten aangehouden die bezig waren met de voorbereidingen op een plofkraak bij een pinautomaat aan de Grote Noord. Surveillerende agenten zagen rond 4.15 uur drie personen die zich verdacht gedroegen en toen zij de politie zagen gingen ze er vandoor. Twee van hen zijn korte tijd later aangehouden aan de Grote Noord en het Achterom, een derde verdachte is nog voortvluchtig. De twee verdachten hadden gereedschap en spullen bij zich om een pinautomaat op te blazen. De mannen, een 44-jarige man uit Diemen en een man van onbekende leeftijd en woonplaats, zijn meegenomen naar het politiebureau, de spullen zijn in beslag genomen.

Woninginbraak: auto weg

Noord-Scharwoude, donderdag 29 januari 2015

Op donderdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Paltrokmolen in Noord-Scharwoude. Bij de inbraak werd onder anderen een auto buit gemaakt. De inbraak vond plaats tussen 18.00 en 22.40 uur. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning verdwenen twee fotocamera’s en de sleutels van een personenauto. Ook de auto, die bij de woning geparkeerd stond, bleek te zijn gestolen. Het gaat om een grijze Opel Astra, met in het kenteken de lettercombinaties TP-DJ-.

Boerderijbrand in Tuitjenhorn

Tuitjenhorn, donderdag 29 januari 2015

Man op scootmobiel aangereden door auto

Alkmaar, donderdag 29 januari 2015

Een man is donderdagmiddag op de Muiderwaard aangereden door een auto. De man reed op een scootmobiel en krijg op de Muiderwaard geen voorrang van een automobiliste. Ambulancepersoneel hebben de man ter plaatse nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.  

Bloedproef wegens drugsgebruik

Heerhugowaard, donderdag 29 januari 2015

Op donderdagavond omstreeks 18.15 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de Middenweg in Heerhugowaard. Een 33-jarige Heerhugowaarder in een bestelauto zag dat een bus juist een plaats passeerde waar een beweegbare paal in het wegdek is aangebracht. Omdat de paal nog naar beneden was, wilde de man snel passeren. Hij had echter geen rekening gehouden met de snelheid waarmee de paal weer omhoog gaat. De paal kwam tegen de onderzijde van de auto waardoor deze beschadigd raakte. Bij controle bleek de bestuurder mogelijk onder invloed van drugs te verkeren. De man staat bij de politie bekend als gebruiker van GHB. Van de man is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Brommobiel te water in Haringhuizen

Haringhuizen, donderdag 29 januari 2015

Gemaskerde jongen aangehouden

Den Helder, woensdag 28 januari 2015

Op de Brakkeveldweg heeft de politie woensdagavond een 15-jarige jongen uit Den Helder aangehouden omdat hij in het bezit was van wapens. Hij was in het bezit van een balletjespistool en enkele messen en is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en munitie.  Agenten spraken de jongen aan omdat zij hem in het donker met een masker op zagen fietsen. De jongen is ingesloten voor verhoor en de wapens zijn in beslag genomen.

Dodelijk ongeval N249

’t Zand, woensdag 28 januari 2015

Een 62-jarige automobiliste is woensdagavond overleden na een eenzijdig ongeval op de N249 bij ’T Zand. Door onbekende oorzaak verloor de automobiliste rond 20.00 uur de macht over het stuur waardoor de auto op zijn kop in het water terecht kwam. De automobiliste kwam door de klap in het water terecht, een 65-jarige inzittende belandde op de kant. Een 13-jarige jongen die in de auto zat wist zelf uit het voertuig te komen. De 62-jarige vrouw werd gereanimeerd maar overleed ter plaatse. De 65-jarige man werd met in ieder geval beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 13-jarige jongen werd daar ter controle heen gebracht.

3 mannen aangehouden voor diefstal kleding

Hoorn, woensdag 28 januari 2015

De politie heeft woensdagmorgen rond 08.45 uur drie mannen van respectievelijk 21, 21 en 23 jaar uit Zwaag en Hoorn aangehouden, als verdacht van heling en diefstal. De politie reageerde op een melding dat er op een parkeerplaats aan de Lijster kleding met de labels daar nog aan, van een auto in een busje werd overgeladen. Toen de politie arriveerde wilden de drie verdachten net met het busje wegrijden. De 23-jarige verdachte uit Hoorn probeerde nog weg te rennen, hij kon echter na een korte achtervolging snel worden ingerekend. Achterin het busje lag een hoeveelheid nieuwe kleding met de labels er nog aan. De auto waar de kleding uit werd gehaald bleek gestolen te zijn. De politie onderzoekt of deze zaak verband heeft met een inbraak in een kledingwinkel aan de Veermanskade in Hoorn. Daar werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.30 uur met een auto de voordeur van een kledingwinkel geforceerd. Door alerte getuigen werd gezien dat er vervolgens kleding in die auto werd geladen, waarna die auto met hoge snelheid wegreed. De drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Woningoverval Sint Pancras

Sint Pancras, dinsdag 27 janauri 2015

Aan de Benedenweg in Sint Pancras heeft dinsdagavond een woningoverval plaatsgevonden. De dader is lopend vertrokken. De man draagt donker dikke kleding, een integraalhelm en heeft mogelijk een vuurwapen. De politie zette een helikopter en een speurhond in. Er werd een Burgernetactie opgestart en een buurtonderzoek gehouden. Tot op heden is er geen verdachte aangehouden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Oog in oog met inbreker

Wieringerwerf, dinsdag 27 januari 2015

Op dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur werd de 63-jarige bewoner van een pand aan de Neptunusstraat wakker doordat iemand met een zaklantaarn in zijn ogen scheen. De bewoner zag een man in zijn slaapkamer staan. Toen de inbreker merkte dat de man wakker werd, ging hij er als een haas vandoor. Bij controle bleek de inbreker een laptop en een GSM meegenomen te hebben. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Het is nog onbekend hoe de inbreker is binnengekomen.

Traumateam landt op Westdijk

Broek op Langedijk, dinsdag 27 januari 2015

Een traumateam uit Amsterdam is dinsdagmiddag op de Westdijk in Broek op Langedijk geland voor een medische noodsituatie in een woning aan de Wilhelminastraat. De trauma-arts werd door de politie opgehaald en naar het huisadres gereden. De bewoner van het adres was van de trap gevallen. Het slachtoffer werd per ambulance onder begeleiding van de arts overgebracht naar het MCA.

Scooterbestuurder gewond

Alkmaar, dinsdag 27 januari 2015

Een scooterbestuurder raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding met een auto. De man reed op de Honthorstlaan en gaf geen voorrang aan een op de Terborchlaan rijdende automobilist. De man kwam ten val en raakte gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Agenten redden verwarde vrouw uit Noordhollands Kanaal

Alkmaar, dinsdag 27 januari 2015

Een verwarde vrouw is dinsdagmiddag aan het Mallegatsplein in het koude Noordhollands Kanaal gesprongen. Een agent zette een ladder in het water en kon zo met hulp van collega’s de verwarde vrouw uit het water halen. De vrouw werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het MCA.

Onder invloed van drugs

Den Helder, maandag 26 januari 2015

Op de Kievitstraat heeft de politie maandag, even na middernacht, een 27-jarige vrouw aangehouden wegens het rijden onder invloed van drugs. Agenten zagen een auto met hoge snelheid rijden en zetten de bestuurder ter controle aan de kant. Bij het openen van het portier kwam de agenten een sterke henneplucht tegemoet. Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen. Het bloedmonster is opgestuurd naar het NFI en een zakje hennep dat de vrouw bij zich had, is in beslag genomen. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Aanrijding in Warmenhuizen

Warmenhuizen, maandag 26 januari 2015

Op het kruispunt Warmenhuizenweg / Dergmeerweg in Warmenhuizen vond maandagochtend een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een automobiliste kwam na de botsing in een greppel terecht. De betrokkenen werden ter plaatse nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beide auto’s moesten worden afgesleept.

Brandweer blust binnenbrand op Slootvaartweg

Slootdorp, zondag 25 janauri 2015

In een loods aan de Slootvaartweg in Slootdorp is zondagavond rond 22.00 uur een brand uitgebroken. Bij aankomst troffen de politie en brandweer veel rook aan op het industrieterrein. Uit het pand kwamen vlammen. De brandweer had de brand snel onder controle. Met behulp van een ventilator wordt het pand gelucht. Bij de brand vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is onbekend.

Woningbrand in Heerhugowaard

Heerhugowaard, zondag 25 janauri 2015

In een appartement aan het Tjaarlingermeer in Heerhugowaard is zondagmiddag brand uitgebroken. Een matras in de woning heeft om onduidelijke redenen vlam gevat. De brandweer had de vlammen snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Veel hulpdiensten ingeschakeld na ongeval Westerdijk

Hoorn, zaterdag 24 januari 2015

De hulpdiensten zijn zaterdagochtend massaal uitgerukt nadat een auto van de weg was geraakt en via het talud in de berm was terechtgekomen. Onder andere een traumahelikopter en brandweerduikers werden ingeschakeld om te assisteren bij het ongeluk, maar zij mochten snel alweer naar huis. De bestuurder bleek niet gewond. De auto is door een berger weggesleept.

Door gladheid in sloot

Alkmaar, zaterdag 24 januari 2015

Op de Einsteinstraat in Alkmaar belandde zaterdag een auto in een sloot. Door de gladheid schoot de auto in een bocht rechtdoor en raakte eerst een boom. De auto kwam met de voorkant in het water tot stilstand. De bestuurder kon zonder nat te worden het voertuig verlaten. Een berger heeft de auto uit het water gehaald.

Vrouw ramt geparkeerde auto in gracht

Alkmaar, zaterdag 24 januari 2015

Een automobiliste heeft zaterdagochtend op het Verdronken Oord in Alkmaar een auto in de gracht geduwd. De vrouw verloor door de gladheid de controle over haar auto en botste tegen een geparkeerde Fiat op. De Fiat verdween in de gracht, haar eigen auto bleef op het randje hangen. Ze raakte niet gewond. Een berger heeft de auto uit het water gevist. Een duiker moest er aan te pas komen om de auto vast te haken.

Twee gewonden door gladheid in Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 24 januari 2015

Twee vrouwen zijn zaterdagochtend gewond geraakt door valpartijen op de Paardenmarkt in Alkmaar. Rond 10 uur kwam een fietsster door de gladheid ten val. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  Rond half twaalf kwam een andere dame ten val. Ook zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een onbekend aantal andere mensen kwam ook ten val op de Paardenmarkt. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Medewerkers van de Jumbo hebben op een deel van het plein gestrooid om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vielen. De gemeente is ingeschakeld om het hele plein te strooien.

Ongevallen door gladheid

Oudkarspel, zaterdag 24 januari 2015

Op verschillende plaatsen in Noord-Holland vonden zaterdagochtend ongevallen plaats in verband met gladheid. In Oudkarspel op de Westelijke Randweg verloor een automobilist door de gladheid de controle over zijn voertuig. De auto belandde met zijn voorkant in een sloot. Een berger takelde de auto weer op het droge. Op de Oostdijk in Heerhugowaard, net voor een spoorovergang, belandde een auto in de berm. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Op de N9 bij Bergen vloog een auto tegen de vangrail. De auto werd de weg op gesleept en bleek rijdbare schade op te hebben gelopen. Op de A9 voor verkeersplein Kooimeer lag een auto op zijn kant. Ivm de hulpverlening en berging werd de afslag naar de Kooimeer afgesloten. Een automobilist negeerde de rode kruizen, reed om de politiewagens en een auto van Rijkswaterstaat heen en botste op een bergingswagen. De bestuurder bleek gedronken te hebben. De bergingswagen liep forse schade op.

Man met ijzeren pijp

Heerhugowaard, vrijdag 23 januari 2015

De politie hield vrijdagavond een 49-jarige man uit Heerhugowaard aan op verdenking van bedreiging en poging zware mishandeling op de Einsteinstraat. Agenten kregen melding van bedreiging met een wapen. Het zou gaan om een uit de hand gelopen conflict tussen twee mannen. Agenten zagen een man een pand uitkomen die een ijzeren pijp in een van zijn handen had. Ze sommeerden de man de pijp te laten vallen en dit deed de verdachte uiteindelijk. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man bleek nog gesignaleerd te staan voor een boete van honderden euro’s. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auto van achteren geramd op N9

Alkmaar, donderdag 22 januari 2015

Op de Martin Luther Kingweg in Alkmaar vond donderdagochtend om kwart voor acht een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Een automobilist remde voor het oranje verkeerslicht. Toen de bestuurder voor het rode licht stilstond werd zijn auto van achteren geramd door de bestuurder van een Dodge pick-up. Ondanks de schade wisten beide bestuurders hun voertuigen in de berm te krijgen. Een berger die ter plaatse kwam wilde, gezien de schade, beide voertuigen meenemen. De ongeduldige bestuurder van de Dodge vond echter dat hij rijdbare schade had en vervolgde, na het achterlaten van zijn gegevens, zijn weg. Daarbij sleurde hij een afzet pylon van de berger mee. De bestuurder van de auto had last van zijn nek. De berger liet een ambulance komen die de bestuurder vervolgens met een nekkraag om overbracht naar het ziekenhuis. Ook een vrouwelijke passagier werd overgebracht naar het MCA. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Camper in brand in Obdam

Obdam, woensdag 21 januari 2015

Fietsendieven aangehouden

Hoogkarspel, Enkhuizen, woensdag 21 januari 2015

De politie heeft woensdagmiddag omstreeks 14:40 uur een viertal fietsendieven aangehouden. Drie mannen en een vrouw, in de leeftijd van 20 tot 23 jaar uit Polen werden aangehouden op de Dolfijn in Enkhuizen. De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij een oplettende getuige. De getuige reed over de Streekweg in Hoogkarspel toen hij een verdachte situatie zag. Twee mannen waren op het Raadhuisplein bezig met het inladen van een aantal fietsen in een bestelbus. Omdat de melder het niet vertrouwde, noteerde hij het kenteken en besloot de bus te volgen. De gealarmeerde agenten konden de auto ter hoogte van het tankstation aan de kant zetten. De verdachten zijn ingesloten.

Auto op de kop in Heiloo

Heiloo, dinsdag 20 januari 2015

Een oudere man is dinsdagavond met zijn auto tegen een boom gereden. De man reed vanaf de Holleweg de Stationsweg op. Mogelijk door gladheid verloor de man de controle over zijn voertuig. De auto ramde een boom en kwam ondersteboven tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse om de man uit het voertuig te helpen. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Kees Zwaan


Busje met kinderen te water in Oterleek

Oterleek, dinsdag 20 januari 2015

Een busje met een vrouw en drie kinderen raakten dinsdagochtend te water langs de Lange Molenweg in Oterleek. De bestuurster zag op het kruispunt Lange Mokenweg / Rustenburgerweg een auto over het hoofd. Een botsing volgde waarna het busje op zijn kant in het water belandde. Omstanders wisten nog voor aankomst van de hulpdiensten de vrouw en kinderen uit het busje te krijgen. De betrokkenen werden ter plaatse nagekeken en behandeld. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Het Hoogheemraadschap kwam ter plaatse om een flinke hoeveelheid diesel, wat in het water terecht was gekomen, op te ruimen.

Aanhouding autodief

Middenbeemster, maandag 19 januari 2015

Maandagavond is een 20-jarige autodief in Wijdewormer aangehouden nadat hij een auto van de Eenhoorn in Middenbeemster had gestolen. Iets na 19.00 uur kwam de melding van de diefstal bij de politie binnen. De omgeving werd doorzocht en kort daarna werd het voertuig gezien en aan de kant gezet aan de Leeghwaterweg in Wijdewormer. De verdachte ging er hardlopend vandoor, maar na een korte achtervolging is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Fietser gewond bij aanrijding op N248

Schagen, maandag 19 januari 2015

Een fietser raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding met een personenauto op de N248. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Wadweg. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vernielingen in Heerhugowaard

Heerhugowaard, zondag 18 januari 2015

Politie zoekt getuigen en benadeelden van vernielingen in de straten Keerkring, Brandpunt, Tuin van Lugh en Hemelboog Binnen in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks middernacht. De politie kreeg melding dat een groep jongeren vernielingen aan het plegen waren in de straat Brandpunt. Agenten troffen de groep jongeren aan op de kruising tussen Hemelboog Binnen en Gibbon. Bij het zien van de agenten gingen de jongeren ervandoor. Een van de jongens, een 15-jarige Heerhugowaarder, is aangehouden. Er is een ruit van een woning vernield aan de Hemelboog Binnen en aan de Keerkring en Brandpunt zijn twee auto’s vernield. Nog niet alle benadeelden van de vernielingen hebben zich gemeld. Graag zou de politie zien dat deze mensen zich alsnog melden en aangifte doen. Bovendien zou de politie graag spreken met getuigen. Heeft u iets gezien of weet u naar wie de politie op zoek is? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met 0800-7000.

Snackbar in Hoorn overvallen

Hoorn, zondag 18 januari 2015

Zondagavond rond 18.20 uur is snackbar Judith aan de Spoorstraat overvallen door vier mannen Eén van de mannen heeft vermoedelijk met een vuurwapen gedreigd. Door daadkrachtig optreden van de eigenaar hebben de vier verdachten geen buit gemaakt. Na de overval zijn zij gevlucht in de richting van het station. Een zoekactie van de politie heeft vooralsnog niets opgeleverd. Het gaat waarschijnlijk om vier jongemannen. Eén van hen is 1.80m groot, heeft donkere ogen, een blanke huidskleur en een vlassig baardje en hij droeg donkere kleding. Bent u getuige geweest van deze overval? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met 0800-7000.

Getuigen gezocht van mishandeling

Den Helder, zondag 18 januari 2015

De politie zoekt getuigen van een mishandeling in de nacht van zaterdag op zondag tussen 3 en 4 uur van twee mannen op de Prins Hendriklaan, in de omgeving van een horecagelegenheid. Bij deze mishandeling is een 22-jarige Heldenaar gewond geraakt aan zijn gezicht. Mogelijk dient hij aan zijn verwondingen te worden geopereerd. Ook een andere 22-jarige Heldenaar is gewond geraakt. Er waren tijdens de mishandeling meerdere mensen op straat. De politie komt graag met deze getuigen in contact. Heeft u iets gezien? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met 0800-7000.

Auto belandt in sloot op N507

Spierdijk, zondag 18 janauri 2015

Zware mishandeling

Warmenhuizen, zondag 18 januari 2015

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.15 uur is een 25-jarige jongen mishandeld door meerdere jongemannen op de Dorpsstraat. Er ontstond een ruzie tussen het slachtoffer en de mannen die uitmondde in een vechtpartij. De mannen sloegen het slachtoffer tot hij het bewustzijn verloor. De toedracht van de ruzie is nog onbekend. Het slachtoffer is met letsel aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobrand Hem

Hem, zondag 18 januari 2015

Aan de Blauwe Lely in Hem stond zondagmorgen om 6 uur een auto in brand. De auto stond geparkeerd op een invalide parkeerplek. De brandweer was snel ter plaatse maar kon de auto niet meer redden. Twee uur eerder werd een brandende auto aangetroffen aan de Marktweg. Dit is 200 meter verderop. De politie heeft de beiden voertuigen veilig gesteld omdat er brandstichting word vermoed. Eventuele getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Wesley Boots


Met drank op over de kop

Julianadorp, zaterdag 17 janauri 2015

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Van Foreestweg in Julianadorp. Ter plaatse bleek een personenauto met twee inzittenden van de weg te zijn geraakt. De auto kwam in de berm tegen een paaltje aan, sloeg over de kop en belandde in de tuin van een woning. De bestuurder en de inzittende, mannen van 19 uit Den Helder en 43 uit Julianadorp, zijn voor onderzoek opgenomen in het ziekenhuis. De bestuurder erkende direct niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook had hij drank gehad. Van de bestuurder is bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Aanrijding Dirkshorn

Dirkshorn, vrijdag 16 januari 2015

Op het kruispunt Woudmeerweg / Speketersweg in Dirkshorn vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen een bedrijfsbusje en een personenauto. De bestuurster van de auto reed op de Speketersweg richting de Andries Dekkerweg. De bestuurder van een bedrijfsbusje reed op de Woudmeerweg en wilde de Speketersweg oversteken. Hij gaf op het kruispunt geen voorrang aan de automobiliste die een botsing niet kon voorkomen. Het busje knalde na de botsing tegen een lantaarnpaal, kwam op zijn zijkant terecht en tolde een paar keer. Een kapot gesprongen spuitbus met purschuim bevuilde het wegdek en verkeersbord. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Diverse aanrijdingen met gestolen auto

Alkmaar, vrijdag 16 januari 2015

Vrijdagochtend heeft een onbekende bestuurder met een auto diverse aanrijdingen gehad. Op de Laat was hij tegen een boom gereden en op de Huiswaarderweg tegen een middengeleider. De bestuurder was doorgereden. De auto werd rond 06.00 uur beschadigd aangetroffen op een parkeerplaats aan de Viaanse Molen. De bestuurder was nergens te bekennen. De auto bleek te zijn gestolen vanaf de Egmonderstraat in Alkmaar.

Auto tegen boompje na botsing

Alkmaar, vrijdag 16 januari 2015

Een auto is vrijdagmiddag tegen een boompje gebotst na een aanrijding. De bestuurster kreeg op het kruispunt Picassolaan / Aert de Gelderlaan geen voorrang van een automobilist. Niemand raakte bij de aanrijding gewond. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.