Motorrijder gewond bij ongeval op Oosterboekelweg

Hoogwoud, vrijdag 31 juli 2015

Een motorrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oosterboekelweg in Hoogwoud. De motorrijder reed achterop een auto. Vermoedelijk week de automobilist uit voor voetgangers. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het VU ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Eenzijdig ongeval met letsel

Hoorn, vrijdag 31 juli 2015

Een 23-jarige bestuurder uit Hoorn raakte in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg. De bestuurder raakte om vooralsnog onbekende reden de macht over het stuur kwijt. Hierdoor is hij de berm ingereden, waarna het voertuig over de kop is geslagen. In een greppel kwam de auto tot stilstand. De bestuurder is met zwaar letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Rijbewijs ingevorderd na drankgebruik

Alkmaar, vrijdag 31 juli 2015

Het rijbewijs van een 21-jarige bestuurder uit Oudorp is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur op de Dijk ingevorderd. De man had ruimschoots de maximale hoeveelheid alcohol overschreden. Agenten kregen de melding poolshoogte te nemen bij een parkeergarage op de Dijk. Aldaar zou een man moeite hebben kleingeld in een parkeerautomaat te krijgen. Ter plaatste zagen agenten de man wegrijden in een auto. Ze hielden de man staande en vroegen de man te blazen. Daaruit bleek dat de man acht keer zoveel drank had genuttigd als is toegestaan. Hij blies namelijk 710 ugl, dat terwijl een maximum van 88 ugl is toegestaan voor beginnende bestuurders (<5 jaar in het bezit van een rijbewijs). Voor ervaren bestuurders (>5 jaar in het bezit van een rijbewijs) is dit 220 ugl. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is een procesverbaal tegen hem opgemaakt.

Gewond door vuurwerk

Den Helder, vrijdag 31 juli 2015

Op vrijdagmorgen werd een woning aan de Cronjestraat in Den Helder beschadigd door vuurwerk. De 23-jarige bewoner raakte licht gewond. Omstreeks 05.35 uur werd de bewoner wakker van geluid in de hal. Toen hij ging kijken, zag hij iets brandends liggen, dat op dat moment ontplofte. Door de klap sprongen de ruiten in en naast de voordeur. De bewoner liep een lichte verwonding op. Onderzoek wees uit dat het om ontploffend vuurwerk ging. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder op tel.nr. 0900-8844.

Autoinbreker aangehouden

Ursem, donderdag 30 juli 2015

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige man uit Zwaag aangehouden. Een getuige had twee mannen zien inbreken in een bedrijfsauto op de Reigerlaan en direct de politie gewaarschuwd. Meerdere agenten zochten in de buurt naar de daders. Een van de verdachten werd na een korte zoektocht aangetroffen in een tuin aan de Kramsvogel. De gestolen gereedschappen werden teruggevonden in de auto van de verdachte. De man is in verzekerig gesteld.

Mishandeling in woning

Alkmaar, woensdag 29 juli 2015
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een mishandeling op de Laan van Bath. Twee mannen kwamen woensdagavond om 17:15 uur met geweld de woning van een 49-jarige man binnen. Het slachtoffer werd geslagen en er ontstond een worsteling. De man wist zich te bevrijden en riep om hulp waarna de daders er rennend vandoor gingen. Volgens een getuige zijn de daders er daarna vandoor gegaan in een blauwe auto. De auto met daarin een bestuurder, stond geparkeerd op de Schoklandstraat.

Signalement daders:
De eerste dader was ongeveer 1.70m, licht getint en tussen de 22 en 26 jaar. Hij had een mager postuur. De man had kort zwart haar en een snorretje, een ringbaardje en bakkebaarden. Hij was in het donker gekleed.
De tweede dader had een gezet postuur, was ongeveer 1.65 m lang en tussen de 25 en 30 jaar oud. De man had zwart haar en droeg een wit long sleeve shirt en een zwarte spijkerbroek.
Beide daders droegen zwarte sportschoenen.

Agenten hebben een buurtonderzoek verricht en vragen mensen die iets gezien hebben dat mogelijk met deze zaak te maken kan hebben, contact op te nemen met de politie in Alkmaar via 0900-8844. Heeft u informatie maar wilt u liever liever anoniem blijven, dan kunt u melding maken via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000.

Aanrijding drie auto’s N242 in Alkmaar

Alkmaar, woensdag 29 juli 2015

Op de N242 bij Alkmaar zijn woensdagmiddag om 13:45 uur drie auto’s op elkaar gebotst. Vermoedelijk botste de achterste auto, waar een 83-jarige man achter het stuur zat, als eerste achterop zijn voorganger. Drie personen, waaronder de 83-jarige bestuurder, zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Auto te water

Petten, woensdag 29 juli 2015

Op de Westerduinweg (N502) in Petten is woensdagochtend een auto te water geraakt. De bestuurder van de auto uit Duitsland raakte om een onbekende reden de controle over het stuur kwijt. Het voertuig belandde ondersteboven in een sloot. De drie inzittenden konden zelfstandig uit het voertuig komen. Een vrouw is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobekraster aangehouden

Bergen, woensdag 29 juli 2015

Woensdagochtend is een 68-jarige vrouw uit Bergen aangehouden op verdenking van het bekrassen van meerdere auto’s in haar woonplaats. Afgelopen week zijn ruim tien auto’s op verschillende locaties in Bergen bekrast met een scherp voorwerp. Buurtbewoners zagen de vrouw lopen, vertrouwden het niet en zagen haar op een auto krassen. Zij hebben haar aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan bij de politie worden opgeroepen dit alsnog te doen.

Mogelijk opzet in het spel bij autobrand in Egmond aan zee

Egmond aan zee, woensdag 29 juli 2015

De vakantie van Duitse toeristen in Egmond aan Zee is in de nacht van dinsdag op woensdag bruut verstoord. De in de Van Speijkstraat geparkeerde auto van de vakantiegangers is even voor 1 uur verwoest door brand. Het voertuig stond volledig in brand bij aankomst van de brandweer. Als gevolg van overslag van het vuur heeft ook een naast geparkeerde auto forse schade opgelopen. De brandweer heeft beide voertuigen geblust. De brandweer kon nog geen mededelingen doen over de oorzaak van de brand. Volgens een buurtbewoner zijn er twee verdachte personen gezien vlak na het ontstaan van de brand. De politie
heeft de zaak in onderzoek.

Kees Zwaan

Getuigenoproep poging inbraak in schuur

Anna Paulowna, dinsdag 28 juli 2015

De politie zoekt getuigen van een poging inbraak dinsdagavond in een schuur van een kinderdagverblijf aan de Nieuweweg. Vermoedelijk gaat het om drie jongens die eerder op de middag in deze schuur hun jas en een tas hebben achtergelaten. De politie is op zoek naar de jongens en vraagt om herkenning middels hun eigendommen. In de schuur zijn twee gewatteerde jassen met capuchon in de kleur blauw en een jack met capuchon in de kleur blauw gevonden. De rugzak is paars van kleur met figuren en in de rugzak zat een rode draagbare speaker. Een van de jongens zou in het bezit zijn van een witte bromfiets. Wie herkent deze jassen in combinatie met de rugzak, de draagbare speaker en/of de witte bromfiets? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Twee aanhoudingen na straatroof

Alkmaar, dinsdag 28 juli 2015

Twee mannen zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof op de Bergerweg. Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Alkmaar beroofd zou zijn van zijn telefoon op de Bergerweg. Ter plaatste troffen agenten twee personen aan die werden vastgehouden door omstanders. Dit bleken later de verdachten te zijn: een 22-jarige man uit Haarlem en een 24-jarige man uit Purmerend. Na het wegnemen van de telefoon, bleken ze te zijn overmeesterd door getuigen. De politie heeft de verdachten overgenomen, aangehouden en naar het bureau gebracht voor verhoor. Mogelijk was er nog een derde verdachte betrokken bij de straatroof. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Getuigenoproep ernstige mishandeling

Heerhugowaard, maandag 27 juli 2015

Op maandagochtend werd een 59-jarige man uit Heerhugowaard op de Middenweg mishandeld. Het slachtoffer liep tegen 06.00 uur ’s ochtends over de Middenweg. Hij kwam twee mannen tegen en zei goedemorgen tegen hen. Wat er daarna gebeurde kan het slachtoffer zich niet herinneren. Toen hij bijkwam lag hij op de grond. Hij bleek letsel aan zijn hoofd te hebben en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij ook een gescheurd jukbeen te hebben.

Van de daders is het volgende signalement bekend:

verdachte 1:
– donkere tot licht getinte huidskleur;
– leeftijd tussen 25 a 30 jaar;
– stevig en lang postuur (rond 2 meter);
– grof/breed gezicht;
– rode jas met rode capuchon;
– donkergekleurde broek

verdachte 2:
– donker getinte huidskleur;
– leeftijd tussen 25 a 30 jaar;
– stevige, bodybuildingfiguur (deze verdachte is kleiner van ve1)
– donkere kleding (zwart/donkerblauw);
– capuchon (zwart/donkerblauw);
– deze verdachte is kleiner dan andere verdachte

De verdachten zijn weggerend in de richting van de Van Eedenstraat. De verdachte met de rode jas is nog gezien maar vluchtte een steeg in bij de R. Feithstraat. Hij is niet meer aangetroffen.

Herkent u de daders aan de hand van het signalement? Of heeft u maandagochtend 27 juli iets gezien wat met deze mishandeling te maken kan hebben? Neemt u dan contact op met de politie in Heerhugowaard op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of bel met Meld Misdaad Anoniem wanneer u liever anoniem blijft op 0800-7000.

Kantje boord

Heerhugowaard, maandag 27 juli 2015

Net twee weken in Nederland en nu al je auto total loss rijden. Het overkwam een automobilist uit Denemarken maandagochtend op de N242 in Heerhugowaard. De man raakte ter hoogte van de Roskamsluis door het natte gladde wegdek de controle over zijn voertuig. De auto gleed achterstevoren van de weg richting de Langedijkervaart. Een aangemeerde woonboot voorkwam dat de auto in het diepe water raakte. De man kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte total loss en werd afgevoerd. De woonboot liep eveneens schade op. Er was ten tijden van het ongeval niemand aan boord.

Drie mannen aangehouden voor mishandeling

Alkmaar, zondag 26 juli 2015

De politie heeft zondagmorgen tegen 04.00 uur drie mannen van 20, 21 en jaar uit Avenhorn, Spierdijk en De Goorn aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen op de Zijdam dat de verdachten een 40-jarige Heerhugowaarder mishandelden, die daarbij ook op de grond was gevallen. Hij is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, doch hoefde verder niet behandeld te worden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging en de drie verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Automobilist laat auto met schade achter

Alkmaar, zondag 26 juli 2015

Een automobilist heeft zondagavond zijn beschadigde auto op een fietspad in Alkmaar achtergelaten. De man reed vanaf de Lyceumstraat een fietspad op. Hij botste daarbij tegen een paal. Het linkervoorwiel liep daarbij zoveel schade op dat verder rijden niet mogelijk bleek. Toen omstanders tegen de man vertelde dat de politie onderweg was nam de man de benen. Zijn auto met persoonlijke spullen liet hij achter. De politie doet onderzoek naar de bestuurder. De auto werd afgesleept.

Twee gewonden bij botsing in Bergen

Bergen, zondag 26 juli 2015

Bij een botsing tussen twee voertuigen zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. Een automobilist botste op de Bergerweg ter hoogte van het tankstation op zijn voorganger. Hij liep lichte verwondingen op en hoefde niet naar het ziekenhuis. De aangereden automobiliste en een vrouwelijke passagier werden overgebracht naar het MCA. De auto van de veroorzaker kon door de schade niet verder rijden en werd door een berger afgevoerd.

Catamaran omgeslagen

Egmond aan zee, zondag 26 juli 2015

Een catamaran is zondagmiddag omgeslagen bij Egmond aan Zee. Een van de opvarenden was drie kilometer uit de kust overboord geslagen van een catamaran, waarop nog een tweede opvarende zat. De twee opvarenden zijn door de KNRM uit zee gehaald en aan wal gebracht. Een traumaheli landde op het strand maar bleek niet nodig. Een van de drenkelingen raakte onderkoeld en werd per ambulance overgebracht maar het ziekenhuis. De catamaran werd door de KNRM van zee gehaald.

VIDEO


Kees Zwaan

Grote bomen beschadigen woningen in de Bergermeer

Alkmaar, zaterdag 25 juli 2015

Twee grote bomen hebben zaterdag zeker drie woningen aan de Diepenbrocklaan in Alkmaar beschadigd. De twee reuzen bezweken door de harde wind en vielen tegen de woningen aan. Er werden onder andere twee hoogwerkers van de brandweer ingezet , van Alkmaar en Hoorn. Hoe groot de schade is aan de woningen is nog niet bekend.

Schip vast in kanaal

Schoorldam, zaterdag 25 juli 2015

Een schip kwam bij de Schoorldammerbrug in de problemen en liep dwars op het kanaal vast. De voorkant tegen de wal, de achterkant tegen een plezierjacht. Het pleziervaartuig werd tegen een steiger gedrukt en liep daarbij schade op. Niemand raakte gewond.

Egmond aan den Hoef, Zandweg

Egmond aan den Hoef, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Egmond Binnen, Abdijlaan

Egmond Binnen, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Egmond Binnen, Haagdoornlaan

Egmond Binnen, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Egmond Binnen, N512

Egmond Binnen, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Heiloo, Kennemerstraatweg

Heiloo, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Heiloo, Termijen

Heiloo, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Heiloo, Zeeweg

Heiloo, zaterdag 25 juli 2015

Kees Zwaan

Alkmaar, Venatorstraat

Alkmaar, zaterdag 25 juli 2015

Alkmaar, Saskerstraat

Alkmaar, zaterdag 25 juli 2015

Bergen, Klaasen en Evendijk

Bergen, zaterdag 25 juli 2015

Schoorl, Heereweg

Schoorl, zaterdag 25 juli 2015

Rob Bakker

Gestolen bromfietsonderdelen in schuur Wijdenes

Wijdenes, vrijdag 24 juli 2015

Een 19-jarige Amsterdammer heeft zich vrijdagochtend op het politiebureau in Hoorn gemeld. Dit deed hij met de mededeling dat hij zijn gestolen bromfiets had teruggevonden via internet. De man had de bromfiets, die inmiddels in onderdelen werd verkocht, herkend. Een dag eerder was de aangever zelfstandig bij de verkoper langs geweest om de spullen te bekijken. De man wist toen zeker dat het om onderdelen van zijn brommer ging. Met deze informatie is hij vrijdagochtend naar de politie gegaan. De politie heeft direct actie ondernomen. Op het verkoopadres van de verkoper aan de Kerkbuurt in Wijdenes troffen de agenten twee personen: een 15-jarige jongen uit Zwaag en een man 33-jarige man Hoorn. In een schuur werden diverse onderdelen gevonden; waaronder de onderdelen van de Amsterdammer. Ook werden er andere onderdelen van zeker twee gestolen brommers aangetroffen. Beide personen zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Forse aanrijding op de N9 bij Schoorl

Schoorl, vrijdag 24 juli 2015

Bij een forse aanrijding op de N9 bij Schoorl tussen drie voertuigen zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. Een man, rijdende richting Alkmaar, haalde een paar auto’s in en maakte daarbij een inschattingsfout. Zijn auto tikte tikte eerst een camper aan en botste toen frontaal tegen een personenauto. De auto van de man kwam tegen de vangrail tot stilstand. Hij kon zelfstandig uit zijn voertuig komen. Met onder andere armletsel werd de man overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de camper, een man, vrouw en een meisje van 4 jaar oud, kwamen met de schrik vrij. Het meisje kreeg van de politie een traumabeertje. In de frontaal aangereden auto zat een oudere man en vrouw. De vrouw raakte lichtgewond en kon zelfstandig uit de auto stappen. De bestuurder zat bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij liep onder andere beenletsel op. De N9 was enige tijd in beide richtingen afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doen onderzoek. De twee personenauto’s raakten total loss en werden door een berger afgevoerd.

Twee gewonden bij botsing op de N245

Oudkarspel, vrijdag 24 juli 2015

Bij een verkeersongeval op de N245 in Oudkarspel raakte vrijdagmiddag twee personen gewond. De automobilist stak vanaf de Warmenhuizerweg de N245 over richting Oudkarspel. Hij kwam in botsing met een automobiliste die op de N245 richting Schagen reed. Zijn wagen kwam na de botsing op zijn zijkant tot stilstand. Beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt wie het rode verkeerslicht heeft genegeerd.

Auto in vlammen op in Bergen

Bergen, vrijdag 24 juli 2015

Voor de tweede keer deze week heeft er aan de Dirk Klompweg een autobrand gewoed. Vrijdagmorgen omstreeks tien voor half vijf werd de autobrand ontdekt en de brandweer gewaarschuwd. Toen de brandweer arriveerde viel de auto al niet meer te redden. Twee dagen eerder stond er dezelfde straat ook een auto in brand. De schade bleef toen door alerte omstanders beperkt. De politie doet onderzoek naar beide branden. Heeft u iets gezien? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Fietsster ernstig gewond na val in Heerhugowaard

Heerhugowaard, donderdag 23 juli 2015

Een fietsster is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een val bij het Tjaarlingermeer in Heerhugowaard. Een traumahelikopter is ingezet om het slachtoffer hulp te bieden. Het slachtoffer is in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een trauma arts reed met de ambulance mee.

Grote brand bij HVC in Middenmeer

Middenmeer, donderdag 23 juli 2015

Bij afvalverwerkingsbedrijf HVC aan de Koggenrandweg in Middenmeer is donderdagochtend rond 11.00 uur een grote brand uitgebroken. De brand woedt in een grote hal met huisvuil en plastic en zorgt voor enorme zwarte rookwolken. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse. De rook trekt door de wind richting Medemblik. Bij de brand raakte voor zover bekend niemand gewond.

Getuigenoproep autobrand

Bergen, woensdag 22 juli 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een autobrand die in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.15 uur heeft gewoed aan de Dirk Klompweg. De brand is beperkt gebleven, omdat omstanders zelf direct zijn gaan blussen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand. Heeft u iets gezien? Bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Inbraak in auto

Callantsoog, maandag 20 juli 2015

Op maandag werd er ingebroken in een personenauto in Callantsoog. Tussen 16.00 en 18.00 uur werd het raam ingeslagen van een zwarte Toyota Avensis. Hieruit werd de navigatieapparatuur gestolen. De auto stond geparkeerd op het grote parkeerterrein ten zuiden van Callantsoog bij de strandopgang Kiefteglop.

Verkeerscontrole

Alkmaar, maandag 20 juli 2015

Tijdens een verkeerscontrole op de N242 maandag van 14.15 tot 17.30 uur zijn 45 mensen betrapt op te hard rijden. Op de N242 is de maximum toegestane snelheid 80 km per uur, maar door de politieacties hebben agenten besloten pas vanaf 107 km per uur te gaan flitsen. De hoogst gemeten snelheid was 137 km per uur. Er zijn in totaal 7271 voertuigen gecontroleerd.

Kittens in beslaggenomen

Hoorn, maandag 20 juli 2015

De politie is maandag rond 12.00 uur een woning aan de Boedijnhof binnengetreden in verband met de verwaarlozing van twee kittens. De kittens hadden vermoedelijk al enkele dagen geen voer of water gekregen. De bewoner was niet aanwezig tijdens de inbeslagname. De kittens waren uitgehongerd en zijn overgebracht naar de dierenarts waar zij worden verzorgd. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding na diefstal met geweld

Den Helder, zondag 19 juli 2015

De politie heeft zondagmiddag rond 15.30 uur een 49-jarige man uit Den Helder aangehouden voor diefstal met geweld. De politie kreeg melding van een winkeldiefstal uit een supermarkt aan de Marsdiepstraat. De verdachte werd aangesproken op zijn diefstal door een medewerker van de winkel en probeerde vervolgens alsnog de winkel te verlaten. Hierbij begon hij wild om zich heen te slaan en probeerde hij de medewerker van de winkel te slaan. Er ontstond een worsteling waarbij de verdachte dreigde met een scherp voorwerp. Toen hij dit voorwerp liet vallen kon de medewerker de verdachte aanhouden en overdragen aan de politie. De verdachte is ingesloten.

Man gewond na ernstige mishandeling

Hoorn, zondag 19 juli 2015

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur in Hoorn drie mannen opgepakt na een ernstige mishandeling. Het slachtoffer, een 21-jarige man uit Berkhout, werd mishandeld bij een horecagelegenheid aan de Roode Steen in Hoorn. De man raakte gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis van getuigenverklaringen konden agenten in de omgeving korte tijd later drie mannen aanhouden. Het gaat om mannen van 24, 24 en 37 uit Hoorn. De politie onderzoekt wie welke rol heeft gehad bij de mishandeling. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Drie gewonden bij ongeluk Westwoud

Westwoud, zaterdag 18 juli 2015

Bij een ongeluk op de N506 ter hoogte van het Zittend bij Westwoud is zaterdagmiddag rond 16.50 uur een voertuig te water geraakt. Een bestelbus en een personenwagen kwamen met elkaar in botsing. De personenauto kwam in het water tot stilstand. In deze auto zaten twee personen; een 75-jarige vrouw en een 73-jarige man uit Venhuizen. Hulpdiensten hebben samen met omstanders het tweetal uit de auto gehaald. Ook heeft een getuige een sleepkabel aan de auto en zijn wagen vast gemaakt; zodat de auto niet verder het water in kon zakken. De twee inzittenden van de personenauto zijn naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 21-jarige man uit Grubbenvorst, sprong na de aanrijding direct in het water om de twee inzittenden van de personenwagen te redden. Deze man is later voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. De weg was door het ongeluk lange tijd afgesloten.

Wesley Boots

Auto op de kop in sloot

Schagerbrug, zaterdag 18 juli 2015

Op het kruispunt Keinsmerweg met de Korte Ruigeweg in Schagerbrug vond zaterdag een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een auto belandde na de botsing op de kop in een sloot. De aanrijding ontstond door een voorrangsfout. Een man kreeg op het kruispunt voorrang van een automobilist. Toen hij het kruispunt opreed verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende auto. Deze auto belandde in het water. De inzittenden, een man en een vrouw, konden zelfstandig uit het voertuig komen. Alle drie werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben onderzoek gedaan. Het verkeer kon via het fietspad langs het ongeval.

Fietsster mishandeld

Blokker, vrijdag 17 juli 2015

Vrijdagmiddag, 13.45 uur, is een vrouw slachtoffer geworden van mishandeling. De vrouw fietste met een andere vrouw op de Westerblokker, in de richting van Hoorn, toen een man uit tegenovergestelde richting aan kwam fietsen. De man kwam naar het midden en had een vermoedelijk ijzer voorwerp in een van zijn handen. Hiermee sloeg hij de vrouw tegen een van haar bovenarmen. De man fietste door in de richting van de Ijsselweg.

Het volgende signalement van de verdachte is bekend:

Getinte man
Fors, breed postuur
Leeftijd ongeveer 40 – 50 jaar
Zwart naar voren gekamd haar
Droeg een zwart shirt en had een blauw nylon tasje bij zich.
Hij fietste op een soort mountainbike-achtige zwarte fiets

Wie herkent de man aan de hand van het signalement? Of heeft andere relevante informatie die de politie kan gebruiken bij het opsporen van de dader? Bel dan: 0900-8844.

Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto

Zwaag, vrijdag 17 juli 2015

Een 57-jarige vrouw uit Zwaag is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste op de Dorpsstraat en is vermoedelijk van achteren aangereden door een automobilist, op de motorkap beland en enige tijd meegesleurd waarna ze op de grond terecht kwam. De automobilist was na het ongeval doorgereden in de richting van de Risdam. Agenten vonden het flinke beschadigde voertuig in de omgeving terug. Via het kenteken kon het adres van de eigenaar achterhaald worden. Het gaat om een 31-jarige man uit Hoorn, hij is aangehouden. De vrouw is vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw brak onder andere meerdere botten. De afdeling Verkeersondersteuning is ter plaatse geweest om onderzoek te doen naar de toedracht. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De man zit vast.

Twee mannen verdacht van inbraak

Alkmaar, vrijdag 17 juli 2015

De politie hield vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Ter apel en een 25-jarige man uit Rusland aan wegens inbraak. Een getuige zag dat twee mannen op de Westerweg probeerden om in te breken. De mannen waren weggelopen richting de Snaarmanslaan. De gealarmeerde politie zag het tweetal even later lopen op de Tuinstraat. Dankzij het opgegeven signalement konden agenten het duo inrekenen. Het tweetal is na verhoor in verzekering gesteld.

Rijden op gestolen bromfiets

Heerhugowaard, donderdag 16 juli 2015

Donderdagochtend is een 19-jarige inwoner van Almere aangehouden nadat hij op een gestolen bromfiets over het Stationsplein reed. Na controle werd duidelijk dat de bromfiets afgelopen vrijdag is weggenomen vanaf het Hofplein in Alkmaar. De jongeman is meegenomen naar het politiebureau, de bromfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Auto te water

Uitgeest, donderdag 16 juli 2015

Op donderdagavond omstreeks 22.15 reed een 25-jarige vrouw uit Heemskerk in een personenauto over de Tolweg in Uitgeest. Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt, raakte van de weg de berm in, botste hier tegen een boom en belandde vervolgens met haar auto in een sloot. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen. Zij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Van de vrouw werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De vrouw verklaarde zelf drie glazen wijn te hebben gedronken.