Twee gewonden bij ongeval

Heerhugowaard, maandag 28 april 2008


Maandag vond rond 18.00 uur een kop/staartbotsing plaats op de Westerweg. Een 18-jarige automobilist uit Wageningen merkte niet op dat de auto’s voor hem stonden te wachten voor het rode verkeerslicht. Er ontstond een kop/staartbotsing tussen vier voertuigen. De bestuurster van het voertuig waar hij achterop botste, een 21-jarige vrouw uit Winkel, en de veroorzaker werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De voorste twee bestuurders liepen alleen materiële schade op.


2 gewonden na ongeval

Heerhugowaard, zaterdag 26 april 2008


Rond 17.20 uur zijn bij een aanrijding op de kruising Zuidtangent / Stationsplein twee personen gewond geraakt. Een 74-jarige vrouw uit Obdam reed over de Zuidtangent komende uit de richting van de Westerweg. Op het kruispunt sloeg zij linksaf. Zij liet hierbij de haar op dezelfde weg tegemoetkomende auto, bestuurd door een 19-jarige man uit Driebergen niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw is met rugpijn opgenomen in het ziekenhuis en de man is met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis.


Grote brand

Heemskerk, maandag 21 april 2008


Bij een voormalige basisschool aan de Duitslandlaan in Heemskerk heeft zondagavond een grote brand gewoed. Heemskerk en Beverwijk hebben de laatste tijd veel te maken met branden. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


Autobrand

Heerhugowaard, maandag 21 april 2008

Een auto die geparkeerd stond aan het Spaarne in Heerhugowaard raakte vanmorgen om 03:40 uur total loss door brand. Nadat het vuur met schuim was geblust kon men met behulp van de takelateur de aan de onderkant gelegen beschadigde brandstofleiding afsluiten. De politie houdt rekening met brandstichting omdat aan de auto van de eigenaresse de laatste tijd al enkele malen vernielingen gepleegd waren.


Bus Connexxion brandt uit

Van Ewijcksluis, zondag 20 april 2008


Een bus van Connexxion is zondagmorgen om 11:15 uur op de N99 ter hoogte van Van Ewijcksluis geheel uitgebrandt. De bus van onderweg van Den Helder naar Hoorn toen er door nog onbekende oorzaak brand uitbrak aan de achterkant van de bus. De tien passagiers konden tijdig uitstappen.


5 gewonden bij ongeval

Den Helder, zaterdag 19 april 2008


Op zaterdagavond omstreeks 19.50 uur raakte een personenauto van de weg op de Jan Verfailleweg in Den Helder. De bestuurster, een 20-jarige vrouw uit Den Helder, reed vermoedelijk veel te hard waardoor zij in een bocht de macht over het stuur verloor. De vrouw raakte gewond. Ook vier inzittenden, jongens van 16 t/m 22 jaar oud en afkomstig uit Den Helder, raakten gewond. Twee bleken lichte verwondingen te hebben, de overige drie waren zwaarder gewond. Allen werden naar diverse ziekenhuizen in Noord-Holland overgebracht.


Paard te water

Schoorl, woensdag 16 april 2008


Met verenigde krachten wist men woensdagmorgen een paard uit een slootje te halen. Het paard was op de Munnikenweg in Schoorl uitgegleden en ter water geraakt. Een voorbijganger hield het hoofd boven water tot de brandweer arriveerde. Pogingen van de brandweer, politie en omstanders mislukte. Een plaatselijk boer bood uitkomst. Het paard werd door een dierenarts nagekeken


Aanrijding met letsel

Noord-Scharwoude, dinsdag 15 april 2008


Op dinsdagmiddag omstreeks 14.20 uur raakten twee automobilisten gewond bij een verkeersongeval op de kruising Westelijke Randweg-Molenkade in Noord-Scharwoude. Een 63-jarige Langedijker in een personenauto kwam op de kruising in botsing met een 62-jarige Langedijker die eveneens in een personenauto reed. Beide bestuurders raakten gewond en werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Aangezien de toedracht van het ongeval nog onduidelijk is, wordt door de politie een onderzoek ingesteld.


Bestelbusbrand

Schoorl, zaterdag 12 april 2008 


Een kwartier nadat hij was thuisgekomen werd een bewoner aan de Voorweg door buren gewaarschuwd dat zijn bus in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen.


Gevaarlijk rijgedrag

Alkmaar, vrijdag 11 april 2008


Een 23-jarige man uit Heerhugowaard raakte donderdagnacht zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Nollenweg in Alkmaar met hoge snelheid met zijn auto uit de bocht was gevlogen. Het voertuig kwam op z’n kop in de sloot terecht. De bestuurder en zijn twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. Eén van de inzittenden bleek een gebroken sleutelbeen te hebben opgelopen bij het ongeval. Verder raakte niemand gewond. Het rijbewijs van de Heerhugowaarder werd ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag.


Dodelijk ongeval Schagerweg

Middenmeer, vrijdag 11 april 2008


Vrijdagmorgen heeft omstreeks 05.00 uur een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Schagerweg (N248) ter hoogte van Middenmeer. Een 18-jarige man kwam hierbij om het leven.
Een bewoner hoorde een harde klap en zag dat er een auto uit de bocht was gevlogen. De politie trof ter plaatse een man aan in de linkerberm. Deze 18-jarige inzittende bleek uit het voertuig geslingerd te zijn. De auto werd even verderop in de bossage aangetroffen. De bestuurder, eveneens een 18-jarige man, was inmiddels overleden.
De inzittende is in kritieke toestand overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Hij verkeerd in levensgevaar. De auto bleek dezelfde nacht ontvreemd te zijn bij een woninginbraak in Schagen.


Ernstig gewond bij aanrijding

Alkmaar, dinsdag 8 april 2008


Vanmorgen om 07.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Stationsweg tussen een 20-jarige vrouw op een fiets uit Alkmaar en een 33-jarige automobilist eveneens uit Alkmaar. De man en de vrouw reden en dezelfde richting over de Stationsweg. De vrouw sloeg linksaf om een parkeerterrein op te rijden. Op dat moment was de automobilist achter haar juist begonnen haar in te halen. Ondanks hevig remmen kon hij een botsing met de vrouw niet voorkomen. De vrouw viel met haar hoofd op het wegdek. Ze liep een zware hersenschudding op en werd in het ziekenhuis opgenomen. Haar fiets raakte total loss en belandde nog tegen een geparkeerd staande auto