Storm

Den Helder, donderdag 31 januari 2008
De storm van donderdag heeft in Den Helder aan de Oostslootstraat een zijgevel van een woning weggeblazen. De bewoonster raakte niet gewond. De brandweer heeft de straat afgezet.

Vrachtwagen op zijn kop in sloot

Opmeer, maandag 28 januari 2008
Door een ongeval met een vrachtwagen is de AC de Graafweg maandag urenlang afgesloten geweest voor al het verkeer. De vrachtwagen reed om 09:30 uur vanaf de A7 richting Opmeer over de N241 toen de chauffeur met zijn wagen in de rechterberm terecht kwam. De chauffeur stuurde hevig tegen, maar kon niet voorkomen dat de combinatie over de weg schaarde en vervolgens op zijn kop in de links gelegen sloot terecht kwam. De chauffeur raakte wonder boven wonder niet gewond.

Fries paard te water

Schoorl, zondag 27 januari 2008
Een groot Fries paard raakte zondagmiddag te water aan de Jaagkade in Schoorl. Brandweerkorpsen van Schoorl en Groet rukte uit. Voor de gloednieuwe wagen van Groet was dit de eerste uitruk.

Veel schade bij moeilijk te traceren brand

Alkmaar, zaterdag 26 januari 2008
Bij een brand in een bedrijvenverzamelcomplex aan de Edisonweg in Alkmaar is zaterdagavond veel schade onstaan. De brandhaard was voor de brandweer moeilijk te traceren. Er was rook te zien maar geen vlammen. Ook was niet duidelijk in welk bedrijf de brand woedde. Uiteindelijk werd de deur van nummer 28, een voormalig gordijnatelier, opengebroken. Uit voorzorg verschafde de brandweer zich ook toegang bij de buren en gaf  ‘middelbrand’.
De brand bleek te woeden in een plafondruimte en kon na veel breekwerk worden geblust. Over de oorzaak van de brand kon men nog geen informatie verschaffen.

Fries te water

Waarland, zaterdag 26 januari 2008
In Waarland is zaterdagmorgen omstreeks 11 uur een Fries paard met rijtuig te water geraakt. De bestuurder en bijrijdster reden over de Beemsterboerweg en stopten bij een bloembollenbedrijf om een bos tulpen te kopen. De man reed het terrein op om te draaien en belandde hierbij door nog onbekende oorzaak met paard en rijtuig in het water. De man en het paard raakten hierbij niet gewond. Het paard is met hulp van omstanders en de brandweer uit het water gehaald.

Vrouw ramt muur van rijschool

Alkmaar, zondag 20 januari 2008
Op zondagavond omstreeks 22.45 uur botste een 20-jarige vrouw uit Heemskerk in een personenauto tegen de voorgevel van een bedrijfspand aan de Piet Heynstraat in Alkmaar. De vrouw was naar eigen zeggen achter het stuur duizelig geworden en had een bocht in de weg daardoor gemist. Zij reed rechtdoor tegen een paal en vervolgens tegen de gevel van het pand, waar een rijschool in gevestigd is. De vrouw, die op het eerste gezicht geen letsel had opgelopen, werd ter observatie in het Medisch Centrum in Alkmaar opgenomen. De auto wordt nog technisch onderzocht.

Bouwvakker overleden na val van 12 meter

Alkmaar, vrijdag 18 januari 2008
Een bouwvakker is vrijdagmorgen overleden nadat hij van ongeveer 12 meter hoogte was gevallen van een in aanbouw zijnde school. De man werkte aan de nieuwbouw van het Horizon College aan de Kruseman van Eltenweg toen hij door nog onbekende oorzaak zijn balans verloor en viel. Een traumahelikopter uit Rotterdam assisteerde het ambulancepersoneel. De man overleed kort na aankomst in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.


Dodelijke aanrijding N244

Zuid-Schermer, donderdag 17 januari 2008
Op donderdagmiddag rond 15.00 uur vond op de provinciale weg N244 een dodelijke aanrijding plaats. Het 58-jarige slachtoffer uit Alkmaar reed met zijn auto vanuit de richting Purmerend en kwam door nog onbekende oorzaak op de andere rijbaan terecht. De 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uitgeest die hier op dit moment reed kon de auto niet meer ontwijken. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de automobilist ter plekke overleed.

Aanrijding met letsel op A9

Alkmaar, zondag 13 januari 2008
Om 12.10 uur vond er op de snelweg A9, ongeveer 2 km voor de afslag van Akersloot, een eenzijdig ongeval met letsel plaats. De 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Zuid-Scharwoude kwam uit de richting van Alkmaar en ging in de richting van Haarlem. Bij het begin van een inhaalmanoeuvre schrok hij van een auto naast hem. Hij raakte in een slip en verloor de macht over het stuur. Hij reed tegen de vangrail in de middenberm. De bestuurder zelf en zijn mannelijke 16-jarige passagier voorin de auto raakten licht gewond. Drie inzittenden achterin de auto, twee meisjes en een jongen, allen rond de 16 jaar en afkomstig uit Heerhugowaard en omgeving, raakten bij de klap gewond. Zij werden uit de auto geslingerd en kwamen in de middenberm terecht. Een traumaheli en de brandweer verleenden bijstand.

De drie slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Alkmaar en omgeving. Ze waren aanspreekbaar maar zullen uitgebreid worden onderzocht. De aard van hun letsel is nog niet bekend. De inzittenden van de auto waren vrienden van elkaar en op weg naar een evenement.

Tussen ‘kijkers’ op de andere rijbaan ontstond nog een kop-staart botsinkje.

De linker rijbaan (richting Haarlem) is door het ongeval anderhalf uur gestremd geweest. Het verkeer is omgeleid en er ontstond file.


Gewapende overval juwelier

Alkmaar, vrijdag 11 januari 2008
Vrijdagmorgen werd omstreeks 11.50 uur een overval gepleegd op een juwelier op de Langestraat in Alkmaar. De eigenaar van de zaak was alleen in de winkel toen de twee overvallers binnenkwamen. Zij bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Het geld uit de kassalade werd weggenomen en vanuit de ruimte achterin de winkel de ter reparatie aangeboden sierraden. De twee vluchtten lopend de winkel uit in de richting van de kerk.

Het signalement van de daders luidt:

Dader 1: man, circa 15 tot 20 jaar oud, blanke huidskleur, 1.65 lang, normaal postuur, beginnend stoppelbaardje, zwarte wollen shawl gedeeltelijk over het gezicht, zwarte muts, een gewatteerde donkerbruine halflange jas met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek en crèmekleurige sportschoenen.

Dader 2: man, circa 15 tot 20 jaar oud, blanke huidskleur, 1.75 tot 1.80 lang, normaal postuur, donkerkleurige wollen shawl gedeeltelijk over het gezicht, leverkleurige jas met capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Op de jas zaten lichte inzetstukken.

De politie is op zoek naar mensen die rond het tijdstip van de overval of daarvoor iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Langestraat of Alkmaarse binnenstad. Zij worden verzocht contact op te nemen met politie Noord-Holland Noord, Recherche Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844.


Overval Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude, donderdag 10 januari 2008
Op de Dorpsstraat in Noord -Scharwoude is donderdagmiddag rond 12.50 uur gepoogd een overval te plegen op een geldloper van de op deze straat gevestigde supermarkt. De geldloper loopt rond deze tijd naar de uitgang van winkel en ziet op dat moment een gewapende man op hem aflopen. Op het moment dat de twee elkaar zien draaien beiden zich om, waarop de verdachte de winkel uitrent en achterop een scooter stapt die wegrijdt in de richting van Zuid-Scharwoude. De zwarte scooter van het merk ‘Kymco’ is later teruggevonden bij de voetbalvelden in Noord-Scharwoude.

De politie is op zoek naar mensen die in de uren voorafgaand aan dit voorval de zwarte scooter hebben gezien of iets anders verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Dorpsstraat. Omdat het op het tijdstip van de poging tot overval markt was op de Dorpsstraat en er veel mensen aanwezig waren op straat denkt de politie dat er mensen zijn die iets gezien moeten hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Noord-Holland Noord, Recherche Heerhugowaard via 0900-8844.


Aanhouding na schieten met luchtbuks

Hoorn, donderdag 10 januari 2008
Een 22-jarige man uit Hoorn werd donderdagmiddag aangehouden nadat hij achter in zijn woning op de Kap met een luchtbuks had geschoten op katten. De politie kreeg hier melding van en trof in de woning het luchtbuksgeweer aan en ook een niet van een echt te onderscheiden balletjespistool. De man werd aangehouden op de grond van de Wet Wapens en Munitie.

Kinderen komen om bij brand

Hoorn, zaterdag 5 januari 2008
Rond 16.20 uur zijn bij een brand in een schuur achter een woning aan de Juniusstraat twee broertjes uit Hoorn omgekomen, de kinderen zijn 4 en 5 jaar oud. De kinderen speelden in de schuur, samen met hun 10-jarige broer. Opeens was er brand en is de grotere broer hulp gaan halen bij de op dat moment aanwezige 21-jarige oppas. Zij heeft onmiddellijk alarm geslagen. Het vuur greep zo snel om zich heen dat hulp voor de kleintjes te laat kwam. Uit onderzoek blijkt dat de kinderen door verstikking om het leven zijn gekomen. De brandweer heeft het vuur geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Er zijn aanwijzingen dat er met vuur is gespeeld.

2 ongevallen Omval

Alkmaar, zaterdag 5 januari 2008
Bij twee ongevallen op de Provinciale weg N242 bij de Omval zijn zaterdagmorgen zeker drie gewonden gevallen. De eerste aanrijding gebeurde om 01:15.  Omdat er een fiets werd gevonden bij het ongeval werd in eerste instantie groot alarm geslagen. Al gauw bleek dat de fiets achter in één van de auto’s had gelegen.  De brandweer kwam ter plaatse om een slachtoffer te bevrijden. Een portier werd verwijderd en twee slachtoffers werden overgebracht naar het mca.
Het tweede ongeval gebeurde om 07:15 uur tussen een vrachtwagen en een bestelauto. De bestuurder van de bezorgservice raakte hierbij gewond. Om 09:30 uur werden alle rijbanen weer vrijgegeven.

Woningbrand in Castricum

Castricum, vrijdag 4 januari 2008
Een woning aan de Goudenregenlaan in Castricum is vrijdagmorgen volledig door brand verwoest. De bewoners konden het pand op tijd verlaten. De oorzaak van de brand wordt gezocht in een omgevallen olielamp.

Auto tegen boom

Heerhugowaard, woensdag 2 januari 2008
Een 43-jarige automobiliste uit Oterleek raakte om 15.15 uur door onbekende oorzaak de macht over haar stuur kwijt. Ze reed over de Noordscharwouderpolderweg, komende uit de richting van de Hasselaarsweg. In een flauwe bocht reed ze rechtdoor en kwam tot stilstand tegen een boom. Volgens een tegemoetkomende getuige reed de vrouw heel langzaam. De voorzijde van haar auto raakte flink beschadigd. De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis. Haar exacte letsel is nog niet bekend.

Oud en Nieuw

Regio, dinsdag 1 januari 2008
Ook in Noord-Holland werd afgelopen nacht weer oud en nieuw gevierd. Op de meeste plaatsen ging dit in een goede sfeer en deden zich geen noemenswaardige incidenten plaats. Op andere plaatsen moest de politie echter veelvuldig in actie komen en dit leidde in totaal tot 27 aanhoudingen.

De hele oudejaarsdag kwamen bij de politie al meldingen binnen van vuurwerkoverlast, brandjes en vernielingen waarbij veelvuldig straatmeubilair werd vernield. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie zo’n tweehonderd meldingen van overlast, brandjes, vernielingen, vechtpartijen en mishandelingen te verwerken. De Mobiele Eenheid werd ingezet bij problemen op de Elgerweg in Alkmaar.

In Alkmaar werd op de Kortenaerkade een groot vreugdevuur gehouden waarbij zo’n 400 personen aanwezig waren. Er deden zich alleen een probleem voor bij een eethuis waarvan het rolluik werd vernield met vuurwerk. Het buurtvaderproject in de Melis Stokelaan heeft er mede voor gezorgd het in de omgeving van de Melis Stokelaan een mooie nieuwjaarsviering werd. Door de inzet van tien buurtvaders en 4 beveiligers kreeg de politie geen meldingen binnen uit deze straat.

Een opsomming van de meer ernstige incidenten en incidenten waarbij personen werden aangehouden:

Alkmaar, 22.45 uur
Op de Cornelis Evertsenplein in Alkmaar was een paal door een bushalte gegooid. Ook werd de bushalte in brand gestoken.

Winkel, 23.25 uur
Tijden de oud en nieuwviering ontstond in een woning in Winkel een ruzie tussen een 25-jarige man en zijn 23-jarige zuster. De man ontstak in woede en vernielde een deel van het interieur. Zijn ouders liepen klappen op toen zij tussenbeiden wilden komen. De man, die bij de komst van de politie was vertrokken, kon later in de nacht worden aangehouden.

Alkmaar, 23.30 uur
Een 35-jarige man die op visite was bij een vriendin in Alkmaar werd kwaad toen zijn biertje omviel. Toen de vriendin vroeg of de bank, waarop het bier viel, erg nat was geworden, ging hij volkomen door het lint. Hij vernielde een televisies, planten, een computerscherm en een raam uit de voordeur. De man werd ter plaatse aangehouden.

Opmeer, 00.35 uur
Een 37-jarige bewoner van de Sleutelbloem in Opmeer zag dat zijn buren een grote vuurwerkmat op straat neerlegden precies tussen enkele geparkeerd staande auto’s. Om schade te voorkomen pakte de man de vuurwerkmat op en legde deze verderop op straat. Dit werd niet geaccepteerd door de eigenaren van de mat die direct op de man afkwamen. Het slachtoffer werd geslagen en liep verwondingen aan zijn gezicht op. Een 46-jarige vrouw, haar 28-jarige zoon en een 20-jarige man uit Enkhuizen werden aangehouden.

Alkmaar, 00.40 uur
Omstreeks 00.40 uur schrokken de bewoners van een pand aan De Kempenstraat in Alkmaar van geluid van brekend glas. Zij zagen dat het voorraam van de woonkamer was ingegooid met een putdeksel.

Heerhugowaard, 00.45 uur
Omstreeks 00.45 uur stonden een 9-jarig jongetje en een eveneens 9-jarig meisje naar het vuurwerk te kijken op de Beukenlaan in Heerhugowaard toen zij beiden aan hun been werden geraakt. Aanvankelijk werd gedacht aan rond spattend vuurwerk. Gezien de verwondingen werden de kinderen overgebracht naar de EHBO van het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier bleek de jongen een kleine verwonding aan zijn been te hebben, vermoedelijk een schampschot. Hij kon na behandeling naar huis. Het meisje bleek een gat in haar kuit te hebben. Zij moest worden opgenomen. Gezien de aard van de verwondingen vermoedt de politie dat het gaat om projectielen uit een vuurwapen en niet om vuurwerk. Een onderzoek wordt ingesteld.

Alkmaar, 00.50 uur
Omstreeks 03.50 uur werden vijf mannen uit Alkmaar aangehouden in de leeftijd van 20 tot 23 jaar in verband met vernieling van vijf ruiten van een pand aan de Elgerweg in Alkmaar. Eerder in de nacht had een groep van ruim dertig jongeren ramen vernield van school De Alk. Toen de politie ter plaatse kwam rende de groep weg. Later in de nacht zette de politie Mobiele Eenheid in om tegen de groep op te kunnen treden. Hierbij werden vijf verdachten alsnog aangehouden. Een onderzoek wordt ingesteld naar de overige vernielers.

Hoorn, 01.00 uur
Een 21-jarige man uit Hoorn stak een vuurpijl af op de Italiaanse Zeedijk in Hoorn. Doordat de pijl in een boom terechtkwam, veranderde deze van richting. Een man reageerde hierop door naar het slachtoffer toe te lopen en deze hard tegen het hoofd te slaan. Ook trapte de verdachte de spiegel van de auto van het slachtoffer af. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De identiteit van de verdachte is bekend.

Medemblik, 01.15 uur
Een 64-jarige man uit Medemblik raakte gewond bij een steekpartij bij zijn woning aan het Geldelozepad. De man kreeg voor zijn woning ruzie met een 41-jarige buurtgenoot. De ruzie ontaarde in een vechtpartij waarbij de 41-jarige verdachte zijn zakmes pakte en hiermee het slachtoffer in zijn buik stak. Het slachtoffer moest voor behandeling worden opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden.

Enkhuizen, 01.25 uur
Een 17-jarige jongen uit Enkhuizen vernielde een raam van een woning aan de Westerstraat in zijn woonplaats. De jongen werd door voorbijgangers aangehouden en overgeleverd aan de politie. Aangezien de verdachte zich aan een pols had verwond werd hij eerst voor behandeling overgebracht naar de EHBO.

Alkmaar, 02.10 uur
Een getuige had gezien dat een man tegen auto’s aansprong op de Johanna Naberstraat in Alkmaar. Bij een andere auto werd over het dak heengelopen. Beide voertuigen liepen schade op.

Heerhugowaard, 02.20 uur
Bij een winkelbedrijf aan de Raadhuisstraat in Heerhugowaard werden twee grote ruiten van 1,50 x 2 meter ingegooid. Goederen uit de etalage lagen buiten op straat. Onduidelijk is of er iets is weggenomen.

Heerhugowaard, 02.10 uur
Een 19-jarige Heerhugowaarder werd aangehouden nadat hij een 49-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Beide personen stonden te kijken bij een brandje op de Berckheidelaan in Heerhugowaard. Toen de verdachte ruzie kreeg met een omstander sprong het slachtoffer er tussen. Aanvankelijk leek de zaak te bekoelen, maar toen beide vechtersbazen weer ruzie kregen probeerde het slachtoffer ze nogmaals uit elkaar te krijgen. Dit werd beloond met enkele harde stompen in zijn gezicht.

Alkmaar, 02.25 uur
Omstanders zagen dat een raam van een deur van de Matthiasschool aan de Coornhertkade in Alkmaar was ingegooid met een fles. De fles was gevuld met een brandende stof waardoor in de hal van de school brand ontstond. De omstanders konden het vuur blussen.

Heerhugowaard, 02.30 uur
Na een ruzie op de Spaarne in Heerhugowaard werden twee personen aangehouden. Het ging om een 35-jarige man en zijn 33-jarige vrouw. De ruzie was ontstaan nadat de verdachte een zwaar stuk vuurwerk aan een lantarenpaal had gehangen en had laten ontploffen. Hierdoor was bij een 39-jarige vrouw in huis het glaswerk naar beneden gekomen. Toen zij haar buurtbewoners daarop aansprak ontstond er een vechtpartij waarbij het slachtoffer met een stok werd geslagen en waarbij plukken haar uit haar hoofd werden getrokken.

Anna Paulowna, 02.43 uur
Van de basisschool aan de Sportlaan in Anna Paulowna werd een groot raam ingegooid.

Heerhugowaard, 03.00 uur
Twee mannen, een 19-jarige Roermonder en een 18-jarige Heerhugowaarder werden aangehouden op verdenking van vernieling van een raam van een winkel aan de Middenweg in Heerhugowaard. De politie hoorde glasgerinkel. Toen zij ging kijken vluchtten vijf mannen weg. Twee van hen konden worden aangehouden.

Egmond aan Zee, 03.35 uur
Een 47-jarige man uit Egmond aan Zee werd aangesproken op de vuurwerkoverlast die hij veroorzaakte. Zijn reactie bestond eruit een middelvinger op te steken naar de politieman en hem voor ‘vuile kut’ uit te maken. De man werd hierop aangehouden wegens belediging.

Alkmaar, 03.50 uur
Een 16-jarige jongen uit Alkmaar werd betrapt toen hij op het Severijnpad in zijn woonplaats een kliko op een vuurtje gooide. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hij krijgt een alternatieve straf (HALT).

Hoorn, 03.55 uur
De politie zag dat op de Roode Steen in Hoorn een man werd belaagd door twee mannen. Nadat het slachtoffer was gevallen werd hij van alle kanten geschopt en geslagen. De politie was snel ter plaatse en kon de twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Zwaag en een 19-jarige man uit Hoorn aanhouden. Een van de verdachten gaf aan dat hij door het slachtoffer was geslagen.

Anna Paulowna, 04.00 uur
Bleek er brand te zijn in een grote afvalhoop op het terrein van een bedrijf aan de Van Ewijckskade in Anna Paulowna. Het ging om een berg slootafval. De eigenaar van het terrein gaf aan dat het vuur al woedde toen hij ter plaatse kwam en dat de brandweer toen al aan het blussen was. Een onderzoek wordt ingesteld naar een mogelijke milieuovertreding.

Den Helder, 05.05 uur
Een 18-jarige vrouw uit Den Helder werd aangehouden in verband met vernieling van een autoruit op de Wilhelminastraat in haar woonplaats. De vrouw verklaarde te zijn gevallen en toen per ongeluk door het autoraam te zijn gevallen. Zij had verwondingen van het glas aan haar hand. Zij gaf zelf aan niet te hebben geweten dat zij zo sterk was dat het raam kapot was gegaan.

Wieringerwerf, 05.25 uur
Een 16-jarige jongen uit Wieringerwerf werd aangehouden nadat hij een 17-jarige plaatsgenoot had mishandeld. Het slachtoffer zou ‘te mans’ hebben gedaan waarna hij door de verdachte en een tweede persoon zou zijn geslagen. Toen de politie het slachtoffer bij zijn huis af wilde zetten bleek hier een groep jongeren te staan. Hierbij zat een van de verdachten. Hij werd aangehouden.

Den Helder 05.30 uur
Een 21-jarige Nieuwedieper werd aangehouden nadat hij een politieman een klap had gegeven. Op de Koningstraat was in een café ruzie uitgebroken. Nadat de herrieschoppers op straat waren gestuurd ontstond er op straat onenigheid. De politie scheidde de partijen, maar de verdachte bleef hinderlijk aanwezig. Nadat hij meerdere malen tevergeefs was weggestuurd sloeg hij een politieman.

Hoogkarspel, 05.50 uur
In een café aan de Streekweg in Hoogkarspel kreeg een 45-jarige man uit Hoogkarspel een duw in zijn rug toen hij van een trap naar beneden liep. Beneden aangekomen kreeg het slachtoffer een stomp op zijn neus. Een 19-jarige man uit Hoogkarspel werd aangehouden wegens mishandeling. Hij ontkent echter te hebben geslagen.

Den Helder, 06.10 uur
Een 49-jarige Nieuwedieper werd op het Koningsplein aangehouden nadat hij een politieman meerdere malen voor ‘smerige kut-agent’ had uitgemaakt. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een 24-jarige Nieuwedieper werd aangehouden nadat hij tegen een politieauto had geschopt die de aangehouden verdachte vervoerde.

Schagen, 06.30 uur
Op de Lauriestraat in Schagen werd een personenauto op zijn kant gezet. De daders waren gevlogen. De politie stelt de eigenaar van de auto in kennis.

Heerhugowaard, 08.25 uur
De bewoners van een pand aan de Potvis werden omstreeks 08.25 uur ruw wakker gemaakt doordat een steen door een woonkamerraam werd gegooid. Het glas kwam terecht op enkele kinderen die in de woonkamer op matrassen op de grond lagen te slapen. De baksteen miste de kinderen op een haar.