Brand Winkel

Winkel, maandag 30 juni 2008
Bij Castricum Trucks op industrieterrein Winkelerzand in Winkel is maandag brand uitgebroken. De brand bij het bedrijf onstond door nog onbekende oorzaak omstreeks 12 uur. De zwarte rookwolken waren in de omgeving goed te zien en trok veel nieuwsgierige mensen. De brandweer deed metingen omtrent schadelijke stoffen. 


Brommobiel aangereden op Huiswaarderweg

Alkmaar, vrijdag 27 juni 2008

Vanmorgen om 06.45 uur werd op de kruising Kanaaldijk – Huiswaarderweg een 48-jarige vrouw uit Alkmaar in haar brommobiel aangereden door een 34-jarige automobilist uit Polen. De vrouw werd met pijn in haar nek en een beenwond ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Haar voertuig raakte total loss.

De vrouw reed over de Kanaaldijk en kwam uit de richting van de Laan van Brussel. Bij groen licht reed zij het kruisingsvlak op. Ze werd aangereden door de Poolse automobilist die over de Huiswaarderweg reed, en die kwam uit de richting van Schagen. Hij was door rood licht gereden. De vrouw werd door de brandweer uit haar zwaar beschadigde voertuig bevrijd. Ook de auto raakte volledig vernield.


Man dreigt zichzelf op te blazen met handgranaat

Zwaag, donderdag 26 juni 2008

Op donderdagmiddag 26 juni 2008 omstreeks 16.10 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Kosterstuin in Zwaag zou staan met een handgranaat in zijn handen. De man dreigde de pin eruit te trekken en de zaak op te zullen blazen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man zich in een woning aan de Kosterstuin te hebben teruggetrokken. Even later kwam de man naar buiten. Hier kon hij worden aangehouden. Onderzoek in de kleding van de man leverde geen wapens of explosieven op. Ook werd de auto van de man onderzocht. Ook dit leverde niets op. Wel werd in de directe omgeving in de bossages een handgranaat aangetroffen.De politie doorzocht vervolgens de woning waarin de man zich had teruggetrokken en in de eigen woning van de man, een stuk verderop in de straat. In beide panden werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Gedurende de gehele operatie werden bewoners van panden in een straal van ongeveer 100 meter geëvacueerd. Het ging om ruim twintig woningen waarvan de bewoners bij familie en kennissen werden ondergebracht. Enkele bewoners werden in een hotel gehuisvest. Bij de actie werd ondersteuning verleend door de GGD, de brandweer en het Explosieven Opruimings Commando (EOC). Het EOC onderzocht het explosief. Het bleek om een niet gevaarlijke oefenhandgranaat te gaan. Overigens is het bezit van deze granaat wel strafbaar.

De verdachte, een 46-jarige man uit Hoorn, werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn motieven en de herkomst van de granaat zijn nog onduidelijk.

UPDATE VRIJDAG : De verdachte heeft inmiddels verklaard dat hij de oefengranaat in zijn eigen tuin had gevonden. Uit angst te worden aangesproken op het bezit van de granaat, had hij zijn vondst niet gemeld bij de politie. Op donderdagmiddag was hij naar een vriend gegaan om te vragen wat voor granaat het was en wat hij ermee moest. De vriend had plotseling de woning verlaten en de politie gealarmeerd. Toen de verdachte zag dat de politie inmiddels naar hem op zoek was, had hij de handgranaat in de bosjes gegooid. Hij had niet de intentie om met de granaat te dreigen, zo bleek uit zijn verhaal. De man is na zijn verhoor vrijdagmiddag op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van een verboden wapen.


Autobrand

Alkmaar, donderdag 26 juni 2008

In de nacht van woensdag op donderdag werd de Alkmaarse brandweer gealarmeerd voor een autobrand aan de Vliestroom, Alkmaar noord. De schade aan de auto bleef beperkt.


Brand in school

Alkmaar, woensdag 25 juni 2008

Bij basisschool De Cocon aan de Pater Schiphorststraat in Alkmaar is woensdagavond om 23:10 brand uitgebroken. Het houten trappenhuis is door de brand volledig verwoest. De brandweer had de brand snel onder controle en kon de schade beperken tot het trappenhuis. In de hele school hangt een sterkte brandlucht. Of de kinderen donderdag gewoon naar school kunnen is nog de vraag. Brandstichting lijkt niet uitgesloten.


Dak eraf bij aanrijding

Egmond aan den Hoef, dinsdag 24 juni 2008

Een automobiliste is dinsdagavond in Egmond aan den Hoef slechts lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval. Haar voertuig kwam er minder goed vanaf.

Vanaf de Mosselaan wilde een automobilist de Hoeverweg (N512) oversteken om zijn weg te vervolgen op de Kalkovensweg. Hierbij zag hij de automobiliste die uit de richting van Alkmaar kwam over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

Het voertuig van de automobiliste sloeg over de kop en belandde vervolgens weer op zijn wielen op de weg. De automobiliste stapte uit het voertuig, maar is later weer in haar auto gaan zitten, in afwachting van de politie en ambulance. In verband met eventueel nek-/rugletsel, werd door het ambulancepersoneel besloten dat de vrouw rechtstandig uit het voertuig gehaald moest worden. Dit ondanks dat zij enkele ogenblikken eerder zelfstandig haar voertuig verlaten had. De brandweer verwijderde het dak om dit te kunnen realiseren. Beide voertuigen raakte total loss. De Hoeverweg is enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.


Fietster gewond na aanrijding

Alkmaar, dinsdag 24 juni 2008

Vanmorgen rond 08.30 uur werd een 32-jarige vrouw uit Alkmaar op haar fiets aangereden op de Drechterwaard door een auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Alkmaar.

De automobiliste reed over de Drechterwaard. Ze kwam uit de richting van de Kanaaldijk. Ter hoogte van de kruising met de Bregwaard werd zij afgeleid door haar kleine kinderen die op de achterbank van haar auto zaten. Daardoor lette zij niet op de fietsster die op de kruising van rechts kwam. Een botsing volgde waarbij de fietsster ten val kwam en ondermeer haar neus brak. Ook haar gebit liep schade op. Het slachtoffer werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De verkeersdienst van de politie heeft een nader onderzoek ingesteld op de plaats van de aanrijding.


20 wagens te water

Alkmaar, maandag 23 juni 2008

Mocht u vandaag bij de AH XL in Alkmaar kikkervisjes, stekelbaarsjes en waterplanten aantreffen in uw winkelwagen…u weet nu waarom.


Auto te water

Julianadorp, maandag 23 juni 2008

In de nacht van zondag op maandag trof men aan de Zanddijk in Julianadorp een auto in een slootje. Ambulance, politie en brandweer werden gealarmeerd. Al gauw bleek dat de bestuurder zich na het ongeval uit de voeten had gemaakt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar en de bestuurder van de auto.


Duif gered, auto total loss

Schoorldam, zaterdag 21 juni 2008

Het redden van een duif is een automobilist zaterdagmiddag duur komen te staan. De bestuurder van een terreinwagen stond in Schoorldam te wachten voor de openstaande Schoorldammerbrug. Bij het sluiten van de brug zag hij dat een duif bekneld dreigde te raken. De bestuurder en een passagier stapten uit en gebaarden naar de beveiligingscamera’s. De brugwachter, die de brug in Alkmaar bedient, zag op zijn monitor de wild zwaaiende mensen en stopte direct de brug.

De duif werd door de dierenvrienden bevrijdt uit zijn benaderde positie. Helaas was de euforie voor de automobilist van korte duur. Zijn auto bleek niet op de handrem te staan en rolde richting het Noordhollands kanaal. Omstanders probeerden het voertuig nog tegen te houden, maar het 1900 kilo wegende gevaarte verdween voor de ogen van diens eigenaren het water in…

De duif kwam met de schrik vrij en maakt het naar omstandigheden goed.


Kind gewond op camping

Callantsoog, zaterdag 21 juni 2008

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.20 uur reed een 34-jarige Duitse toerist in zijn auto achteruit op een veldje van een camping aan de Westerweg in Callantsoog. Hij had niet gezien dat zijn 3-jarige zoontje achter de auto langs fietste. Hij reed het jongetje aan, waarbij de auto met een wiel over het ventje heen ging. Het slachtoffertje werd per ambulance overgebracht aar het Medisch Centrum in Alkmaar. Bemanning van een traumaheli verleende ter plaatse assistentie.


Bus stopt : automobilist gewond

Warmenhuizen, zaterdag 21 juni 2008

Een automobilist is zaterdagmiddag licht gewond geraakt nadat hij tegen een bus van Connexxion was aangereden. De bestuurder had te laat in de gaten dat de bus voor hem stopte bij een bushalte. Een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op de Veilingweg ter hoogte van de Oudewal in Warmenhuizen.


Man na aanrijding overleden

Alkmaar, donderdag 19 juni 2008

Vorige week donderdag, 12 juni 2008, vond er op de Westdijk (N244) in Alkmaar een aanrijding plaats waarbij een 66-jarige vader uit Schagen en zijn 29-jarige zoon uit Arnhem zwaar gewond raakten. Deze week, op maandagavond 16 juni, is de vader in het ziekenhuis in Alkmaar overleden.

De aanrijding ontstond toen een vrachtwagen met aanhanger, bestuurd door een 20-jarige man uit Ilpendam, in een flauwe bocht naar links, een black out kreeg. Hij belandde met zijn combinatie op de verkeerde weghelft en botste tegen een personenauto die uit tegenovergestelde richting kwam. Die auto werd bestuurd door de 29-jarige zoon uit Arnhem. Naast hem zat zijn 66-jarige vader uit Schagen.

Na de aanrijding zijn beiden zwaar gewond vervoerd naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Daar is de vader maandagavond aan zijn verwondingen bezweken. Op dinsdag 17 juni is er sectie op zijn lichaam verricht. Zijn zoon ligt nog gewond in het ziekenhuis. Hij heeft ondermeer been en rugletsel.

De vrachtauto is na de aanrijding in beslag genomen en onderzocht door technisch specialisten van de politie. Er werden geen gebreken geconstateerd. Het rijbewijs van de vrachtautochauffeur is ingenomen. Er wordt een dossier tegen hem opgemaakt wegens het veroorzaken van dood en lichamelijk letsel door schuld.


Ongeval Bergen

Bergen, zaterdag 14 juni 2008

Zaterdagavond rond 19.45 uur veroorzaakte een 42-jarige bestuurder uit Alkmaar een aanrijding met letsel op de Kogendijk. De man reed in een huurbusje en kwam uit de richting van Bergen. Aan het begin van de Kogendijk wilde hij bij een onoverzichtelijke bocht een personenauto inhalen. Toen er een tegenligger aankwam ging hij naar rechts maar kwam daarbij in de berm terecht en verloor de macht over het stuur. Hij gleed dwars over de weg en kwam op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer. Een tegenligger, een 37-jarige automobilist uit Zeist, kon een botsing met het busje niet meer voorkomen. Het busje rolde over de personenauto heen en kwam, na een botsing met een lantaarnpaal, tot stilstand in een naast de weg gelegen slootje. In het busje zaten nog twee jongens van 17 en 12 jaar, respectievelijk uit Alkmaar en Heerhugowaard. Zij raakten gewond en werden vervoerd naar het ziekenhuis. De 12-jarige jongen heeft een wervelfractuur opgelopen. De bestuurder van het busje is een nacht ter observatie opgenomen. Hij heeft vermoedelijk teveel alcohol gedronken. Van hem is bloed afgenomen om te bezien hoeveel.


Ongeval N244

Alkmaar, donderdag 12 juni 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 09.10 uur vond er op de Westdijk in Alkmaar een frontale aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten. De weg raakte enige tijd gestremd.

Een 20-jarige man uit Ilpendam reed in een vrachtwagen met aanhanger over de Westdijk. Vlak voor een flauwe bocht naar links kreeg hij een black-out. Hierbij raakte hij op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Hier kwamen juist twee personenauto’s aangereden. De vrachtwagen botste op de eerste wagen en reed daar deels overheen. De bestuurder van de tweede (achterste) wagen stuurde zoveel mogelijk naar rechts. De auto werd vervolgens alleen links geschampt.

De bestuurder en de inzittende van de voorste personenauto raakten bekneld. Zij moesten uit hun auto worden bevrijd. Beide personen werden voorbehandeling van zware verwondingen overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Personeel van een gewaarschuwde traumaheli verleende daarbij assistentie. De inzittende van de auto was een 66-jarige man uit Schagen. Achter het stuur zat zijn 29-jarige zoon uit Arnhem. Beiden werden opgenomen in het ziekenhuis.

De bestuurder van de vrachtwagen en de bestuurder van de tweede personenauto, een 38-jarige Heerhugowaarder liepen geen letsel op.

De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.


Grote brand verwoest boerderij in Zwaag

Zwaag, woensdag 11 juni 2008

Een grote brand heeft woensdagmorgen in Zwaag een boerderij aan het Keern verwoest. De brandweer schaalde bij aankomst snel op naar grote brand, maar kon niet voorkomen dat de boerderij geheel verloren ging. Er vielen geen gewonden. Over de oorzaak kon men nog niets zeggen.


Brand in voormalig kaaspakhuis van Campina

Alkmaar, dinsdag 10 juni 2008

Bij een slooppand aan de Edisonweg in Alkmaar is dinsdagmiddag om 14:50 uur brand uitgebroken. De brand ontstond door sloopwerkzaamheden. De zwarte rookwolk die hierbij vrij kwam was in de verre omtrek te zien. Het industrieterrein werd voor al het verkeer afgesloten. Omwonenden werden geadviseerd tot nader order hun ramen en deuren te sluiten.


Moord Marcel Peerdeman in Opsporing Verzocht

Alkmaar, maandag 9 juni 2008

In de uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht, op dinsdag 10 juni, wordt een zaak van de politie in Noord-Holland Noord gebracht. Het gaat om de moord op de 39-jarige Marcel Peerdeman. Hij werd op vrijdag 8 februari rond 21.40 uur dood in zijn auto aangetroffen op de Muiderwaard in Alkmaar.

Voorbijgangers hadden de auto tegen een paaltje zien staan en vonden dit dusdanig vreemd dat zij hiervan melding maakten. De politie trof ter plaatse de man dood in zijn auto aan. Vast is komen te staan dat Marcel Peerdeman met een vuurwapen om het leven is gebracht.

De politie wil in kaart te brengen wat Marcel Peerdeman de uren voorafgaand aan zijn dood deed en roept getuigen op om contact op te nemen via 0900-8844. De uitzending van Avro’s Opsporing Verzocht is op dinsdagavond 20.30 uur op Nederland 1.


Brand Warmenhuizen

Warmenhuizen, maandag 9 juni 2008

Vanmorgen omstreeks 04.30 uur werd er een brand gemeld in een bedrijfsgebouw aan de Bregweid. De brand bleek uitgebroken te zijn in nummer 45 maar was overgeslagen naar 43 en het andere naastgelegen pand, nummer 47 stond vol rook. Nadat de brandweer het vuur had geblust bleek er een hennepkwekerij van ongeveer 40 vierkante meter in nummer 45 gezeten te hebben. Er was flinke schade ontstaan en de politie ruimt de kwekerij op. De stroom in de meterkast was omgeleid. De politie stelt met de NUON een nader onderzoek in naar de huurder van het pand.


Bliksemafleider doorboort vleugel meeuw

Heiloo, zondag 8 juni 2008

Een meeuw maakte zondagmiddag een onfortuinlijke landing op het dak van een woonhuis aan de Kennemerstraatweg in Heiloo. Een bliksemafleider werd over het hoofd gezien en doorboorde zijn vleugel. Hij kwam vast te zitten en kon de aandacht trekken van voorbijgangers. Die alarmeerde weer de dierenambulance, die op zijn beurt de brandweer van Heiloo en een hoogwerker uit Alkmaar erbij liet komen. De meeuw werd uit zijn pijnlijke situatie gered en door de dierenambulance naar de vogelopvang in Langedijk gebracht. Hier wacht hem een hopelijk voorspoedig herstel van zijn avontuur.


Kleine bootbrand

Schagerbrug, zaterdag 7 juni 2008

Zaterdagmorgen heeft er in Schagerbrug aan de Grote Sloot een kleine brand gewoed in een pleziervaartuig. De gealameerde brandweer was snel ter plaatse en kon de schade aan het bootje beperken tot het interieur.

De oorzaak is waarschijnlijk kortsluiting. Er raakte niemand gewond.


Fietser ernstig gewond na aanrijding

Burgervlotbrug, vrijdag 6 juni 2008

Twee broers van 16 en 19 jaar uit Schagerbrug zijn vrijdagavond om 23:30 uur op de fiets aangereden door een automobilist. Het ongeval gebeurde op het kruispunt Belkerweg / Pettemerweg in Burgervlotbrug. Bij de aanrijding werd de 19-jarige man enkele meters meegesleurd. Hij raakte ernstig gewond. De broer van het slachtoffer bleef ongedeerd. De veroorzaker, een 63-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug, reed na het ongeval door. De auto werd rond 04.00 uur door agenten aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug met schade aan de voor- en achterzijde. De bestuurder kon in zijn woning worden aangehouden. Hij bekende de bestuurder te zijn van het voertuig wat betrokken was bij het verkeersongeval. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De toestand van het 19-jarige slachtoffer is nog steeds kritiek.


Brand verwoest twee auto’s

Oudkarspel, vrijdag 6 juni 2008

Brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag om 02:00 uur twee auto’s verwoest in Oudkarspel. De auto’s stonden op de oprit van de Zwanebloem nummer 16. De oorzaak is onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


Kleuter zwaar gewond na aanrijding

Heerhugowaard, donderdag 5 juni 2008

Een 4-jarig jongetje is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij onder een taxibusje terecht kwam. De taxibus, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Heerhugowaard, trok net op bij basisschool ‘De Zonnewijzer’ aan de Middenweg in Heerhugowaard. De chauffeuse zag het jongetje op de fiets over het hoofd. Het jongetje werd met zijn fiets enkele meters meegesleept.


Treinpassagiers gewond door botsing vorkheftruck

Waarland, donderdag 5 juni 2008

Bij een treinongeval in Waarland zijn donderdagmiddag om 16:40 uur drie gewonden gevallen. De dubbeldekker, met 300 passagiers, was op weg van Heerhugowaard naar Schagen. In Waarland kwam het bij een spoorwegovergang in botsing met een vorkheftruck. Door de botsing ontspoorde het voorste gedeelte van de trein. Volgens de politiewoordvoerder wist de bestuurder van de heftruck het voertuig op tijd te verlaten. De gewonde treinpassagiers zijn 150 meter verder opgevangen maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Er werden bussen ingezet om de passagiers verder te vervoeren.


Dode man Schoorl: politie zoekt getuigen

Op vrijdagavond 30 mei 2008 omstreeks 18.15 uur werd in een woning aan de Bobbeleweg in Schoorl het levenloze lichaam aangetroffen van de 54-jarige bewoner. Het overlijden van de man werd ontdekt nadat hij vrijdag niet op zijn werk was verschenen, terwijl hij donderdagavond wel nog had gewerkt. De politie stelde een uitgebreid sporenonderzoek in. Ook werd sectie verricht. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd die ondermeer het motief van het misdrijf onderzoekt. Daarbij zou de homoseksuele geaardheid van het slachtoffer een rol kunnen spelen. Iedereen die iets kan vertellen over de contacten van het slachtoffer, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook is de politie op zoek naar de personenauto van de man. Het gaat hier om een donkerblauwe Mitsubishi Space Star met kenteken 35-DZ-BB. De auto werd niet bij de woning van het slachtoffer aangetroffen. De politie wil graag in contact komen met personen die weten waar de personenauto momenteel is of die deze auto recentelijk hebben gezien. Ook getuigen die informatie hebben over dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844


Ongeval N242

Alkmaar, dinsdag 3 juni 2008

Een bestuurder van een bestelauto heeft in de nacht van maandag op dinsdag zijn auto total loss gereden. De automobilist reed over de N242 van Heerhugowaard richting de Kooimeer.

Omstreeks 03.15 uur belande hij tussen tuincentrum Ranzijn en de Leeghwaterbrug met zijn voertuig in de middenberm, reed daar een lantaarnpaal omver en kwam vervolgens op de kop tot stilstand.

De bestuurder stapte uit het wrak en vervolgde lopend zijn weg. De gealarmeerde politie heeft in de buurt tevergeefs gezocht naar de automobilist. Op basis van het kenteken werd later op de dag een 28-jarige man uit Beverwijk aangehouden.

De politie onderzoekt of deze verdachte de bestuurder van de auto is geweest.

Het ongeval gebeurde in dezelfde bocht als het ongeval van vrijdag 23 mei. Hierbij kwam ook een personenauto in de middenberm terecht, ramde eveneens een lantaarnpaal en kwam hierbij op de verkeerde weghelft terecht alwaar hij twee auto’s raakte.


Konijn schuldig aan ongeval

Zuidschermer, zondag 1 juni 2008

Omstreeks 06.15 uur is op de Zuidervaart een automobilist via een hek en een lantaarnpaal tegen een boom tot stilstand gekomen. De medepassagier verklaarde, dat de bestuurder uitweek voor een konijn. De bestuurder, een 46-jarige man uit Amsterdam, zat bekneld en was niet aanspreekbaar. Hij is met een zware hersenschudding en een hoofdwond naar het MCA te Alkmaar vervoerd. Zijn medepassagier liep een hoofdwond op. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.