Auto op de kop, bestuurder weg

Callantsoog, zaterdag 31 mei 2008


Een automobilist heeft zaterdagavond in Callantsoog een ongeval veroorzaakt waarbij zijn auto, met Pools kenteken, total loss raakte. De man reed omstreeks 23:10 uur vanaf Den Helder richting Callantoog over de Dorpsweg. In het dorp aangekomen nam de bestuurder de bocht binnendoor. Een tegemoetkomende auto kon een frontale aanrijding voorkomen door de stoep op te duiken. Vervolgens werd aan de rechterkant van de weg een paal uit de grond gereden en een hekwerk vernield. Hierbij sloeg hij over de kop en kwam midden op de weg tot stilstand. De bestuurder stapte uit en vervolgde lopend zijn weg. De politie heeft met een politiehond naar de bestuurder gezocht, maar niet gevonden. Naar de identiteit van de man wordt onderzoek gedaan.


Lichaam dode man aangetroffen

Schoorl, zaterdag 31 mei 2008


Op vrijdagavond 30 mei 2008 omstreeks 18.15 uur werd in een woning aan de Bobbeleweg in Schoorl het levenloze lichaam aangetroffen van de 54-jarige bewoner. Een eerste onderzoek wees uit dat de man mogelijk een dag eerder, op donderdag 29 mei, al was overleden.
Toen het slachtoffer vrijdag niet op zijn werk verscheen werd alarm geslagen. Het slachtoffer werd daarop in zijn woning aangetroffen. Hij bleek verwondingen te hebben waaraan hij vermoedelijk is overleden.
De politie stelt een uitgebreid sporenonderzoek in om te achterhalen wat de doodsoorzaak is en of er sprake is geweest van een misdrijf. Ook wordt sectie verricht.


Op de kop

Heerhugowaard, zaterdag 31 mei 2008


Omstreeks 06.00 uur kwam bij de politie de melding dat een personenauto op de Huygendijk over de kop was geslagen en op het lager gelegen fietspad was terechtgekomen. De politie trof de auto liggend op het dak aan. De bestuurder, een 28-jarige man uit Heerhugowaard, stond ernaast. Hij was gewond aan beide armen. De man rook naar alcohol en kon zich niets van het ongeval herinneren. Hij werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse onderzocht en hem voor onderzoek meegenomen naar het MCA te Alkmaar.


Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, vrijdag 30 mei 2008


De eigenaar van een Mercedes kijkt in badjas naar de handelingen van de Heerhugowaardse brandweer. Door brand raakte de klassieker zwaar beschadigd. De auto stond geparkeerd aan de Rhijnvis Feithlaan, naast twee andere voertuigen van de man. De brand werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks kwart over vier ontdekt. De gealarmeerde eigenaar kon zijn 2e auto die ernaast stond geparkeerd in veiligheid brengen. In afwachting van de brandweer werd met een tuinslang geprobeerd de brand te blussen. Over de oorzaak kon de brandweer niets zeggen. Brandstichting is vrijwel zeker omdat deze auto al ruim een half jaar stilstaat, aldus de eigenaar.


Wederom brand camping ’t Rietbos

Oost-Graftdijk, vrijdag 30 mei 2008


De angst  zit er bij de overgebleven bewoners van camping ’t Rietbos in Oost-Graftdijk nu echt goed in. In de nacht van donderdag op vrijdag woedde om 01:00 uur brand in een chalet. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat het chalet geheel uitbrandde.
De brandweer had de slangen van de brandweerwagen nog niet opgerold of een van de spuitgasten zag rook uit een ander chalet komen dat zich op nog geen 150m afstand bevond. Dit gebeurde omstreeks 02.30 uur. Er werd direct actie ondernomen en hierdoor kon voorkomen worden dat het tweede chalet ook geheel uitbrandde.
Bewoners van de camping maken zich ernstige zorgen over het toenemende aantal branden. Men verdenkt de huidige eigenaar, Europarcs, de branden gesticht te hebben. Enkele chalets en caravans staan op de nominatie om plaats te maken voor 266 nieuwe luxe recreatiechalets die Europarcs wil gaan bouwen.


Chaos op De Helling

Sint Pancras, donderdag 29 mei 2008


Rond 17.10 uur vond er op de kruising Vronermeerweg-de Helling, een aanrijding plaats waarbij drie personenauto’s betrokken raakten en waarbij de veroorzaker, een 45-jarige bestuurder uit Sint Pancras, rugletsel opliep en in het ziekenhuis werd opgenomen.
De 45-jarige man uit Sint Pancras kwam vanaf de Helling uit westelijke richting. Hij verleende bij de kruising geen vrije doorgang aan een 34-jarige automobilist uit Oudkarspel die over de voorrangsweg de Vronermeerweg reed en kwam uit de richting Alkmaar. Door de botsing sloeg de auto van de 45-jarige man over de kop en kwam deze op het dak tot stilstand tegen een wachtende auto aan de overkant van de kruising. Deze auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Sint Pancras raakte eveneens beschadigd. Alle drie de auto’s werden weggesleept. De 45-jarige man werd met onbekend rugletsel opgenomen in het ziekenhuis, de andere twee mannen waren nauwelijks gewond.


Auto in brand na ongeval

Egmond aan den Hoef, donderdag 29 mei 2008


Een 26-jarige automobilist uit Egmond aan Zee raakte woensdagnacht zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Heilooer Zeeweg in Egmond aan den Hoef een ongeval had veroorzaakt. De man zag dat het verkeerslicht op rood stond en minderde in eerste instantie vaart, maar gaf gas toen het verkeerslicht op groen sprong. Hij raakte in de bocht in de slip , kwam in de middenberm terecht en raakte een lantaarnpaal. Hierbij vloog de auto in brand. Een getuige wist de inzittende uit de auto te halen. De zelfbedieningswasstraat van het naastgelegen tankstation werd door omstanders en getuigen gebruikt om te voorkomen om het slachtoffer te koelen.
Deze inzittende, een 20-jarige man uit Egmond aan Zee, werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 785 ug/l. Dit is drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.


Bewoners bejaardenhuis geëvacueerd na brand

Scharwoude, maandag 26 mei 2008


Bij een brand in een bejaardenhuis in Scharwoude zijn maandagavond circa twintig bewoners geëvacueerd. Het vuur onstond door nog onbekende oorzaak in een gang op de begane grond. De brandweer rukte massaal uit en had de brand snel onder controle. Niemand raakte gewond.


Vogel gevlogen

Alkmaar, zondag 25 mei 2008


De dierenambulance kreeg zondagavond een melding van verontruste voorbijgangers over een verstrikte ekster. Ter plaatse aan het Alkmaarse Clarissenbolwerk trof men hoog in een boom inderdaad een ekster aan die verstrikt zat in visdraad. De brandweer kwam ter plaatse met een ladder en de meest diervriendelijke brandweerman mocht een poging doen het beest te bevrijden. De aanblik van de stoere brandweerman bleek voor de ekster echter een goede reden te zijn om een laatste poging te ondernemen zichzelf te bevrijden. Nog voor de spuitgast kon ingrijpen kon de ekster zich door wild gefladder bevrijden uit zijn hachelijke situatie. De vogel vloog  samen met zijn partner, die op een afstandje toe zat te kijken, krijsend weg naar een veilige plek om bij te komen.


Man doodgestoken in Den Helder

Den Helder, zondag 25 mei 2008


Een 43-jarige man uit Den Helder is zondagochtend vroeg doodgestoken op de Zee-promenade in Den Helder. De politie hield op de plek van het misdrijf de 50-jarige verdachte aan.
Volgens de politie ligt de oorzaak vermoedelijk  in de  ‘ relationele sfeer ‘. Omstreeks 04.20 werd de politie gewaarschuwd dat er een man zou zijn neergestoken achter de dijk. Daar aangekomen troffen zij het slachtoffer aan. Reanimatie door de politie en ambulancepersoneel mocht niet meer baten. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Den Helder. Hij heeft volgens de politie bekend de man te hebben neergestoken.


Duinbrand Egmond aan de Hoef

Egmond aan den Hoef, zaterdag 24 mei 2008


In de duinen van Egmond aan de Hoef heeft zaterdagavond korte tijd een brand gewoed. De brandweer schaalde vrij snel op naar zeer grote brand, maar had de brand in korte tijd onder controle. Korpsen uit Egmond, Bergen en Heiloo werden gealarmeerd. Over de oorzaak van de brand kon men nog niets zeggen.


Op de kop door slipper

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 24 mei 2008


Op zaterdagmiddag omstreeks 17.50 uur reed een 24-jarige man uit Dordrecht in een personenauto over de Rijksweg bij Sint Maartensvlotbrug. Hier wilde hij afremmen omdat hij de bebouwde kom in reed. Tijdens het remmen kwam zijn slipper klem te zitten onder het rempedaal waardoor hij de macht over het voertuig verloor. De auto sloeg over de kop en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder, en twee inzittenden, werden met lichte verwondingen voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.


Automobilist veroorzaakt ravage op de N242

Alkmaar, vrijdag 23 mei 2008


Op vrijdagmiddag omstreeks 18.00 uur vond er op de Provincialeweg N242 tussen de Nieuwe Schermerweg en de Bestevaerstraat in Alkmaar een aanrijding plaats waarbij vijf voertuigen waren betrokken. De weg is geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer.
Een 32-jarige man uit Amsterdam reed in een personenauto in de richting Bestevaerstraat toen hij met een wiel in de middenberm terecht kwam. Hier raakte hij de macht over het stuur kwijt, schoot door de middenberm (waar hij een lantarenpaal omver reed) en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier raakte hij een personenauto die bestuurd werd door een 41-jarige man uit Velsen. Bij deze botsing raakte een bumper van de aangereden auto los. Deze bumper vloog tegen de auto van een 40-jarige man uit Duitsland waardoor de auto beschadigd raakte. Tijdens de rit door de middenberm had was de Amsterdammer tegen een steen aangereden. Deze steen vloog over de weg en raakte de auto van een 35-jarige Alkmaar waardoor ook deze auto schade opliep. Uiteindelijk kwam de Amsterdammer tot stilstand tegen de auto van een eveneens 35-jarige Alkmaarder. Deze auto sloeg daarbij om en bleef op zijn zijkant liggen. Deze bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.
De verdachte werd ook voor onderzoek overgebracht naar het MCA. Hier werd hij aangehouden door de politie voor verhoor. In verband met medicijngebruik werd van de man een bloedmonster afgenomen. Dit wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


Beschermengel

Opmeer, dinsdag 20 mei 2008


Dinsdagmiddag om 16:40 uur vond er een aanrijding plaats op de  AC de Graafweg (N241) tussen een vrachtwagen en een aanhangwagen. Daarbij kwam de vrachtwagen met oplegger, met daarop twee tractoren en een maaimachine, bijna in de Ringvaart terecht.
De 44-jarige chauffeur van een transportbedrijf uit Poortvliet reed vanaf de N242 richting de A7. Een bestelbus met aanhanger reed richting de N242 toen ter hoogte van de Langereis de aanhanger losschoot. De vrachtwagenchauffeur kon de aanhanger niet ontwijken en walsde er overheen, raakte van de weg en kwam vervolgens een meter voor het water tot stilstand. Hierbij raakte de chauffeur slechts gewond aan zijn pink. De N241 is een tijd afgesloten geweest vanwege takelwerkzaamheden.


Zes jongeren aan dood ontsnapt

Berkhout, zondag 18 mei 2008
Zes jongeren zijn zondagmorgen in Berkhout aan de dood ontsnapt nadat de auto waarin zij zaten twee bomen ramde en aan de overkant van de weg op de kop tot stilstand kwam.
De bestuurder, een 20-jarige man uit Oosterblokker, reed om 04:30 uur komende vanaf de Bobeldijk richting Kerkebuurt in Berkhout, toen hij in een flauwe bocht de controle over het voertuig verloor. Hij knalde tegen twee bomen die uit de grond werden gerukt, en vloog over de kop. Tussen het fietspad en de rijbaan kwam het voertuig tot stilstand. Nog voor de hulpdiensten aanwezig waren konden de slachtoffers zelfstandig uit het wrak kruipen. Zij werden allen overgebracht naar ziekenhuizen. Vermoedelijk reed de man te hard. De verdachte, een beginnend bestuurder, bleek daarnaast ruim vijf keer teveel te hebben gedronken.Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Tegen boom

Heerhugowaard, zondag 18 mei 2008

Een 47-jarige vrouw uit Waarland rond 4.15 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Middenweg. Zij reed over de Middenweg in noordelijke richting en is vermoedelijk in slaap gevallen en van de weg geraakt. Ze kwam tegen een boom tot stilstand en is met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Windmolenblad breekt af en vliegt over de N245

Oudkarspel, dinsdag 13 mei 2008


Een windmolenblad van 23 meter lang en 3000 kilo zwaar is dinsdagavond afgebroken en over de N245 gevlogen. Niemand raakte hierbij gewond. De windmolen maakt deel uit van een aantal windmolens langs de provinciale weg N245 tussen Alkmaar en Schagen ter hoogte van Oudkarspel.  Hoe het blad heeft kunnen afbreken is nog niet bekend. Om 01:00 uur heeft men het gevaarte op een oplegger geplaatst.


Meidenmarkt 2008

Schoorl, maandag 12 mei 2008


De jaarlijkse Meidenmarkt in Schoorl is maandag rustig verlopen. Het evenement leek minder druk bezocht dan voorgaande jaren. Het aantal bezoekers werd geschat tussen de 1000 en 1500. Er werden in totaal negen mensen aangehouden.
Een 16-jarige jongen en een 20-jarige man uit Bergen werden aangehouden rond 17.15 uur op de Paardenmarkt voor het dealen van drugs.
Rond 18.45 uur werd nog een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden voor ditzelfde feit. Een 19-jarige man uit Schoorl die drugs kocht van deze jongen werd eveneens aangehouden voor drugsbezit.
Een 18-jarige man uit Burgerbrug werd aangehouden omdat hij op het Klimduin een leeg biervat op een vuur gooide. Dit explodeerde en er ontstond een steekvlam. Hierdoor liep een 19-jarige man uit Alkmaar brandwonden op.
Een 22-jarige man en een 28-jarige man, beide afkomstig uit Schagen werden voor bedreiging en mishandeling van een 27-jarige man aangehouden. De verdachten zouden de man hebben geschopt en bedreigd.
Een 16-jarige jongen uit Alkmaar bleek bij fouillering in bezit van een balletjespistool te zijn. Hij werd hiervoor aangehouden.
Een 21-jarige man uit Bergen beledigde in een horecagelegenheid een bezoeker. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap


Luilaknacht

Noordkop, zaterdag 10 mei 2008


Met de inzet van extra personeel in de politieregio Noord-Holland Noord is veel vernieling en vervuiling voorkomen. In Anna Paulowna werden bijvoorbeeld in een achtertuin twee winkelwagens met dozen eieren, pakken boter en bussen nep sneeuw aangetroffen. De jongeren van wie deze goederen afkomstig bleken te zijn en die even eerder in de straat waren gezien, deden afstand. In Hoorn zorgde een bewoner op de Koperslager er zelf voor dat twee jongens die eieren tegen zijn woning hadden gegooid dit schoonmaakten. Ondanks de extra inzet hebben bewoners nog veel overlast ervaren van jongeren die ramen besmeurden met eieren, mayonaise of vloeibare zeep. Ook waren er diverse vernielingen aan auto’s en werden er op verschillende plaatsen in de regio ramen ingegooid. Dit gebeurde onder andere bij een school in Oudkarspel en bij een woning aan de Tuinstraat in Den Helder.
 
Alkmaar en omgeving


In Alkmaar werden op de Waalstraat rond 04.00 uur vier jongens aangehouden. Zij zouden in ieder  geval acht auto’s hebben bespoten met graffiti. De jongen van 14, 16 en 18 jaar afkomstig uit Alkmaar werden door een agent aangetroffen op straat. Eén van de jongens had een spuitbus in zijn hand. Ook de andere jongens bleken een spuitbus bij zich te dragen. In de omgeving werd gecontroleerd of er vernielingen waren aangericht. Dit bleek inderdaad het geval. Op Rijnstraat stonden zeven auto’s die waren beklad. Ook op de Dommelstraat werd een bekladde auto aangetroffen. Ook een buspaal was hier bespoten met verf. Op het Oudorperplein waren meerder ruiten en muren van de bibliotheek en het gezondheidscentrum bespoten. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In de Duinstreek bleef het betrekkelijk rustig. In Bergen werd rond 06.00 uur een rolcontainer in brand gestoken op de Eeuwigelaan. In Egmond aan den Hoef werd een grote plastic tas met eieren vrijwillig afgegeven door een groepje jongeren. Verder werd hier op de Prinses Beatrixlaan de buitenspiegel van een auto vernield en werd op de Boswaid zeep op de ramen gesmeerd.

Hoorn en omgeving


In Hoorn werden rond 02.00 uur drie verdachten aangehouden op de Nachtwachter in Hoorn voor openlijke geweldpleging. Een agent volgde een scooterrijder die zonder verlichting, helm en kentekenplaten reed. Bij de achtervolging werd tot twee keer toe een groepje van zes personen gepasseerd. Toen de agent voor de tweede keer tijdens de achtervolging langs het groepje reed werd er een rolcontainer voor zijn politiemotor gegooid. Door de aanrijding vloog de container door de lucht en raakte een 19-jarige vrouw van het groepje tegen het bovenbeen. Voor haar werd een ambulance geregeld. De motor raakte beschadigd bij de aanrijding. Een 17-jarige jongen en een 16-jarig meisje uit Hoorn en een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Er loopt onderzoek naar hun betrokkenheid bij dit voorval.

Een 18-jarige jongen uit Nijmegen werd rond 02.00 uur aangehouden voor het gooien van een stuk baksteen tegen een Connexxionbus. Agenten gingen naar De Weel omdat hier een groep van circa dertig jongeren vuurwerk op straat zou gooien en rijdende auto’s bekogelde met eieren. Bij het passeren van de bus zagen de agenten de verdachte zich op de weg begaf en dat hij een stuk baksteen naar het voertuig gooide. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

In De Koggen verliep de nacht erg rustig. In een wijk in Wognum moesten een aantal auto’s het ontgelden. Deze werden onder gesmeerd met boter en eieren

Den Helder en Schagen


In Den Helder waren er in Luilaknacht geen aanhoudingen. Wel werden aan de Kruiszwin diverse vernielingen verricht. Er waren lampen stuk gegooid op straat, een kruispunt was afgezet met afzetlint en een rolcontainer stond midden op straat. Op twee personenauto’s werd een tuinstoel aangetroffen. Over één van deze auto’s was gelopen, waardoor aanzienlijke schade ontstond. Op twee andere auto’s waren bloembakken gezet en van één auto was de buitenspiegel vernield.
In Schagen verliep luilak betrekkelijk rustig. Er was wat geluidsoverlast in de Kastanjelaan en omgeving van jeugd die hier met toeters rondliep. Op de Platanenweg trof een bewoner zijn auto zaterdagochtend aan met een deuk in de motorkap.

Heerhugowaard en omgeving


Bij controle van jeugd in Heerhugowaard, De Rijp en Zuid-Scharwoude werden flessen stroop, bussen scheerschuim, 56 pakken boter, 143 eieren, vuurwerk en bussen slagroom ingenomen. Toch werden  in Heerhugowaard en omstreken auto’s en woningen flink besmeurd met allerhande levensmiddelen. Op de Straalsteen in Heerhugowaard werd een 45 km voertuig op z’n kant aangetroffen. Het voertuig liep hierbij een deuk op en krassen. Ook op de Hidalgolaan werd een auto vernield.


Fietster onder bus

Heerhugowaard, vrijdag 9 mei 2008


Vanmorgen om 08.30 uur vond er op de Krusemanlaan een aanrijding met letsel plaats tussen een 54-jarige vrouw op een fiets uit Hoorn en een gelede bus, bestuurd door een 50-jarige chauffeur uit Heerhugowaard.
De vrouw kwam uit de richting van Obdam. Ter hoogte van Reigersdaal stak zij de weg over. Op dat moment kwam er van het terrein van Reigersdaal de bus uit de uitrit die de weg opreed en linksaf wilde slaan in de richting van Heerhugowaard. De vrouw raakte de bus aan de rechtervoorkant en kwam vervolgens met haar fiets onder de voorbumper van de bus terecht, vlak bij de voorwielen. Ze zat bekneld en de brandweer moest eraan te pas komen om de bus iets op te lichten en de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden.

Personeel van een traumahelikopter verleende assistentie en de vrouw, die goed aanspreekbaar was, werd met licht letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze ter observatie is opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


Dodelijk ongeval N243

Stompetoren, donderdag 8 mei 2008


Op donderdagmiddag omstreeks 15.10 uur vond er op de Noordervaart tussen Stompetoren en Schermerhorn een verkeersongeval plaats waarbij een 77-jarige automobilist uit Heiloo dodelijk gewond raakte.
Op het rechter weggedeelte reed een 47-jarige man uit Boxtel in een bestelbus in de richting Alkmaar. Achter zijn auto zat een aanhangwagen gekoppeld (autoambulance) waarop een oude Amerikaanse stationwagen stond. Vanuit tegengestelde richting kwam een vrachtauto. Mogelijk door de rijwind van deze vrachtauto begon het busje en de aanhanger te slingeren waarbij de linker voorkant van de aanhanger over de wegas kwam. Achter de vrachtwagen reed een personenauto in de richting Hoorn. Deze personenauto, bestuurd door de 77-jarige man uit Heiloo, reed met zijn linker voorkant tegen de aanhanger. Hierdoor werd de gehele zijkant uit de auto gerukt. De bestuurder raakte hierbij zo ernstig gewond dat hij ter plaatse overleed. De stationwagen schoot bij de aanrijding van de autoambulance en kwam in de berm van de Noordervaart terecht. De bestuurder van de bestelbus, alsmede een inzittende van het busje, liepen geen lichamelijk letsel op.
De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval alsmede de technische staat van de voertuigen.
   


Mishandeld door inbrekers

Alkmaar, zondag 4 mei 2008


Op zondagavond omstreeks 22.50 uur kwam een 40-jarige man uit Alkmaar met zijn 12-jarige zoontje bij hun woning aan de Vlielandstraat. In de woning bleken twee personen aanwezig te zijn die juist bezig waren met een inbraak. Op het zien van de bewoner kwam een van de inbrekers naar voren. Hij sloeg de bewoner hard in het gezicht. De inbrekers gingen er vervolgens vandoor. Op basis van het signalement dat door getuigen werd gegeven kon korte tijd later een 21-jarige Alkmaarder op de Laan van Bath worden aangehouden. Hij verklaarde echter niets met de inbraak te maken te hebben. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer werd met hoofdwonden en schouderletsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.


Overvallers aangehouden

Alkmaar, maandag 5 mei 2008


Op maandagmorgen omstreeks 09.30 uur werd een gewapende overval gepleegd op een supermarkt/groentenwinkel aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. Twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens. Zij wilden geld hebben. Een van de medewerkers liep naar de overvaller toe en gaf een van hen een stomp in zijn gezicht, waarna de mannen de benen nemen.
Toen de overvallers de winkel uitrenden, ging het personeel van de zaak er achteraan. In samenwerking met het personeel kon de politie een van de verdachten, een 25-jarige man uit Den Haag, worden aangehouden in de directe omgeving van de Friese Brug. De tweede overvaller wist te ontkomen en stapte aan de andere kant van de Friese Brug op de Schermerweg in een gereedstaande auto. Een soortgelijke auto kon korte tijd later in Velsen aan de kant worden gezet. De twee inzittenden, mannen uit Den haag van 19 en 22 jaar oud, werden aangehouden.
Bij een zoektocht werd op de Herenweg in Alkmaar onder een geparkeerd staande auto twee vuurwapens aangetroffen die hier vermoedelijk door de overvallers zijn achtergelaten.


Man doodgeschoten in centrum Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 3 mei 2008


Zaterdagmiddag om 15.35 uur heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Spanjaardstraat. Een 43-jarige man uit Alkmaar kwam daarbij om het leven.
De man bevond zich in de garage onder de woning die direct grenst aan de openbare weg. De deuren van de garage stonden open. Hij werd enkele malen beschoten met een vuurwapen door een nog onbekende dader. Het slachtoffer is onmiddellijk per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Na enige tijd is hij daar aan zijn verwondingen overleden.
Over het motief en de dader is op dit moment nog niets bekend. Dat wordt nader onderzocht, evenals eventuele achtergronden van het slachtoffer.
De politie is onmiddellijk gestart met een grootscheeps onderzoek ter plaatse. Forensisch rechercheurs hebben de plaats delict uitgebreid onderzocht. Er is een speurhond ingezet en een helikopter en er is een begin gemaakt met een buurtonderzoek. Een team van zo’n 20 rechercheurs is begonnen met het vervolgonderzoek.

Getuigen en of mensen die inlichtingen kunnen geven over de toedracht van het incident worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook, telefoonnummer 0800-7000.


Brand verwoest Etos in Hoorn

Hoorn, zaterdag 3 mei 2008


Een uitslaande brand heeft zaterdagmorgen een Etos filiaal in Hoorn aan de Grote Noord verwoest. De brand onstond door nog onbekende oorzaak achterin de zaak. De brandweer sloeg groot alarm en kon de omliggende panden behoeden. Tot zover bekend raakte niemand gewond.


Branden

Castricum / Heemskerk / Beverwijk / Velsen, donderdag 1 mei 2008


Wederom branden in Heemskerk en omgeving. Ditmaal was een leegstaande woning aan de Puikman in Castricum aan de beurt. Om 02:33 rukte de brandweer uit voor deze brand.  Om 02:56 mochten hun collega’s uit Beverwijk uitrukken voor een autobrand aan de Wim Sonneveldlaan. Het korps van Heemskerk werd om 03:11 uur gealarmeerd voor een brand aan de Hoogdorperweg in Heemskerk, vlakbij de Duitslandlaan, en tenslotte korps Velsen om 05:00 voor een voertuigbrand.