Steekpartij

Alkmaar, zaterdag 15 mei 2010

Op zaterdagavond omstreeks 20.25 uur kreeg de politie melding van een steekpartij op de Bevelandstraat in Alkmaar. 

                                   Hier bleek een 52-jarige man met een mes gestoken te zijn door een hem bekende 50-jarige man uit Alkmaar. Het slachtoffer had daarbij een verwonding opgelopen aan zijn arm. Bij het opnemen van de aangifte hoorde de 23-jarige zoon van het slachtoffer wat er gebeurd was. Hij rende weg in de richting van de woning van de verdachte om verhaal te halen. Onderweg zag de politie dat hij een mes te voorschijn haalde. Hij werd hierop aangehouden. Het mes werd in beslag genomen. De politie ging vervolgens naar de woning van degene die met het mes gestoken had. Ook deze persoon werd aangehouden. De politie onderzoek de toedracht van het

Met hoogwerker van school gehaald

Alkmaar, zaterdag 15 mei 2010

Een jongeman moest zaterdagmiddag omstreeks 15:45 uur door een hoogwerker van de brandweer van een dak worden gehaald. De jongen was op het dak van een school aan de Coornhertkade geklommen om een bal te pakken. Om bij de bal te komen moest de jongen van dak naar dak springen om de scherpe punten van de antiklimbeveiliging te omzeilen. Bij de laatste sprong ging het fout. De jongen gleed door natte bladeren uit en belandde met zijn knie op een scherpe punt. Onder toeziend oog van toegestroomde buurtbewoners werd het slachtoffer van het dak gehaald. Hij werd voor controle met de ambulance naar het MCA gebracht. Met drie hechtingen in zijn knie kon hij dezelfde dag nog naar huis.

Auto op feestterrein

Tuitjenhorn, zaterdag 15 mei 2010

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.25 uur was de organisatie van ‘Springpop’ aan het opruimen op het feestterrein aan de Oostwal in Tuitjenhorn. Naast de organisatie was er niemand meer aanwezig. Plotseling kwam een BMW personenauto het terrein oprijden. De bestuurder scheurde direct door naar de ijsbaan, waar hij al spinnend rondjes reed. Toen een van de organisatoren van het evenement naar de auto toeliep, stuurde de bestuurder in zijn richting en gaf gas. De man moest opzij springen om te voorkomen dat hij aangereden zou worden. Bewakingspersoneel noteerde het kenteken van de auto. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder en de overige inzittenden van de BMW.

Open beenbreuk

Ursem, vrijdag 14 mei 2010

Een 19-jarige man uit Ursem liep vrijdag omstreeks 13:35 uur een open beenbreuk op bij een ongeval in een weiland. De man was op het land aan de Mijzerdijk aan het crossen op een crossmotor. Door onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur en kwam met zijn been tegen de dissel van een aanhangwagen. De man liep daarbij een open botbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Beroving

Den Helder, vrijdag 14 mei 2010

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd op de Geulstraat in Den Helder een 72-jarige vrouw uit Den Helder beroofd. De vrouw fietste langs de Geulstraat toen er twee mannen op haar af kwamen lopen. De mannen trokken de vrouw van haar fiets en gingen er met een van de fietstassen vandoor. Een getuige volgde de verdachten en zag dat zij een stukje verderop een woning ingingen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de mannen inmiddels te zijn verdwenen. Op basis van het opgegeven signalement werd later een 19-jarige Nieuwedieper aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Ongevallen met letsel

Alkmaar, vrijdag 14 mei 2010

Op de Kennemerstraatweg vond er vrijdagmiddag omstreeks 12:30 uur een ongeval plaats waarbij een voetgangster gewond raakte. De vrouw stak ter hoogte van de Kooimeerlaan plotseling de Kennemerstraatweg over. Een automobilist, komende vanaf de Heiloöer Tolweg, kon haar niet meer ontwijken. De vrouw werd met beenletsel overgebracht naar het MCA. Een uur later werd een wielrenner op de Vondelstraat aangereden. De man reed op de Vondelstraat richting de Kooimeer toen hij geen voorrang kreeg van een automobilist die vanaf de Albertina Agnesstraat linksaf wilde slaan richting de rotonde. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Man klem met been

Oostwoud, vrijdag 14 mei 2010

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.20 uur raakte een 39-jarige man uit Wervershoof gewond bij een arbeidsongeval bij een landbouwbedrijf aan de Liederik in Oostwoud. De man was met een been bekneld geraakt tussen de stalen rollen van een lopende band. Hij verklaarde zelf ongeveer tien minuten vast te hebben gezeten voordat andere arbeiders, die aan de koffie zaten, hem hoorden. Door de lopende band open te wrikken wisten zijn collega’s de man uit het apparaat te bevrijden. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Een gealarmeerde traumaheli werd afbesteld. Een onderzoek zal worden ingesteld door de arbeidsinspectie.

Alcohol en verkeer

Bergen, vrijdag 14 mei 2010
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.15 uur werd op de Stationsstraat in bergen een 49-jarige vrouw uit Bergen in een personenauto gecontroleerd. De vrouw blies 595 ug/l, bijna drie maal het voor haar toegestane wettelijke maximum van 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Den Helder, donderdag 13 mei 2010

Op donderdagavond omstreeks 19.35 uur controleerde de politie een 44-jarige man uit Den Helder op de Van Foreestweg in zijn woonplaats. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 635 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.


Grote brand Den Helder

Den Helder, donderdag 13 mei 2010

Omstreeks 20.20 werd er brand ontdekt in een badkamerspeciaalzaak aan de Industrieweg in Den Helder. De gewaarschuwde brandweer schaalde direct op naar een grote brand omdat het bedrijfspand onderdeel uitmaakte van een groter pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd. Door de grote en snelle inzet kon de brand beperkt blijven tot alleen de badkamerhandel. Wel liepen de andere bedrijven water- en rookschade op. Bij de brand kwamen geen schadelijke stoffen vrij. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de brandsoorzaak.

Alcohol en verkeer

Castricum, donderdag 13 mei 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd op de Zeeweg in Castricum een 42-jarige man uit Castricum in een personenauto gecontroleerd. De man bleek 620 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Avenhorn, donderdag 13 mei 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur zag de politie dat een personenauto over de Jaagweg in Avenhorn reed. De bestuurder had de hele breedte van de weg nodig en schoot van links naar rechts. De bestuurder, een 20-jarige man uit Hoorn, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 515 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder betrof blies hij bijna zes maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bergen, donderdag 13 mei 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur raakte een 18-jarige jongen uit Egmond aan den Hoef zijn rijbewijs kwijt. De jongen reed op een bromfiets over de Oude Bergerweg in Bergen. Hij viel op omdat hij op zijn bromfiets twee passagiers vervoerde en daardoor heftig slingerde. Bij controle bleek de jongen 520 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna zes maal het maximum van 90 ug/l dat geldt voor een beginnend bestuurder. De verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vernieling auto’s

Hoorn, donderdag 13 mei 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 01.25 uur zag een getuige twee jongen op een bromscooter rijden op het Achter de Vest in Hoorn. In het voorbijgaan trapten de jongens spiegels van auto’s. Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. In de straat waren meerdere spiegels vernield. De politie verzoek getuigen en slachtoffers zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogkarspel, donderdag 13 mei 2010
Op donderdagmorgen meldde een getuige dat hij had gezien dat een groepje jongeren langs de Nieuweweg liep en dat er verschillende auto’s werden vernield. De getuige kon ook aangeven naar welke woning de verdachte was gegaan. Hier trof de politie een grote groep mensen aan, waaronder de 18-jarige verdachte. Toen de politie de jongen aan wilde houden en mee wilde nemen naar het politiebureau, begon de groep zich ermee te bemoeien. Uiteindelijk wist de politie de verdachte, die zich heftig verzette en beledigingen uitte, in de politieauto te werken en af te voeren. In totaal werden drie auto’s aangetroffen waar de spiegels van vernield waren. Eventuele slachtoffers worden verzocht aangifte te doen. Een afspraak hiervoor kan worden gemaakt via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Medemblik, donderdag 13 mei 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 03.35 uur hield de politie een 16-jarig meisje uit Medemblik aan wegens vernieling van een auto op de Oostersteeg in haar woonplaats. Een politieman in burger, die buiten diensttijd op de Oostersteeg liep, zag dat het meisje een antenne van een auto afbrak. Hij hield het meisje aan en waarschuwde zijn collega’s die de verdachte voor verhoor overbracht naar het politiebureau. De eigenaar van de auto wordt door de politie in kennis gesteld zodat de schade kan worden verhaald. Tegen het meisje wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken in de goot

Enkhuizen, woensdag 12 mei 2010

Op woensdagavond omstreeks 19.15 uur kreeg de politie melding dat een dronken man in de goot zou liggen op de Torenstraat in Enkhuizen. Ter plaatse werd de man (66 jaar oud en wonende in Enkhuizen) snel gevonden omdat hij een blikje bier tegen de politieauto aangooide. De man bleek ernstig onder invloed van alcohol te verkeren. Hij kon niet meer zelfstandig op zijn benen staan. De man werd meegenomen naar het politiebureau en hier ter ontnuchtering ingesloten. Als hij weer aanspreekbaar is, krijgt hij een bekeuring wegens vernieling en openbare dronkenschap.

Vermiste IJsbrand van Breugel terecht

Den Oever, woensdag 12 mei 2010

De 44-jarige IJsbrand van Breugel, die sinds 12 april vermist was, is terecht. Een getuige zag de man woensdagochtend op straat lopen in de richting van zijn woning. De politie ging naar de woning van de vermiste man toe en trof hem thuis aan. Hij wilde niets kwijt over waar hij de afgelopen weken verbleef.

Aanhoudingen na straatroof

Alkmaar, woensdag 12 mei 2010

Een 22-jarige vrouw uit Hensbroek en een 25-jarige man uit Heerhugowaard zijn woensdag rond 01.15 uur op de Zijperstraat aangehouden na een straatroof. Een 21-jarige vrouw uit Alkmaar fietste over de Noorderkade. Zij moest stoppen bij de spoorwegovergang omdat een trein naderde. Er stond een rode auto achter haar, die toen de slagbomen omhoog gingen optrok maar voor de vrouw op de fietsstrook stopte. Uit de auto stapte een vrouw met een witte pitbull. De fietsster moest haar tas aan de vrouw afgeven. Nadat de vrouw de tas had gepakt, stapte zij met de hond weer in de auto die snel optrok en vertrok. Het slachtoffer belde een bekende, die meteen naar haar toekwam. Op dat moment kwamen de daders weer vanaf de andere kant de spoorwegovergang over rijden. Een politieauto werd aangehouden en de agenten werden geïnformeerd over de roof. Op de Zijperstraat werd de bestuurder en zijn passagier aangehouden. In de auto werd de tas van het slachtoffer aangetroffen.

Drie jongens op gestolen bromfiets

Egmond-Binnen, woensdag 12 mei 2010

Drie jongens van 15 en 16 uit Heerhugowaard en Zaandijk zijn woensdagochtend rond 11.00 uur aangehouden op de Herenweg. Agenten zagen de jongens met z’n drieën op een bromfiets over een fietspad rijden en hielden het voertuig staande. Bij navraag bleek dat de bromfiets als gestolen gesignaleerd stond. De drie jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Grote verkeerscontrole in Alkmaar veroorzaakt extra drukte op A9

Alkmaar, dinsdag 11 mei 2010

Een grote verkeerscontrole op de Smaragdweg in Alkmaar zorgde dinsdag voor een lange file op de A9. De controle vond plaats tussen 15:00 tot 20:00 uur. De politie voerde de controle uit in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer en BelastingdienstDe meeste boetes werden uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook waren er negen bestuurders die reden zonder geldig rijbewijs. Er waren zes bestuurders met te gladde banden en vijf die geen deugdelijke verlichting hadden op hun voertuig. Verder werd er onder andere bekeurd voor overbelading van de aanhangwagen, het niet hebben van een kentekenplaat en voor geluid van de uitlaat. Er werd meer dan duizend euro aan openstaande boetes geïnd. Door de belastingdienst werden twee auto’s in beslag genomen omdat de bestuurders ter plekke niet hun openstaande belastingen konden voldoen. Er werden enkele duizenden euro’s aan belastingen geïnd.

Lugubere moord op Beverwijker

Wieringermeer, dinsdag 11 mei 2010

Het lichaam van de 55-jarige vermoorde man uit Beverwijk wordt vandaag vrijgegeven. De man werd op 30 april aangetroffen in een sloot aan de rand van het Robbenoordbos aan de Noorderdijkweg. De benen van de man waren van de romp gescheiden. Deze lichaamsdelen werden in de buurt van het lichaam gevonden. Ook was het slachtoffer gedeeltelijk ontkleed. De politie is nog steeds op zoek naar de kleding van de man. Uit sectie is gebleken dat de 55-jarige man door messteken om het leven is gekomen.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, dinsdag 11 mei 2010

Een 39-jarige automobiliste en een 37-jarige automobilist, beiden afkomstig uit Obdam, raakten dinsdagavond rond 18.00 uur gewond bij een verkeersongeval op de Krusemanlaan. De 37-jarige man reed in de richting van Obdam en wilde na de verkeerslichten linksaf slaan de van der Weydenstraat in. Hij liet een auto afslaan, maar zag niet dat hierachter de 39-jarige vrouw reed. Er ontstond een aanrijding. Beide bestuurders werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Woning uitgebrand na conflict

Hippolytushoef, dinsdag 11 mei 2010

Dinsdagochtend brandde een woning aan de Hendsweel volledig uit. De politie had melding gekregen van een conflict in de woning. De bewoonster was naar een buurman toegegaan. Agenten waren hier met de vrouw in gesprek toen zij rook uit haar woning zagen komen. Het bleek dat haar vriend, waarmee zij eerder een conflict had, de gaskraan open had gezet en was vertrokken. De brandweer kwam ter plaatse en sloeg de ramen van de woning in om een explosie te voorkomen. De woning brandde volledig uit. De omliggende woningen werden ontruimd. De politie kijkt naar de vriend van de vrouw uit. Zodra hij wordt gesignaleerd wordt hij aangehouden.

Containerbrand Tulpenstraat

Noord-Scharwoude, dinsdag 11 mei 2010

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag een vuilcontainer in brand gestoken. De container stond aan de Tulpenstraat in Noord-Scharwoude. Van de klikobak bleef niets over. Een tweede bak raakte flink beschadigd.

Twee mannen aangehouden na geweld tegen politie

Den Helder, maandag 10 mei 2010
Twee dronken mannen van 36 en 35 jaar oud uit Den Helder hebben gisteravond voor de nodige consternatie gezorgd. Ze veroorzaakten een aanrijding, reden daarna door, kregen ruzie met omstanders en keerden zich tegen agenten waarbij klappen zijn gevallen.

Rond 20.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de rotonde van de Marsdiepstraat en de Jan Verfailleweg. Een auto reed midden over de rotonde en veroorzaakte schade aan het straatmeubulair. De auto werd later aangetroffen op de Schiestraat nabij de Vechtstraat. De twee inzittenden van de auto, de 36- en 35-jarige man, raakten slaags met elkaar. Een 50-jarige vrouw uit Den Helder die rustig stond te kijken kreeg onder de ogen van een juist gearriveerde agent plotseling een harde duw in haar gezicht van de 36-jarige verdachte. Zij viel achterover en liep een pijnlijke rug op. Beide vechtende mannen hadden elk bloedende hoofdwondjes.

De 36-jarige man kon ter plaatse worden aangehouden. In de politieauto verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij beledigde en bedreigde de agenten maar kon uiteindelijk naar het bureau worden overgebracht.

De andere man zag kans om weg te lopen naar zijn woning in dezelfde straat. Toen agenten naar hem toe gingen gaf hij een agent een vuistslag in zijn gezicht en een andere agent kreeg een klap met de vlakke hand. Hierop werd deze 35-jarige verdachte in zijn achtertuin overmeesterd en aangehouden. Hij bleek de bestuurder te zijn geweest van de auto maar weigerde een ademanalyse. Zijn rijbewijs is vorig jaar al ingenomen wegens rijden onder invloed.

Beide mannen zijn bekenden van de politie en zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.


Binnenbrand Binnenhaven

Den Helder, maandag 10 mei 2010

In een pand aan de Binnenhaven in Den Helder heeft maandagavond korte tijd brand gewoed. Alle bewoners konden tijdig het pand verlaten. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er vielen geen slachtoffers.

Aanhoudingen voor geweldpleging

Enkhuizen, maandag 10 mei 2010

Een 58-jarige en een 42-jarige man uit Enkhuizen zijn maandagavond rond 21.00 uur aangehouden in een woning. De twee waren de woning binnengekomen door een ruit van de voordeur te vernielen. De 42-jarige man kwam met een mes de hal binnen, terwijl de 58-jarige man met een hamer de woonkamer in liep. De 32-jarige bewoner van het pand kreeg van de 42-jarige man een vuistslag en werd door hem geschopt. De bewoner liep een snee boven zijn oog op. Agenten hadden melding gekregen dat twee mannen bij de woning voor de deur stonden. Zij  hielden de twee mannen in de woning aan. Wat de aanleiding is geweest voor de geweldpleging wordt onderzocht.

Woningbrand Egmond aan den Hoef

Egmond aan den Hoef, maandag 10 mei 2010

Door werkzaamheden aan een woning aan de Herenweg is maandagavond brand ontstaan. De brandweer wist de woning te behouden. De woning liep, naast de brandschade aan het dak, ook rook- en waterschade op. Niemand raakte bij de brand gewond. 


Meer foto’s  


Kort lontje

Alkmaar, maandag 10 mei 2010

De politie heeft rond 00.55 uur op de Nieuwlandersingel een agressieve 35-jarige automobilist uit Pijnacker aangehouden. De man uitte rond 00.45 uur zijn woede op enkele voetgangers en gooide een fiets tegen de benen van een man en gaf een vrouw een klap in haar gezicht. De aanleiding hiervoor was dat de man over de Houttil met hoge snelheid het  groepje voetgangers passeerde. Hierbij tikte een vrouwelijke voetganger tegen een zijruit van zijn auto om hem tot kalmte te manen. De man stopte, stapte uit en gooide een fiets naar de benen van een 24-jarige man uit Alkmaar. Een vrouw uit het groepje zei: ‘Doe even normaal’ waarna de verdachte haar een klap in haar gezicht gaf. De man stapte in zijn auto en reed weg maar uit de groep was de politie al gebeld en het kenteken doorgegeven. Agenten troffen de automobilist aan op de Nieuwlandersingel waar hij kon worden aangehouden. Hij is in verband met het onderzoek voor de nacht opgesloten in een politiecel.


Schapendrama aan de Schapenlaan

Bergen, maandag 10 mei 2010

Een heus schapendrama aan de Schapenlaan in Bergen maandagochtend. Een schaap was te water geraakt en moest door de brandweer op het droge worden getrokken. Het schaap was waarschijnlijk haar te water geraakte lammetje nagesprongen. Moeders maakt het naar omstandigheden goed, haar lammetje vond in de sloot de dood.

Gewonde na ruzie in pension

Egmond aan Zee, maandag 10 mei 2010

Zondagochtend rond 05.40 uur heeft de politie twee Letten aangehouden van 26 en 23 jaar oud in een pension aan de Kerkstraat. Ze hadden een 30-jarige landgenoot mishandeld na een eerder conflict over geluidsoverlast in het pension. Het dronken slachtoffer liep een gebroken kaak op en is opgenomen in het ziekenhuis te Alkmaar. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de zware mishandeling. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De Letten werken hier via een uitzendbureau.

Garage brandt uit in Heerhugowaard

Heerhugowaard, maandag 10 mei 2010

Aan de Van Foreestlaan in Heerhugowaard is maandagochtend een garagebox volledig uitgebrand. De brand werd omstreeks 04:40 uur ontdekt. De garage ernaast liep door de brand zware schade op. De brandweer wist een daarin geparkeerde oldtimer van de vlammen te redden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er vielen geen gewonden.
  

Autobrand Alkmaar

Alkmaar, maandag 10 mei 2010

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02:00 uur bleek er een personenauto aan de Egmonderstraat in brand te staan. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie. De auto brandde geheel uit. De politie houdt rekening met brandstichting.

Rijbewijs ingenomen na aanrijding

Bergen, zondag 9 mei 2010

Rond 16.15 uur vond op de Bergerweg een flinke aanrijding plaats waar drie personenauto’s bij betrokken waren die flinke schade opliepen.De botsing ontstond omdat een 56-jarige automobilist uit Bergen door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij reed over de Bergerweg en ging in de richting van Bergen. De bestuurders van twee tegemoetkomende auto’s, een 46-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 66-jarige man uit Bennebroek, moesten remmen en sturen om een frontale botsing te voorkomen maar kwamen hierdoor wel met elkaar in botsing. De 56-jarige man belandde met zijn auto tegen een betonnen brugleuning. Alle bestuurders bleven ongedeerd en hadden geen alcohol gebruikt. Het rijbewijs van de 56-jarige man is ingenomen wegens verkeersgevaarlijk gedrag. 

Geen helm, te hard en door het rood : rijbewijs kwijt

Hoorn, zondag 9 mei 2010
In de ochtend om 0:15 uur werd op de Trommelstraat in Hoorn een 31-jarige motorrijder aangehouden wegens onveilig rijgedrag. Op de Provincialeweg S9 in Hoorn werd een surveillerende agent ter hoogte van De Lepelaar ingehaald door een motorrijder zonder helm. Hij reed met hoge snelheid van hem weg. De motorrijder reed twee keer door het rode verkeerslicht en haalde tijdens de achtervolging een snelheid van 140 km/u terwijl 80km/u is toegestaan. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt meerdere bekeuringen.

Klassieker lekt gas

Alkmaar, zondag 9 mei 2010

Een Citroën DS eigenaar uit Groningen ging zondag op bezoek bij een medeliefhebber van de klassieker in Alkmaar. De eigenaar wilde de 29 jaar oude ‘Snoek’ tiptop in orde maken voor een aankomende bruiloft. Tijdens de werkzaamheden aan de Leeuwenbekstraat ontstond er echter een lek in het gassysteem. De brandweer werd vanwege het ontsnappende gas gealarmeerd. Er ontstond geen gevaar voor de omgeving. Het lek zal door de DS fanaten worden gerepareerd.


Alcohol en verkeer

Alkmaar, zondag 9 mei 2010
Tijdens een alcoholcontrole op de Noorderkade in Alkmaar werd rond 2:00 uur een 16-jarige bromfietser uit Koedijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben, 400 ug/u terwijl 90 ug/l voor een beginnend bestuurder is toegestaan. Zijn bromfietsrijbewijs AM is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal

Alkmaar, zondag 9 mei 2010
Tijdens een alcoholcontrole op de Noorderkade in Alkmaar werd rond 3:00 uur een 25-jarige bromfietser uit Koedijk gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben, 685 ug/u terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, zondag 9 mei 2010
Tijdens een alcoholcontrole op de Noorderkade in Alkmaar werd rond 3:00 uur een 21-jarige bromfietser uit Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben, 650 ug/u terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, zondag 9 mei 2010
Tijdens een alcoholcontrole op de Keern in Hoorn werd rond 2:20 uur een 33-jarige automobilist uit Emmeloord gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben, 390 ug/u terwijl 90 ug/l voor een beginnend bestuurder is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Zwaag, zaterdag 8 mei 2010
In de ochtend om 3:15 uur kwam een melding binnen dat zojuist op de Noorderboekert in Oosterblokker een automobilist was doorgereden nadat hij een aantal betonnen paaltjes, een herdenkingsmonument en een verkeersbord had geraakt. Agenten kwamen via een spoor van olie en krassen uit op de Inlaatdijk in Zwaag. Daar stond een 29-jarige man uit Zwaag bij zijn zwaar beschadigde auto. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij bleek ook acht keer teveel gedronken te hebben, 760 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder slechts 90 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces verbaal. Zijn auto is voor sporenonderzoek weggesleept.

Hoogkarspel, zaterdag 8 mei 2010
Zaterdagavond werd rond 19:00 uur op de Drechterlandseweg in Hoogkarspel een 42-jarige Poolse automobilist gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 790 ug/l, bijna vier keer teveel. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Containerbrand

Heerhugowaard, zaterdag 8 mei 2010

Omstreeks 05:00 uur ontdekte een voorbijganger een brandende klikobak aan het Larixplantsoen. Daarmee wist hij meer schade dan alleen de container te voorkomen. De brandweer had de brand snel onder controle.


Aangehouden wegens diefstal I-pods

Alkmaar, vrijdag 7 mei 2010

’s Middags om 17:55 uur werden op de Noorderkade in Alkmaar twee mannen van 18 en 22 jaar uit Alkmaar en Purmerend aangehouden wegens diefstal van dertien I-pods. Zij werkten bij een warenhuis voor electronica en witgoed. Een oplettende beveiliger zag op videobeelden van de nacht van 27 en 28 april hoe twee jongens met bivakmutsen een vuilniszak uit een container achter de winkel haalden. Op dezelfde beelden was te zien dat een 22-jarig personeelslid dezelfde zak voorzichtig in de container had laten zakken. Het zou hierbij gaan om dertien i-pods. Een derde, 19-jarige verdachte uit Alkmaar werd zaterdagochtend voor verhoor meegenomen naar het bureau.


Man steekt vrouw in bus

Hoorn, vrijdag 7 mei 2010

De politie heeft op vrijdagmiddag een 26-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij een vrouw had bedreigd en een andere vrouw had gestoken met een mes. Omstreeks 14.15 uur bedreigde de man een vrouw in een bus in de omgeving van de Veemarkt. Hierbij dreigde de man met een mes waarmee hij in de richting van de vrouw stak. De vrouw werd echter niet geraakt, mede doordat omstanders de man bij de vrouw wegtrokken en uit de bus zetten. Hier richtte de man zijn agressie op een tweede vrouw die hij met het mes in de borst stak. De man kon worden overmeesterd. De gewaarschuwde politie hield de man aan en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor. In een eerste verklaring vertelde de verwarde man een ‘daad’ te hebben willen stellen. Verder onderzoek volgt. De vrouw uit de bus heeft inmiddels aangifte gedaan. Het tweede slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Zij verkeert niet in levengevaar.

Tulpenkweker 5 uur in water onder kopmachine

Waarland, vrijdag 7 mei 2010

Een tulpenkweker uit Waarland heeft vrijdag 5 uur in een sloot bekneld gelegen onder een kopmachine. De man was op zijn tulpenveld de tulpen aan het koppen toen hij omstreeks 14:30 uur met machine en al het water inreed. Het slachtoffer kreeg de machine bovenop zijn benen en kon geen kant meer op. Niemand kon zijn hulpgeroep horen. Zijn vrouw begon zich rond zes uur zorgen te maken omdat haar man nog niet thuis was gekomen om te eten. De compagnon van de kweker ging op onderzoek uit en vond hem omstreeks half acht in de sloot. De hulpdiensten werden ogenblikkelijk gealarmeerd. Voordat zij ter plaatse waren werd het slachtoffer bevrijd door omstanders. De man werd met beenletsel en onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.  


Politie op zoek naar kleding dode man

Wieringermeer, vrijdag 7 mei 2010

De politie heeft vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur in het Robbenoordbos gezocht naar kleding van de op 30 april aangetroffen 55-jarige man uit Beverwijk. De man werd door een misdrijf om het leven gebracht. Zowel in het bos als op het water werd naar de kleding gezocht. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar mensen die wellicht kledingstukken hebben aangetroffen in de omgeving van het bos. Zij kunnen contact opnemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844.


Schuur uitgebrand

Oterleek, vrijdag 7 mei 2010

Omstreeks 07.15 uur ontdekte een voorbijganger dat een schuur achter een woonboerderij aan de Dorpsstraat in Oterleek in brand stond. Hij waarschuwde de bewoners. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. Bij de brand is vermoedelijk asbest vrijgekomen uit de dakplaten. De gemeente Schermer heeft het mogelijk besmette gebied afgezet (ongeveer honderd meter in zuidelijke richting). Het gebied zal worden opgeruimd. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Motorrijder gewond na aanrijding

Heerhugowaard, vrijdag 7 mei 2010

Een motorrijder heeft vrijdagmiddag beenletsel opgelopen nadat hij op de Edisonstraat werd aangereden door een auto. De bestuurder van de auto reed op de Pascalstraat en wilde de Edisonstraat inrijden. Daarbij zag hij de motorrijder over het hoofd. De motor raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. De automobilist kon met schade aan zijn bumper zijn weg vervolgen.

Gevaarlijk rijgedrag

Egmond aan den Hoef, donderdag 6 mei 2010

Omstreeks 16.30 uur viel een 13-jarig meisje uit Egmond aan den Hoef op haar hoofd op de Hoeverweg in haar woonplaats. Zij moest met in ieder geval een hersenschudding worden overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar. Het meisje liet zich voortslepen door een bromfiets. Vlak voor een kruising in de weg liet zij los. Hierop begon de fiets te slingeren en verloor het slachtoffertje de macht over het stuur.

Doorrijden na aanrijding

Hoorn, donderdag 6 mei 2010
De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte bromscooter die op donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur betrokken was bij een aanrijding op de Nieuwe Steen in Hoorn. De bestuurder van de scooter had op de T-splitsing in de Nieuwe Steen geen voorrang verleend aan een 28-jarige man uit Hoorn in een personenauto. De bromfiets was in een slip geraakt en tegen de zijkant van de auto aangereden. Een 16-jarige jongen uit Zwaag, die achterop de scooter zat, kwam bij de aanrijding ten val en klaagde over rugpijn. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De bestuurder van de scooter zei dat hij zijn voertuig even aan de kant zou zetten. In plaats daarvan stapte hij echter op en reed weg. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat, zodat zijn identiteit niet vastgesteld kon worden.

Beginnend bestuurder raakt weer rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Heiloo, donderdag 6 mei 2010

Op donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Vennewatersweg in Heiloo. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen radarapparaat (lasergun). In totaal werden 27 bestuurders bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km per uur. De absolute ‘kampioen’ van de dag was een 22-jarige Amsterdammer. Hij reed maar liefst 102 km per uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij was een beginnend bestuurder en was in oktober vorig jaar ook al zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens een grove snelheidsovertreding.

17-jarig meisje steekt man met mes

Heerhugowaard, donderdag 6 mei 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur hield de politie een 17-jarig meisje aan in een woning aan de Platanenlaan in Heerhugowaard wegens zware mishandeling. Het meisje wordt ervan verdacht een 33-jarige plaatsgenoot te hebben gestoken met een mes. Hierdoor is het slachtoffer gewond geraakt aan een arm. Hij moest zich door ambulancepersoneel laten behandelen. Oorzaak van de mishandeling lag in een burenprobleem tussen enkele bewoners van de Platanenlaan. Het slachtoffer was bij een bewoner aan het klussen toen er ruzie ontstond tussen buren. Het slachtoffer wilde tussenbeide komen. Hierop kwam de verdachte uit een woning. Zij had een mes in haar hand. Hiermee bedreigde zij het slachtoffer en maakte steekbewegingen in zijn richting. De man werd aan zijn arm geraakt. De politie hield het 17-jarige meisje aan. Zij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Gestolen brommers

Hoorn, donderdag 6 mei 2010
Op donderdagavond omstreeks 22.10 uur zag de politie een jongen op een bromfiets rijden op de Akkerwinde in Zwaag. Omdat er geen kentekenplaat op de bromfiets zat en de jongen geen helm droeg, werd de achtervolging ingezet. Even verderop trof de politie de bromfiets aan. De jongen was echter gevlogen. Een getuige wees de politie naar een tuin bij een woning, waar de verdachte in bleek te liggen. Het ging om een 17-jarige inwoner van Zwaag. De verdachte verklaarde de bromfiets te hebben geleend van iemand waarvan hij alleen de voornaam kende. De politie nam de bromfiets in beslag. Hierbij bleek dat het framenummer was weggehaald. Onder de buddyseat bleek echter een kentekenplaat te liggen. Deze was afkomstig van een bromfiets die als gestolen te boek stond. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de bromfiets.

Spanbroek, donderdag 6 mei 2010

Op donderdagavond omstreeks 21.50 uur zag de politie een 17-jarig meisje uit Winkel op een bromfiets rijden op de Wadway in Spanbroek. Omdat zij geen verlichting voerde werd zij gecontroleerd. Hierbij bleek dat de bromfiets waarop zij reed was aangemeld als gestolen. Het meisje werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen. De verdachte gaf aan de bromfiets te hebben geleend. De politie stelt een nader onderzoek in.


Auto te water

Opmeer, vrijdag 7 mei 2010

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er aan de Nieuweweg in Opmeer door voorbijgangers een auto in het water ontdekt. De brandweer heeft tevergeefs naar inzittenden gezocht. Het is niet bekend wie de bestuurder van het voertuig was.

Winkelcentrum ontruimd vanwege lijmlucht

Castricum, donderdag 6 mei 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 13.05 uur werd een winkelcentrum aan de Geesterduin in Castricum ontruimd in verband met een sterke gaslucht. De brandweer stelde een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat er geen sprake was van gas, maar dat het erg stonk naar lijmlucht. Het bleek dat dakdekkers bezig waren een lek in het dak te repareren met tweecomponentenlijm. De lucht van de lijm kwam vermoedelijk door het luchtsysteem het winkelcentrum binnen.

Dames op leeftijd parkeren auto in greppel

Schoorl, donderdag 6 mei 2010

Twee dames op leeftijd belandde donderdagmiddag met hun auto op de Gerbrandtslaan in een greppel. De dames werden door toegesnelde campinggasten uit de auto gehaald. Ze raakten niet gewond.


Gebroken elleboog

Schagen, donderdag 6 mei 2010

Op donderdagavond omstreeks 22.30 uur brak een 18-jarige man uit Schagen zijn elleboog bij een verkeersongeval op de Provincialeweg te Schagen. Het slachtoffer reed op een bromfiets op het fietspad langs de Provincialeweg. Vanuit tegengestelde richting, tegen het verkeer in, kwam een 45-jarige Pool op een fiets aangereden. Hij voerde geen verlichting. Doordat de bromfietser hem niet aan zag komen rijden ontstond er een frontale botsing waarbij beiden ten val kwamen. De bromfietser liet een breuk op in zijn elleboog. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 45-jarige Pool bleek geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland te hebben. Hij is gaande het onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond na ongelukkige val

Bergen, donderdag 6 mei 2010

Een vrouw is donderdagmorgen gewond geraakt nadat zij in haar woning aan de Dokter Blokweg ongelukkig ten val kwam. Het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwam met een helikopter ter plaatse om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De brandweer haalde het slachtoffer met een hoogwerker naar beneden. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over haar toestand is nog niets bekend.


Scooterrijdster en passagier gewond bij aanrijding

Bakkum, woensdag 5 mei 2010

Een 17-jarige scooterrijdster en haar 16-jarige passagier uit Assendelft raakten woensdagavond rond 19.49 uur gewond bij een aanrijding op de Johannisweg. De 17-jarige vrouw reed over het fietspad in de richting van Bakkum aan Zee. Zij kwam bij de uitgang van de Johannishoeve in botsing met de auto van een 21-jarige man uit Rijswijk die het terrein verliet. De 16-jarige passagier van de scooter vloog over de motorkap. De bestuurster viel op de grond. Zij brak hierbij haar dijbeen. De passagier had last van haar nek. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewonden bij aanrijding

Akersloot, woensdag 5 mei 2010

Een 44-jarige motorrijder uit Amstelveen en een 59-jarige vrouw uit Akersloot raakten woensdagmiddag rond 12.00 uur gewond bij een aanrijding op de Geesterweg. Een 67-jarige automobilist uit Akersloot reed over deze weg en vlak voor hem kwam de motorrijder de weg op. De automobilist probeerde de motorrijder te ontwijken en reed tegen een tegenligger, een auto van een 59-jarige man uit Alkmaar. De motorrijder en de 59-jarige bijrijdster van de 67-jarige man raakten bij het ongeval gewond. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Grote mond leidt tot aanhoudingen

Medemblik, woensdag 5 mei 2010

Een 21-jarige en een 17-jarige man uit Medemblik zijn woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Admiraliteitsweg. De politie kreeg melding van overlast van scooters op de Schuitevoerderslaan. Agenten troffen op de Schuitevoerderslaan niemand meer aan. Op de parkeerplaats op de Admiraliteitsweg werd wel een groep jongeren aangetroffen. Hierbij waren ook twee jongens op scooters aanwezig. De jongeren gedroegen zich erg provocerend naar de agenten. Ze werden gesommeerd het parkeerterrein te verlaten. De 17-jarige man bedreigde hierbij diverse malen een agent en wilde met hem op de vuist. Hij werd aangehouden. De 21-jarige man was het niet eens met de gang van zaken en wilde na herhaaldelijk indringen niet weggaan. Ook hij werd aangehouden. De 17-jarige man zit nog vast. De 21-jarige man werd net na middernacht weer heengezonden.

Inbrekers aangehouden

Bergen, woensdag 5 mei 2010

Drie mannen van 18, 21 en 24 jaar uit Alkmaar en Lunteren zijn woensdagavond rond 23.30 uur aangehouden op het Grootland. De politie kreeg een melding dat drie mannen rond een huis liepen op de Breelaan en dat deze personen daar niet thuis hoorden. Een agent die naar de melding toe reed kwam onderweg een auto tegen met drie mannen erin. Hij hield de auto staande. De inzittenden hadden hetzelfde signalement als opgegeven bij de melding. De agent zag ook inbrekersgereedschap in het voertuig liggen. De 21-jarige man ging ervandoor toen hij uitstapte om zijn legitimatiebewijs te tonen. Een agent die net uit dienst kwam ging op zijn racefiets achter de verdachte aan. De 21-jarige man sprong in de sloot en dook vervolgens de bosjes in. Toen één van de agenten met zijn zaklamp over de grond scheen zagen ze de man op de grond liggen. Hij werd aangehouden, evenals de twee andere mannen die nog bij de auto stonden.


Brand verwoest bollenbedrijf Burgerbrug

Burgerbrug, woensdag 5 mei 2010

Een grote brand heeft woensdagavond een bollenbedrijf aan de Belkmerweg in Burgerbrug verwoest. De brand werd omstreeks 23:15 uur ontdekt. Brandweerkorpsen uit Petten, Schoorl, Groet, Schagen, Schagerbrug, Alkmaar en Langedijk bestreden de brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Tot zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Oudere vrouw beroofd van tas

Alkmaar, woensdag 4 mei 2010

Een 89-jarige voruw uit Alkmaar werd gistermiddag hardhandig beroofd van haar tas op de kruising Pieter Langedijkstraat / van Harenlaan. Een man rukte de tas uit haar handen en rende weg. De vrouw had last van haar armen en benen. Ze viel vanwege de kracht waarmee de tas uit haar handen was gerukt. Zij had de handvatten van de tas nog in haar handen. 

Wielrenner gewond na botsing geparkeerd busje

Oudkarspel, woensdag 5 mei 2010

Een wielrenner is woensdagochtend op de Voorburggracht gewond geraakt nadat hij door onoplettendheid achterop een geparkeerd busje was geklapt. De man belandde met zijn hoofd tegen de achterruit van het busje. Omstanders en buurtbewoners boden de man eerste hulp. Het slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie op zoek naar kleding dode man

Alkmaar, woensdag 5 mei 2010
Vrijdagmiddag 30 april werd rond 16.30 uur het lichaam van een 55-jarige man uit Beverwijk aangetroffen in een sloot aan de rand van het Robbenoordbos langs de Noorddijkerweg. De man is door een misdrijf om het leven gebracht. De identiteit van de man werd pas later bekend toen een politiemedewerker uit Kennemerland hem herkende aan de hand van de foto die werd verspreid van het slachtoffer.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die de man 29 en/of 30 april nog gezien hebben. Het vermoeden is dat het slachtoffer de kleding droeg die op de foto te zien is. 
 
                                       Het rechercheteam wil ook graag in contact komen met mensen die deze kleding, of delen daarvan, hebben aangetroffen. Zij kunnen contact opnemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Autobrand Schoklandstraat

Alkmaar, woensdag 5 mei 2010

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01:30 uur werden bewoners aan de Laan van Bath opgeschrikt door luide knallen. Een auto, geparkeerd op een parkeerterrein aan de Schoklandstraat, bleek in brand te staan. De oorzaak is niet bekend, maar brandstichting lijkt niet uitgesloten.

Grote hennepkwekerij aangetroffen

Sint Maartensbrug, dinsdag 4 mei 2010

In een  boerderij op de Ruigeweg werd dinsdagmiddag rond 13.30 uur een grote hennepkwekerij aangetroffen. Energiebedrijf Liander kwam de hennepkwekerij door stroomstoringen op het spoor. Er werd een doorzoeking gedaan in de boerderij waar in diverse ruimtes in totaal 3188 planten werden aangetroffen. Er werden drie mannen van 57, 31 en 27 jaar aangehouden. Zij waren in het pand aanwezig en zijn inmiddels in verzekering gesteld. Er zijn diverse spullen in beslag genomen. De kwekerij is ontmanteld.

Poging beroving shoarmakoerier

Zwaag, dinsdag 4 mei 2010
Dinsdagavond werd rond 18.30 uur gepoogd een 19-jarige shoarmakoerier uit Hoorn te beroven op de Kostertuin. De man had net een bestelling afgegeven op de Kerketuin en reed hier weer weg. Hij reed op zijn brommer achter een auto die opeens stopte. De bijrijder stapte uit de auto en ging op de Hoornaar af. Hij begon in de jaszakken van de man te voelen. De man duwde zijn belager van zich af. Deze duwde echter terug waardoor het slachtoffer van zijn brommer viel. Ondertussen stapten ook de andere drie mannen uit de auto. Zij trokken de bijrijder van het slachtoffer af en vertrokken samen met hem in de auto. Het slachtoffer moest langs de EHBO-post voor zijn verwondingen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of rond de Kerketuin of Kostertuin dinsdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Identiteit dode man bekend

Alkmaar, dinsdag 4 mei 2010

De identiteit van de man die vrijdagmiddag 30 april levenloos in het Robbenoordbos werd gevonden is bekend. Het blijkt om een 55-jarige man uit Beverwijk te gaan. Een politiemedewerker uit Kennemerland herkende het slachtoffer aan de hand van de verspreide foto. Na identificatie door de familie is vast komen te staan dat het inderdaad om de man uit Beverwijk gaat. Hij is geen bekende van de politie. Het lichaam van de man werd vrijdagmiddag rond 16.30 uur aangetroffen in een sloot aan de rand van het Robbenoordbos langs de Noorddijkweg. De politie Noord-Holland Noord en Kennemerland doen gezamenlijk onderzoek naar zijn dood.

Autodieven laten gestolen auto achter

Hoorn, dinsdag 4 mei 2010

Kort na middernacht kreeg de politie de melding dat autodieven bezig waren een Suzuki Swift te stelen op de Nok. Toen de agenten arriveerden waren de daders verdwenen in een gestolen grijze personenauto van het merk Suzuki en type Alto. In de Suzuki Swift hadden de daders geprobeerd het contactslot uit te boren. Het boorgereedschap zat er nog in en werd veilig  gesteld. Rond 02.00 uur zagen agenten de gestolen Suzuki Alto waarin de daders zich verplaatsten rijden in de omgeving van het Keern. Na een korte achtervolging raakten ze het voertuig kwijt maar op aanwijzing van een passant werd de auto leeg aangetroffen op de Tinnegieter. De auto gaat terug naar de eigenaar en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Notoire drankrijder ramt lantaarnpaal

Den Helder, maandag 3 mei 2010

Rond 15.10 uur kreeg de politie de melding dat een 53-jarige man uit Den Helder met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden op de Ravelijnweg op de kruising met de Schootenweg. De auto en de paal raakten beschadigd. Ter plaatse bleek de veroorzaker een bekende van de politie te zijn wiens rijbewijs al ongeldig was verklaard wegens het rijden met drank op. Ook nu bleek de bestuurder onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij medewerking aan een ademanalyse weigerde. Er wordt opnieuw een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Auto in sloot

Akersloot, maandag 3 mei 2010

Rond 15.10 uur belandde een 39-jarige automobilist uit Zaandam met zijn auto in een sloot. Hij kwam vanaf de snelweg A9 en verloor in een bocht bij de afrit van Akersloot de macht over het stuur van zijn auto. De man kon zelf uit zijn auto klimmen. De auto raakte total loss.

Licht gewond door binnenbrandje

Hippolytushoef, maandag 3 mei 2010

Rond 22.15 uur ontstond er een binnenbrandje in een woning aan de Belterlaan. Een 33-jarige man wilde de open haard aansteken met kranten en vloeistof. Dit ging mis waardoor hij het brandende goedje moest verslepen. Hierbij liep hij kleine brandwonden aan handen en onderbenen op. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De gealarmeerde brandweer was snel ter plaatse en had het vuurtje vlug onder controle. Twee honden en twee katten werden door een dierenarts nagekeken in verband met inademing van rook.


Dode bij ongeval op N9

Alkmaar, maandag 3 mei 2010

Rond 16.05 uur vond er op de Rijksweg N9 ter hoogte van de Golfbaan Sluispolder te Alkmaar een aanrijding plaats waarbij drie personenauto’s betrokken waren. Een 71-jarige man uit Winkel kwam daarbij om het leven. De andere betrokkenen, een 40-jarige man uit Velsen Noord en een 27-jarige vrouw uit Amsterdam, raakten zwaar gewond.

De oorzaak van de aanrijding die plaatsvond ter hoogte van hectometerpaal 81,4 is nog onbekend en moet nader onderzocht worden. Vermoedelijk is één van de auto’s op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer terecht gekomen waardoor de botsing is ontstaan. Door de aanrijding ontstond een enorme ravage. De betrokken voertuigen stonden tientallen meters uit elkaar.
 
De overleden man was uit zijn voertuig geslingerd. De andere twee bestuurders moesten uit hun auto worden bevrijd. De brandweer, ambulances en personeel van een traumahelikopter verleenden assistentie. De vrouw liep in ieder geval een zware hersenschudding op. Het letsel van de 40-jarige man is nu nog onbekend.


Het weggedeelte was enkele uren gestremd. Verkeer werd omgeleid. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. Er is één getuige gehoord maar die heeft de aanleiding van de botsing niet kunnen zien. Vermoedelijk zijn er meer mensen geweest die de aanrijding hebben zien gebeuren.

Getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad worden vriendelijk verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.
 


Alcohol en verkeer

Alkmaar, maandag 3 mei 2010
Rond 04.00 uur werd op de Oude Hoeverweg een 19-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 330 ug/l (tot 90 toegestaan). Tegen de beginnend bestuurder werd een proces-verbaal opgemaakt.

Enkhuizen, zondag 2 mei 2010
Rond 22.15 uur werd een 19-jarige jongeman uit Enkhuizen op zijn fiets op de Gouw  aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Enkhuizen. De jongeman kwam ten val en liep een pijnlijke onderrug op. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen. De vrouw reed na de botsing door zonder haar identiteit kenbaar te maken. Ze bleek onder invloed van drank te zijn. De vrouw kwam met haar auto vanaf een sportpark op de Gouw en zag bij het oversteken de fietser, die voorrang op haar had, over het hoofd. De vrouw reed met de voorkant van haar auto tegen de rechterzijkant van de fiets op waardoor de jongeman op het wegdek ten val kwam. Ze stopte even maar reed daarna door zonder haar identiteit of die van haar voertuig kenbaar te maken. De jongeman kon aan de politie vertellen om wat voor auto het ging. Agenten gingen naar het huis van de vrouw in Enkhuizen waar ze werd aangehouden. De kentekenplaat van haar auto ontbrak en werd later aangetroffen op de plaats van de aanrijding op de Gouw. De vrouw was merkbaar onder invloed van alcoholhoudende drank maar ondanks haar medewerking mislukte de ademanalyse aan het bureau. Er is daarom bloed van haar afgenomen dat zal worden onderzocht in een laboratorium (uitslag over 14 dagen). Haar rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal tegen haar opgemaakt wegens het veroorzaken van een aanrijding met letsel onder invloed van drank en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Castricum, zondag 2 mei 2010

Een 25-jarige beginnend bestuurder uit Heemskerk werd zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Asserlaan. De man moest blazen en bleke teveel gedronken te hebben. Hij blies 435 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. de man raakte zijn rijbewijs dus kwijt.
 
Alkmaar, zondag 2 mei 2010
Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Limmen raakte zondagochtend rond 03.10 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Geestersingel. De man blies 450 ug/l. Dit is vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 1 mei 2010
Een 18-jarige automobilist uit Limmen werd zaterdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Hoeverweg. De beginnend besuurder moest blazen en blies 695 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zaterdag 1 mei 2010
Een 22-jarige automobilist uit Middenmeer werd zaterdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op het Scharlo. De beginnend bestuurder blies 500 ug/l. Dit is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid vna 90 ug/l voor beginnend bestuurders.

Alkmaar, zaterdag 1 mei 2010
Een 27-jarige beginnend bestuurder uit Amsterdam werd zaterdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Nieuwe Schermerweg. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies 390 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. de man raakte zijn rijbewijs dus kwijt.
 
Heerhugowaard, vrijdag 30 april 2010
Een 28-jarige automobilist uit Den Helder werd vrijdagavond rond 22.30 uur aangehouden op de Oosttangent met teveel alcohol op. De man blies 720 ug/l. De man, een beginnend bestuurder, moest zijn rijbewijs inleveren. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan.

Oosterblokker, vrijdag 30 april 2010
Een 39-jarige automobiliste uit Lutjebroek raakte vrijdagavond haar rijbewijs kwijt toen zij rond 23.00 uur werd aangehouden op de Oosterblokker. De vrouw blies 640 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Slipper blijft hangen; voordeur vernield

Den Helder, zondag 2 mei 2010

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat er op de Kerkgracht een auto tegen een voordeur was gereden waardoor de deur was vernield. De bewoners waren niet thuis. De bestuurder was een andere woning binnen gegaan waar hij kon worden gehoord door een motoragent. Hij gaf toe dat hij de botsing veroorzaakt had omdat zijn slipper achter het gaspedaal was blijven hangen en zijn auto daarom door was geschoten. Er was geen sprake van drankgebruik.

Buurman betrapt inbreker

Hoorn, zondag 2 mei 2010

Rond 21.00 uur hoorde een man uit Hoorn glasgerinkel bij zijn achterburen aan de Stijgbeugel. Toen hij een kijkje ging nemen zag hij nog net een inbreker de voordeur uit stappen met een platte TV onder zijn arm. De verdachte stapte op een fiets en de getuige rende achter hem aan. Hij zag nog kans om een hamer in zijn richting te gooien. De inbreker liet de TV hierop achter en fietste snel weg. In de woning bleek te zijn ingebroken op het moment dat de bewoners even weg waren. De inbreker was een blanke man met een lengte van ongeveer 1,80 meter. Hij had donker haar en droeg een donkere jas en een spijkerbroek. De man had een gele tas bij zich.

Autobrand Castricum

Castricum, zondag 2 mei 2010

Doorrijdster zonder rijbewijs

Den Helder, zondag 2 mei 2010

Rond 18.00 uur reed een 52-jarige automobiliste uit Den Helder op de Jacob Giltjesstraat tegen een geparkeerde auto aan. Nadat ze de auto had geschampt reed ze door zonder haar identiteit en die van haar voertuig kenbaar te maken. Een getuige noteerde haar kenteken waarna ze thuis kon worden aangehouden. Ze bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De vrouw had niet gedronken. Tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt.

Met kapitale bolide tegen boom

Callantsoog, zaterdag 1 mei 2010

De bestuurder van een kapitale BMW M6 (nieuwprijs 247.000 euro) is zaterdagmiddag lichtgewond geraakt nadat hij bij Callantsoog tegen een boom aanreed. De man reed op de Westerduinweg, komende vanuit Sint Maarten richting Callantsoog, toen hij door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. Volgens getuigen was er geen sprake van een te hoge snelheid. De man werd voor controle overgebracht naar het Gemini ziekenhuis.

Spoor bijster

Alkmaar zaterdag 2 mei 2010

Een 24-jarige man uit Alkmaar is zaterdagmiddag rond 14.40 uur aangehouden op de Zeswielen. De politie kreeg een melding dat een man met stenen naar geparkeerde auto’s zou gooien. Een agent ging op de melding af en zag een man met een ontbloot bovenlijf langs de spoorweg lopen. De man raapte steentjes van de grond en gooide deze met kracht naar een parkeerplaats. Ter hoogte van een autobedrijf verdween de man in de sloot omdat hij niet aangehouden wilde worden. Een agent trof de man met een nat pak op het terrein van het autobedrijf. Hij werd alsnog aangehouden. Een 29-jarige man uit Alkmaar die zijn auto had geparkeerd op de Zeswielen had schade aan het dak van zijn auto. Hij deed aangifte van vernieling.

Ongeval Noorderkade

Alkmaar, zaterdag 1 mei 2010

Omstreeks 11:30 uur vond er op de Noorderkade een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s waarbij een bestuurder gewond raakte. Het ongeval gebeurde nadat de bestuurder, rijdende op de Noorderkade, linksaf sloeg richting de Pettemerstraat. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een tegemoet komende automobilist. Om de bestuurder voorzichtig uit zijn auto te kunnen halen werd door de brandweer het dak verwijderd. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De aangereden automobilist kwam met de schrik vrij.

Autobrand

Alkmaar, zaterdag 1 mei 2010

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01:05 uur bleek er aan de Middenstraat in Alkmaar een auto in brand te staan. Een ernaast geparkeerde auto liep lichte brandschade op. De politie vermoedt brandstichting.