Zoeken naar automobilist

Driehuizen, donderdag 30 april 2009

Hulpdiensten hebben donderdagavond rond half negen tevergeefs gezocht  naar een automobilist die te water was geraakt. De bestuurder van de personenauto reed op de Oostdijk in Driehuizen toen hij in een bocht de controle over het stuur verloor en in het water belandde Voorbijgangers zagen niet veel later de bovenkant van de auto boven het water uitsteken en alarmeerde de hulpdiensten. Politie, ambulance, brandweer en brandweerduikers kwamen ter plaatse. Een politieman die als eerste ter plaatse kwam twijfelde geen moment en sprong het water in. In de inmiddels aan de overkant liggende Volkswagen Golf trof hij echter niemand aan. Drie duikers van de brandweer hebben het water afgezocht naar mogelijke slachtoffers. De eigenaar van de auto werd ook thuis niet aangetroffen. De politie start een onderzoek.


Man met vuurwapen aangehouden

Hoorn, donderdag 30 april 2009

Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur werd een 23-jarige man uit Zwaag aangehouden op het Grote Noord in Hoorn. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een man met een vuurwapen stond te zwaaien op de Nieuwsteeg in Hoorn. De politie trof de man aan op het Grote Noord. Hij bleek een vuurwapen in zijn broeksband te hebben. Hij had er mee lopen zwaaien omdat hij door een vriendin met het wapen werd gefilmd, waarbij het vuurwapen ook op voorbijgangers had gericht. Het wapen werd in beslag genomen. Onderzoek moet uitwijzen of het om een echt vuurwapen gaat of om een op echt gelijkend nepwapen.

Jongen valt van speeltoestel

Bakkum, donderdag 30 april 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 14.10 uur viel een 10-jarige jongen uit Castricum uit een speeltoestel op de Van der Mijleweg in Castricum (Bakkum). De jongen kwam terecht op zijn hoofd en buik. Hij werd voor behandeling aanvankelijk overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier werden een schedelbasisfractuur en een polsfractuur geconstateerd. Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Amsterdam. De jongen speelde op een soort stormbaan, een opblaasbaar speelattribuut. Aan het einde van de baan moesten de kinderen ongeveer 3 meter omhoog klimmen, waarna zij met een glijbaan naar beneden konden glijden. Het slachtoffertje viel echter vanaf het hoogste punt naast de baan.

Aanrijding met letsel

Hoorn, donderdag 30 april 2009

Op donderdagavond omstreeks 22.35 uur raakte een 27-jarige vrouw uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising van de Vale hen en de Hoge Vest in Hoorn. De vrouw reed op een snorfiets over de Vale Hen. Zij wilde op de kruising linksaf slaan, maar verleende geen voorrang aan een personenauto die van links over de Hoge Vest aan kwam rijden. De personenauto werd bestuurd door een 24-jarige man uit Hoorn. Bij het ongeval kwam de vrouw ten val en liep letsel op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Auto’s zwaar beschadigd door beweegbare palen

Alkmaar, donderdag 30 april 2009

Twee personenauto’s zijn donderdagmorgen in het centrum van Alkmaar zwaar beschadigd geraakt door beweegbare palen. Een bestuurder van een personenauto reed op de Bagijnenstraat en wilde richting de Heul. De ineens omhoogkomende paal vernielde vervolgens het motorblok. Op het zelfde moment overkwam het een automobilist op de Laat. Ter hoogte van de V&D wilde de man het centrum verlaten en werd verrast door de omhoog schietende paal. Ook deze paal vernielde meedogenloos het motorblok. Beide auto’s werden door een bergingsbedrijf geborgen.


Agressieve man aangehouden

Hoorn, donderdag 30 april 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 13.10 uur stond een vrouw op de Westerdijk in Hoorn op een parkeervak om haar dochter te helpen met inparkeren. Op dat moment schiet een 37-jarige man uit Zwaag met zijn auto het parkeervak in. Toen de vrouw de passagiere van de automobilist op hun gedrag aansprak werd de vrouw in haar gezicht gespuugd. Een 50-jarige vrouw die er vlak bij stond, kwam het slachtoffer ten hulp. Zij werd echter hard weggeduwd door de man en kwam ten val. Een 47-jarige man, die tussenbeiden wilde komen, werd door de bestuurder hard in zijn gezicht gestompt. De gewaarschuwde politie kon de verdachte ter plaatse aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vrijmarkt Alkmaar

Alkmaar, donderdag 30 april 2009

Het Kennemerpark in Alkmaar, half zeven in de morgen. Mensen die de hele nacht zijn opgebleven zijn klam, koud en verlangen naar de eerste zonnestralen. Woensdagavond was er in de omgeving van het Kennemerpark geen plek meer te vinden. De meeste spullen werden die avond verkocht. Voor veel mensen een reden om het voor middernacht het al voor gezien te houden.


Geen taxi

Alkmaar, donderdag 30 april 2009

Taxichauffeurs zijn overal en altijd bedacht op mogelijke klanten. Zij kijken dan ook met andere ogen naar personen die op en langs de weg lopen. Dat je er als voetganger niet vanuit moet gaan dat iedere auto een taxi is, bemerkte een 19-jarige Alkmaarder op hardhandige wijze. Het slachtoffer liep op donderdagmorgen omstreeks 02.00 uur, sterk onder invloed van alcohol, langs de Kanaalkade in Alkmaar. Toen hij een busje aan zag komen, dacht hij dat het een taxi was. Hij sprong voor de auto op de rijbaan om de auto tegen te houden. Het ging echter niet om een taxi, maar om het busje van een 53-jarige krantenbezorger uit Heiloo. Deze had de man te laat in de gaten en reed hem aan. Het slachtoffer moest met onbekend letsel voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Te water door overstekend dier

Stompetoren, donderdag 30 april 2009

Op donderdagmorgen omstreeks 05.15 uur raakte een 22-jarige man uit Zwaag met zijn auto te water in de sloot naast de Noordervaart in Stompetoren. De man verklaarde scherp te zijn uitgeweken voor een dier op de weg. Daarbij was hij de macht over het stuur verloren, over de kop geslagen en in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand gekomen. Hij had op eigen kracht de auto kunnen verlaten. De man was door omwonenden opgevangen. Toch werd hij voor onderzoek overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.


Fietser aangereden

Den Burg, woensdag 29 april 2009

Woensdagmorgen omstreeks 06:50 uur werd een fietser uit Den Burg aangereden door een busje. Het ongeval gebeurde op het kruispunt Keesomlaan / Elemert in Den Burg. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto Marcel Winter  /  www.texelphoto.nl


Ramkraak

Heiloo, woensdag 29 april 2009
Op woensdagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een inbraak gepleegd bij een juwelierszaak in het winkelcentrum ’t Loo in Heiloo. De daders kwamen de winkel binnen door met een (vermoedelijk) personenauto de deur en het rolluik van de winkel kapot te rijden. Momenteel is nog niet bekend wat er uit de winkel is gestolen. De schade is aanzienlijk. De auto, die vermoedelijk bij de ramkraak is gebruikt, werd later in Heiloo teruggevonden.

Hennepkwekerijen aangetroffen

Wervershoof, woensdag 29 april 2009
Op het Driehuizen in Wervershoof werd woensdagochtend een grote hennepkwekerij aangetroffen van circa 6400 planten. Het bedrijfspand was gebarricadeerd door allemaal kuubkisten voor het agrarisch bedrijf wat hier gevestigd was. In de kisten bleek een gangenstelsel te zijn gemaakt om bij de achtergelegen loods te komen waar in een ruimte de kwekerij was gevestigd. Nuon stelde vast dat er minimaal 15 keer geoogst is in de kwekerij. Er was sprake van het illegaal aftappen van stroom.
Er werd nog onderzoek gedaan in twee andere panden van de eigenaar. Op de Vleetweg in Grootebroek werd hennepafval aangetroffen en benodigdheden voor hennepkweek. In het andere pand aan de Broekerhavenweg in Grootebroek werd een ontmantelde kwekerij aangetroffen. De 41-jarige vrouw van de eigenaar werd aangehouden. Zij wordt verhoord op het politiebureau. Naar de 46-jarige eigenaar wordt onderzoek gedaan. Beide verdachten komen uit Wervershoof.

Alkmaar, woensdag 29 april 2009
In een woning aan de Baansingel werd en woensdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De planten stonden verdeeld over twee kamers. Er was sprake van illegaal aftappen van stroom. Naar de huurder van het pand wordt onderzoek gedaan. De kwekerij is inmiddels ontruimd.

Verkeerschaos door ongeval N242

Alkmaar, dinsdag 28 april 2009
Een ongeval dinsdagmiddag rond kwart voor vijf op de N242 bij Alkmaar tussen Overdie Staal en de Leegwaterbrug heeft tot lange files geleid. Bij het ongeluk waren een vrachtauto, een bestelauto en een personenauto betrokken. Eén persoon raakte gewond. Het ongeval zorgde voor een lange file op de A9. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

Foto’s Thijs van Wissing


Kopstoot voor bekeuring

Alkmaar, dinsdag 28 april 2009

Een 38-jarige Alkmaarse man werd dinsdagmiddag rond 15.15 uur aangehouden nadat hij op de Langestraat een medewerker van Stadstoezicht een kopstoot had gegeven. De man fietste over de Langestraat. Omdat het hier een voetgangersgebied betreft, werd de man hierop door de toezichthouder aangesproken. Hij was het echter niet eens met het feit dat hij een bekeuring kreeg en gaf het 33-jarige slachtoffer daarop een kopstoot. De politie werd gewaarschuwd. Deze kon de man ter plaatse aanhouden.

Automobiliste botst op Connexxionbus

Zuidscharwoude, dinsdag 28 april 2009

Een 20-jarige automobiliste uit Oudkarspel is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat zij met haar personenauto tegen een Connexxionbus was gebotst. De vrouw reed omstreeks 16:00 uur op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude richting Noord-Scharwoude. In een bocht ter hoogte van de Loopakker belandde zij op de verkeerde weghelft en reed frontaal op een bus. De brandweer heeft haar uit de auto moeten bevrijden. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Bromfietsster gewond

Alkmaar, dinsdag 28 april 2009

Een 18-jarige bromfietsster uit Bergen raakte dinsdagmiddag rond 17.50 uur gewond bij een aanrijding op de Koelmalaan. Een 61-jarige automobilist uit Alkmaar reed over deze laan uit de richting van de Melis Stokelaan. Hij wilde ter hoogte van het Geert Groteplein linksaf slaan. De bromfietsster reed op dat moment rechts de stilstaande auto’s voorbij over de fietsstrook. De bromfietsster zag de auto van de Alkmaarder toen deze al op de inrit stond. De vrouw kneep in haar voorrem maar haar voorwiel blokkeerde waardoor zij samen met haar passagier ten val kwam. De bromfietsster gleed tegen de auto van de betrokkene aan. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Man en vrouw aangehouden na agressie

Medemblik, dinsdag 28 april 2009
Vanmorgen vroeg heeft de politie een 40-jarige man uit Medemblik van zijn bed gelicht. De man wordt ervan verdacht dat hij op 11 maart 2009, na een verkeersruzie met een andere automobilist, zijn woede heeft gekoeld op de ruiten van diens auto.
Op woensdag 11 maart 2009 rond 20.00 uur kreeg de verdachte in het verkeer ruzie met het slachtoffer, een 23-jarige automobilist uit Sijberkarspel. Op de Westrisiaweg ter hoogte van Westwoud zou deze gevaarlijk hebben ingehaald waardoor de verdachte de berm in moest sturen. Daarna heeft de verdachte de man gevolgd tot aan een parkeerplaats aan de Raffaisenlaan in Wervershoof. Daar stapte het slachtoffer uit om te gaan pinnen. De verdachte stapte eveneens uit, gewapend met een knuppel en stapte op het slachtoffer af. Hij probeerde hem te slaan maar het slachtoffer wist de klap te ontwijken. Hierna zocht de doodsbange man uit Sijberkarspel dekking achter zijn eigen auto. De verdachte kwam achter hem aan en ze liepen rondjes om de auto. Toen de verdachte de andere man niet te pakken kreeg sloeg hij, op één zijruit na, alle ruiten van de auto stuk. Hierna stapte hij in zijn auto en verdween. De verdachte werd op die avond niet door de politie thuis aangetroffen waarna het onderzoek werd voortgezet. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hij krijgt tevens de schaderekening gepresenteerd.

Hoorn, maandag 27 april 2009
Rond 17.15 uur heeft de politie in haar woning aan het Kerkplein een 37-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden. Ze had kort daarvoor spullen van haar buurvrouw vernield. De buurvrouw zat op een bankje voor haar woning aardappels te schillen. Ze gooide de pan op straat en trok bloemen uit bakken voor de woning. Hierna ging ze haar huis binnen en toen een agent haar aan wilde houden werd zij bespuugd en geschopt. De verdachte was agressief en in de war. Ze had spijt van haar optreden en werd later op de avond met een proces-verbaal wegens vernieling, belediging en mishandeling van een ambtenaar heengezonden.

Aanrijdingen met letsel

Castricum, maandag 27 april 2009
Op maandagmorgen omstreeks 09.15 uur raakte een 34-jarige motorrijder uit Castricum gewond bij een ongeval op de Dorpsstraat in zijn woonplaats. De man reed op een motor over de Dorpsstraat. Vanuit tegengestelde richting kwam een busje aangereden, bestuurd door een 21-jarige man uit Uitgeest. Het busje sloeg juist voor de motorrijder linksaf de Torenstraat in. De motorrijder kon niet meer uitwijken, botste tegen het busje en kwam ten val. Hierbij liep hij beenletsel op. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Alkmaar, maandag 27 april 2009
Rond 17.30 uur vond er op de kruising Plutostraat-Saturnusstraat een aanrijding plaats waarbij een 37-jarige motorrijder uit Alkmaar een gebroken rechterenkel en een flinke vleeswond aan zijn linkerbeen opliep.
De motorrijder kwam over de Saturnusstraat op de kruising af vanuit de richting van de Nieuwe Schermerweg. Hij kreeg geen voorrang van een 51-jarige automobiliste uit Alkmaar die vanaf de Plutostraat  de kruising wilde oversteken. Door de botsing kwam de motorrijder ten val en moest hij per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Den Helder, maandag 27 april 2009
Rond 14.30 uur vond er bij Kooijpunt een aanrijding met letsel plaats op de kruising Rijkweg N99-Parallelweg. Een 81-jarige automobilist uit Roermond verleende op die kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende vrachtauto bestuurd door een 41-jarige chauffeur uit Den Helder. Bij de botsing raakte de personenauto flink beschadigd. De automobilist raakte gewond aan zijn heup, hoofd en arm. Hij werd ter behandeling opgenomen in het Geminiziekenhuis samen met zijn 76-jarige vrouw die als passagiere naast hem zat en lichter gewond raakte.

Jongen belandt met fiets in water

Heerhugowaard, maandag 27 april 2009

Rond 16.30 uur viel een 16-jarige jongen uit Hoogwoud met zijn fiets in het water langs de Mondriaanlaan na een geschil met een volwassen man. De jongen had iets geroepen naar een 12-jarige zoon van de man toen hij de zoon, die ook op een fiets reed, had ingehaald en dit op een bijna botsing uitliep. De jongen had gezegd ‘wacht’ en was naar zijn ouders gelopen. Die kwamen verhaal halen waarbij de 39-jarige vader achter de 16-jarige jongen aan ging. De jongen verklaarde dat hij een duw van de man heeft gehad maar de man zelf verklaarde dat de jongen zijn evenwicht verloor en het water in reed. Hij maakte een flinke val maar kwam er met een nat pak vanaf. Zijn kleding, zijn mobiele telefoon en zijn schoolspullen raakten wel beschadigd. De vader verklaarde dat hij de 16-jarige jongen geen pijn had willen doen en had spijt van het voorval. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Huldiging AZ rustig verlopen

Alkmaar, zondag 26 april 2009

De huldiging van AZ is zondag rustig verlopen. Tot 23.30 uur waren er 11 aanhoudingen in de binnenstad voor geweld, vernieling en belediging. Eén man werd in verzekering gesteld voor het gooien van vuurwerk. Hierbij raakte iemand gewond. Ook raakten een jongen en een meisje gewond toen zij door een bushokje op de Kanaalkade heen zakten. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 23.30 uur werd het op het Waagplein rustiger. De politie kijkt met tevredenheid terug op het verloop van het evenement.

 


Alcohol en verkeer

’t Veld, zondag 26 april 2009
Vannacht is een 18-jarige autobestuurder uit ’t Veld rond 3:30 uur op de Leijerpolderweg aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man verloor in een bocht de macht over het stuur en gleed tussen de bomen door een sloot in. Op het bureau blies hij 390 ug/l. Hij is beginnend bestuurder en daarom is de toegestane limiet slechts 90 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
 
Hoorn, zondag 26 april 2009
Dankzij een goede melding konden agenten vannacht om 1:25 uur een beschonken automobilist op de Liornestraat in Hoorn aanhouden. Surveillerende agenten in de binnenstad van Hoorn kregen de tip en het kenteken van een oplettende burger. Andere agenten zagen de auto rijden op de Liornestraat en de bestuurder kreeg een stopteken. De 43-jarige bestuurder uit Wervershoof bleek inderdaad onder invloed te zijn. Op het bureau blies hij 700 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Andijk, zaterdag 25 april 2009
Gisteravond vond rond 19:45 uur op de Dijkweg in Andijk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelbus. Er waren daarbij geen gewonden gevallen. Bij een aanrijding controleert de politie altijd of de bestuurders geen alcohol hebben gedronken. De 24-jarige Poolse bestuurder van de personenauto bleek onder invloed te zijn en is aangehouden. Op het bureau blies hij 750 ug/l. Dit is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Brandstichting in auto

Heiloo, zondag 26 april 2009

Op zondagavond omstreeks 23.30 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Hoog en Laag in Heiloo. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de gehele auto uitbrandde. Bij onderzoek bleek dat de auto op 9 april was ontvreemd bij een autohandel in Nieuw Weerding (Emmen)

Auto met drie inzttenden over de kop

Heerhugowaard, vrijdag 24 april 2009

Drie inzittenden van een personenauto zijn vrijdagmiddag rond 12:15 uur slechts licht gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval. De bestuurder reed op de J. Duikerweg in Heerhugowaard richting de Mc Donalds en haalde een personenauto in. Vanwege een tegemoetkomende vrachtwagen moest de bestuurder snel naar rechts. Hierbij verloor hij de macht over het stuur. Via de stoeprand en twee bomen vloog de auto over de kop en kwam op het trottoir tegen een hekwerk tot stilstand. Op het tijdstip van het ongeval bevonden zich een hoop mensen buiten. Wonder boven wonder raakten er geen voetgangers gewond. Volgens een klasgenoot van de bestuurder had de man net zijn rijbewijs en had hij de auto van zijn opa gekregen. Deze auto raakte bij het ongeval total loss. De drie werden met onder andere lichte nek en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.


Notoire drankrijder

Benningbroek, donderdag 23 april 2009

Rond 17.40 uur zagen agenten een 25-jarige motorrijder uit Medemblik een tot twee keer toe een ‘wheelie’ maken op de Dr. de Vriesstraat. De man reed gedurende 5 meter alleen op zijn achterwiel. Naar aanleiding van dit gevaarlijke verkeersgedrag werd de man gecontroleerd. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies ruim zeven keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder namelijk 655 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij is in de afgelopen vijf jaar al vier maal eerder aangehouden wegens rijden met drank op en beschikt niet over een rijbewijs. Zijn  motor is ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Auto van de weg gedrukt

Zwaag, donderdag 23 april 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur werd een 34-jarige man uit Lutjebroek met zijn auto van de weg gedrukt op de Westfrisiaweg in Zwaag. De man reed in een zwarte Renault Kangoo over de Westfrisiaweg toen hij werd ingehaald door een Mercedes Vito bestelauto. Op het moment dat de Mercedes naast de Renault reed ging de rijbaan voor het verkeer in hun richting over van twee naar één rijstrook. Ook kwam de rijbaan samen met die voor het tegemoetkomende verkeer, waar juist een tegenligger aankwam. De Mercedesbestuurder stuurde naar rechts waardoor de bestuurder van de Renault zo ver naar rechts moest uitwijken dat hij de berm inschoot en hier een hectometerpaaltje omver reed. De bestuurder van de Renault raakte de macht over het stuur kwijt, raakte in een slip, schoot de weg over en kwam met zijn auto aan de andere zijde in de berm tot stilstand. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van de Mercedes, die na het ongeval doorreed, zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie in Hoorn verzoekt de Mercedesbestuurder en/of getuigen van het ongeval zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Dronken bestuurder vernielt politievoertuig

Hoorn, donderdag 23 april 2009

Om 0:15 uur zagen surveillerende agenten een personenauto vanaf de richting Dubbele Buurt en rijdend naar het Keern. Door zijn rijstijl trok de bestuurder de aandacht van de agenten en ze gaven hem een stopteken. De 40-jarige bestuurder uit Hoorn rook naar de alcohol en de agenten wilde hem laten blazen. Hij weigerde dit. Hierop werd hij aangehouden en achterin de politievoertuig gezet. Toen hij echter zag dat een agent zijn auto wilde wegzetten, werd hij zeer agressief. Hij trapte het achterportierraam kapot, waarna hij door het raam naar buiten wilde komen. Alleen door te dreigen met het gebruik van pepperspray bond de man in. Hij werd geboeid in een ander politievoertuig meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk blies de man op het ademanalyseapparaat 635 ug/l.  Hij heeft geen rijbewijs waardoor de limiet wordt gelijkgesteld met die van een beginnend bestuurder. Dit is 90 ug/l. De bestuurder is ingesloten, totdat hij verhoord kan worden over de vernieling. De auto is in beslaggenomen.

Bril vernield na opmerking over vandalisme

Hoorn, donderdag 23 april 2009
Rond 23.15 uur is er op de Binnenluiendijk een 69-jarige man uit Hoorn mishandeld door een onbekend gebleven blanke man. Het slachtoffer hoorde geschreeuw vanaf het voetpad op de dijk bij zijn huis. Er stonden twee mannen in het gezelschap van twee pitbullachtige honden aan een verkeersbord te trekken. De man stapte op ze af en vroeg of het rustiger kon. Eén van de twee kwam naar hem toe en maakte een opmerking over de bril van de man. Hij trok de bril van zijn hoofd en gaf de man een trap in zijn buik. De bril gooide hij stuk op straat waarna de twee met de honden vertrokken. Het slachtoffer heeft het vermoeden dat de twee mannen onder invloed van alcohol en/of drugs waren.

De dader voldoet aan het volgende signalement:
Blanke man, leeftijd ongeveer 25 jaar, 1,75 meter lang en kort blond haar. Hij droeg lichtgekleurde schoenen een lichte spijkerbroek en een driekwart jas met opvallende zwart-witte verticale banen.

Gestolen fietsen

Hoorn, donderdag 23 april 2009
De politie heeft vanochtend tussen 08.30 en 11.30 uur een grote controle op uitgevoerd bij alle middelbare scholen in Hoorn. Doel van de actie was het opsporen van gestolen fietsen. Honderden fietsen die in de stallingen stonden zijn gecontroleerd. Als er een vermoeden bestond dat de fiets van diefstal afkomstig zou kunnen zijn, dan werd de fiets nagetrokken in het politiesysteem. De politie heeft in totaal 21 fietsen meegenomen die van diefstal afkomstig waren en waarvan er aangifte is gedaan door de aangever. Daarnaast zijn vier personen aangehouden die op een gestolen fiets rondreden. Zij worden uitgenodigd op het bureau om een verklaring af te leggen. De directies van de scholen vertelden dat ze zeer tevreden waren over deze politieactie. Ook veel leerlingen, die ook slachtoffer zijn van fietsendiefstal, vertelden dat ze blij waren met deze controle. De politie wil het belang van aangifte doen van diefstal van een fiets benadrukken. Op die manier weet de politie op welke plaatsen meer fietsen worden gestolen zodat daar gericht op kan worden gesurveilleerd.
Hoorn, woensdag 22 april 2009
Een 16-jarige jongen uit Wognum is rond 15.45 uur aangehouden bij de Kromme Elleboog op verdenking van het helen van een fiets. Een 64-jarige vrouw had haar fiets uitgeleend aan een bekende. Deze vrouw fietste rond 11.00 uur samen met haar zeventien maanden oude kleinkind naar de kinderboerderij aan het Keern. Daar stalde ze de fiets en zette hem op slot. Tegelijkertijd rende het kleinkind al naar de kinderboerderij. Hierdoor werd de vrouw afgeleid en vergat ze haar fietssleutel die op het zadel lag, mee te nemen. Toen de vrouw een kwartier later terugkwam bij haar geleende fiets, zag ze dat hij gestolen was. Agenten zagen in de middag op het Keern een jongen fietsen op de gestolen fiets. Hij ging er vandoor, maar kon bij het fietstunneltje onder de N302 worden aangehouden. De fiets is terug naar de eigenaar.

Wognum, woensdag 22 april 2009
Een 17-jarige jongen uit Zwaag is aan het einde van de middag op de Wogmergouw aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Rond 13.30 uur had een 18-jarige jongen uit Wognum zijn fiets gestald bij sportcentrum ’t Span. Toen hij tien minuten later terugkwam, bleek zijn fiets te zijn verdwenen. De jongen belde de politie. Een agent zag later in de middag een jongen lopen met deze gestolen fiets en hield hem aan. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en de fiets is ondertussen terug bij de eigenaar.

Brand buurthuis De Blinkerd (GRIP 2)

Schoorl, woensdag 22 april 2009

Sporthal De Blinkerd aan de Heerenweg in Schoorl is woensdag door brand verwoest. De brand werd omstreeks 18:00 uur ontdekt. De brandweer kon bepaalde ruimtes van De Blinkerd redden. Een personenauto met caravan die achter de hal stond geparkeerd ging in vlammen op. Er was sprake van vliegvuur. Vermoedelijk daardoor vatte een rieten dak van een woonhuis aan het Achterpad vlam. De brandweer had deze brand snel onder controle. Zo’n 60 bewoners van een zorgcentrum werden opgevangen in een recreatieruimte achter het zorgcentrum. Werkzaamheden aan het dak is de vermoedelijke oorzaak van de brand. De brandweer van Schoorl kreeg assistentie van omliggende korpsen, waaronder Warmenhuizen, Langedijk, Egmond, Bergen en Alkmaar.


Grote brand Schoorl


Ongevallen

Schoorl, woensdag 22 april 2009
Een 17-jarig meisje uit Schoorl is rond 18.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Slotlaan. Een 25-jarige vrouw uit Bergen reed over de Slotlaan. Aan het einde van de weg wilde zij met de bocht mee de Burgemeester Peecklaan inrijden. In de bocht zag zij het meisje op haar scooter aan komen rijden. Omdat zij zag dat de scooter in het midden van de weg reed, remde de automobiliste direct. Op dat moment botste de scooter tegen de auto aan. Het meisje viel en is met letsel aan haar arm en been overgebracht naar het ziekenhuis.

Den Helder, woensdag 22 april 2009
Een 54-jarige vrouw uit Den Helder is rond 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Een 34-jarige vrouw uit Den Helder kwam met haar auto uit de Molenstraat en wilde de Eerste Molendwarsstraat inrijden. De fietser, die van links kwam, verleende haar geen voorrang en botste tegen de auto aan. De vrouw is met een verwonding aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Den Helder, woensdag 22 april 2009
Een dertienjarige jongen uit Den Helder kwam met zijn fiets ten val toen hij rond 15.50 uur over de Polderweg in de richting van het centrum reed. Vlak voor de kruising met de Sportlaan werd de jongen ingehaald door een witte bestelbus. Die reed vlak langs hem en raakte de fietser. De jongen viel met zijn fiets waarbij zijn kleding en fiets beschadigd raakten. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding.

 

Straatroven

Alkmaar, woensdag 22 april 2009
Een 34-jarige man uit Hoorn werd dinsdagavond rond  23.48 uur op de Gedempte Nieuwesloot beroofd van zijn portemonnee. De man werd aangesproken door een negroïde man, die vergezeld werd door een vrouw in een bloemetjes jurk. De negroïde man uitte bedreigingen richting de man uit Hoorn en deze moest zijn portemonnee afgeven. De negroïde man leegde de portemonnee ten overstaan van het slachtoffer en gaf de lege portemonnee aan hem terug.

Een 49-jarige vrouw uit Alkmaar werd rond 01.35 beroofd van haar tas op De Mient. De vrouw fietste vanaf het Waagplein richting de Langestraat en werd aangesproken door drie personen. Dit waren een negroïde man, een blanke man en een blanke vrouw. De vrouw reageerde niet, waarop de negroïde man achter haar aan rende en haar beroofde van haar handtas.

Of het in bovenstaande straatroven om dezelfde dader gaat moet onderzoek uitwijzen.

Visser gooit agent te water

Alkmaar, dinsdag 21 april 2009
Een 37-jarige man uit Heerhugowaard werd dinsdagmiddag rond 17.10 uur aangehouden in zijn woonplaats. De man had eerder die middag een agent mishandeld. De man was toen aan het vissen in een natuurgebied langs de Steve Bikoweg in Alkmaar. 

                                Dit natuurgebied is verboden gebied. De agent vroeg de man zich te legitimeren, maar had alleen zijn vispas bij zich. De man begon beledigingen te uiten in de richting van de agent en wilde niet zijn volledige gegevens afgeven. Hij begon zijn spullen in te pakken, maar deed dit dermate langzaam dat de agent aangaf over tien minuten terug te komen en verwachtte de man dan niet meer aan te treffen. De Heerhugowaarder gooide de agent hierop in het water. Toen de agent uit het water wilde klimmen sloeg de man hem in het gezicht. De man werd opgepikt door twee mannen in een motorboot en verdween. Hij kon echter achterhaald worden en werd dezelfde middag aangehouden in zijn woonplaats en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Twee lichtgewonden bij aanrijding

Bergen, dinsdag 21 april 2009

Rond 13.00 uur vond een aanrijding plaats op de Bergerweg waarbij twee jongens op een scooter uit Alkmaar en Bergen licht gewond raakten. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze werden aangereden door een 38-jarige automobilist uit Voorschoten. Deze man reed over de Bergerweg in de richting van Alkmaar en wilde een voor hem links van de weg gelegen oprit inrijden. Zijn zicht werd belemmerd door een vrachtauto die uit tegenovergestelde richting aan was komen rijden en ook de oprit in wilde draaien. De vrachtautochauffeur had de jongens die over het fietspad reden wel aan zien komen en wachtte derhalve met zijn draai naar rechts. De tegemoetkomende automobilist dacht dat de vrachtauto de draai niet kon maken en dat de chauffeur daarom stopte. Hij reed op en hierna reed de 16-jarige bestuurder van de scooter uit Alkmaar tegen de rechtervoorzijde van zijn auto. De scooter raakte door de botsing total loss en de auto had rechtsvoor schade.

Auto weg na inbraak

Oterleek, dinsdag 21 april 2009

Vannacht rond 02.00 uur ontdekte de bewoonster van een huis aan de Dorpsstraat dat er bij haar was ingebroken. De inbraak moet na 23.30 uur hebben plaatsgevonden. Uit de achterdeur werd een ruit gehaald nadat de glaslatten waren verwijderd. Uit de woning werd een damestas met inhoud meegenomen alsmede de sleutels van een rode bestelauto van het merk Nissan, type Navara 2.5  en voorzien van het kenteken 00-VXN-2. Deze auto wordt ook vermist.

Meisje gewond na aanrijding in De Goorn

De Goorn, maandag 20 april 2009

Rond 16.40 uur vond er op de kruising Vredemakersweg / Liesbeth Tijsweg / Teding van Berkhoutweg  een aanrijding plaats waarbij een 15-jarig meisje uit De Goorn werd geschept door een auto. De 34-jarige automobilist uit Hoorn kwam uit de richting van de Braken. Van rechts kwam het meisje op de fiets. De automobilist rekende erop dat het meisje hem vrije doorgang zou verlenen en reed door op het moment dat de fietsster, die voorrang had, de kruising opreed. Ze viel over de motorkap en verloor even haar bewustzijn. Er kwamen een traumahelikopter en twee ambulances ter plaatse. Het meisje kwam weer bij bewustzijn en is met nog onbekend lestel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in.


Automobiliste ziet fietsster over het hoofd

Heerhugowaard, maandag 20 april 2009

Rond 08.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Smaragd-Diamant. Een 47-jarige automobiliste uit Heerhugowaard kwam vanaf de Diamant en verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 56-jarige fietsster, eveneens uit Heerhugowaard. De automobiliste had de fietsster over het hoofd gezien. Door de botsing kwam de vrouw ten val en ze liep daarbij letsel op aan haar knie, been en ribben. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze werd opgenomen. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de automobiliste. 

Eigenwijze bromfietser

Schoorl, maandag 20 april 2009

Rond 01.10 uur kwamen agenten op de Duinweg een 23-jarige man uit Alkmaar tegen met een bromfiets aan zijn hand. De agenten spraken de man aan en merkten dat hij dronken was. Ze waarschuwden hem niet onder invloed met zijn brommer te gaan rijden. Dat kon ook niet, aldus de man, omdat de bromfiets pech zou hebben. Kort hierna zagen de agenten dat de man toch over de weg reed met een in werking zijnde motor. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau vier maal de toegestane hoeveelheid: 875 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Poesjes uit goot gered

Heerhugowaard, maandag 20 april 2009

Een bewoonster aan het Kervel in Heerhugowaard schrok even toen zij naar huis fietste en een hoogwerker van de brandweer bij haar woning zag staan. Gelukkig was er geen brand. Twee jonge poesjes van de buurvrouw waren in de dakgoot terechtgekomen.Vrijdag verdween de eerste via een open dakraam naar buiten en belandde in de dakgoot. Het zal het hulpgeroep van haar zusje zijn geweest die het 2e poesje deed besluiten om te gaan kijken of ze helpen kon. Niet veel later zaten ze beiden in de natte goot om hulp te roepen. Maandagmorgen kwam die hulp. Een hoogwerker van de brandweer en een blusploeg uit Alkmaar wisten de dames veilig terug te brengen naar hun bazin Suzanne, die dolgelukkig haar ‘kinderen’ een stevige knuffel gaf en ze een heerlijke verwendag in het vooruitzicht stelde.


Vrouw gewond naar ziekenhuis

Heerhugowaard, maandag 20 april 2009

Rond 13.30 uur vond op de Middenweg een aanrijding met letsel plaats tussen twee fietsers. Een 31-jarige vrouw uit Heerhugowaard fietste over de Middenweg, komende uit de richting van de Middenwaard. Voor haar fietste een 58-jarige vrouw uit Heerhugowaard die moest remmen voor het verkeer. Dit werd door haar te laat opgemerkt waardoor de jongere vrouw tegen haar voorgangster opbotste. De 58-jarige vrouw kwam ten val en brak haar been. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Spontaan feest goed verlopen

Alkmaar, maandag 20 april 2009

Het spontane feest rondom het kampioenschap van AZ is zondagavond in de Alkmaarse binnenstad goed verlopen. Op enkele vechtpartijtjes na, overheerste toch vooral de feestvreugde. Er waren slechts vijf aanhoudingen in de geweldssfeer. Het merendeel van de verdachten werd in de loop van de nacht weer heengezonden. Slechts één verdachte, een 24-jarige man uit Alkmaar zit nog vast op het politiebureau wegens mishandeling. Hij viel horecapersoneel lastig bij het opruimen. Rond middernacht uur sloten de laatste Alkmaarse horecagelegenheden hun deuren. Het was toen reeds rustig op het Waagplein en omgeving. De politie is zeer tevreden over het verloop van het feest in de Alkmaarse binnenstad.

Taxi belandt in weiland

Egmond aan Den Hoef, maandag 20 april 2009

Een 27-jarige taxichauffeur uit Heerhugowaard is zondagnacht iets over twaalf uur gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval op de Hoeverweg in Egmond. De man reed richting Alkmaar en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. De taxi reed in een greppel en sloeg over de kop. De taxichauffeur raakte gewond en werd overgebracht naar het MCA. De taxi raakte total loss.


AZ supporters crashen op de Huiswaarderweg


Alkmaar, zondag 19 april 2009

Vier feestvierende AZ supporters zijn zondagavond om 20:00 uur op de Huiswaarderweg met een bedrijfswagen uit de bocht gevlogen. De bestuurder reed op de Nollenweg en wilde rechtsaf de Huiswaarderweg op. De bedrijfswagen schoot, vermoedelijk door een te hoge snelheid, rechtdoor en ramde een verkeerslicht. De vier inzittenden, drie mannen en een vrouw, raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeerslichten raakten door de aanrijding buiten werking.


Brandje in restaurant

De Koog, zondag 19 april 2009

Zondagmiddag ontstond er in restaurant het Pruttelhuus in de koog brand in de keuken. Een filter in een afzuiger had vlam gevat. Het personeel kon het brandje zelf blussen. De brandweer kwam ter plaatse voor controle. Eén personeelslid werd door medisch personeel meegenomen voor onderzoek.

Foto’s Marcel Winter  www.texelphoto.nl


Verdachte van vier overvallen aangehouden

Alkmaar, Heiloo, zondag 19 april 2009
Op zondagochtend 19 april rond 11.00 uur is in zijn woning een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van vier overvallen op winkels/bedrijven de afgelopen weken.
Het gaat om de overval die op 14 april werd gepleegd bij snackbar Danny’s aan de Kennemerstraatweg. De 35-jarige mede-eigenaar werd bedreigd met een mes maar raakte niet gewond. De dader ging er met een geldbedrag vandoor.

Daarnaast wordt de man verdacht van de overval op een boekenwinkel aan de Heerenweg in Heiloo. Deze winkel is op donderdag 9 april rond 17.00 uur overvallen. Een man ging de winkel binnen, bedreigde de caissière met een steekvoorwerp en eiste de dagopbrengst uit de kassa. De vrouw gaf hem het geld af waarna hij op de fiets vertrok. In de winkel waren alleen de caissière en een medewerkster aanwezig die op enige afstand van de kassa stond. Ze bleven ongedeerd.

De laatste twee overvallen waarvan de man wordt verdacht zijn een poging tot een overval aan de Frederik Hendriklaan op zaterdagmiddag 18 april. Ook hier bedreigde de verdachte het personeel met een mes. Omdat de medewerker alarm sloeg ging de verdachte er vandoor zonder buit. Diezelfde middag is er een overval geweest op een kledingzaak aan de Wendelaarstraat. Hier is een geldbedrag buit gemaakt. Ook van deze overval wordt de 28-jarige man verdacht. Hij is in verzekering gesteld.

Rustig in Alkmaar tijdens wedstrijd AZ

Alkmaar, zondag 19 april 2009

In de stad Alkmaar is het relatief rustig gebleven voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd AZ-Vitesse. De politie was goed voorbereid op het in goede banen leiden van de festiviteiten in de stad en heeft zich ingezet voor een veilig verloop van het evenement. De sfeer in de horecagebieden zoals het Waagplein en de Platte Stenenbrug was goed. Na afloop van de wedstrijd zijn er alleen in het gebied van de Gedempte Nieuwesloot en het Hofplein wat ongeregeldheden geweest. Zo sneuvelde een raam van een restaurant en waren er wat vechtpartijtjes. De politie greep direct in en hield de raddraaiers aan. Daarna keerde de rust weer in dit gebied en was het in de hele stad een horecanacht zoals normaal. In totaal zijn ongeveer tien personen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

 


Aanrijdingen met letsel

Westerland, zondag 19 april 2009
Een 44-jarige vrouw uit Hippolytushoef is rond 2.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Lutjeweg. Zij wilde in een taxibusje stappen terwijl de bestuurder, een 42-jarige man uit Hippolytushoef, net achteruit reed. De vrouw viel en kwam met haar been onder het busje terecht. Het tweetal maakte deel uit van een groep die net een taxibusje had besteld. De chauffeur werd even weggeroepen en de 42-jarige man werd door de groep aangespoord het busje even te verplaatsen. Uit de ademanalyse bleek dat de man twee keer teveel gedronken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 18 april 2009
Een 62-jarige man uit Heerhugowaard is gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed omstreeks 14.30 uur over de Westerduinweg ter hoogte van het tankstation. Een automobiliste, een 39-jarige vrouw uit Petten, kwam vanuit de andere richting en sloeg linksaf richting het benzinestation. Ze zag de motorrijder kennelijk over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Overvallen bij woningen

Spanbroek, zondag 19 april 2009
Rond 4.00 uur is een echtpaar in een woning aan de Zandwerven in Spanbroek overvallen. Het echtpaar sliep toen drie mannen hun kamer in kwamen.
Zij wilden geld hebben en bedreigden het echtpaar, een 60-jarige man en een 53-jarige vrouw, met een vuurwapen. Toen bleek dat er geen geld in de woning aanwezig was dwongen de mannen de vrouw mee een auto in op weg naar het bedrijf waar het echtpaar werkt. Op de Noordspierdijkerweg in Spierdijk vloog het voertuig uit de bocht en kon de vrouw ontkomen aan haar belagers. De overvallers gingen er vandoor. Met speurhonden en een helikopter is een grootschalige zoekactie gestart. De daders zijn nog voortvluchtig. De man en de vrouw zij met lichte verwondingen aan hun gezicht behandeld door een arts.

Schermerhorn, vrijdag 19 april 2009
Rond 23.00 uur is een 43-jarige man uit Schermerhorn overvallen en bedreigd met een vuurwapen. Dit gebeurde terwijl hij de deur van zijn woning aan de Pinksterblom wilde openen. Het slachtoffer hoorde geluiden achter zich en werd door twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn tas. De politie heeft nog gezocht naar de daders met onder andere speurhonden. Zij konden echter ontkomen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Beschonken bromfietser

Bergen, zaterdag 18 april 2009

Een 28-jarige man uit Alkmaar is rond 3.00 uur aangehouden op het fietspad van de Berger Ringvaart. Agenten zagen hem hier staan en wilden hem erop aanspreken dat hij de Bergerweg moest nemen. Op dat moment ging de man er met hoge snelheid vandoor. Ook bleek dat de brommer geen kentekenplaat had. Een ander politievoertuig kon de verdachte opwachten bij de Havinghastraat. Toen de bromfietser de politieauto zag reed hij over het gras en kwam hij op het fietspad terecht. De man viel en liep enkele verwondingen op aan zijn gezicht. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim drie keer teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dodelijk ongeval N241

Schagen, zaterdag 18 april 2009

Rond 1.15 uur is een 25-jarige man uit Schagen om het leven gekomen bij een éénzijdige aanrijding. De man reed over de N241 in de richting van de Nes in Schagen. Hij verloor om nog onbekende reden de macht over het stuur van zijn voertuig en gleed met zijn personenauto van de weg af en botste tegen een boom. Hierna belandde het voertuig van het slachtoffer in de naast de weg gelegen sloot. Getuigen die over het fietspad van de N241 fietsten hoorden een harde klap en hebben geprobeerd eerste hulp te verlenen. De man was op slag dood. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


Zware mishandeling

Heerhugowaard, zaterdag 18 april 2009

Tussen 2.00 en 3.30 uur is op de Umbriellaan een 26-jarige man uit Heerhugowaard ernstig mishandeld. Hij was na het uitgaan op weg naar huis en liep via de Middenweg in de richting van de kerk. Een auto stopte en een van de passagiers sprak hem aan. Toen het slachtoffer naar de auto toe liep stapten in totaal drie negroïde mannen uit die het slachtoffer ernstig mishandelden. Hij werd geslagen met een steen en gestoken met een mes. Het slachtoffer kon aan zijn belagers ontkomen en rende naar huis. De aanleiding van de mishandeling is onduidelijk. Het slachtoffer is voor behandeling van zijn verwondingen aan gezicht en borst behandeld in het ziekenhuis.


Lichaam man gevonden

Westwoud, zaterdag 18 april 2009

Rond 6.30 uur is het lichaam van een 46-jarige man uit Westwoud aangetroffen in het water langs de Dr. Wijtemalaan. De politie gaat ervan uit dat het hier om een noodlottig ongeval gaat en sluit een misdrijf uit.
Een verpleegkundige van de ambulancedienst was op weg naar zijn werk toen hij de man aantrof. Vermoedelijk is de man van zijn fiets gevallen en in het water terecht gekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Drankrijder rijdt tegen geparkeerde auto’s

Alkmaar, vrijdag 17 april 2009

Een 36-jarige automobilist uit Alkmaar moest vrijdagochtend rond 02.45 uur zijn rijbewijs inleveren. De man was in de Parkstraat, een smalle eenrichtingsstraat, tegen zes geparkeerde auto’s aangereden. Deze hadden allemaal schade. Het voertuig met de man erin werd aangetroffen enkele straten verderop, op de Blekerskade. Zijn auto was flink beschadigd. De Alkmaarder bleek flink gedronken te hebben. Hij blies 945 ug/l. Dit is bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Wederom aanrijding Vondellaan in Heerhugowaard

Heerhugowaard, donderdag 16 april 2009

Donderdagavond om 18:00 uur heeft er opnieuw een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Vondellaan / Erasmuslaan / Basiusstraat in Heerhugowaard. Een automobiliste uit Heerhugowaard reed op de Basiusstraat en wilde de Vondellaan oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een op de Vondellaan rijdende automobilist. Haar auto raakte total loss. Er vielen geen gewonden.


AZ Kampioen? Kom met de fiets of het openbaar vervoer!

Als AZ kampioen wordt, dan barst het feest los in Alkmaar. Want de gemeente Alkmaar biedt dan de AZ-spelers een huldiging aan die naar verwachting tienduizenden feestgangers op de been brengt. Het feest start met een muzikaal optreden van diverse artiesten. Kom vooral met de fiets of het openbaar vervoer naar het feest!
De Kanaalkade en Noorderkade zijn afgezet en alleen toegankelijk voor voetgangers. Dus ook geen (brom)fietsers aan de hand meenemen!  De Helderseweg vanaf de Stationsweg tot de Geestersingel, de Geestersingel, de Noorderkade vanaf de Pettemerstraat, Noorderstraat, Koedijkerstraat, Oosterwezenstraat, Kwakelkade, Bierkade en Friesebrug zijn afgesloten voor al het autoverkeer.
Verzoek aan bezoekers is om te lopen of met de fiets of openbaar vervoer te komen.

Met de fiets:
Fietsers kunnen de fietsen stallen in/op: fietsenstalling Canadaplein (gratis),  parkeerterrein Van Til, Huiswaarderplein, parkeerterrein Karwei, Molenbuurt.

Met openbaar vervoer:
Alkmaar is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als met de bus. Connexxion zet extra (pendel)bussen in. 

Met de boot:
De Friese- en Texelsebrug worden tot 18.00 uur bediend. Daarnaast worden de Noorderkade en Kanaalkade vrijgehouden en is afmeren niet toegestaan. 

Met de auto:
Bezoekers die ondanks alle drukte toch met de auto naar het feest komen, kunnen de auto parkeren op een van de P+R terreinen aan de rand van de stad. Deze terreinen zijn met borden aangegeven. Deze parkeerterreinen liggen aan openbaar vervoerlijnen. Parkeren bij AZ is gratis. Vanaf daar rijden er vanaf 15.00 uur gratis pendelbussen naar de binnenstad.

 

Langs beide kades zijn veilige hekken geplaatst. Aan beide kanten lopen tientallen EHBO-medewerkers van het Rode Kruis duidelijk herkenbaar rond. Bezoekers mogen geen drank meenemen. Er zijn verschillende tappunten. Horeca schenkt verplicht in plastic bekers. Beroeps- en particuliere handel is niet toegestaan.  Er zijn extra toiletten geplaatst.
Alle voorbereidingen zijn getroffen in samenwerking met Politie, Brandweer, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Rijkswaterstaat, Horeca Alkmaar en Stichting Promotie Alkmaar.

 


Schade na joyriding

Heiloo, donderdag 13 april 2009

Drie jongens van 14, 14 en 16 jaar uit Heiloo hebben rond 17.15 uur met een auto schade veroorzaakt aan een hek en een boompje van een park aan de Groeneweg. Ze hadden de auto van een kennis geleend en waren zonder rijbewijs gaan rijden. Eén van de jongens van 14 jaar stapte achter het stuur vlak voor de botsing. Hij trapte op het gaspedaal in plaats van de rem en reed achteruit tegen een hek met daarnaast een boompje. Na de aanrijding reden de jongens weg zonder hun identiteit kenbaar te maken en brachten ze de auto terug naar de kennis. De politie kwam het drietal op het spoor na een melding van een getuige die het kenteken van de auto door kon geven. Er wordt een proces-verbaal tegen het drietal opgemaakt.

Uitslaande brand in woning

Alkmaar, donderdag 16 april 2009

Een uitslaande brand in het centrum van Alkmaar heeft donderdagmorgen om 07:10 uur een woning zwaar beschadigd. De brand in de woning, gelegen boven Van Bruggen Adviesgroep aan de Limmerhoek, werd door een overbuurman ontdekt. De bewoners waren niet aanwezig. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Beroving pizzakoerier

Alkmaar, woensdag 15 april 2009

Een 20-jarige pizzakoerier is woensdagavond rond 22.30 uur op de Johanna Naberstraat beroofd van zijn portemonnee. De man kwam op deze straat bij een adres een bestelling brengen, maar de bewoonster bleek niets besteld te hebben. Bij zijn aankomst had de koerier al een negroïde jongen in het portiek zien staan. Deze gaf aan dat hij op zijn vriendin stond te wachten. Toen de koerier weer op weg was naar buiten, wilde deze jongen geld wisselen. Dit weigerde de koerier echter. Hierop werd hij door de negroïde jongen belaagd. De jongen pakte zijn portemonnee en rende weg. De dader is 22 à 25 jaar oud, hij heeft een slank postuur en droeg een grijze joggingbroek en een vergelijkbare sweater met capuchon.

Zeven gewonden bij verkeersongeval in Heerhugowaard

Heerhugowaard, woensdag 15 april 2009

Bij een aanrijding op de Vondellaan raakten woensdagavond  rond 20.45 uur zeven mensen gewond. Een 18-jarige automobilist uit Heerhugowaard kwam vanaf de Erasmussingel en gaf geen voorrang aan een 43-jarige automobilist uit Heerhugowaard die vanaf de Middenweg kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de 43-jarige man op het fietspad terecht kwam en twee fietsers schepte. De twee automobilisten en de fietsers raakten gewond, evenals de drie passagiers van de 18-jarige man. De zeven gewonden werden met onbekend letsel overgebracht naar vier verschillende ziekenhuizen.


Motorrijder schept fietser

Heerhugowaard, woensdag 15 april 2009

Woensdagavond omstreeks kwart over zes werd een 55-jarige fietser uit heerhugowaard op de J. Duikerweg in zijn woonplaats geschept door een motorrijder. Beide reden in de richting van de Mc Donalds. De fieter stak ter hoogte van de K.P.C. de Bazelweg de weg over en werd hierbij in de flank geraakt door de motor, bestuurd door een 24-jarige motorrijder uit Heerhugowaard. Beide personen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het MCA. De verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.


Hardleers

Alkmaar, woensdag 15 april 2009

Tijdens een henneprooidag in de gemeente Alkmaar werden vandaag door de politie vier adressen bezocht. Bij het eerste adres aan de Pallasstraat werd een plantage aangetroffen in de kruipruimte van een huurhuis. De ruimte was uitgediept tot stahoogte. Dit adres werd in december 2008 ook al door de politie bezocht en toen werd een plantage opgeruimd en proces-verbaal opgemaakt tegen de 46-jarige huurder. Nu was de plantage opnieuw ingericht met 540 wietplanten en 182 stekjes. De huurder was niet thuis maar tegen hem wordt opnieuw proces-verbaal opgemaakt dat bij het vorige dossier wordt gevoegd. Alle planten en benodigde apparatuur is vernietigd. De eigenaar van het pand is benaderd en neemt maatregelen tegen de huurder die tientallen kubieke meters grond heeft afgevoerd om de ruimte te maken. Bij twee andere adressen werden alleen restanten aangetroffen en bij een vierde adres was niets aan de hand.

Verwarde man met mes aangehouden

Alkmaar, dinsdag 14 april 2009
Rond 10.00 uur heeft de politie op de Ritsevoort een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij een buitenlandse man op een fiets tegenhield en van een afstandje bedreigde met een knipmes. De huidskleur van de man stond de verdachte niet aan. Omstanders belden de politie en het slachtoffer was geschrokken maar bleef ongedeerd. Na de aanhouding is de verdachte beoordeeld door een psychiater die hem gedwongen liet opnemen.

Luchtbuks ingenomen

Castricum, dinsdag 14 april 2009
Rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een jongen met een luchtbuks aan het schieten was op de openbare weg de Dorpsstraat vanaf een balkon van een woning. Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige man aan in het bezit van een luchtbuks. De man deed afstand van de buks en kreeg een proces-verbaal.

Bromfietsster breekt beide polsen

Den Helder, dinsdag 14 april 2009
Rond 13.30 uur reed een 17-jarige vrouw op een scooter uit Den Helder op de Sluisdijkstraat achterop een bestelauto bestuurd door een 33-jarige automobilist uit Franeker. De jonge vrouw kwam uit de richting van de Brakkeveldweg en reed in de richting van de Kievitstraat, achter de bestelauto aan. Ze keek achterom op het moment dat de bestelauto remde. Ze botste achterop en brak daarbij haar beide polsen en liep been- en rugletsel op. Ze werd per ambulance naar het Geminiziekenhuis vervoerd.

Rijden zonder rijbewijs

Enkhuizen, dinsdag 14 april 2009
Rond 14.30 uur werd een 19-jarige automobilist uit Enkhuizen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij belde bovendien niet handsfree en zijn auto was ook niet verzekerd. De man kreeg een proces-verbaal en zijn auto werd van de weg gehaald door de politie.

Hoorn, dinsdag 14 april 2009
Rond 14.00 uur werd een 19-jarige automobilist uit Amsterdam betrapt op het rijden zonder rijbewijs op het Pelmolenpad. De man kon zich ook niet legitimeren en kreeg voor beide overtredingen een proces-verbaal.

Snackbar overvallen

Alkmaar, dinsdag 14 april 2009

Rond 13.30 uur werd de 35-jarige mede-eigenaar van snackbar ‘Danny’ aan de Kennemerstraatweg overvallen. Hij werd bedreigd met een mes maar raakte niet gewond. De onbekend gebleven dader ging er met een geldbedrag vandoor. De dader kwam via de geopende voordeur van de snackbar binnen en liep gewapend met een groot mes op de eigenaar af. Hij eiste geld. De man gaf hem dat waarna de verdachte lopend vertrok in de richting van Heiloo. Later in de middag heeft de politie nog een verdachte aangehouden die aan het signalement voldeed doch deze persoon bleek niets met de overval te maken te hebben. De verdachte voldoet aan het volgende signalement: blanke man, kaal, leeftijd ongeveer 25 jaar oud, lengte ongeveer 1,80 meter. Hij droeg een donker jasje en een blauwe spijkerbroek. Hij was zenuwachtig en sprak accentloos Nederlands.

Misdrijf ouderen vooral in het verkeer

Dinsdag 14 april 2009
Het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie heeft seniorencriminaliteit onderzocht. In 2007 heeft de politie ruim 5.500 van een misdrijf verdachte 65-plussers geregistreerd. Dat betekent een stijging van 85% ten opzichte van 1996. Uit de resultaten komt naar voren dat senioren van tegenwoordig zich in de eerst plaats schuldig maken aan verkeersdelicten (op afstand gevolgd door gewelds- en vermogensdelicten).

Die stijging wordt in belangrijke mate verklaard door de algehele toename (46%) van het aantal verdachten in alle leeftijdscategorieën in dezelfde periode en door de vergrijzing (er waren in 2007 15,4% meer 65-plussers dan in 1996). Overigens blijft het aandeel van de senioren beperkt: ze nemen 2,3% van het totaal aan misdrijven voor hun rekening.

Wat opvalt is dat oudere mannen vooral verkeers- en geweldsdelicten plegen en oudere vrouwen voornamelijk verkeers- en vermogensdelicten. De groei van het aantal door senioren gepleegde verkeersdelicten is in belangrijke mate terug te voeren op de toegenomen mobiliteit. Het rijbewijs- en autobezit van 75-plussers is bijvoorbeeld tussen 1996 en 2007 met 36% gestegen. Opvallende is dat bij verkeersdelicten door senioren van 80 jaar of ouder er in ongeveer 65 % van de gevallen sprake is van  het feit ‘doorrijden na een ongeval’.

Al is je gestolen brommer nog zo snel….

Hoorn, dinsdag 14 april 2009

Afgelopen vrijdag 10 april 2009, omstreeks 16.30 uur werd een 16-jarige bromfietsdief uit Hoorn achtervolgd door een agent op een motor. De jongen ontkwam omdat hij de agent afsneed waardoor deze tegen een betonpaal aanreed en zijn enkel verzwikte. Later kon de jongen, die door de motoragent was herkend, alsnog worden aangehouden. Vanmorgen is hij overgedragen aan Justitie. De politie zoekt nog getuigen.
De zaak begon vrijdagmiddag toen de jongen zonder helm de stilstaande motoragent passeerde op de Koepoortsweg. De motorrijder zette de achtervolging in en dirigeerde de jongeman naar de kant van de weg. Hij gaf echter gas bij en slingerde om fietsende volwassenen en kinderen heen waardoor er verkeersgevaarlijke situaties ontstonden. Bij de Maelsonstraat, in de buurt van het ziekenhuis, zag de motorrijder opnieuw kans naast de jongeman te komen. Bij de parkeergarage van het Westfries Gasthuis remde de jongen op de bromfiets krachtig waardoor de motorrijder naar rechts moest sturen om een botsing te voorkomen. Hij kwam hierbij tegen een betonpaal aan en kwam ten val. Zijn rechtervoet raakte bekneld tussen de motorfiets en het wegdek en de politiemotor raakte flink beschadigd. De jongen reed door.
Hij werd zaterdagmorgen 11 april thuis in Hoorn aangehouden en opgesloten in een politiecel. De bromfiets bleek 10 april in de nacht te zijn gestolen vanaf de openbare weg het Jeudje en is terug naar de eigenaar. De 16-jarige verdachte is vaker met de politie in aanraking geweest en daarom is hij vanmorgen geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. De politie is nog op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het verkeersgevaarlijke gedrag van de bromfietser. Zij kunnen bellen met de politie in Hoorn via: 0900-8844.

Compressor in brand

Heerhugowaard, dinsdag 14 april 2009

Dinsdagmiddag omstreeks 15:15 uur kreeg de brandweer een melding van een vrachtwagenbrand bij het Strand van Luna in Heerhugowaard. Het bleek te gaan om een compressor die achterop een vrachtwagen stond. Door een technisch mankement vloog deze in brand. De brandweer kon de vrachtwagen redden.


Aanrijding met een gewonde

Callantsoog, dinsdag 14 april 2009

Rond 10.50 uur ontstond er een aanrijding tussen twee auto’s op de kruising Noordschinkeldijk-Ooterweg/Nieuweweg. Een 47-jarige automobilist uit Den Helder reed in de richting van de kruising over de Oosterweg. Hij verleende geen vrije doorgang aan een voor hem van rechts komende bedrijfswagen die reed over de Noordschinkeldijk en die werd bestuurd door een 58-jarige man uit Callantsoog. Door de botsing raakte de man uit Den Helder gewond aan zijn schouder en liep een hersenschudding op. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De bestuurder van de bedrijfswagen kwam, evenals een passagier uit zijn auto, met de schrik vrij. De bij de aanrijding betrokken auto’s raakten flink beschadigd.

Drie gewonden bij verkeersongeval N242

Heerhugowaard, dinsdag 14 april 2009

Bij een verkeersongeval op het kruispunt N242 / Smuigelweg in Heerhugowaard zijn dinsdagmorgen om 05:45 uur drie gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde nadat één van de bestuurders het rode verkeerslicht negeerde. Of de dichte mist hier een rol in heeft gespeeld is nog onbekend. Bij het ongeval raakte de 30-jarige bestuurder van de bestelbus, zijn 16-jarige passagier en de 64-jarige bestuurder van de personenauto gewond. Zij zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doet onderzoek naar het ongeval. Het ongeval zorgde voor een behoorlijke verkeersdrukte. Om 08:00 uur was alles opgeruimd en werd de weg vrijgeven.


Jongetje overleden als gevolg van aanrijding

Ursem, maandag 13 april 2009

Een 10-jarig jongetje uit Ursem is zondagavond 12 april in het ziekenhuis overleden als gevolg van een aanrijding. Deze aanrijding vond zaterdagochtend rond 09.25 uur plaats op de Noorddijkerweg.  Het jongetje fietste hier samen met zijn 11-jarige zusje en was naar de andere kant van de weg gefietst. Hij stak net weer over naar de juiste kant van de weg toen er een 58-jarige automobilist uit De Goorn in een flauwe bocht aan kwam. De bestuurder kon het overstekende jongetje niet meer ontwijken. Het jongetje werd door de auto geschept en kwam hierna op de weg terecht. Hij werd met ernstige verwondingen met de traumahelikopter overgebracht naar het VU in Amsterdam. Hier overleed hij zondag avond aan zijn verwondingen.


Motorrijder gewond

Bovenkarspel, zondag 12 april 2009

Een 19-jarige motorrijder uit Bovenkarspel raakte zondagmiddag gewond bij een aanrijding op de Florasingel. De motorrijder kwam bovenop de auto van een 35-jarige man uit Grootebroek terecht toen deze remde omdat hij een zebrapad naderde. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Brand Schoorl en Heerhugowaard

Schoorl / Heerhugowaard, zondag 12 april 2009

In de nacht van zaterdag op zondag om 00:14 uur ontdekte bewoners aan de Laanweg in Schoorl een brand op een braakliggend terrein.Twee caravans en een paardentrailer stonden in lichterlaaie. Naast de brandweer werd er ook een ambulance gewaarschuwd. Een mannelijk persoon zou gebruik maken van de caravans. Het was niet duidelijk of de man zich in één van de caravans bevond. Hij werd niet aangetroffen. In Heerhugowaard stond omstreeks half drie een schuur aan de Van Veenweg in brand. De schuur stond op de nominatie om gesloopt te worden. Drie kwartier later werd een grijze afvalcontainer aan de Middenweg in brand gestoken. Buurtbewoners wisten het vuur te doven. De oorzaak van de brand in Schoorl en de schuurbrand in Heerhugowaard is nog onbekend.  .De politie houdt rekening met brandstichting.


Auto te water

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 11 april 2009

Een 29-jarige automobiliste uit Petten  is zaterdagmiddag om 14:30 uur met haar auto te water geraakt op de Belkemerweg in Sint Maartensvlotbrug. De vrouw reed komende vanaf de Zeeweg richting de Pettemerweg toen het na een inhaalmanoeuvre fout ging. Om het slachtoffer rechtstandig uit de auto te halen verwijderde de brandweer het dak. Met onbekende verwondingen werd de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.


Tractor verliest wiel

Langedijk, zaterdag 11 april 2009

Een bestuurder van een tractor met aanhanger keek zaterdagmiddag vreemd op toen hij werd ingehaald door zijn achterwiel. De man reed op de Nauertogt ter hoogte van het Geestmerambacht toen het rechterachterwiel van zijn tractor losliet en in een sloot verdween. De acht moeren waarmee het wiel vast zaten waren verdwenen. Het wiel werd door een graafmachine uit de sloot gevist. De schade aan de tractor viel mee.


Steekpartij

Enhuizen, zaterdag 11 april 2009
Een 21-jarige man uit Enkhuizen raakte zaterdagochtend rond 01.00 uur gewond op de Kaasmarkt. De man had in een horecagelegenheid samen met zijn broer onenigheid gekregen met een groepje Marokkaans/Turks uitziende mannen. Buiten de horecagelegenheid kwam het tot een vechtpartij, waarbij de 21-jarige Enkhuizenaar in eerste instantie wist weg te rennen. De mannen kwamen echter achter hem aan en hij kwam op de grond terecht. Hij werd geschopt en geslagen en in zijn rug en schouders geprikt met een scherp voorwerp. Nadat de jongens waren weggelopen werd hij door een buurtbewoner naar binnen gehaald en opgevangen. De man moest worden overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen.

Het signalement van twee van de daders luidt als volgt: 19 jaar oud, 1.80 lang, stevig postuur, lang golvend haar en een pokdalig gezicht. Hij droeg een rood vest en een zwarte Nike pet. De tweede jongen droeg een wit vest, een witte pet, een spijkerbroek en een zonnebril. Hij had krullend haar tot op zijn schouders en een stevig postuur.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u informatie die van belang kan zijn voor de opsporing van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844

Benzinelucht uit riool

Den Burg, zaterdag 11 april 2009

Zaterdagavond rond half zeven werd de brandweer van Den Burg opgeroepen voor een hinderlijke lucht. Een bewoner aan de Beatrixlaan rook een benzinelucht uit het riool. De brandweer heeft het riool gespoeld en verichtte metingen. De oorzaak en de afkomst van de lucht is onbekend.


Foto’s : Leon Verra  www.112texel.nl

             Marcel Winter www.texelphoto.nl 


Auto tegen boom

Middenbeemster zaterdag 11 april 2009

Bij de A7, op de afrit Middenbeemster tussen Hoorn en Purmerend is zaterdagavond een 39-jarige automobilist uit Almere tegen een boom gebotst. Getuigen zagen de auto met hoge snelheid op de afrit rijden. Hij raakte de rechtervangrail, slingerde daarna naar de linkerberm en botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer werd door de klap uit zijn auto geslingerd en was buiten bewustzijn. Een passerende automobilist verleende eerste hulp. Al snel arriveerden de hulpdiensten. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd; de auto is total loss weggesleept. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Kind gewond na aanrijding

Ursem, zaterdag 11 april 2009

Een ongeveer 10-jarig jongetje uit Ursem is zaterdagmorgen om 09:30 uur in zijn woonplaats aangereden door een auto. Het jongetje fietste samen met een meisje op de Noorddijkerweg en wilde ter hoogte van nummer 37 oversteken. Een automobilist, komende vanaf de Zuid-Spierdijkerweg richting Het Gors, kon het kind niet meer ontwijken. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van het traumateam. Het slachtoffertje werd met onbekend letsel per traumahelikopter vervoert naar het ziekenhuis. De Noorddijkerweg was tot 12:00 uur afgesloten voor het verkeer.

Auto te water in Schagen

Schagen, vrijdag 10 april 2009

Goede vrijdag begon niet voor iedereen even goed. Een automobiliste belandde vanmorgen iets voor 05:00 uur op de Keinsmerweg in Schagen in de rechterberm en ramde een bermpaal. De auto schoot vervolgens over de weg,  reed door een hek en gleed het talud af om vervolgens in een slootje tot stilstand te komen. De vrouw liep geen ernstige verwondingen op. Haar auto is rijp voor de sloop.


Alcohol en verkeer

Alkmaar, vrijdag 10 april 2009
Vannacht rond 02.00 uur zagen agenten op de Zeswielen een 23-jarige automobilist uit Alkmaar rijden met een lekke voorband. De man reed op de velg gewoon door en werd aan de kant gedirigeerd. Hij bleek als beginnend bestuurder flink te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij 610 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs werd dan ook ingenomen.


Enkhuizen, vrijdag 10 april 2009

Vannacht rond 02.15 uur is een 19-jarige automobilist uit Enkhuizen op de Melkmarkt de macht over het stuur verloren en tegen een groepje jongelui aangereden. De man kwam vanuit de bocht van de Torenstraat en was opgefokt omdat hij op zoek was naar jongeren die ruzie met zijn broer hadden gezocht. Doordat hij te snel reed raakte zijn auto in een slip, draaide 180 graden en kwam tot stilstand tegen een fietsenrek op het trottoir. Daarbij raakten drie jongeren van 15, 15 en 20 jaar oud en afkomstig uit Enkhuizen en Andijk licht gewond aan hun benen doordat ze door de auto werden aangetikt. De bestuurder informeerde hoe het ging maar toen hij door kreeg dat het letsel meeviel ging hij er met de auto vandoor. Hij kon later in Enkhuizen door agenten worden aangehouden en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies als beginnend bestuurder bijna zes maal teveel: 530 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij werd in verband met zijn verhoor ingesloten en moet zijn rijbewijs inleveren.
 
Hem, vrijdag 10 april 2009
Vannacht rond 03.30 uur reed een 33-jarige automobilist uit Zwaag op de Provincialeweg N506 slingerend voor een politieauto uit die bezig was een arrestant naar het bureau in Hoorn te brengen. De agenten gaven de man net nadat hij een lantaarnpaal op een haar na had gemist, een stopteken waaraan hij voldeed. De man was opstandig en vond dat de politie ‘boeven moest gaan vangen’. Aan het bureau blies hij 545 ug/l (tot 220 toegestaan).  Hij kreeg een proces-verbaal en werd in de loop van de ochtend heengezonden.

Den Helder, donderdag 9 april 2009
Rond 21.10 uur werd een 41-jarige automobiliste uit Den Helder aangehouden op verdenking van drankgebruik. De vrouw bleek enkele glazen whisky-cola op te hebben. Aan het bureau blies zij 535 ug/l (tot 220 toegestaan). De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Twee gewonden na aanrijding N9

Julianadorp, donderdag 9 april 2009

Op de kruising Schoolweg / N9 heeft vanmiddag om 14:40 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een vrachtwagen. De twee inzittenden van de personenauto,een 78-jarige man uit Breezand en zijn 77-jarige vrouw, zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De bestuurder van de personenauto kwam vanaf de Schoolweg en wilde linksaf richting Den Helder. Daarbij zag de bestuurder een uit Den Helder komende vrachtwagen over het hoofd. De brandweer verwijderde het dak om de slachtoffers te kunnen bevrijden. Verkeer werd via de parralelweg omgeleid.


Overval boekhandel

Heiloo, donderdag 9 april 2009
Rond 17.00 uur werd een boekhandel aan de Heerenweg overvallen. Een man van ruim 20 ging de winkel binnen, bedreigde de caissière met een steekvoorwerp en  eiste de dagopbrengst uit de kassa. De vrouw gaf hem het geld af waarna hij op de fiets vertrok. In de winkel waren alleen de caissière en een medewerkster aanwezig die op enige afstand van de kassa stond. Ze bleven ongeveerd. Aan de hand van een signalement hield de politie later een man in Alkmaar aan maar hij bleek niets met de overval te maken te hebben en werd in de avond weer vrij gelaten.

Het signalement van de dader luidt als volgt:

Man, ruim 20 jaar oud, bleek mager gezicht, opvallende ogen . Hij droeg een zwart bomberjack en stevige schoenen. Hij was nerveus en heeft zich mogelijk al eerder op de middag voor de winkel opgehouden.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo: 0900-8844.

Gewond na botsing brugreling

Schermerhorn, donderdag 9 april 2009

Twee mannen zijn donderdagmorgen om 06:10 uur gewond geraakt nadat zij met hun bedrijfswagen tegen een brugreling waren gereden. De bestuurder reed op de Provincialeweg (N243) in Schermerhorn richting Alkmaar toen hij in een flauwe bocht van de weg af raakte. Via het fietspad en de berm kwam de auto uiteindelijk tegen een brugreling tot stilstand. De bestuurder en de passagier werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total loss. 


Twee gewonden bij aanrijding Speketersweg

Waarland, woensdag 8 april 2009

Een 81-jarige automobilist uit Warmenhuizen raakte woensdagmiddag rond 16.00 uur gewond op de Speketersweg bij een aanrijding. De man reed de kruising op en verleende geen voorrang aan een naderende personenauto. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de man uit Warmenhuizen in een voortuin van een woning terecht kwam. De bestuurder en zijn 80-jarige echtgenote, die ook in de auto zat, werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Indringer wordt ingesloten

Schoorl, woensdag 8 april 2009

Een 29-jarige man uit Utrecht werd woensdagmiddag rond 12.00 uur aangehouden op de Roode Leeuw. Een 62-jarige bewoonster had net haar dochter op visite gehad. Deze belde echter via de intercom aan en meldde dat er een vreemde man in het portaal van de flat liep. Toen de dochter voor de deur stond en de bewoonster voor haar opendeed drong de man de woning binnen. Hij dreigde met een zakmes. De twee vrouwen konden echter ontkomen. Zij wisten samen met twee omstanders de voordeur op slot te draaien waardoor de man werd ingesloten. De politie kwam ter plaatse, maar toen agenten de woning via de voordeur wilden binnengaan bleek de verdachte de deur aan de binnenkant op de klink gezet. Er moest een breekijzer aan te pas komen voor de man kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


Professionele hennepkwekerij aangetroffen

Zwaag, woensdag 8 april 2009

In een bedrijfspand aan de Corantijn werd woensdagmiddag een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Op de bovenetage werden in verschillende ruimtes planten aangetroffen. In totaal stonden er 4000 stekken, 350 moederplanten en 200 hennepplanten. In één van de ruimtes stond ook een droogrek waarop een grote hoeveelheid henneptoppen lagen te drogen. Een 59-jarige man, een 52-jarige vrouw en een 19-jarige man, allen afkomstig uit Nibbixwoud werden in het pand aangehouden. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Auto op de kop

Callantsoog, woensdag 8 april 2009

Een 46-jarige automobilist uit Callantsoog raakte woensdagavond rond 18.10 uur licht gewond op de Zuidschinkeldijk. De man kwam uit de richting van Petten  en schrok van een dier wat plotseling de weg overstak. Hij probeerde het dier te ontwijken en kwam hierdoor links in de berm terecht. Hier schampte hij verschillende paaltjes, waarna zijn voertuig over de kop sloeg. De automobilist kon zelf zijn voertuig verlaten. Hij liep licht letsel op maar werd voor de zekerheid meegenomen naar het MCA in Alkmaar.


Getuigenoproep (tijdelijk) verdwenen bestelwagen

Enkhuizen, woensdag 8 april 2009

Een koerier stond woensdagmiddag rond 14.15 uur wel heel raar te kijken toen hij een pakket afgeleverd had op het Voorland. Zijn bestelwagen die hij voor de pakketaflevering voor de deur had gezet bleek verdwenen te zijn. De man, werkzaam bij één van Nederlands grootste koeriersdiensten, belde de politie. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving en de auto werd enige tijd later door agenten aangetroffen aan het begin van de Markermeerdijk. De sleutels zaten nog in het slot, alleen ontbraken er wel tientallen pakketjes uit de bestelauto. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u in de omgeving van het Voorland of langs de Markermeerdijk iets verdachts gezien of heeft u de bruine bestelwagen ergens tussen het Voorland en de Markermeerdijk zien rijden? Neemt u dan contact op met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vliegtuigongeval Texel

Texel, woensdag 8 april 2009

Woensdagmorgen tegen kwart over negen werden de hulpdiensten opgeroepen voor een vliegtuigongeval op vliegveld Texel. Daar was een vliegtuigje van Flying Focus gecrasht. De piloot is met diverse botbreuken per traumahelikopter afgevoerd naar het VU ziekenhuis. De KLPD doet onderzoek naar de oorzaak van de crash.

Foto Marcel Winter  www.texelphoto.nl
 


Zandwagen valt bovenop graafmachine

Alkmaar, woensdag 8 april 2009

Een geladen zandwagen is woensdagmorgen tijdens het lossen van grond gekanteld en bovenop een graafmachine gevallen. Drie mensen hebben daarbij enorm veel geluk gehad. De bestuurder van de graafmachine kwam met de schrik vrij, net als de persoon die op een treeplank van de machine stond. De vrachtwagenchauffeur hield er een pijnlijke been en arm aan over. In het ziekenhuis werden foto’s gemaakt waaruit bleek dat de man niets had gebroken. Het ongeval gebeurde naast de N242 bij de Westdijk in Alkmaar. De slechts drie weken oude zandwagen zat vol met grond afkomstig uit het baggerdepot uit Heiloo. Een telekraan heeft de vrachtwagen geborgen.


Hennepkwekerijen ontmanteld

Oudkarspel / Heerhugowaard, woensdag 8 april 2009

Tijdens een henneprooidag werden woensdagochtend twee hennepkwekerijen ontdekt. Op een adres aan de Waterlelie in Oudkarspel werd op de zolderverdieping een kleine hennepkwekerij aangetroffen van 80 planten. De bewoner van het pand werd aangehouden. In een pand aan de Brouwersgracht in Heerhugowaard werd op de zolder een hennepkwekerij van 300 planten aangetroffen. Hier werd illegaal stroom afgetapt. Ook de bewoner van dit pand werd aangehouden. Beide kwekerijen zijn ontmanteld.

Inbrekers gefilmd

Graft, dinsdag 7 april 2009

Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden in Alkmaar. De politie ontving rond 17.00 uur een melding van twee personen die zich verdacht ophielden op de Raadhuisstraat in Graft. De mannen waren met lege tassen weggelopen bij een auto met een breekijzer, en kwamen met volle tassen weer terug. Dit alles werden filmbeelden gemaakt door een getuige. Ook het kenteken van de auto van de verdachten werd geregistreerd. De politie ging polshoogte  nemen op het adres van de te naam gestelde van de auto. Op het adres in Alkmaar werd één van de inbrekers aangetroffen. Hij werd aangehouden en heeft inmiddels bekend. Naar de tweede verdachte wordt onderzoek gedaan. De spullen die waren ontvreemd uit de woning in Graft (onder andere sieraden) zijn weer terug naar de eigenaar.

Autobrand

Alkmaar, dinsdag 7 april 2009

Een Volkswagen Golf raakte dinsdagavond omstreeks 22:00 uur door vermoedelijk een technisch mankement in brand. De auto stond geparkeerd aan de Kennemersingel in Alkmaar.

Fietsster gewond

Bergen, dinsdag 7 april 2009

Een 59-jarige fietsster uit Bergen raakte dinsdagmiddag rond 12.30 uur gewond bij een aanrijding op de Dreef. De vrouw reed op haar fiets over de Natteweg in de richting van de Karel de Grotelaan. Zij stak op de Dreef voor een stilstaande bus langs. Een 21-jarige bromfietser uit Bergen was juist bezig deze bus in te halen. Er ontstond een aanrijding tussen de fietsster en de bromfietser. De fietsster raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Knul aanhouden na verkeersconflict

Alkmaar, dinsdag 7 april 2009

Een 18-jarige knul uit Alkmaar werd dinsdagmiddag even na 14.00 uur aangehouden op de Saturnusstraat. De jongeman was in conflict gekomen met een 45-jarige man uit Alkmaar. De 18-jarige verdachte verleende geen voorrang aan de Alkmaarder die samen met zijn zoon een zebrapad overstak. Nadat er eerst heen en weer gescholden was, ontstond er een vechtpartij waarbij door beide partijen werd geslagen. De mannen werden door omstanders uit elkaar gehaald. De 18-jarige verdachte zou tijdens de schermutseling gedreigd hebben met een mes. Toen de politie ter plaatse kwam werd het mes echter niet aangetroffen bij de verdachte. De knul werd verhoord in een kamer in een nabijgelegen pand. Toen deze ruimte nader onderzocht werd bleek hij het mes verstopt te hebben bovenop een kast. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw gewond bij aanrijding Hoeverweg

Alkmaar, dinsdag 7 april 2009

Bij een verkeersongeval op de Hoeverweg in Alkmaar raakte dinsdagavond omstreeks 19:00 uur een 37-jarige automobiliste uit Alkmaar gewond.De vrouw wilde op het kruispunt Hoeverweg / Olympiaweg linksaf slaan richting ijsbaan de Meent. Een vanuit Egmond komende Connexxionbus wilde de Olympiaweg inslaan en moest op het kruispunt voorrang verlenen aan het tegemoetkomend verkeer. De vrouw reed voor de bus langs en zag een uit Egmond komende bestelbus over het hoofd. Deze bestuurder kon de vrouw niet meer ontwijken en reed haar in de flank aan. Een derde personenauto die voor het kruispunt stond te wachten werd door de twee weggedrukt. Alleen de vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA. De twee personenauto’s raakten total loss.


Snorfietsster gewond

Heerhugowaard, dinsdag 7 april 2009

Een 34-jarige snorfietsster uit Heerhugowaard raakte dinsdagochtend gewond bij een aanrijding op de Amstel. Een 35-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed de Amstel op in de richting van de Middenweg en raakte de snorfietsster in de flank. Deze kwam ten val en raakte hierbij gewond. De schouder van de vrouw was uit de kom en zij liep aangezichtsletsel en een hersenschudding op. Ze werd overgebracht maar het MCA in Alkmaar.

Café vol rook

Alkmaar, dinsdag 7 april 2009

De eigenaresse van een café aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar werd in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02:00 uur gealarmeerd door een alarm. Bij aankomst bleek dat het café vol rook stond. De brandweer werd gewaarschuwd, net als de bewoners van de bovenwoning. Het bleek te gaan om een vergeten frituurpan. Niemand raakte gewond.

Vechtpartij

Noord-Scharwoude, maandag 6 april 2009

Bij een vechtpartij tussen twee zestienjarige jongens uit Noord-Scharwoude op de Voorburggracht is rond 19.30 uur een van hen gewond geraakt aan zijn gezicht. Een toevallige automobilist, een 61-jarige man uit Zuid-Scharwoude wilde de ruzie sussen en sprak de aanwezige jongens aan. Vervolgens richtte de agressie zich op deze automobilist en werd er tegen zijn auto aan geschopt. Later kwam ook de vader van een van de jongens naar de Voorburggracht om zijn zoon te hulp te schieten. Hierop ontstond weer een vechtpartij tussen de twee zestienjarige jongens. De verklaringen verschilden. De politie doet nu onderzoek naar de daadwerkelijk toedracht van de vechtpartij.

Ongeval N239

Aartswoud, maandag 6 april 2009

Rond 13.25 uur vond er op de Westfriesedijk een flinke aanrijding tussen twee personenauto’s plaats waarbij de twee bestuursters gewond raakten. De aanrijding ontstond toen een 49-jarige automobiliste uit Hoorn vanaf de Westfiesedijk linksaf sloeg in de richting van Aartswoud. Ze kwam uit de richting Medemblik en verleende geen vrije doorgang aan een 42-jarige automobiliste uit Zwaagdijk-Oost die haar op dezelfde weg tegemoet kwam. Door de botsing raakten beide vrouwen gewond ondermeer aan hun nek en schouder. Ze werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen. De auto’s raakten total loss. De Verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in.

Extra aandacht voor ‘Rij met je hart’

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat tot half juni 2009 op autosnelwegen extra aandacht besteden aan respectvol rijgedrag in het kader van de verkeersveiligheidcampagne van het ministerie van Verkeer en Waterstaat ‘Rij met je hart’. 

                           

Tijdens de campagne is de Dienst Verkeerspolitie met opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen extra alert op afwijkend gedrag veroorzaakt door snelheid, onnodig links rijden, bumperkleven, negeren van rijstrooksignaleringen (vooral bij wegwerkzaamheden en ongevallen) en andere overtredingen uit de Ergernis Top Tien.
Met de campagne ‘Rij met je hart’ worden weggebruikers gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid en gedrag. De kernboodschap luidt: ‘Als we allemaal gewoon de verkeersregels naleven en meer rekening met elkaar houden, dan wordt het voor iedereen prettiger en veiliger’. De campagne is te zien en te horen via tv, radio, internet, advertenties en buitenreclame en zal ook dit voorjaar weer opvallend zijn voor weggebruikers.

Ongeval A7

Oudendijk / A7, zondag 5 april 2009

Zondagmorgen om 06:50 uur vond er op de A7 ter hoogte van Oudendijk een éénzijdig ongeval plaats waarbij 4 gewonden vielen. De vier zaten in een personenauto die om nog onduidelijke reden van de weg afreed en over de kop sloeg. De verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.


Alcohol en verkeer

Schagen, zondag 5 april 2009
Vannacht rond 04.00 uur werd op de Loet een 23-jarige automobilist uit Hoofddorp gecontroleerd op alcoholgebruik. De man bleek als beginnend bestuurder veel te veel drank op te hebben. Hij blies aan het bureau 775 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Zijn rijbewijs werd ingenomen en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 4 april 2009
Rond 01.00 uur werd op het Diamantplein een 24-jarige automobilist uit Zwaag betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 510 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Bergen, zaterdag 4 april 2009
Rond 03.15 uur kwamen surveillerende agenten op de Breelaan een 40-jarige automobilist uit Alkmaar tegen. De man was niet handsfree aan het bellen en dat was reden voor een controle. Hij bleek alcohol gedronken te hebben en blies aan het bureau tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid namelijk 550 in plaats van maximaal 220 ug/l. De man beschikt niet over een rijbewijs en had nog een dag cel tegoed door een opstaande boete wegens wildplassen. Tegen hem wordt opnieuw een proces-verbaal opgemaakt en hij is voor een dag ingesloten in een politiecel.

Sint Pancras, zaterdag 4 april 2009
Rond 03.45 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist een tuin was ingereden aan de Kroosbrug. Ter plaatse bleek een 22-jarige beginnend bestuurder uit Limmen per ongeluk achteruit het grasveld van een tuin bij een woning te zijn opgereden, in de veronderstelling dat het een parkeerplaats was. Al gauw werd duidelijk waarom de man een vertroebelde blik had. Hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 605 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Heerhugowaard, zaterdag 4 april 2009
Rond 01.45 uur kreeg de politie de melding dat er een auto van de weg was geraakt bij het Verlaat en dat de bestuurder wegliep. Ter plaatse werd een 22-jarige man uit Den Burg aangehouden bij de brug, vlakbij zijn auto. Er was sprake van dichte mist. De man was als bestuurder van zijn voertuig gekomen over de N241, uit de richting van Schagen. Vlak voor de kruising met de N242 raakte hij de macht over zijn stuur kwijt en belandde hij links van de weg. Hij reed daar door de berm en kwam drie meter lager bij het water tot stilstand. Zijn auto is total loss afgesleept. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau 455 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. Dit was de tweede keer binnen zes maanden dat de man dronken auto reed.

Alkmaar / Heerhugowaard, zaterdag 4 april 2009
Op vrijdagavond heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Bergerweg in Alkmaar. Daarbij werden 348 bestuurders gecontroleerd. Eén van hen had te diep in het glaasje gekeken en blies bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid (425 ug/l in plaats van 220).  Deze automobilist kreeg een proces-verbaal. Later, in de nacht van vrijdag op zaterdag, werd de controle verplaatst naar de Oosttangent in Heerhugowaard. Daarbij werden 90 blaastesten op straat afgenomen hetgeen resulteerde in vier drankrijders. Hierbij was de hoogste score ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid (480 ug/l in plaats van 220). Deze weggebruikers kregen ook een proces-verbaal.

Stro in brand

Egmond Binnen, zondag 5 april 2009

Zondagmorgen omstreeks half zes ontdekte men aan de Limmerweg in Egmond Binnen een stapel brandende strobalen. De omgeving had vanwege de gustige windrichting weinig last van de brand. Het is niet de eerste keer dat er in Egmond strobalen in vlammen opgaan. Op 12 januari aan de Krommedijk in Egmond Binnen, 11 december 2008 in Egmond aan den Hoef en 26 november en 22 oktober 2008 in Egmond Binnen. Alle strobranden werden tussen 5 en 6 uur ’s morgens ontdekt.

Bewoners appartementencomplex aan de dood ontsnapt

Noord-Scharwoude, zondag 5 april 2009

Bewoners van een appartementencomplex aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude zijn in de nacht van zaterdag op zondag aan de dood ontsnapt. Iets over half vier werd er een brandende brommer ontdekt in een steeg. De vlammen sloegen over op een meterkast en een kunststof overkapping. Dit veroorzaakte een enorme rookontwikkeling die doordrong in de appartementen. Deze waren niet voorzien van een rookmelder. Desondanks konden de meeste bewoners tijdig het complex verlaten. Twee mensen stonden op hun balkon en konden geen kant op. Zij werden met een hoogwerker gered. Twee poezen konden worden gepakt, een derde moest achterblijven. Deze sprong even later van het balkon. Vijf mensen werden met ademhalingsmoeilijkheden ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Eén persoon werd overgebracht naar het MCA. De bewoners van 10 appartementen kunnen voorlopig niet terug naar hun woning. Onder het complex bevinden zich onder andere een kledingwinkel. Het is nog onbekend hoeveel schade zij hebben opgelopen. De politie start een onderzoek. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Motorrijder verongelukt

Den Helder, zaterdag 4 april 2009

Rond 05.00 uur is op de Rijksweg N9 ter hoogte van hectometerpaal 113, een 26-jarige motorrijder uit Heerhugowaard bij een eenzijdig ongeval om het leven gekomen. De man reed op zijn motorfiets en kwam uit de richting van Den Helder en ging in de richting van ’t Zand. In een flauwe bocht is hij rechtdoor gereden en heeft daarbij de macht over het stuur verloren. Hij is van zijn motor gevallen en is tegen een stalen verkeerspaal gebotst  waardoor hij is overleden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Voetballertjes crashen 200 meter voor voetbalveld

Zwaag, zaterdag 4 april 2009

Een personenauto met daarin vier voetballertjes is zaterdagmiddag om 12:45 uur op de kop tot stilstand gekomen na een aanrijding. Het ongeval gebeurde op het kruispunt Julianalaan / Wieringstraat in Zwaag, op 200 meter voor het voetbalveld. Eén persoon raakte licht gewond, de rest liepen geen verwondingen op.
Men was met twee personenauto’s onderweg voor een voetbalwedstrijd. Op het kruispunt moest men voorrang verlenen aan een van rechts komende auto. De voorste auto werd vervolgens van achteren aangereden door de 2e wagen en sloeg daarbij op de kop. De voetballers werden in de kantine opgevangen. De wedstrijd werd afgelast.

Bosbrand Texel

Den Hoorn, vrijdag 3 april 2009

Vrijdagavond rond 18:00 uur werd er nabij de Nattevlakweg in Den Hoorn een bosbrand ontdekt. De brandweer sloeg groot alarm en kon door insluiting voorkomen dat de brand zou overslaan naar de achterliggende duinen. Er ging tussen de drie en vier honderd vierkante meter verloren. Twee jongens van 14 en 17 jaar oud uit Den Burg zijn aangehouden. Ze bleken twee aanstekers en sigaretten bij zich te hebben. Laat op de avond bekenden de beide jongens dat ze diverse helmgraspollen in de brand hadden gestoken waardoor het vuur was ontstaan. Ze kregen het vuur niet meer uit en zijn het bos uitgegaan. Tegen de beide jongens wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Foto’s Marcel Winter  www.texelphoto.nl


Bloedproef

Alkmaar, vrijdag 3 april 2009

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.00 uur raakte een 51-jarige vrouw uit Helmond in een personenauto betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Hoeverweg in Alkmaar. De vrouw raakte door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft, reed daar de berm in en kwam tegen een lantaarnnpaal tot stilstand. Zij bleek bij controle alcohol te hebben gebruikt. Van haar werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.

Achteruit over kind

Alkmaar, donderdag 2 april 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur raakte een 10-jarig meisje uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Kees Boekestraat in Alkmaar. Het meisje stond tegen een busje aangeleund of zat gehurkt achter de auto, toen de 52-jarige bestuurster uit Hoogkarspel achteruit reed. Het meisje kwam daarbij ten val waarbij de bus over haar been reed. Het meisje werd met beenletsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Gewapende overval Heerhugowaard

Heerhugowaard, donderdag 2 april 2009

Op donderdagavond omstreeks 20.45 uur werd op de Uiterwaard in Heerhugowaard een videotheek overvallen. Op dat moment was er alleen een medewerkster van de videotheek in de winkel aanwezig. Plotseling ging de deur open en kwam er een man binnen. De man was gewapend met (mogelijk) een vuurwapen. Hij bedreigde de medewerkster en wilde geld hebben. Toen de overvaller het geld had, ging hij er vandoor. De overvaller was een man van 20 tot 30 jaar oud en met een lengte van ongeveer 1,70 meter. Hij had een tenger, compact figuur en een donkere huidskleur. Hij droeg een grijze muts of bivakmuts.
Direct werd in de omgeving een speurtocht gehouden naar de overvaller. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. De man werd echter niet meer aangetroffen.


Fietser gewond na voorrangsfout

Alkmaar, donderdag 2 april 2009

Een fietser is donderdagmiddag iets na 16:00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Kanaaldijk in Alkmaar. De man wilde de Kanaaldijk oversteken richting de Schoenmakerstraat
en verleende geen voorrang aan een personenauto. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het MCA.


Kat niet welkom : woning in brand

Enkhuizen, woensdag 1 april 2009

Op woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur bleek er brand te zijn ontstaan in een woning aan de Vijzelstraat in Enkhuizen. Het ging om een uitslaande brand, waarbij geen personen gewond raakten. De brand is vermoedelijk ontstaan toen de bewoner een vreemde kat die zijn woning was binnengekomen de deur uit joeg. Mogelijk heeft de kat een olielampje omgestoten waardoor de brand is ontstaan.

Getuigen gezocht van spray-incident in discotheek

Schagen, woensdag 1 april 2009

In discotheek Kadanz aan de Loet in Schagen is woensdagavond 1 april rond 18.00 uur gespoten met een bijtende stof. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Paasvee. 21 Mensen kwamen met de stof in aanraking. Zij liepen rode plekjes op hun lichaam op en irritaties aan voornamelijk de ogen en luchtwegen.
De slachtoffers werden opgevangen op het politiebureau in Schagen, waar zij konden afdouchen. Na controle door een huisarts mochten zij later op de avond naar huis. Twee van hen werden voor de zekerheid overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Zij mochten na controle en observatie ook huiswaarts. Op dit moment is nog niet bekend met welke stof deze jongeren in aanraking zijn geweest. Hun kleding is gisteravond voor onderzoek overgebracht naar een onderzoeksinstituut.
De politie onderzoekt het incident en is op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben. Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844.

19 Aanhoudingen tijdens jaarlijkse Paasvee

Het was weer druk in Schagen tijdens de Paasvee. Er waren circa 15.000 mensen op straat. De politie had het druk met toezicht en het verwerken van de tientallen meldingen die vanaf het begin van de middag tot in de nachtelijke uren binnen kwamen. Het algemene beeld tijdens het Paasveefeest was niet anders dan andere jaren. Enorme drukte en gezelligheid kenmerkten de jaarlijkse viering. Er werden in totaal 19 aanhoudingen verricht voor voornamelijk openlijke geweldpleging, mishandeling en drugsbezit. Dit aantal is in lijn met voorgaande jaren (14 in 2008 en 21 in 2007). Ook werden er nog tientallen bonnen uitgeschreven voor het nuttigen van alcohol op de  openbare weg, wildplassen en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.


Aanrijdingen

Heerhugowaard, woensdag 1 april 2009
Op woensdagavond omstreeks 23.40 uur raakte een 26-jarige Heerhugowaarder gewond bij een eenzijdig ongeval op de Granaat in zijn woonplaats. De man was naar de Paasvee in Schagen geweest en met de trein naar Heerhugowaard gegaan. Vanaf het station wilde hij met de bromfiets naar zijn woning rijden. Op de Granaat ging het mis. De bromfietser reed tegen een hek of ging op nog onbekende oorzaak onderuit. De man liep verwondingen aan zijn hoofd op en kon zich van het hele ongeval niets meer herinneren. De man bleek alcohol en softdrugs te hebben gebruikt. Van hem werd bloed afgenomen. Dit bloedmonster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Insituut. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Hoorn, woensdag 1 april 2009
Op woensdagavond omstreeks 22.45 uur raakte een 19-jarige man uit Zwaag gewond bij een éénzijding ongeval op de kruising Blokmergouw-Zwaagmergouw in Hoorn. De man reed op een snorfiets vanuit de richting Nieuwe Steen. Op de kruising van de Zwaagmergouw en de Blokmergouw reed hij tegen een verkeersheuvel, sloeg over de kop en kwam ten val. De man werd met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Alkmaar, woensdag 1 april 2009
Op woensdagmiddag omstreeks 12.50 uur raakte een 17-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude gewond bij een aanrijding op de kruising  Zoutstraat-Verdronkenoord in Alkmaar. Het slachtoffer reed op een bromfiets over de Zoutstraat. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan een 52-jarige vrouw uit Wijdenes in een personenauto die vanaf het Verdronkenoord de kruising opreed. De bromfietser kwam hierbij ten val en liep verwondingen op, ondermeer een beenbreuk.