Vermist 5-jarige jongetje weer terecht

Heerhugowaard, zondag 15 april 2012

Ondanks dat de gemeente Heerhugowaard nog niet officieel live is gegaan met Burgernet heeft de meldkamer van de politie een Burgernetactie gestart in verband met de vermissing van een 5-jarig jongetje vanaf de Aletta Jacobstuin in Heerhugowaard. Dit gezien de leeftijd van het jongetje en het feit dat hij al een uur werd vermist. Samen met 204 bereikte Burgernetdeelnemers werd door de politie en de moeder van het jongetje een zoekactie opgestart. Ongeveer 8 minuten na het starten van de actie werd de jongen door zijn moeder zelf gevonden en werd de Burgernetactie afgesloten.

Lam doodgebeten en vijf dieren gewond, getuigen gezocht

Heerhugowaard, zondag 15 april 2012

Op zondagochtend trof de eigenaar van schapen die op een weiland aan de zuidzijde van de Hasselaarsweg in Heerhugowaard staan, op ongeveer 200 meter van de kruising met de Middenweg vijf gewonde lammeren aan en een dood lam. Vijf lammeren hadden grote bijtwonden aan hun lichaam. Een ander lam heeft de aanval van een vermoedelijk loslopende hond niet overleefd. De politie is direct een sporenonderzoek gestart en ook is een buurtonderzoek gedaan. Zij zoekt getuigen die tussen zaterdagavond 18.30 en zondag 7.00 uur een hond los hebben zien lopen in het eerder genoemde gebied. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard (0900 – 8844) of het nummer van de dierenpolitie (1-4-4)

Man rijdt met auto door twee tuinen

Hoogkarspel, zondag 15 april 2012

Op zondag 15 april rond 5.00 uur is een 29-jarige man uit Hoogkarspel aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het met zijn voertuig dwars door een heg en struiken door twee tuinen te hebben gereden. Bewoners van de Kranenburglaan in Hoogkarpsel belden de politie. De man bleek ook een auto te hebben geraakt en een paaltje. Er is bloed van de man afgenomen omdat er een joint in de auto lag. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kassahuisje in brand

Heiloo, zondag 15 april 2012

Zondagmorgen omstreeks kwart over zes is er brand ontdekt in het kassahuisje van sportvereniging De Foresters aan de Vennewatersweg in Heiloo. Het kassahuisje stond nagenoeg leeg, de brand was daarom snel onder controle. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting.

Kees Zwaan


Automobilist raakt rijbewijs kwijt

Zwaagdijk-Oost, zondag 15 april 2012

Een 58-jarige automobilist uit Wervershoof werd zondagavond rond 22.25 uur aangehouden op de Noorderboekert. Een 34-jarige skater uit Zwaag was aan het skaten op de Berkmergouw toen hij van achteren werd aangereden door een auto. De man kwam op de motorkap terecht. De bestuurder was in eerste instantie wel uitgestapt, maar reed uiteindelijk weg. Hij werd even later aangehouden op de Noorderboekert.  De bestuurder moest blazen en blies 755 ug/l. Dit is drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man was in januari dit jaar ook al aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Mishandeling

Alkmaar, zondag 15 april 2012

Een 31-jarige man uit Alkmaar werd zondagavond rond 22.50 uur aangehouden voor mishandeling. De politie kreeg een melding dat er een man mishandeld werd bij het fietstunneltje op de Hoeverweg. Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Alkmaar, werd aangetroffen met een bebloed gezicht. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. De 31-jarige man, die voldeed aan het signalement, werd aangehouden op het Willem Marishof.

Ongeval Dorpsstraat Castricum

Catricum, zaterdag 14 april 2012

Op de Dorpsstraat in Castricum vond zaterdagochtend een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Drie personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het letsel bestond voornamelijk uit rug- en nekklachten.

Foto’s Kees Zwaan

Schoorsteenbrand

Den Burg, zaterdag 14 april 2012

De brandweer werd zaterdag rond 18:00 uur opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan het Driehuizen in Den Burg. De brandweer rukte met groot materieel uit. Er werd echter geen brand ontdekt. Ook na controle door de brandweer werd niets gevonden.

Marcel Winter / TexelPhoto


Auto’s in brand

Opmeer,  zaterdag 14 april 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 april is rond middernacht een auto die geparkeerd stond aan de Koninginneweg in Opmeer in de brand gevlogen. Er was sprake van brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen die tussen middernacht en 1.00 uur verdachte personen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 – 8844).

Heerhugowaard,  zaterdag 14 april 2012
In de nacht van zaterdag 14 april is tussen 00.30 en 9.00 uur een auto die geparkeerd stond voor een appartementencomplex aan de Hortensialaan in Heerhugowaard, in de brand gestoken. De daders tikten een ruit van de auto in, gingen er vandoor met een navigatiesysteem en staken de stoelen in de brand. Eventuele getuigen die tussen middernacht en de ochtend verdachte personen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard (0900- 8844).


17-jarige jongen gewond bij aanrijding

Julianadorp, vrijdag 13 april 2012

Een 17-jarige jongen uit Julianadorp raakte vrijdagavond gewond bij een ongeval op de Langevliet. Een automobiliste, komende vanaf de Schoolweg, reed op de voorsorteerstrook om linksaf te slaan richting de Van Foreestweg. Op de Langevliet reed de jongen op een brommer. Hij botste frontaal op de personenauto. De jongen belandde op het dak van de auto. Het letsel liet zich zo ernstig aanzien dat naast twee ambulances ook een traumateam werd opgeroepen. Dit team bleek niet nodig. De brandweer kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. De jongen werd, aanspreekbaar, overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken de juiste toedracht van het ongeval.

Fietser aangereden door bus

Venhuizen, vrijdag 13 april 2012

Een fietser raakte vrijdagavond rond 18.40 uur gewond bij een aanrijding met een bus op de parallelweg van de Provincialeweg N506 in Venhuizen. Politie, ambulance en een traumateam uit Amsterdam werden ter plaatse geroepen. Het letsel bleek gelukkig mee te vallen. Het traumateam hoefde niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval.

Wesley Boots


Weer aanrijding op berucht kruispunt

Wervershoof, vrijdag 13 april 2012
 
Wederom heeft zich op het kruispunt Driehuizen / Veenakkers in Wervershoof een aanrijding plaats gevonden. Een bestuurder van een bestelbusje stak vanaf de Veenakkers de Driehuizen over. Daarbij zag hij de bestuurder van een bestelauto over het hoofd, waarna een aanrijding volgde. De voertuigen raakten zwaar beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Wesley Boots


Richting aangeven op rotondes

Castricum, vrijdag 13 april 2012

Vanaf komende week gaat de politie in Castricum extra toezicht houden bij rotondes. Hierbij wordt vooral gelet op het goed en tijdig richting aangeven. Een van de grote ergernissen in het verkeer. Regelmatig vinden er aanrijdingen plaats op rotondes. Een van de oorzaken is onduidelijkheid bij weggebruikers omdat er vergeten wordt richting aan te geven. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 25 % van de automobilisten bij het verlaten van een rotonde geen richting aangeeft. Bij de rotonde op de kruising van de Soomerwegh en de Zeeweg ligt dit percentage zelfs op 60%. En dat terwijl het hier juist om een rotonde gaat waar relatief hard wordt gereden en veel ongelukken gebeuren. Automobilisten die vergeten of niet de moeite nemen om richting aan te geven, riskeren een bekeuring van 85 euro. De controles zullen gedurende de komende weken regelmatig worden herhaald.

Aanrijding Scharlo

Alkmaar, vrijdag 13 april 2012

Fietser aangereden door auto op Ewisweg

Heiloo, donderdag 12 april 2012

Op de Ewisweg raakte donderdagavond rond 20.45 uur een fietser gewond. Een 22-jarige automobilist uit Heiloo reed over deze weg. Hij haalde een fietser in toen een bestelbus hem tegemoet reed. Nadat deze voorbij was zag de 22-jarige man een fietser op het zebrapad die al half was overgestoken. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken. Deze werd met onbekend letsle naar het ziekenhuis overgebracht in Alkmaar.

Kees Zwaan


Brandweer rukt uit voor zeemist

Groet, donderdag 12 april 2012

Man (82) belandt in sloot

Zuid-Scharwoude, donderdag 12 april 2012

Een 82-jarige man raakte donderdagmiddag met zijn auto te water in Zuid-Scharwoude. De man reed van een parkeerplaats van appartementencomplex Koogerpoort aan de Oostelijke Randweg het water in. Mogelijk vergiste de man zich in de het rem-en gaspedaal. Drie Marokkaanse jongeren die toevallig langskwamen twijfelden geen moment en hielpen de man uit de auto. De man raakte niet gewond. Zijn auto werd door een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Toezicht en tekeningen bij basisscholen

Langedijk-Heerhugowaard, donderdag 12 april
Op donderdagmorgen hield de politie extra toezicht bij twee lagere scholen in Langedijk. De controle was gericht op automobilisten die verkeersgevaarlijk gedrag vertoonden op plaatsen waar veel (school)kinderen zijn. Gewapend met laserapparatuur stond de politie bij de J.D. van Arkelschool aan de Museumweg in Broek op Langedijk en de Sint Maartenschool aan de Voorburggracht in Oudkarspel. Ook hadden de politiemensen een stapel tekeningen bij zich, die door de schoolkinderen waren gemaakt. In totaal kregen zo’n dertig bestuurders een tekening omdat zij te hard reden in de nabijheid van een school. De snelste bestuurder reed 49 in een 30 km-gebied. 19 km te hard dus. Toch bleef het bij blije gezichten, want naast de tekeningen, werden er alleen waarschuwingen uitgedeeld.

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen ernstig gewond te raken. Of nog erger…

 
Een fitte bestuurder heeft bij normale weersomstandigheden minstens één seconde nodig voordat hij het rempedaal indrukt. Die reactieseconde is cruciaal. Want hoe hoger je snelheid, des te meer meters je in die tijd aflegt.

 

Opmerkelijke feiten

– Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid een doorslaggevende rol.

– Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, hebben we in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers.

– Snelheidsovertredingen tot 10 à 15 km boven de limieten van 30 en 50 km per uur kosten binnen de bebouwde kom jaarlijks circa tien voetgangers en fietsers het leven. Zo’n 200 mensen worden zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

– Bij regenachtig weer is de remweg nóg een stuk langer. Hou daar dus rekening mee.

– Een botsing met 50 km per uur staat gelijk aan een val van drie verdiepingen van een flatgebouw (10 meter).

 
Op donderdagmiddag is De Baanbreker aan de Grafterbaan in Graft-de Rijp aan de beurt. Op vrijdag wordt bij vier scholen in Heerhugowaard gecontroleerd.

Vrachtwagen vernielt verkeerslichten

Alkmaar, donderdag 12 maart 2012

De verkeerslichten op het kruispunt Schagerweg / Keesman in Alkmaar zijn buiten werking. De oorzaak is een vrachtwagen die een verkeerslicht heeft vernielt. De vrachtwagenchauffeur reed op de Keesman richting de N245. De chauffeur was vergeten zijn kraan met grijper naar beneden te doen en vernielde zo het verkeerslicht. De politie regelt het verkeer.

Fietsster botst tegen portier

Den Helder, donderdag 12 april 2012

Een 61-jarige fietsster uit Den Helder werd donderdagavond rond 18.30 uur overgebracht naar het ziekenhuis met een hoofdwond. Een 57-jarige automobiliste uit Den Helder parkeerde haar busje op de Korvetstraat. Zij opende haar portier terwijl op dat moment net de 61-jarige vrouw langs fietste. Deze kwam tegen het portier terecht en kwam ten val. Hierdoor liep zij een hoofdwond op. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Grote verkeerscontrole Alkmaar

Alkmaar, donderdag 12 april 2012

In samenwerking met de Belastingdienst, douane en RDW hield de politie tussen 09.00 en 16.00 uur een grote verkeerscontrole op de Smaragdweg. Naast reguliere politie werd ook gecontroleerd door verkeer- en milieuspecialisten. Door een auto met Automatische Nummerplaat Herkenning werden de kentekens van 20.000 auto’s gescand. Er werden twee mannen uit Hoofddorp aangehouden die in een gestolen auto reden. Zeven mensen werden aangehouden omdat zij boetes hadden openstaan. Door de Belastingdienst werden elf voertuigen in beslag genomen. Er werd voor enkele tienduizenden euro’s aan belastingschuld geïnd. Door de politie werden 116 overtredingen geconstateerd. De meeste hiervan waren voor het niet kunnen tonen van een rij- of kentekenbewijs.

Fietsster gewond

Schagen, woensdag 11 april 2012

Op woensdagmiddag rond 13.40 uur raakte een 68-jarige fietsster uit Schagen gewond. De vrouw haalde een stilstaande auto op De Hoep in. Op dat moment deed de 65-jarige bestuurder van de stilstaande auto zijn portier open. De vrouw fietste er tegenaan en viel. Hierdoor raakte ze even buiten bewustzijn. De vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto over de kop

Heerhugowaard, woensdag 11 april 2012

Rond 13.25 uur werd op de Amstel een 33-jarige Alkmaarder aangehouden wegens gevaarlijk weggedrag. Verschillende getuigen zagen hoe de man met zijn auto heel hard aan kwam rijden richting een bocht en daardoor een vluchtheuvel raakte. Hij verloor hierdoor de macht over het stuur. De auto vloog over de kop en knalde in zijn vlucht tegen een lantaarnpaal die afbrak. De bestuurder kon ongedeerd uit de auto stappen en werd gecontroleerd door ambulancemederwerkers. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Foto’s Leo Scheermeijer


Door het rood ; aanrijding vier auto’s

Alkmaar, woensdag 11 april 2012

Op het kruispunt Nollenweg / N245 vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen vier auto’s. Twee personen raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding ontstond nadat een automobilist het rode licht negeerde. Het kruispunt werd deels afgesloten. Drie auto’s moesten worden weggesleept.

Gewonden bij aanrijding

Egmond Binnen, woensdag 11 april 2012

Twee personen zijn woensdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Randweg in Egmond Binnen. Door een voorrangsfout kwamen de twee personenauto’s met elkaar in botsing. Beide personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De auto’s raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

Verkeersongeval met politieauto

’t Zand, dinsdag 10 april 2012

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond er op de Rijksweg in ’t Zand een aanrijding plaats waarbij een politieauto betrokken was. Een politieauto, bestuurd door een 52-jarige politieman, reed over de Rijksweg in de richting Den Helder. Vanuit tegengestelde richting kwam een 55-jarige vrouw uit Oudkarspel in een personenauto. Toen de bestuurder van de politieauto linksaf sloeg, kwam hij op de linker weghelft in botsing met de tegenligster. Hij had de vrouw over het hoofd gezien. Beide personen konden op eigen kracht uit hun auto’s komen. De vrouw liep slechts licht letsel op. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier is zij ter observatie een nacht opgenomen. De politieman liep geen letsel op.
 

Vrachtwagen vast in berm

Beemster, dinsdag 10 april 2012

Een vrachtwagen is dinsdagmiddag in de berm vast komen te zitten op de Purmerenderweg in de Beemster. De vrachtwagenchauffeur moest uitwijken voor een tegemoet komend busje van hetzelfde bedrijf. De wagen belandde met de rechterwielen in de zachte berm en raakte een aantal bomen. Ter hoogte van huisnummer 20 kwam de vrachtwagen tot stilstand. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Zijn collega heeft niets in de gaten gehad en was doorgereden. Er moest een grote bergingswagen aan te pas komen om de vrachtwagen uit de berm te trekken. 

Halve liters bier

Noord-Scharwoude, dinsdag 10 april 2012

Op dinsdagavond omstreeks 19.20 uur controleerde de politie op de Voorburggracht in Noord-Scharwoude de bestuurder van een personenauto. De man was kort daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding en wilde de plaats van het ongeval verlaten. Omstanders hielden de man echter tegen totdat de politie ter plaatse kwam. De man, een 42-jarige inwoner van Oudkarspel, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 570 ug/l. Dat is ruim tweeënhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. In de auto van de man trof de politie een pak met halve liters bier aan.

Fietsster loopt hoofdletsel op

Grootebroek, dinsdag 10 april 2012

Een 21-jarige fietsster liep dinsdagochtend rond 06.10 uur een hoofdwond op bij een aanrijding op de Stede Broecweg. Een 41-jarige automobiliste uit Grootebroek reed over deze weg en minderde vaart ter hoogte van de Inlaat omdat zij fietsers zag. Het leek of zij voorrang kreeg van de fietsers en reed door. De 41-jarige fietsster reed echter ook door. Zij werd geschept door de auto en liep hierbij hoofdletsel op. Zij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis en ligt momenteel op de intensive care.

Beeld gestolen van graf

Egmond aan Zee, dinsdag 10 april 2012

Tussen zaterdag 31 maart 17.00 uur en zaterdag 7 april 16. 00 uur is een koperen beeld gestolen van een graf van een begraafplaats aan de Voorstraat. Het gaat om een beeld van een zeemeermin met een dolfijn op de arm. Heeft u informatie over de diefstal van het beeld? Neemt u dan contact op met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
 


Campinakoeien weer naar buiten

Nieuwe Niedorp, maandag 9 april 2012

Ook de koeien van Campinaboer Keesom uit Nieuwe Niedorp mochten weer naar buiten. Een ieder was maandag welkom om het gebeuren te aanschouwen. Om 12:00 uur konden de koeien na lange tijd weer de groene weide in. Honderden mensen kwamen op de boerderij van de familie Keesom een kijkje nemen.

Botsing tussen auto en fietser

Den Helder, maandag 9 april 2012

Maandagochtend rond 11.40 uur raakte een 20-jarige fietsster uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Stationsstraat. Zij kwam uit de Plantsoenstraat fietsen toen een 38-jarige automobilist uit Den Helder vanuit de richting van de Prinsenstraat reed. De fietsster gaf op een kruising geen voorrang aan de automobilist. De fietsster werd geschept door de auto. De fietsster had last van haar been en werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis.


Brand in woning Oudesluis

Oudesluis, maandag 9 april 2012

In een woning aan de Korte Ruigeweg in Oudesluis heeft maandagmiddag een brand gewoed. Het vuur en de rook veroorzaakte flinke schade aan de woning. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Niemand raakte gewond.

Aanrijding in fietstunnel

Alkmaar, maandag 9 april 2012

Een 40-jarige fietser en een 19-jarige scooterrijder, beiden afkomstig uit Alkmaar, werden maandagmiddag overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op het Heukelspad. De scooterrijder kwam omstreeks 14.00 uur uit de richting van de Muiderwaard en wilde een fietser inhalen. Hierbij ontstond een aanrijding met de 40-jarige fietser die uit de richting van de Mandemakerstraat kwam. Zowel de scooterrijder als de fietser werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Auto op zijn kant in voortuin

Berkhout, maandag 9 april 2012

Een automobilist belande maandagavond rond 22.00 uur met zijn auto in een voortuin aan de Bobeldijk. Door een hobbel in de weg begon de achterkant van de auto te slingeren. De bestuurder remde maar raakte daardoor in de slip. Hij kwam in het gras terecht, raakte een hek en kwam op de zijkant terecht in een voortuin van een woning. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd.

Vermist 12-jarig meisje weer terecht

Bovenkarspel, zondag 8 april 2012

Ondanks het late tijdstip besloot de meldkamer politie een Burgernetactie op te starten in verband met de vermissing van een 12-jarig meisje uit Bovenkarspel. Het meisje was na een ruzie van huis weggelopen en werd al ruim een uur vermist. De politie keek samen met 420 bereikte Burgernetdeelnemers uit naar het meisje. Omstreeks 00.20 uur kwam het bericht dat het meisje door de politie was aangetroffen op de Keizerskroonweg in Bovenkarspel. Het meisje is door de politie naar huis gebracht en werd de Burgernetactie afgesloten.


Drankrijder klemgereden op N245

Alkmaar / Dirkshorn, zondag 8 april 2012

Een 33-jarige man uit Alkmaar en een 30-jarige vrouw uit Schagen zijn zondagochtend rond 03.30 uur aangehouden. Agenten spraken de man aan op de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar toen hij met drank op in zijn auto wilde stappen. Een van de agenten stond met zijn politiebike voor de auto en kon nog net opzij stappen toen de man vol gas wegreed. Hij reed hierbij tegen de politiebike. Vlakbij de V&D reed de man een fietsenrek omver. Via de binnenstad reed de man richting de Huiswaarderweg waar hij diverse malen stoptekens negeerde en door rood reed. Op de Nauertogt stopte hij. Een agent stopte voor zijn auto en stapte uit toen de bestuurder achteruit reed. Vervolgens reed hij weer naar voren en reed recht op de agent af. Deze voelde zich hierdoor dusdanig in het nauw gedreven dat hij een schot loste op de banden van de auto. De automobilist werd verderop op de N245 ter hoogte van Dirkshorn klemgereden. Een politieauto raakte hierbij beschadigd. De 33-jarige man en zijn 30-jarige passagier werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld. De man bleek inderdaad teveel gedronken te hebben. Hij blies 495 ug/l. Dit is tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.


Woninginbreker aangehouden

Heerhugowaard, zondag 8 april 2012

Een 25-jarige man uit Heerhugowaard werd zondagochtend rond 09.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van meerdere woninginbraken in Heerhugowaard. De politie kwam hem na onderzoek op het spoor. Op het adres waar hij verbleef werden laptops, foto- en videocamera’s aangetroffen. Deze spullen zijn vermoedelijk afkomstig van meerdere woninginbraken. Onder andere werd er een laptop aangetroffen van een inbraak die afgelopen week plaatsvond aan de Nevelpanter. Er wordt onderzocht hoeveel inbraken er gelinkt kunnen worden aan deze verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Ernstig gewond op het Keern

Hoorn, zondag 8 april 2012

Een 21-jarige bromfietsster uit Hoorn raakte zondagochtend rond 0040 uur gewond bij een eenzijdig ongeluk op de Van Dedemstraat. Het meisje reed over het fietspad in de richting van de Provinciale weg. Toen zij op het bestrate gedeelte van het fietspad kwam heeft zij waarschijnlijk haar rem ingedrukt en blokkeerde haar wiel. Hierdoor viel zij en kwam met haar hoofd tegen een lantaarnpaal terecht. Zij werd buiten bewustzijn overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam en heeft vermoedelijk neurologisch letsel opgelopen.

Automobilist rijdt tegen gevel

Westwoud, zaterdag 7 april 2012

Een 21-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed zaterdagochtend rond 02.50 uur met zijn auto tegen de gevel van een woning aan de Schakelstraat. Onderweg naar de melding zagen agenten dat er een auto uit tegenovergestelde richting kwam. Het voertuig had één brandende koplamp en had duidelijk schade aan de voorzijde. Het bleek om de bestuurder na de aanrijding weggereden was. Hij werd staande gehouden met zijn auto en aangehouden voor doorrijden na een verkeersongeval. De gevel van de woning liep lichte schade op.

Brandschade aan auto door molotovcocktail

Den Helder, zaterdag 7 april 2012

Een 28-jarige man uit Den Helder werd zaterdagochtend rond 05.00 uur aangehouden op de Koningstraat op verdenking van brandstichting. Rond 04.30 uur kwam er een melding binnen dat er een auto in brand stond op de Steengracht. De auto brandde niet toen de hulpdiensten arriveerden. Wel was duidelijk te zien dat er brand geweest was, aangezien er enkele verbrande delen op de motorkap lagen. Hierop lag ook de molotovcocktail. Een getuige had gezien dat een man had geprobeerd de auto in brand te steken met een molotovcocktail e daarna weg was gelopen in de richting van de Spoorgracht. De verdachte, die voldeed aan het opgegeven signalement, werd aangetroffen op de Koningstraat. Hij werd aangehouden.

Motorrijder en passagier gewond na ongeval

Waarland, zaterdag 7 april 2012

Een 25-jarige motorrijder uit Alkmaar en zijn 21-jarige vrouwelijke passagier uit Heerhugowaard raakten zaterdagavond rond 19.05 uur gewond bij een ongeval op de Andries Dekkerweg. De motorrijder zag een bocht te laat en reed rechtdoor. Tijdens het remmen kwam de motor ten val. De 25-jarige man liep hierbij een wond aan zijn knie op. Zijn 21-jarige passagier had last van haar enkel. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige vrouw bleek een gebroken enkel te hebben. De knie van de motorrijder moest worden gehecht.

Poging tot plofkraak bij pinautomaat

De Goorn, zaterdag 7 april 2012

Zaterdagochtend werd rond 04.45 uur geprobeerd een pinautomaat aan de Kantbeugel tot ontploffing te brengen. Dit mislukte echter, waarna de krakers ervandoor gingen met een vluchtauto. Deze werd onderschept op de Jaagweg. Bij de achtervolging reed de auto met de plofkrakers op een vluchtheuvel. Hierna vervolgden zij hun weg richting de A7. Tussen Avenhorn en Purmerend kreeg de vluchtauto echter pech. De daders vluchtten. Er werd met een helikopter en enkele politiehonden enkele uren tevergeefs gezocht. De weg was een paar uur in beide richtingen voor verkeer afgesloten.
Op de Kantbeugel bleef een auto achter waarmee geprobeerd was de toegangsdeur te forceren tot de ruimte achter de automaat. De gevel van het pand raakte beschadigd.

Automobiliste veroorzaakt ravage op Voorburggracht

Oudkarspel, vrijdag 6 april 2012

Een automobiliste heeft vrijdagavond een ravage veroorzaakt op de Voorburggracht in Oudkarspel. Door onbekende oorzaak botste de vrouw tegen een geparkeerd busje aan. Deze bus werd door de klap negen meter verplaatst en botste op zijn beurt tegen twee andere geparkeerde voertuigen aan. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto, het busje en de twee aangereden auto’s liepen zware schade op.

Slijter duwt man met mes uit winkel

Hoorn, vrijdag 6 april 2012

Een 25-jarige man uit Rotterdam werd vrijdagmiddag aangehouden. Hij probeerde eerder de eigenaar van een slijterij aan de Huesmolen geld afhandig te maken. De man kwam rond 12.15 uur de winkel in. Hij liep naar de achterzijde en verbleef hier circa tien minuten. Toe zijn telefoon ging verliet hij de slijterij. Hij liep in de richting van de supermarkt. Rond 12.40 uur kwam dezelfde man opnieuw de winkel binnen. Hij pakte een aantal flessen drank en zette deze op de toonbank. Toen de eigenaar het bedrag aansloeg op de kassa, pakte de man een mes en gaf aan dat de kassa geopend moest worden. De eigenaar pakte de pols van de man en duwde hem de winkel uit. Hierbij viel op dat de man naar alcohol rook. De eigenaar liep hierbij een wondje aan zijn hand op. Hij werd even later aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Van Dedemstraat waar hij probeerde twee flessen alcohol te stelen. Hij bekende ook bij de slijterij op de Huesmolen te zijn geweest.

Aanhouding na brand door hennepkwekerij

Alkmaar, vrijdag 6 april 2012

Een 39-jarige man uit Alkmaar werd vrijdagavond rond 22.45 uur aangehouden op de Mondriaanstraat. Er werd rond 22.15 uur melding gemaakt van brand in een woonwagen. De 39-jarige man was in de wagen aanwezig en verklaarde dat de frituurpan vlam had gevat. Bij de keuken bleek echter een loze ruimte te zitten waar een plaat voor zat geschroefd. Deze ruimte bleek te zijn ingericht als hennepkwekerij. De brandweer kon de brand, die was ontstaan in de kwekerij, blussen. Het interieur van de woonwagen raakte door de brand zwaar beschadigd. De 39-jarige man paste op de woning in afwezigheid van de bewoner.

Brand ‘Camp Silver’

Oosterend, vrijdag 6 april 2012

Door nog onbekende oorzaak brak er vrijdagavond even na half acht brand uit bij ‘Camp Silver’ aan de Eendenkooiweg in Oosterend. De vlammen kwamen op verschillende plekken uit het dak van het onlangs verbouwde gebouw. Het gebouw liep zware schade op door de brand.

Marcel Winter / TexelPhoto


Omgeving afgezet in verband met vermeende bom

Den Helder, vrijdag 6 april 2012

Op vrijdagmorgen heeft de politie enige tijd de omgeving van de visafslag aan Het Nieuwe Diep in Den Helder afgezet voor het publiek. Door de bemanning van een kotter was een roestig voorwerp aan land gebracht. Dit voorwerp was aanvankelijk bij het vuil gezet. Hier werd het echter bij het opruimen ontdekt. Met een lengte van 60 cm en een doorsnede van 20 cm leek het voorwerp op een projectiel. De politie trof op het voorwerp niet dadelijk sporen aan dat het om munitie zou gaan. Doordat ernstige roestvorming een goede beoordeling onmogelijk maakte, werd het zekere voor het onzekere genomen en werd de EOD gewaarschuwd. Ook werd de omgeving van de visafslag afgezet. EOD-medewerkers constateerden dat het niet om munitie ging, maar mogelijk om een deel van een boorplatform. Een roestige buis dus.

Schoorsteenbrand aan de Elbaweg Hem

Hem, vrijdag 6 april 2012

Vrijdagavond rond 19.50 uur ontstond er een schoorsteenbrand bij een woning aan de Elbaweg in Hem. De brandweer van Venhuizen en de politie werden met spoed gealarmeerd en waren snel ter plaatse. De brandweerlieden gingen de woning in en bekeken de schoorsteen. Het brandje in de schoorsteen was vanzelf uitgegaan. De brandweer kon weer snel terug naar de kazerne.


Wesley Boots


Aanrijding vier voertuigen N99

Van Ewijcksluis, vrijdag 6 april 2012

Op de N99 ter hoogte van Van Ewijcksluis vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen vier voertuigen. De aanrijding onstond toen een Duitse toerist de file voor hem te laat opmerkte. De verwondingen van de betrokkenen vielen mee. Drie voertuigen moesten worden afgesleept. De N99 werd tijdens de hulpverlening en berging afgesloten voor het verkeer.

Gestolen sexspeeltjes in kinderwagen

Alkmaar, donderdag 5 april 2012

Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding dat er door drie vrouwen werd gevochten op de Laat in Alkmaar. Ter plaatse bleek het te gaan om de bedrijfsleidster van een kledingzaak die twee vrouwen had betrapt bij diefstal van kleding. De vrouw had gezien dat de twee verdachten, twee 25-jarige vrouwen uit Heerhugowaard, kleding wegnamen en deze in een geprepareerde tas voorbij de detectiepoortjes brachten. Zij ging achter de verdachten aan en op straat ontstond een gevecht. De politie hield de twee verdachten aan. Zij bleken niet alleen de gestolen kleding bij zich te hebben, maar vervoerden in een kinderwagen (naast een 2-jarig dochtertje) ook twee vibrators en een dildo die gestolen bleken te zijn in een winkel aan de Laat. De vrouwen bleken hun auto geparkeerd te hebben staan in een parkeergarage in het centrum. In de auto werden nog meer gestolen goederen aangetroffen.

Vernieling van auto’s

Spanbroek, donderdag 5 april 2012

Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding dat er een vernielde auto op een parkeerterrein aan de Capellehof in Spanbroek stond. Ter plaatse bleek het niet om een, maar om meerdere auto’s te gaan waarvan ramen waren kapotgeslagen, antennes, ruitenwissers en spiegel waren vernield en waar men op de motorkap had gestaan. In de omgeving van De Wuiver en de Roozendaalstraat werden kapotte auto’s gevonden. Twee eigenaren van auto’s hebben aangifte gedaan van vernieling. De politie benadert de eigenaren van enkele andere auto’s.
Ook verzoekt de politie eigenaren van beschadigde auto’s zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto te water

Dirkshorn, donderdag 5 april 2012

Een automobilist raakte donderdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval in Dirkshorn. De man verloor op de Voorpolderweg in een bocht de controle over zijn voertuig, kwam in de berm terecht waar een boom kapot werd gereden. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Duinbrand snel geblust

Egmond aan zee, donderdag 5 april 2012

Omstanders wisten donderdagmiddag een brand in de duinen van Egmond aan Zee te blussen en konden daarmee erger voorkomen. Om kwart voor zes werd de brand langs de Zeeweg in Egmond aan zee ontdekt. Nog voordat de massaal opgeroepen brandweer ter plaatse was bleek de brand al te zijn geblust door de omstanders. De brandweer hoefde alleen na te blussen. Zo’n 12 vierkante meter ging verloren. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken door kwajongens en doet onderzoek.

Kees Zwaan

Wielrenner breekt ribben

Anna Paulowna, donderdag 5 april 2012

Op donderdagmiddag omstreeks 12.10 uur raakte een wielrenner gewond bij een verkeersongeval op de Sluisweg in Anna Paulowna. De man reed op een racefiets en kwam in contact met een andere racefietser. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Bij zijn val liep hij vermoedelijk enkele gebroken ribben op. Omdat eventueel longletsel niet werd uitgesloten, werd ook de hulp van de bemanning van een traumaheli ingeroepen. De man werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Afzuigkap vat vlam, twee kinderen naar ziekenhuis

Enkhuizen, woensdag 4 april 2012

Een afzuigkap in een woning aan de Kavelsloot vatte woensdagavond rond 20.15 uur vlam doordat een rugtas per ongeluk op een inductiekookplaat was gelegd. De brandweer, politie en ambulancedienst werden opgeroepen en waren snel ter plaatse. De brandweer had de brand in de woning snel onder controle. Twee kinderen die rook hadden ingeademd werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wesley Boots


Raam ingegooid, laptop weg

Hoorn, woensdag 4 april 2012

Op woensdagmorgen omstreeks 02.40 uur werd bij een woning aan de Schepenen in Hoorn een stoeptegel door het raam gegooid. Nog voordat de bewoners konden gaan kijken, werd door het kapotte raam een laptop uit de woonkamer weggegrist. Bewoners hebben direct na de inbraak een bromfiets weg horen rijden.

Motorrijder gewond

Heiloo, woensdag 4 april 2012

Een motorrijder raakte woensdagochtend gewond bij een aanrijding op de Westerweg in Heiloo. De man gaf geen voorrang aan een automobilist die vanaf de Schipperslaan de Westerweg opreed. De motorrijder werd overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Poesje in boom

Alkmaar, woensdag 4 april 2012

Foto’s Rob Bakker

Bromfietser ten val

Hoogkarspel, dinsdag 3 april 2012

Op dinsdagmiddag raakte een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Venhuizen gewond nadat zij op de bromfiets in botsing waren gekomen met een hond. De man reed op een bromfiets over het fietspad naast de Houterweg in Hoogkarspel. Naast het fietspad liep een 48-jarige man uit Hem. Hij liet net zijn honden uit. Toen de bromfietser de man voorbij wilde rijden, stak een van de honden plotseling het fietspad over. De bromfietser reed hier tegenaan en kwam ten val. Hij liep daarbij vermoedelijk een beenbreuk op. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Zijn vriendin, die achterop zat, kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. De aangereden hond had schaafwonden.

Gestolen brommers

Zuid-Scharwoude, dinsdag 3 april 2012
Op dinsdagmiddag hield de politie een 17-jarige jongen uit Sint Pancras aan omdat hij op een gestolen bromfiets reed. De jongen werd op de bromfiets gecontroleerd op de Langeweide in Zuid-Scharwoude. Bij controle van het kenteken bleek dat de bromfiets als gestolen geregistreerd stond. De verdachte vertelde dat hij de bromfiets had geleend en dat hij zich er niet van bewust was dat de brommer gestolen was. De politie stelt een onderzoek in. De bromfiets werd in beslag genomen.

Heerhugowaard, dinsdag 3 april 2012
Op dinsdagavond hield de politie een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aan nadat deze had geprobeerd een gestolen bromfiets aan de eigenaar terug te verkopen.  Kort daarvoor had de eigenaar zich bij de politie gemeld met het verhaal dat er contact met hem was opgenomen en dat hij zijn bromfiets, die gestolen was, terug kon kopen. Er werd een afspraak gemaakt voor de overdracht op het parkeerterrein bij een supermarkt aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard. Toen de verdachte met de bromfiets aankwam, kon hij ter plaatse worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Snorfietser zonder licht en met alcohol

Alkmaar, dinsdag 3 april 2012

Op dinsdagavond omstreeks 23.30 uur zag de politie op de Frieseweg in Alkmaar een snorfietser rijden zonder verlichting. Toen de bestuurder de politie zag, probeerde hij met hoge snelheid het centrum in te rijden.
Op de Herenstraat reed de bestuurder tegen een fietser aan die hierdoor ten val kwam. De bestuurder van de snorfiets stopte niet, maar ging er vandoor. Hij kon even later worden aangehouden. Het ging om een 27-jarige Alkmaarder die alcohol op had. Hij blies 450 ug/l. Bij controle bleek hij bovendien geen rijbewijs te hebben en bleek de bromfiets onverzekerd te zijn. Omdat hij geen rijbewijs had, golden voor hem de regels voor beginnend bestuurder. Hij mocht daarom niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve vijf maal het voor hem geldende maximum. De vrouw op de fiets, een 19-jarige Alkmaarse, werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Zij bleek alleen kneuzingen te hebben opgelopen.

Kogels uitgedeeld op basisschool

Heiloo, dinsdag 3 april 2012

Een leerling van een basisschool in Heiloo heeft tijdens een weekendje weg op Vlieland een aantal kogels gevonden. De leerling heeft de kogels dinsdag mee naar school genomen en uitgedeeld in de klas. Het buurmeisje van een leerling die een van deze kogels heeft gekregen belde een vriend op met de vraag of hij meer kon vertellen over de kogel. Vanwege zijn werk in de archeologie is hij vaker in aanraking geweest met kogels en bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Bij het horen van de afmetingen van 11,5 bij 2,5 cm had hij het idee dat het mogelijk een kogel betrof met explosieve lading en schakelde de politie in. Het betrof een ongevaarlijk exemplaar. De politie neemt contact op met de ouders van de overige leerlingen. De kogels zullen worden vernietigd.

Kees Zwaan


Slingerend over de N9

Burgerbrug, dinsdag 3 april 2012

Op dinsdagavond omstreeks 22.20 uur melde een politieagent in burger dat er voor hem op de Rijksweg N9 onder Burgerbrug een auto reed, waarvan de bestuurder de hele breedte van de weg nodig had. Blijkbaar verkeerde de bestuurder onder invloed van alcohol.  Personeel van een surveillanceauto die in de buurt reed, kon de bestuurder zijn auto aan de kant laten zetten. De man, een 53-jarige Alkmaarder blies bij de controle 585 ug/l. Dat is ruim tweeënhalf keer het toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Oppakken gsm oorzaak aanrijding

Wormer, maandag 2 april 2012

Op de Mercuriusweg ter hoogte van de rotonde heeft maandagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen 2 auto’s. De bestuurder van de achterste auto was bezig zijn mobiele telefoon op te rapen van de vloer en kon een aanrijding met zijn voorganger niet meer voorkomen. De bestuurder van de voorste auto is per ambulance met rugklachten afgevoerd naar het ziekenhuis.

Kees Zwaan


Politie haalt dieven uit bosjes en kliko

Heerhugowaard, maandag 2 april 2012

Na een inbraak omstreeks 01.15 uur bij een tuincentrum aan de Middenweg in Heerhugowaard hield de politie twee verdachten aan. Na de melding zag de politie op camerabeelden dat twee personen over het hek waren geklommen. De politie vermoedde dat de verdachten nog op het terrein van het tuincentrum waren en zocht met behulp van politiehonden het terrein en de omgeving af. Een van de verdachten vluchtte via een sloot in de richting van nabijgelegen woningen. Daar werd hij om 01.35 uur in de bosjes op de Middenweg aangetroffen door een politiehond. Hierbij werd de 42-jarige verdachte uit Moldavië in zijn been gebeten. Een politiehelikopter assisteerde bij de zoektocht naar de andere verdachte door warmtebeelden te maken. In een van de klikobakken bij de nabijgelegen huizen aan het Erf van Odin werd een warmtebron waargenomen. Bij het openen van deze kliko gaf de 36-jarige verdachte uit Moldavië zich omstreeks 02.10 uur over.


Grote brand verwoest loods

Julianadorp, maandag 2 april 2012

Een loods aan de Langevliet ging omstreeks 03.30 uur in vlammen op. In de loods is een timmerfabriek gevestigd. Op het dak van de loods was asbest verwerkt. De windrichting was gunstig, waardoor de asbestdeeltjes niet bij woningen in de buurt neerkwamen. De loods is gecontroleerd uitgebrand.

Diverse wielrennersgewond na val

Warmenhuizen, zondag 1 april 2012
Omstreeks 12.15 uur kwam een 48-jarige man uit Heerhugowaard met zijn racefiets ten val. De man reed met een grote groep op de Rekerkoogweg in de richting van de Diepsmeerweg. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Sint Maarten wilde linksaf slaan. De groep fietsers zou hierdoor hebben moeten uitwijken, waarbij een van hen op 100 meter van de auto ten val kwam. De man is met onbekend letsel afgevoerd met een ambulance.

Bergen, zondag 1 april 2012
Op de Herenweg raakte een 56-jarige man uit Krommenie gewond toen hij omstreeks 10.30 uur met zijn racefiets ten val kwam. De man kwam in botsing met een wandelaar. Het slachtoffer is per ambulance, met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Koedijk, zondag 1 april 2012
Om 11.50 uur reed een wielrenner in een groep tegen een versmallingpaaltje op de Kanaaldijk. De man droeg geen helm. Op het moment van de botsing reed de groep ongeveer 35 km/uur. De man is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Vierjarig meisje weer snel herenigd met haar vader

Alkmaar, zondag 1 april 2012

Op zondagmiddag werd de Burgernetactie ingezet in verband met het aantreffen van een vierjarig Vietnamees meisje in Winkelcentrum De Mare in Alkmaar. Het meisje was overstuur en sprak geen Nederlands. In de Burgernetactie werd gevraagd of iemand het meisje herkende aan de hand van haar signalement en/of iemand wist waar ze mogelijk zou wonen. De inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten wisten het meisje te kalmeren. Onderwijl was ook de vader van het meisje op zoek naar zijn dochter en werd door de politie aangetroffen op de Europaboulevard. Hierop kon het meisje weer met haar vader herenigd worden en werd de Burgernetactie afgesloten.

Poging tot beroving

Hoorn, zondag 1 april 2012

Zondagochtend rond 4.15 uur is een poging gedaan om een 20-jarige man uit De Goorn te beroven. De man fietste over de Rijnweg in Hoorn toen hij van zijn fiets werd geduwd door twee mannen. Hij moest zijn mobiel en geld afgeven, maar weigerde dat. Vervolgens kreeg hij meerdere klappen waarna hij er rennend vandoor ging. Ondanks een zoekslag in de omgeving konden de daders niet gevonden worden.