Dag drie bij huiszoeking

Den Helder, zaterdag 31 augustus 2013

Voor de derde dag heeft de politie in samenwerking met o.a. de Explosieven Opruimingsdienst onderzoek gedaan in een woning aan de Loodsgracht in Den Helder naar de aanwezigheid van wapens. Evenals op vrijdag werd ook deze keer munitie aangetroffen. Daarnaast werden ook enkele kleine verpakkingen met chemicaliën gevonden. Omdat de inhoud van de verpakkingen chemicaliën onbekend was, en er daardoor geen inschatting van het gevaar voor de zoek- en ontruimploeg kon worden gemaakt, werd het werk tijdelijk stil gelegd. Nadat politiemedewerkers van een gespecialiseerd milieuteam de goederen hadden gecontroleerd, kon het werk weer worden hervat. Om overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken, is besloten om met ingang van morgen (zondag) een kleiner gebied rondom de woning af te zetten. Hierdoor kan het verkeer over de Kanaalweg beter doorgang vinden. Wel worden langs de Kanaalweg evenementenhekken geplaatst. Doel hiervan is dat kijkers zich niet langs de weg, maar bijvoorbeeld op de dijk op zullen houden. Hierdoor blijft het gebied rondom de woning goed bereikbaar voor hulpdiensten.

Auto over de kop na aanrijding

Avenhorn, zaterdag 31 augustus 2013

Een 29-jarige man uit Ursem is zaterdagavond ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de West. Een 18-jarige automobiliste uit Berkhout reed rond 22.00 uur over de Koningsspil en stopte bij de West om te kijken of zij over kon steken naar de Jaagweg. Op de kruising kwam zij echter in aanrijding met de auto van de 29-jarige man. De auto van de man sloeg over de kop en kwam tegen een hekwerk terecht, wat hierdoor omver werd geduwd. De auto van de vrouw kwam tegen een verhoogde stoeprand aan en kwam op de andere rijbaan. De man werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw werd ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel en mocht naar huis.

Kop-staartbotsing in Limmen

Limmen, zaterdag 31 augustus 2013

Bij een kop-staartbotsing op de Rijksweg in Limmen zijn zaterdagmiddag twee auto’s fors beschadigd geraakt. De auto’s reden in de richting van Castricum en zijn vlak voor de Nieuwelaan met elkaar in botsing gekomen. Ambulancepersoneel heeft een vrouw met nekklachten nagekeken, zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De twee auto’s zijn afgesleept door een bergingsbedrijf. Het verkeer heeft ten tijde van de hulpverlening en bergingswerkzaamheden enige hinder ondervonden.

Kees ZwaanAutowasactie voor KiKa

Heerhugowaard, zaterdag 31 augustus 2013

Op de wasplaats van de brandweerkazerne in Heerhugowaard vindt vandaag een grootse autowasactie voor KiKa plaats. Ongeveer twintig vrijwillige brandweermannen en vrouwen werken belangeloos mee aan de sponsoractie. Je kunt je auto voor € 7,50 laten wassen en steunt daarbij dan KiKa. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zet zich in voor kinderen met kanker. De stichting werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en richt zich op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De actie is bij de brandweer aan de Zuidtangent van 10:00 tot 17.30 uur.

Man gaat achter berover aan

Hoorn, zaterdag 31 augustus 2013

Een 26-jarige man uit Hoorn is zaterdagmiddag rond 17.45 uur aangehouden op de Kometenstraat. De politie kreeg een melding dat er bij het Pelmolenpad een man in de bosjes zat die net een bivakmuts over zijn hoofd getrokken had. Vlak hierna werd een 42-jarige man uit Alkmaar hier beroofd van zijn koffer toen hij naar zijn auto liep. De verdachte ging er met de koffer vandoor in de richting van de oude parkeerplaats. Het slachtoffer ging achter hem aan. Bij een sloot aan de Kometenstraat liep de 26-jarige man zichzelf vast. Het slachtoffer wist zijn koffer terug te pakken en sloeg de man aantal keer. Op dat moment was ook de politie ter plaatse die de man aanhield. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Vrouw gewond bij ongeval in Dirkshorn

Dirkshorn, zaterdag 31 augustus 2013

Een automobiliste raakte zaterdagochtend gewond bij een aanrijding op het kruispunt Speketersweg / Woudmeerweg in Dirkshorn. Een automobilist uit Oudkarspel reed vanaf de Woudmeerweg de Speketersweg op. Hij zag daarbij de auto van de vrouw over het hoofd. Een forse aanrijding volgde. De auto van de man draaide om zijn as en kwam tegen een paal tot stilstand. Ook de auto van de automobiliste draaide 180 graden. De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw uit haar auto te helpen. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval. Er gebeuren vaker aanrijdingen op dit kruispunt. Volgens een plaatselijke landbouwer was er een kwartier voor dit ongeval ook een aanrijding tussen twee auto’s. Die aanrijding bleef bij blikschade.

Motorrijder gewond bij botsing met auto in Enkhuizen

Enkhuizen, vrijdag 30 augustus 2013

Een motorrijder is vrijdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Zijlweg N302 bij Enkhuizen. De bestuurster van een auto sloeg vanaf de N302 links af naar een parkeerplaats. Op dat moment haalde een motorrijder haar in. De motorrijder botst vol in de flank van de auto. Hulpdiensten werd direct gealarmeerd voor het ongeval. De motorrijder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd. Beiden voertuigen zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.
 
Wesley Boots

Man overleden na val in water

Alkmaar, vrijdag 30 augustus 2013

Vrijdagochtend rond 2.30 uur is een 35-jarige man in het water van Luttik Oudorp in Alkmaar aangetroffen. Een buurtbewoner zag dat de man in het water viel, belde 112 en ging samen met een taxichauffeur op zoek naar de man in het water. Ook een andere buurtbewoner kwam aansnellen om hulp te bieden. Zij konden de man niet meteen vinden. Even later kwam de politie die ook het water in dook en de man vonden. Brandweer en ambulance kwamen kort daarna ook ter plaatse. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, maar reanimatie mocht niet meer baten. Het slachtoffer was woonachtig in het asielzoekerscentrum aan de Picassolaan in Alkmaar. De man was onder invloed van alcohol toen hij in het water viel.

Automobiliste te water na botsing

Sint Maartensbrug, vrijdag 30 augustus 2013

Een automobiliste uit Burgerbrug raakte vrijdagochtend met haar auto te water in Sint Maartensbrug. Ze kreeg op het kruispunt Grote Sloot / Sint Maartensweg geen voorrang van een automobiliste. Na de aanrijding belandde de auto van de vrouw uit Burgerbrug te water. Ze kon zelfstandig haar voertuig verlaten. Niemand raakte gewond.

Automobilist klapt achterop oplegger zonder verlichting

Schagerbrug, donderdag 29 augustus 2013

Een automobilist uit Schagerbrug is donderdagavond achterop een onverlichte aanhanger geklapt. Wonder boven wonder raakte hij niet gewond. Een boer kwam net van het land en reed met zijn tractor en onverlichte aanhanger, geladen met hooibalen, over de N248. De automobilist had de aanhanger te laat in de gaten en klapte achterop. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. De automobilist kwam met de schrik vrij. De boer, eveneens uit Schagerbrug, kan rekenen op een hoge bekeuring wegens de onverlichte aanhanger en het niet vastzetten van de lading. Hij mocht onder politiebegeleiding zijn reis voort zetten.


Woningen Den Helder ontruimd om explosieven

Den Helder, donderdag 29 augustus 2013

In een woning aan de Loodsgracht in Den Helder zijn donderdagochtend twee oude geweergranaten gevonden. De Loodsgracht is afgezet en verschillende woningen in de buurt zijn uit voorzorg ontruimd. Dat heeft een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord bevestigd. Het pand waar het om gaat, is verwaarloosd en staat op instorten. Donderdag zou het op last van de gemeente Den Helder worden gesloopt vanwege instortingsgevaar. Maar slopers vonden de granaten en schakelden de hulpdiensten in. De Explosieven Opruimingsdienst is erbij en zal de relatief kleine granaten op een veilige plek laten ontploffen. In totaal zijn zo’n acht woningen, een pand van het Leger des Heils en een kroeg ontruimd. Voor de bewoners van de ontruimde woningen aan het Koningsplein, de Oostslootstraat, de Hoogstraat en de Loodsgracht wordt opvang geregeld.

Meisje op scooter aangereden en geslagen

Heerhugowaard, woensdag 28 augustus 2013

De politie heeft in de avond een 23-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Hij wordt verdacht van het aanrijden van een scooterrijdster en het slaan van deze bestuurster. Een 17-jarige meisje uit Heerhugowaard reed rond 18.00 uur met haar scooter over de Erasmussingel toen zij werd aangereden door een bestelbus. Ze viel en haar scooter raakte beschadigd. Tussen het meisje en de bestuurder ontstond een woordenwisseling, de man sloeg haar en reed weg. Agenten hebben de bestuurder opgespoord en aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt samen met burgers wegpiraat aan

Alkmaar, woensdag 28 augustus 2013

Op de N242 ter hoogte van de Leeghwaterbrug hebben agenten in samenwerking met drie daadkrachtige burgers een 22-jarige man uit Haarlem aangehouden. Hij wordt verdacht van roekeloos rijden, het veroorzaken van een eenzijdig ongeval en het rijden onder invloed van drank. Rond 23.00 uur zagen weggebruikers over de N242 in de richting van de rijksweg A9 een auto met hoge snelheid rijden. Hij haalde verschillende voertuigen in en vlak voor de Leeghwaterbrug reed de auto de vangrail in en kwam tot stilstand. De bestuurder verliet het voertuig en rende weg. Andere weggebruikers, onder wie een politieagent in burger, renden achter de man aan en konden hem met behulp van de toegesnelde agenten aanhouden. De man, een beginnend bestuurder, had ruim vijf keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

Den Helder, dinsdag 27 augustus 2013

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.00 uur werd een 18-jarige man uit Den Helder beroofd van zijn geld op de Violenstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer fietste over straat toen hij werd aangesproken door een jongen die een enveloppe in zijn hand had. De jongen vroeg hem waar een brievenbus was. Toen het slachtoffer de route uitlegde, werd hij plotseling van achteren vastgegrepen en van zijn fiets getrokken. De jongen moest zijn portemonnee afgeven. Na de beroving gingen de verdachten er rennend vandoor. Beide verdachten zijn mannen met een licht getint uiterlijk en een leeftijd van 20 tot 22 jaar. Een van hen was ongeveer 1,85 meter lang. Hij droeg een zwart leren jas (knielengte), een blauwe joggingbroek, zwarte sneakers en een zonnebril. Hij had kortgeschoren haar. De andere verdachte had een lengte van ongeveer 1,95 meter. Hij droeg een wit shirt met lange mouwen, een zwarte spijkerbroek en rode sneakers. Ook hij droeg een zonnebril en had kort haar.

Twee inbrekers aangehouden

Anna Paulowna, dinsdag 27 augustus 2013

Op dinsdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van een woninginbraak in Anna Paulowna. Omstreeks 02.30 uur zag een politieman in burger, die in zijn vrije tijd op straat liep, dat er twee verdachte personen uit een tuin kwamen bij een woning aan de Burgemeester Warnerslaan in Anna Paulowna. Hij zag dat de mannen in een auto stapten en met gedoofde lichten wegreden. Hij waarschuwde meteen zijn collega’s die de auto weg zagen rijden zonder verlichting. De auto voerde zijn snelheid op en schakelde ruimte tijd later het licht in. De auto kon tussen Van Ewijcksluis en Den Helder aan de kant worden gezet. In de auto zaten de twee verdachten, een 25-jarige man uit Maarsen en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.  De politie stelt een onderzoek in de buurt waar mogelijk is ingebroken.

Garnalenkotter omgeslagen

Den Oever, dinsdag 27 augustus 2013

In de nacht van maandag op dinsdag is bij Den Oever een garnalenkotter omgeslagen. Twee garnalenvissers, vader en zoon, waren voor de haven van Den Oever aan het vissen toen de boot door nog onbekende oorzaak omsloeg. De zoon wist naar de kant te zwemmen en sloeg via een praatpaal van de ANWB langs de A7 alarm. Drie reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, twee ambulances, politie en een traumahelikopter werden richting Den Oever gedirigeerd. Een reddingsboot van Den Oever heeft de opvarende van de zinkende kotter gehaald. Vader en zoon raakten onderkoeld en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Auto met boot en trailer te water

Waarland, maandag 26 augustus 2013

Een man uit Alkmaar kreeg maandagmiddag de schrik van zijn leven toen hij een stukje met zijn boot wilde gaan varen. In Waarland aan de Westkade reed de man in de auto van zijn vrouw achteruit om zijn boot te water te laten. Toen hij uitstapte rolde de auto echter het water in. De man vermoed dat de automaat nog in zijn achteruit stond in plaats van de parkeerstand. Pogingen de auto met boot en trailer te laten stoppen mislukten. De wagen dreef een stukje het kanaal op. Een duiker moest eraan te pas komen om de kabel van de bergingswagen aan de auto vast te maken. De auto kan als verloren worden beschouwd.

Hersenletsel na aanrijding

Alkmaar, maandag 26 augustus 2013

Op maandagmiddag omstreeks 14.50 uur raakte een vrouw (gegevens nog niet bekend) gewond bij een aanrijding op de Vondelstraat in Alkmaar. De vrouw reed op een driewielerfiets en wilde de rijbaan oversteken. Hier kwam juist een bromfietser aangereden. Het ging daarbij om een 19-jarige man uit Oudkarspel. De man had de indruk dat de vrouw hem zag en dat zij zou wachten met oversteken. Toen zij dit niet deed, was de afstand te kort om nog te remmen of uit te wijken. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser onderuit ging. De bestuurder en een passagier van de bromfietser liepen schaafwonden op. Ook de vrouw met de driewieler viel. Zij kwam met haar hoofd op het wegdek en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier bleek dat zij mogelijk een hersenbloeding en een schedelbasisfractuur heeft opgelopen.

Auto te water

Sint Maartensvlotbrug, zondag 25 augustus 2013

Twee mannen zijn zondagochtend omstreeks half twaalf op de N9 ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug met een auto het kanaal ingereden. De bestuurder, rijdende richting Den Helder, lette tijdens het rijden niet goed op. Toen hij op de verkeerde weghelft belandde werd hij door zijn passagier gewaarschuwd. De bestuurder schrok en gaf een ruk aan het stuur. Hij verloor de controle over het voertuig en belandde ondersteboven in het Noordhollands kanaal. Nog voordat omstanders hulp konden bieden waren de twee mannen al uit het voertuig. Ze raakten niet gewond. De auto, die de bestuurder had geleend van zijn vriendin, kan als verloren worden beschouwd. Een duiker werd ingezet om de auto, die inmiddels op de bodem van het kanaal lag, te lokaliseren. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Wielrenner gewond bij botsing in Lutjebroek

Lutjebroek, zondag 25 augustus 2013

Een 65-jarige fietser uit Wervershoof raakte zondagmiddag rond 14.45 uur gewond na een aanrijding op de Kadijkweg. Een 30-jarige man uit Lutjebroek reed achteruit met zijn bestelbus en hoorde een klap. Hij bleek in botsing te zijn gekomen met de 65-jarige fietser. Deze werd overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat hij een zware hersenschudding, een gebroken oogkas, jukbeen en pols had. 

Wesley Boots


Slippende brandweerwagens in Heiloo

Heiloo, zaterdag 24 augustus 2013

Ongeveer 100 brandweermannen / vrouwen krijgen in augustus en september een rijvaardigheidstraining in Heiloo. Op het terrein van Campina Heiloo moeten ze laten zien hoe behendig zij zijn in een brandweerwagen. Speciaal voor deze oefening wordt gebruik gemaakt van een mobile slipmat van 10 meter breed en 42 meter lang. De mat is zo groot dat ook grote brandweerwagens erop kunnen oefenen zonder dat er schade ontstaat aan wegdek, banden en remmen. Om hun diploma te halen moeten de brandweerchauffeurs naast het praktijk gedeelte ook slagen voor het theorie gedeelte.

Kees Zwaan


Man slaat 23-jarige Heerhugowaarder knock-out

Schagen, donderdag 22 augustus 2013

Op donderdagmorgen hield de politie een 23-jarige Heerhugowaarder aan wegens mishandeling van een 16-jarige jongen uit Schagen. Omstreeks 01.40 uur liep de politie op de Loet in Schagen. In verband met een schoolfeest was het druk op straat. De politie zag, dat de verdachte recht op het slachtoffer afliep en hem in een keer een harde stomp tegen het hoofd gaf. Het slachtoffer ging meteen knock-out. Hij moest later met hoofdletsel worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De verdachte werd meteen geboeid en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van het incident.

Tweetal gooit stoelen naar beneden

Hoorn, donderdag 22 augustus 2013

Een 31-jarige en een 43-jarige man, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn donderdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op het Aagje Dekenplein. De politie kreeg een melding dat er stoelen naar beneden werden gegooid vanaf een flat naar winkelend publiek. De woning waar de spullen naar beneden waren gegooid kon vrij snel worden getraceerd. De deur werd opengedaan door de 31-jarige bewoner. Hij bleek onder invloed te zijn. Ook de 43-jarige man die in de woning was werd aangehouden.

Acht verdachten opgemerkt door politieheli

Winkel, donderdag 22 augustus 2013

Acht Roemenen in de leeftijd van 21 tot en met 44 jaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op het bedrijfsterrein van een ijzerhandel op de Zuiderkanaalweg. De afgelopen twee nachten werden van dit bedrijfsterrein goederen gestolen. De politie kreeg rond 02.30 uur een melding dat zich wederom mensen op het bedrijfsterrein bevonden. De politiehelikopter, die in Alkmaar vloog in verband met een vermissing, werd ingezet. De heli kon door middel van warmtebeelden zien dat de verdachten zich verstopt hadden in een container. Alle acht de verdachten konden worden aangehouden.

Gewonden bij verkeersongeval N506

Venhuizen, donderdag 22 augustus 2013

Een busje en een personenauto zijn donderdagavond even na 18.30 uur frontaal met elkaar in botsing gekomen op de Provincialeweg N506 bij Westwoud. Bij de botsing raakten de beiden bestuurders gewond. Hulpdiensten werden massaal gealarmeerd. Naast twee ambulances en vele politie-eenheden, kwam ook de brandweer van Westwoud, Venhuizen en Stede-Broec ter plaatse. De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Wesley Boots


Mishandeling

Schagen, donderdag 22 augustus 2013

Op donderdagmorgen hield de politie een 23-jarige Heerhugowaarder aan wegens mishandeling van een 16-jarige jongen uit Schagen. Omstreeks 01.40 uur liep de politie op de Loet in Schagen. In verband met een schoolfeest was het druk op straat. De politie zag, dat de verdachte recht op het slachtoffer afliep en hem in een keer een harde stomp tegen het hoofd gaf. Het slachtoffer ging meteen knock-out. Hij moest later met hoofdletsel worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De verdachte werd meteen geboeid en voor verhoor overgebracht.

Woningoverval Cronjéstraat

Den Helder, woensdag 21 augustus 2013

Woensdagavond vond een overval plaats op een woning aan de Cronjéstraat. Tegen 23.00 uur werd er aan de achterzijde van de woning aangeklopt bij de 49-jarige bewoner. Hij deed open, waarna er drie mannen de woning binnendrongen. De bewoner en een vriend, die ook in de woning aanwezig was, werden bedreigd met een vuurwapen. De bewoner werd bestolen van zijn gouden sieraden. De overvallers verlieten hierop de woning. Rond 02.00 uur werd een 60-jarige man uit Den Helder in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval.

Drie hennepkwekerijen ontruimd

Oudkarspel, Heerhugowaard, Spierdijk, woensdag 21 augustus 2013

Op adressen in Oudkarspel, Heerhugowaard en Spierdijk werden woensdag hennepkwekerijen aangetroffen. In een bedrijfspand aan de Voorbruggracht in Oudkarspel werd op de eerste verdieping een aantal kweektenten aangetroffen met 25 planten en circa 35 planten werden gedroogd. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. In 2011 werd op dit adres ook een kwekerij aangetroffen. Op de Korund in Heerhugowaard werden op de zolder van een woning 197 planten gevonden. Op de eerste verdieping stonden 154 plantenpotten. De planten waren net gerooid. Ook hier was sprake van stroomdiefstal. Op de Verlaatse weg in Spierdijk werden in een schuur achter een woning 62 potten aangetroffen waar planten in hadden gestaan. Ook lagen er henneptoppen in de woning. Alle drie de kwekerijen werden bestuurlijk ontruimd. Dit betekent dat de gemeente de kosten van de ontmanteling verhaald op de verdachten. Naar de huurders van de panden wordt onderzoek gedaan.

Man ontsnapt aan dood in Heiloo

Heiloo, woensdag 21 augustus 2013

Een 77-jarige man uit Heiloo is woensdagmiddag aan de dood ontsnapt bij het treinstation in Heiloo. De man liep omstreeks kwart over vier langzaam met zijn rollator over het spoor. Toen er een trein aankwam en de spoorbomen dicht gingen, was hij nog steeds niet aan de overkant. De aanstormende trein greep de rollator. De man raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij. De machinist dacht dat hij de man had aangereden en alarmeerde de hulpdiensten. Al gauw bleek dat hij alleen de rollator had geraakt. De oude man werd door zijn dochter opgevangen en in een rolstoel naar huis gebracht.


Doorgereden na aanrijding

Den Helder/’t Zand, dinsdag 20 augustus 2013

Een 42-jarige man uit Den Helder werd dinsdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Waddenzeestraat.De politie kreeg een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Keinsmerweg in ’t Zand. Een van de partijen was hierbij doorgereden. Op de kruising met de Schootenweg/Ravelijnweg zagen agenten de auto van de 42-jarige man rijden. Hij kreeg op de Waddenzeestraat een stopteken. De bestuurder gaf aan dat hij dacht dat de andere automobilist alleen zijn spiegel had geraakt. Hij had niet gemerkt dat hij meer schade had. Hij werd aangehouden voor verlaten plaats ongeval. Hij werd na verhoor aan het politiebureau heengezonden.

Koperdief klemgereden door eigenaar pand

’t Zand, dinsdag 20 augustus 2013

Een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard werd dinsdagmiddag rond 15.45 uur aangehouden op de Keinsmerweg. De politie kreeg een melding dat de man over een hek bij een woning was geklommen op de Groteweg. De man werd op de Keinsmerweg aangehouden door de eigenaar van het pand die inmiddels door een getuige gebeld was. Bij de woning bleken koperen leidingen te zijn weggenomen. De verdachte had gereedschap bij zich om de leidingen te verwijderen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Onwelwording op schip Markermeer Enkhuizen

Enkhuizen, dinsdag 20 augustus 2013

Een man is dinsdagmiddag rond 14.45 uur onwel geworden op een schip op het Markermeer bij Enkhuizen. De ambulancedienst en de KNRM van Enkhuizen werden met spoed gealarmeerd. Het schip werd aangemeerd achter een bedrijf langs de Volmolen in Enkhuizen. Daar hebben de hulpverleners de man van het schip gehaald. Vervolgens is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
 
Wesley Boots


Taxichauffeur mishandeld

Warmenhuizen, maandag 19 augustus 2013
Een 26-jarige man uit Australië is maandagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Kanaalweg. De politie kreeg even na 01.00 uur een melding dat een taxichauffeur een conflict had met een klant. Ter plaatse bleek de chauffeur meerdere keren in het gezicht te zijn geslagen door de klant. Ook waren er vernielingen aangericht in de taxi. De 26-jarige klant was nog aanwezig en werd aangehouden. De taxichauffeur werd tijdens het opnemen van zijn aangifte aan het politiebureau onwel. Hij had erg last van zijn nek en werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Politie houdt drie mannen aan wegens diefstal en heling

Dirkshorn, maandag 19 augustus 2013

De politie heeft rond 14.45 uur op de Groenvelderweg drie mannen aangehouden die worden verdacht van heling en diefstal. Een agent zag dat de bestuurder van het voertuig aan het bellen was terwijl hij een auto bestuurde. Hij hield het voertuig staande. Al snel bleek dat de 38-jarige bestuurder uit Roemenië werd gezocht wegens onder andere diefstal en heling. Dat was ook het geval bij de twee andere mannen, 38 en 30 jaar uit Roemenië. In het voertuig van de verdachten vonden agenten cosmetica-artikelen, vermoedelijk van diefstal afkomstig. De drie mannen zijn in verzekering gesteld en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Brand bij Jachtwerf

Alkmaar, maandag 19 augustus 2013

Aan boord van een vaartuig op een jachtwerf aan de Kraspolderweg in Alkmaar heeft maandagmiddag brand gewoed. De brand brak omstreeks half drie uit. Volgens de Veiligheidsregio onstond de brand na laswerkzaamheden. De brandweer had de brand snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

Beroving

Hoorn, zondag 18 augustus 2013

Op zondagmorgen omstreeks 02.35 uur fietste een 17-jarige jongen over de Westerdijk in Hoorn. Kort nadat een auto hem was gepasseerd, zag hij twee mannen op hem af komen rennen. Omdat het slachtoffer het niet vertrouwde, keerde hij zijn fiets en reed terug. Hij werd echter door de mannen ingehaald en van zijn fiets getrokken. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer zich los kon rukken en een woonwijk in kon vluchten. Bij het incident verloor hij een vest. De ene verdachte was een blanke man met een lengte van 1,70 tot 1,85. Hij was geheel in het zwart gekleed. De andere verdachte had een donkere huidskleur. Hij had dezelfde lengte en droeg een wit vest en een donkere broek. Beide mannen droegen een capuchon.

Aangehouden na mishandeling

Hoorn, zondag 18 augustus 2013

Een 16-jarig meisje uit Hoorn werd zondagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Gouw. Zij wordt ervan verdacht een 16-jarig meisje uit Zwaag te hebben mishandeld. Agenten werden aangesproken op de Nieuwstraat door een groepje mensen, hier stond het mishandelde meisje bij. Zij hield een doek tegen haar wang en gaf aan geslagen te zijn. Het meisje werd nagekeken door EHBO –personeel. Zij bleek een hersenschudding, gekneusde ribben en vermoedelijk een gebroken jukbeen te hebben. De verdachte kon op de Gouw worden aangehouden.

Brand bij restaurant in Egmond-Binnen

Egmond Binnen, zondag 18 augustus 2013

In de nacht van zaterdag op zondag is er een bijgebouw van restaurant Nieuw Westert aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen verwoest door brand. Bij aankomst van de brandweer stond het gehele bijgebouw in brand. De brandweer heeft overslag naar de aangrenzende monumentale boerderij kunnen voorkomen. Het gebouw was in gebruik als personeelsverblijf. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Kees Zwaan


Drankrijder rijdt tegen vangrail

Wieringerwerf, zondag 18 augustus 2013

Een 40-jarige automobilist uit Parrega moest zondagmiddag zijn rijbewijs inleveren. De man reed rond 16.10 uur op de A7 met zijn auto tegen de vangrail. De 40-jarige man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 750 ug/l. Dit is drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vijf gewonden bij ongeval Westwoud

Westwoud, zondag 18 augustus 2013

Twee personenauto’s kwamen zondagmiddag rond 15.50 uur vol met elkaar in botsing op de Provincialeweg N506 bij Westwoud.  Een bestuurder wou vanaf het Zittend de N506 oprijden maar zag een auto die over de Provincialeweg N506 reed over het hoofd. Hulpdiensten werden gealarmeerd en waren snel ter plaatse. Zeker vijf personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Wesley BootsOverval op snackbar

Hoorn, zaterdag 17 augustus 2013

Op zaterdagavond omstreeks 20.20 uur kreeg de politie melding van een overval op een snackbar aan de Moerbalk in Hoorn. Een man kwam de snackbar binnen en bedreigde een 31-jarige medewerker van de snackbar. Deze reageerde door voorwerpen naar hem te gooien. De overvaller ging er vervolgens vandoor. Hij heeft een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. De overvaller is weggefietst in de richting van de Spaarneweg op een hoog model damesfiets, kleur donkerblauw. Het ging om een man van 20 tot 25 jaar oud met een lengte van ongeveer 1,90 meter. Hij droeg vermoedelijk een rode fleece met een blauwe spijkerbroek.

Babbeltruc

Alkmaar, zaterdag 17 augustus 2013

Op zaterdagmiddag werd een 82-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc. De vrouw was in haar flatwoning aan de Biesboschstraat in Alkmaar, toen er aan de deur gebeld werd. Voor de deur stond een man die vertelde dat er beneden in de centrale hal was ingebroken in de postbussen. Hij vertelde dat de politie ter plaatse was en dat deze de bewoners van de flat verzocht naar beneden te gaan en hun paspoort ter identificatie mee te nemen. De vrouw liep naar de woonkamer voor haar paspoort, ging vervolgens naar buiten, sloot de deur goed al en ging naar de hal. Hier bleek niets aan de hand te zijn. Bij terugkomst in haar flat bleek de man in de korte tijd dat zij haar paspoort pakte te hebben toegeslagen. Uit de woning bleken sieraden te zijn gestolen. De verdachte was een man met een getint buitenlands uiterlijk, een leeftijd van 20 tot 30 jaar oud, kort donker glad naar achter gekamd haar, een lengte van ongeveer 170-180 lang. Hij was glad geschoren en had geen gezichtsbeharing of geen bril. De man sprak Nederlands met een licht buitenlands accent. Hij droeg een grijze joggingbroek met aan de zijkant een of meerdere witte strepen en een bijpassend jasje.

Auto tegen boom in Slootdorp

Slootdorp, zaterdag 17 augustus 2013

Op zaterdagavond raakten vier personen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Schelpenbolweg in Slootdorp. Omstreeks 21.45 uur reed een 25-jarige vrouw uit Slootdorp in een personenauto over de Schelpenbolweg. Bij haar in de auto zaten nog twee vrouwen en een man van 20, 9 en 25-jaar oud uit Wieringerwerf, Wieringerwaard en Slootdorp. Door een stuurfout kwam de auto met de rechter wielen in de berm terecht. Toen de vrouw terugstuurde, schoot de auto over de rijbaan en belandde in de andere berm tegen een boom. Twee passagiers die achterin zaten, konden op eigen kracht de auto verlaten. De personen voorin moesten door de brandweer worden bevrijd. Alle vier betrokkenen zijn voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Zware mishandeling

Alkmaar, zaterdag 17 augustus 2013

Op zaterdagmorgen, kort na 02.00 uur, hield de politie twee mannen aan in een café aan de Houttil in Alkmaar op verdenking van het plegen van zware mishandeling. Een 23-jarige man uit Castricum was met zijn vriendin en enkele vrienden in het café. Enkele mannen uit een groepje probeerden contact te maken met de vriendin en een andere vrouw uit het vriendengroepje. Toen de vrouwen aangaven hiervan niet gediend te zijn, werden de mannen nog opdringeriger. Uiteindelijk stapte het slachtoffer naar voren om de opdringerige lui weg te duwen. Deze reageerden door met tafels en glaswerk naar het slachtoffer te gooien. Een man kwam op het slachtoffer aflopen met een glas en duwde dit in zijn gezicht. Het slachtoffer liep hierdoor letsel op aan zijn schouder en een oog. De Castricummer moest, nadat hij door beveiligingspersoneel was ontzet, voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse twee mannen aanhouden. Het ging om Alkmaarders van 24 en 26 jaar oud. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

Motorrijdster gewond bij aanrijding op N245

Broek op Langedijk,  vrijdag 16 augustus 2013

Een vrouw raakte vrijdagavond gewond bij een aanrijding op het kruispunt N245 / Nauertogt in Broek op Langedijk. Een automobilist uit Alkmaar kwam uit de richting van Broek op Langedijk en wilde linksaf de N245 op richting Alkmaar. Het tegemoetkomend verkeer, wat gelijktijdig groen licht heeft, werd voorgelaten. Toen de automobilist dacht dat het vrij was reed hij door. Een motorrijdster werd echter over het hoofd gezien. Bij de botsing raakte de vrouw gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. Het verkeer had enige hinder van het ongeval en werd ter plaatse door de politie geregeld.

Gezin met auto over de kop

Alkmaar, vrijdag 16 augustus 2013

Een gezin uit Heerhugowaard is in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks tien over twee met de auto over de kop geslagen. De familie kwam net terug van vakantie uit Turkije. Op de N242, iets voor de afslag richting Nollenweg, belandde de auto in de berm. De bestuurster van de auto stuurde tegen waarna de auto de weg opschoot. De auto sloeg over de kop en kwam weer op de wielen terecht. Zes inzittenden, waaronder twee kinderen, werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd. Het verkeer werd via de busbaan omgeleid.

Man beroofd en mishandeld

Den Helder, vrijdag 16 augustus 2013

Tussen 24.00 en 00.50 uur is een 24-jarige man uit Den Helder beroofd en mishandeld in de omgeving van de Oostslootstraat. De man had verwondingen aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis met vermoedelijk een hersenschudding. De dader ging er vandoor met in ieder geval het horloge van het slachtoffer en geld.

Strooizoutbak in brand gestoken

Alkmaar, vrijdag 16 augustus 2013

De Alkmaarse brandweer rukte vrijdagochtend om 5 uur uit voor een containerbrand aan de Winkelwaard in Alkmaar. Het bleek te gaan om een bak vol met strooizout. Van de bak bleef weinig over.