Automobilist vliegt uit bocht

Warmenhuizen, dinsdag 30 september 2008

Een automobilist is dinsdagavond licht gewond geraakt nadat hij een bocht had gemist en de bosschages inreed. Het ongeval vond plaats op de Dergmeerweg in Warmenhuizen. De vermoedlijke oorzaak is een te hoge snelheid.


Joyrider aangehouden

Enkhuizen, maandag 29 september 2008

Maandag 29 september rond 20.00 uur zagen agenten dat een 19-jarige man uit Enkhuizen vreemd rijgedrag vertoonde op de Lindenlaan. De bestuurder reed een rotonde linksom en ging met hoge snelheid een woonwijk in. Hij reed met 80 km/u over de Kastanjelaan, daar waar 50 is toegestaan. Ondanks een stopteken van de politie reed de man verder de Meeuwenlaan in. Daar reed hij een parkeerplaats op en raakte daarbij een geparkeerde auto en een muur van een woning. Hierna wilde hij achteruit de parkeerplaats weer afrijden maar de agenten blokkeerden de uitrit met hun dienstauto. Hierna werd de bestuurder aangehouden. Hij verzette zich daar tegen. Hij wilde de agenten ondermeer bijten maar dit lukte niet en hij kreeg handboeien om. Achterin de auto die door hem was bestuurd zat een kind van negen jaar oud. Onderzoek wees uit dat de verdachte geen rijbewijs heeft en dat hij de auto zonder toestemming van zijn vader had meegenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ondermeer wegens gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs en joyriding.

Drankrijder rijdt door na aanrijding

Lutjebroek, maandag 29 september 2008

Een 55-jarige automobilist uit Andijk belde rond 22.00 uur vanaf de Azalealaan de politie. De man was kort daarvoor door een tegenligger aangereden op de Kerspelweg. De tegenligger reed slingerend en raakte de linkerbuitenspiegel van de Andijker. Hierna was de veroorzaker, een 38-jarige automobilist uit Oberlangen (Duitsland), zonder te stoppen doorgereden. De gedupeerde was met zijn auto gekeerd en was de dader gevolgd tot hij stopte in Lutjebroek. De verdachte werd door de politie aangehouden en bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 780 ug/l (tot 220 toegestaan). De verdachte ontkent gereden te hebben en geeft een onbekend gebleven persoon de schuld. Twee getuigen hebben hem echter zien rijden in zijn auto. Zijn Nederlandse rijbewijs werd dan ook ingenomen en wordt er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Zijn auto en die van de gedupeerde raakte licht beschadigd.

Motorrijder breekt scheenbeen na botsing

Alkmaar, maandag 29 september 2008

Rond 16.45 uur vond er een aanrijding plaats op de Nieuwe Schermerweg. Een 45-jarige motorrijder uit Schagen zag te laat dat een 42-jarige automobilist uit Hoorn vóór hem stopte voor een stadsbus die bij de halte wegreed. De man reed achterop de auto en kwam ten val. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij zijn linkerscheenbeen had gebroken. Hij mocht na behandeling naar huis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten beschadigd.

Winkelcentrum ontsnapt aan catastrofe

Heerhugowaard, zondag 28 september 2008

Winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is in de nacht van zaterdag op zondag ontsnapt aan een catastrofe. Omstreeks 01:00 uur werden  vlammen en rook gesignaleerd boven het winkelcentrum ter hoogte van bakkerij Bart. De brandweer van Heerhugowaard en Langedijk kwamen ter plaatse maar vonden geen duidelijke brandhaard. De deuren van de bakkerij en en van fastfoodketen Febo werden met een kettingzaag verwijderd. Ook hier vond men geen brandhaard. Pas na 20 minuten ontdekte men de moeilijk te traceren brand. Het betrof een hoop afval in een steeg naast horecagelegenheid Mr Cocker. Het brandende afval stond naast een bevoorradingstoegang tegen de gevel van kledingzaak Didi. De geactiveerde sprinklerinstallatie hield de brand binnen enigszins onder controle. De brandweer had de brand vervolgens snel geblust. De schade is aanzienlijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten. 

Tekst Amoureus Media (exclusief voor het Noordhollands Dagblad)


Heler fiets op heterdaad aangehouden

Den Helder zondag 28 september 2008

Een oplettende getuige zag dat een onbekend gebleven man op het NS-station aan de Middenweg twee zilverkleurige  fietsen uit een rek haalde. De fietsen stonden op slot. Hij volgde de man en die belde even verderop aan de Middenweg aan bij een 25-jarige man uit Den Helder. Die nam de fietsen over en zette ze achter zijn huis. Hij betaalde de onbekend gebleven man 100 euro waarna deze verdween.
Vervolgens stelde de getuige de politie in kennis van zijn waarnemingen. Agenten hielden de 25-jarige man in zijn woning aan. Daar troffen ze, naast de twee fietsen, ook nog enkele hennepplanten aan. De eerste eigenaar van één van de fietsen meldde zich toen de agenten bezig waren om ze met een aanhanger naar het bureau te vervoeren. Hij kreeg zijn fiets terug nadat hij aangifte had gedaan. Naar de herkomst van de andere fiets en de dief wordt nog een nader onderzoek ingesteld. De heler werd na verhoor vrijgelaten.

Ruit bus vernield

Den Helder, zaterdag 27 september 2008

Rond 22.24 uur werd er een ruit vernield van een Connexionbus. De bus reed over de Timorlaan en ging in de richting van het ziekenhuis aan de Huisduinerweg. Plotseling sprong een ruit stuk aan de zijkant van de stadsbus, net achter de chauffeur. Die bracht zijn voertuig tot stilstand. Een getuige op straat meldde zich. Hij had een tik gehoord gelijkend op het geluid van een luchtdrukwapen. In de busruit zat een klein gaatje maar het veiligheidsglas was rondom stuk. Agenten concludeerden dat er vermoedelijk met een luchtbuks vanuit het Churchillpark op de bus geschoten is. In het park werd niemand meer aangetroffen. Er zaten geen passagiers in de bus.

Man beroofd

Alkmaar, zaterdag 27 september 2008 –
Een 79-jarige man uit Alkmaar is rond 20.45 uur beroofd in zijn eigen woning aan de Landman. De man hoorde geklop op het raam en deed de voordeur open. Twee voor hem onbekende mannen kwamen zijn woning binnen en een van hen schopte de man. De twee wilden geld hebben. De man liep zijn tuin in om gereedschap te halen waarmee hij het tweetal kon verjagen. Ondertussen waren de verdachten er zelf vandoor gegaan zonder buit. Het gaat om twee 15 tot 16 jarige jongens met getint uiterlijk. Een van hen was ongeveer 1.80 meter lang had opvallend diep bruine ogen en sprak met een accent. De ander is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een tenger postuur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 – 8844.

Man gewond bij mishandeling

Ursem, zaterdag 27 september 2008 –
Een 23-jarige man uit Polen is op zaterdagavond gewond geraakt bij een mishandeling. Hij verbleef op een camping aan de Leet toen er vier mannen zijn woning binnen kwamen. Hij is geslagen met een pijp. De man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is een onderzoek gestart.

 

Man overvallen

Alkmaar, vrijdag 26 september 2008 –
Een 25-jarige man uit Alkmaar is tussen vrijdagavond omstreeks 21:00 uur 21.00  overvallen. Hij liep in de Boterstraat, vanuit de andere richting kwam een man aanlopen die hem aansprak. Uit het niets kreeg de man meerdere klappen in zijn gezicht van de onbekende. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op die in het ziekenhuis zijn behandeld. De verdachte is een blanke man van ongeveer 30 jaar oud. Hij heeft een stevig postuur en donker kort stekelig haar. De man droeg een lange leren jas en een spijkerbroek. De politie zoekt getuigen van deze geweldpleging. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 – 8844.

Heler aangehouden, politie zoekt gedupeerde

Alkmaar, vrijdag 26 september 2008

Een agent in burger zag rond 16.00 uur bij het station een hem bekende veelpleger aan komen fietsen. Hij zag dat de man de fiets verkocht voor 35 euro. Dit terwijl aan de fietssleutel ook nog een sleutelbos zat die de verkoper er niet afhaalde. De verdachte, een 38-jarige Alkmaarder, werd aangehouden wegens heling en is meegenomen naar het bureau. De man is in verzekering gesteld. Helaas is er nog geen aangifte gedaan van diefstal van de fiets. De politie verzoekt de gedupeerde dit alsnog te doen. Het gaat om een grijs / blauwe herenfiets.

 

Beschonken bestuurder ramt paal

Opmeer, vrijdag 26 september 2008

Een beschonken bestuurder is rond 21.00 uur tegen een paal aangereden op de kruising Breestraat / Middelweg. Omdat de bestuurder het voertuig verlaten had, gingen agenten naar hem op zoek. Niet veel later vonden zij in de bosjes bij de Opmeerseweg een man. Hij was nat en zat onder het kroos. Het bleek te gaan om een 32-jarige man uit Polen. Hij was inderdaad de bestuurder van de auto. De man bleek ruim zes keer teveel te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijdingen met letsel

Alkmaar, vrijdag 26 september 2008

Bij een aanrijding op de Multatulilaan zijn twee fietsers gewond geraakt. Een 52-jarige vrouw uit Alkmaar kwam vanuit de Herman Heijermansstraat aanrijden en wilde rechtsaf de Multatulilaan oprijden. Hierbij zag zij twee fietsers over het hoofd. Het gaat om een 41-jarige vrouw en haar 39-jarige man, beiden uit Alkmaar. Beiden hadden schaafwonden. De man had ook pijn in zijn schouder.

Den Helder, zaterdag 27 september 2008

Een tienjarig meisje uit Den Helder is gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser. Ze reed over het fietspad van de Nieuweweg. Opeens week ze uit naar links terwijl uit de andere richting een fietser aan kwam, een 45-jarige man uit Den Helder. Daardoor ontstond een aanrijding. Het meisje is met een verwonding aan haar arm naar het ziekenhuis vervoerd.

Heerhugowaard, zaterdag 27 september 2008

Op de kruising Zuidtangent / Parelhof / Dirk Camphuysenstraat is rond 22.15 uur een 16-jarige jongen gewond geraakt bij een aanrijding. Een automobilist reed over de Zuidtangent komende uit de richting van de Middenweg. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de jongen op zijn fiets. Hij viel en raakte gewond. De automobilist reed door. Het gaat vermoedelijk om een gele Fiat Panda, maar het kan volgens andere getuigen ook een grote lichtkleurige auto zijn geweest. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel: 0900 8844.

 

Nieuwe wethouder Heerhugowaard

Heerhugowaard, vrijdag 26 september 2008

Christiaan Kwint (36) is de nieuwe wethouder van Heerhugowaard. Hij volgt Han van den Heiligenberg op die onlangs kwam te overlijden tijdens een motorrit in Duitsland. Han is 6 jaar wethouder geweest namens GroenLinks. Christiaan, die jongerenwerker is in Schagen, gaat de portefeuilles van Han overnemen ( financiën, ict, wijkbeheer, stadsbeheer, communicatie en dierenwelzijn )


Milieu overtredingen

’t Zand, donderdag 25 september 2008
Op donderdagmiddag kreeg een 54-jarige man uit ’t Zand een proces-verbaal omdat hij puin, puinhoudende grond en asfalt had liggen op een terrein aan de Korte Bosweg in zijn woonplaats. De man was al eerder gecontroleerd. Toen werd aangegeven dat de grote hoeveelheid afval opgeruimd moest worden. Hij een nacontrole bleek dit niet gebeurd te zijn. De man kreeg ook een proces-verbaal omdat hij in de tuin achter zijn woning 28 hennepplanten had staan. Hiervan bleken er een tiental oogstrijpe toppen te hebben.

Op donderdagmiddag kreeg een 41-jarige man uit ’t Zand een proces-verbaal omdat hij op zijn terrein aan de Koning Willem II weg in zijn woonplaats een oud olievat had staan waarin hij papier en hout verbrandde. Tevens bleken op het terrein een aantal vaten en een speciekuip te staan waarin afgewerkte olie zat. De vaten en de kuip stonden niet op een vloeistofdichte vloer, maar op de onbeschermde grond.
De politie verrichtte de controle na meldingen van stankoverlast uit de omgeving.


Aanrijding met letsel

Heiloo, donderdag 25 september 2008
Op donderdagavond omstreeks 18.20 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Westerweg en de Zeeweg in Heiloo. Een 42-jarige vrouw uit Heiloo reed op een snorfiets over de Westerweg (komende uit de richting Stationsweg). Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een van rechts komende fietsster, een 73-jarige vrouw uit Heiloo. De vrouw op de snorfiets liep een enkelbreuk en verwondingen aan haar hoofd op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. OBij haar werd alcoholgebruik geconstateerd. De vrouw moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol onderzocht. Het tweede slachtoffer liep schaafwonden en kneuzingen op. Zij heeft zichzelf onder behandeling laten stellen.


Mishandeling

Hoorn, donderdag 25 september 2008

Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur werd een 27-jarige man uit Hoorn aangehouden wegens mishandeling van treinpersoneel op het Stationsplein in Hoorn.
De verdachte stond in de trein te praten met een man. Beiden staken een sigaret op. Een 52-jarige conducteur sprak de mannen hierop aan. De mannen reageerden hier echter niet op en stapten op het station in Hoorn uit de trein. Toen de conducteur hier nogmaals iets van zei, draaide de 27-jarige verdachte zich om en drukte zijn sigaret uit in het gezicht van de conducteur. Er ontstond vervolgens een vechtpartij waarbij drie andere NS-medewerkers hun collega hielpen. De verdachte was dermate agressief dat de vier NS-ers geschopt en geslagen werden. De verdachte wist te ontkomen. Hij rende over de voetgangersbrug in de richting van de Van Dedemstraat. Hier kon hij echter worden aangehouden door de gewaarschuwde politie. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het transport verzette de verdachte zich hevig. Ook uitte hij bedreigingen tegen de politiemensen.

Grootschalige verkeerscontrole

Heiloo, donderdag 25 september 2008
Op donderdag werd een grootschalige verkeerscontrole gehouden op de Vennewatersweg in Heiloo. Aan de controle deden in totaal 60 personen mee van politie, belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. Tijdens de controle moesten 320 bestuurders blazen. Geen van hen bleek alcohol te hebben gebruikt. Ook werd een snelheidscontrole gehouden. Hierbij bleken 101 bestuurders sneller te rijden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 71 km per uur. Van de 28 gecontroleerde bromfietsen bleken er 12 te zijn opgevoerd. Verder zijn nog veertig bekeuringen uitgeschreven voor diverse technische gebreken en verkeersovertredingen.


Diefstal buitenboordmotor

Sint Pancras, donderdag 25 september 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 04.15 uur zag een getuige een bestelbus rijden waarachter een trailer zat met een boot. Opvallend was dat er geen verlichting brandde op de trailer. De getuige, een vrachtwagenchauffeur, vertrouwde de zaak niet en reed in zelfde richting als waarin de bestelbus was verdwenen. Op de Gedempte Veert zag hij de trailer staan. De bestelbus reed met gedoofde verlichting weg. Hij kon niet meer worden achterhaald.
Van de boot die op de trailer stond is vermoedelijk de buitenboordmotor ontvreemd. De boot (blauw met een rode streep) en de trailer (grijs, merkloos) zijn overgebracht naar het politiebureau in Heerhugowaard.
Eventuele getuigen en de eigenaar worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Belediging

Schagen, woensdag 24 september 2008
Op woensdagavond omstreeks 20.00 uur controleerde een politieman een automobilist op de Welmolen in Schagen. De controle werd uitgevoerd omdat de auto waarin de 48-jarige man uit Schagen reed vermoedelijk niet verzekerd was. Direct nadat de man was aangesproken begon hij de politieman uit te schelden en te beledigen. De verdachte werd daarop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau


Grote cocaïnevangst

Hoorn, woensdag 24 september 2008
Op woensdagochtend omstreeks 03.00 uur werd de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op Aagje Dekenplein in Hoorn. Bij de politie was een tip binnengekomen dat in de auto drugs vervoerd zouden worden. De 40-jarige uit Hoorn afkomstige bestuurder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Een eerste onderzoek in de auto leverde een aantal in plastic verpakte plakken op die achter een schot in de auto verborgen lagen. Uit het vervolgonderzoek bleek het vermoedelijk te gaan om cocaïne. In totaal werden uit de auto dertig pakketten gehaald met een totaalgewicht van ongeveer 15 kilo. Afhankelijk van kwaliteit en zuiverheid zou de partij een straatwaarde kunnen hebben van acht ton.


Aanrijding met letsel

Slootdorp, woensdag 24 september 2008
Op woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur, raakte een 55-jarige man uit Wieringerwerf gewond bij een aanrijding op de Schelpenbolweg in Slootdorp. De man reed daar op een motorfiets. Voor hem reden een personenauto en een landbouwtractor. De tractor werd bestuurd door een 67-jarige man uit Slootdorp. Toen de tractorrijder linksaf een erf op wilde rijden, werd dit wel gezien door de inzittenden van de personenauto. De motorrijder die daar weer achter reed had het echter niet in de gaten en wilde juist op dat moment inhalen. Hij botste tegen de tractor en liep verwondingen op.


Aanrijding met letsel

Wieringerwerf, dinsdag 23 september 2008

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.05 uur vond er op de Friescheweg, tussen de Wierweg en de Klieverweg, in Wieringerwerf een aanrijding plaats waarbij een 36-jarige man uit Den Helder gewond raakte. De man reed in een personenauto over de Friescheweg, komende vanuit de richting Den Oever. Omdat hij niet voldoende rechts hield kwam hij frontaal in botsing met een tegenligger, een 28-jarige man uit Midwoud op een landbouwtractor met aanhangwagen.
De Nieuwedieper zat bekneld in zijn auto. De brandweer moest ter plaatse komen om hem uit het wrak te knippen. Het slachtoffer werd vervolgens voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.  De man bleek alcohol te hebben gebruikt. In verband met het alcoholgebruik werd een bloedmonster van de man afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Vermoedelijk zal niet vastgesteld kunnen worden hoeveel de man precies heeft gedronken. Hij bleek in het ziekenhuis al bloed toegediend te hebben gekregen.

Nieuwe verkeersborden

Schoorl, dinsdag 23 september 2008

De gemeente Bergen heeft in haar gemeente nieuwe opvallende verkeersborden geplaatst. Zoals hier op de Voorweg in Schoorl, waar begin deze maand nog 2 aanrijdingen plaats vonden waarbij kinderen betrokken waren. Bij deze fietsersoversteek is nu ook een zebrapad aangelegd. De nieuwe borden zijn een stuk groter en vallen door de gele rand extra op.

 


Voet verbrijzeld door graafmachine

Avenhorn, maandag 22 september 2008

Maandag om 17:20 uur kreeg tijdens graafwerkzaamheden op de Walingsdijk in Avenhorn de 55-jarige man uit Avenhorn een tikje van de graafmachine. Hij loopt tijdelijk op krukken en ging net even een luchtje scheppen. Hij raakte door het tikje uit balans en kwam ten val. De 17 ton zware graafmachine reed vervolgens over zijn voet heen. Het slachtoffer is met spoed aan zijn voet geopereerd in het ziekenhuis van Hoorn. 

Snorfietser verleent geen voorrang aan fietser

Bergen, maandag 22 september 2008
Maandag om 14:40 uur vond een aanrijding plaats tussen een 17-jarige snorfietser uit Bergen en een 12-jarige Alkmaarder. Op de kruising van het Reenenpark en de Boslaan verleende de snorfietser geen voorrang aan de fietser en ze kwamen ten val. De snorfietser raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De fietser had alleen materiële schade. 


Drankrijder houdt zich niet aan rijverbod

Alkmaar, maandag 22 september 2008

Rond 03.45 uur werd tijdens een routinecontrole een 31-jarige automobilist uit Hoorn staande gehouden op de Molenbuurt. Hij bleek teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar deed hij de ademanalyse en blies 530 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod tot 09.20 uur. Rond 05.30 uur zagen agenten hem echter opnieuw rijden op de A9 ter hoogte van Akersloot. Hij remde regelmatig, zonder noodzaak. De man werd opnieuw aangehouden en moest nog eens meewerken aan een ademanalyse. Nu was de hoeveelheid alcohol in zijn uitgeademde lucht gezakt tot 390 ug/l. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal maar nu ook wegens het rijden tijdens een rijverbod. Zijn auto werd tevens ingenomen. 

Laat uw kentekenplaat vastzetten

Heerhugowaard, maandag 22 september 2008
Op woensdag 1 oktober kunnen automobilisten de kentekenplaten van hun auto goed vast laten zetten tijdens een kenteken-popnagelactie bij het ROC Horizon College aan de Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard. De actie, die tussen 10.00 uur en 16.00 uur wordt gehouden is een samenwerkingsverband tussen studenten van het ROC, afdeling motorvoertuigtechniek en studenten van de politie. De actie wordt gesponsord door verzekeringsmaatschappij Univé.

 Het komt regelmatig voor dat kentekenplaten van auto’s worden gestolen. Soms gebeurt dit door jongeren die nummerplaten verzamelen, in andere gevallen echter door criminelen die misbruik van uw kentekenplaat willen maken. Wat de bedoeling van de dief ook is, de kans op diefstal neemt sterk af als de kentekenplaat stevig op uw auto is gemonteerd. Een goede manier om dit te doen is door de plaat met popnagels vast te zetten.

 De diefstal van uw kentekenplaat kan u geld en tijd kosten. U bent de nodige tijd kwijt om aangifte te doen en daarnaast zult u een nieuwe plaat aan moeten schaffen. En dan is het nog maar te hopen dat uw nummerbord op een jongenskamer terecht is gekomen waar het op de muur is geplakt. Nog erger wordt het als uw kenteken in handen is gevallen van een crimineel die het nummerbord op zijn eigen auto heeft gemonteerd. Alle bekeuringen komen bij u terecht. Maar ook blijkt er vaak te worden getankt zonder dat er wordt afgerekend met een auto met vals kenteken. De kentekenplaten worden soms ook gebruikt bij inbraken of andere criminele activiteiten.

Op woensdag 1 oktober kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij het ROC Horizon College aan de Umbriëllaan 2 in Heerhugowaard (dicht bij het station). Leerlingen van de afdeling motorvoertuigtechniek zetten onder leiding van hun docent uw kentekenplaat vast met popnagels, zodat de kans op diefstal van uw kentekenplaat tot een minimum wordt beperkt. De studenten zetten met moderne apparatuur, welke door verzekeringsmaatschappij Univé ter beschikking is gesteld, de kentekenplaten gratis vast. Tegelijkertijd kijken de politiestudenten of uw autopapieren in orde zijn en geven bestuurders advies over hoe diefstal van of uit de auto kan worden tegengegaan. Uw bezoek wordt beloond met een gratis veiligheidshesje, dat in sommige Europese landen reeds verplicht is.

Ook als u in het bezit bent van een motor, scooter of brommer bent u van harte welkom om uw kentekenplaat vast te laten zetten.
 

Lichaam van vermiste man gevonden in Noordhollands Kanaal

De Woude, zondag 21 september 2008
Omstreeks 15.30 uur werd bij de politie door een buurman de vermissing van een 61-jarige man uit De Woude gemeld. Ruim een half uur later, om ca.16.00 uur, trof de politie het levenloze lichaam van de man aan nabij de Woude in het Noordhollands Kanaal. De man is vermoedelijk door een ongeluk om het leven gekomen.
Het slachtoffer was vrijdagavond na de avond te hebben doorgebracht in een horecagelegenheid in Graft/De Rijp met de taxi naar huis gegaan. Hij werd aan de wal afgezet en moest daarna nog met zijn bootje het kanaal over Zaterdag merkte zijn buurman dat hij niet thuis was, maar dat vond hij niet bijzonder voor de man die alleen woonde. Zondagmiddag heeft de buurman hem als vermist gemeld bij de politie. De politie is gaan zoeken en trof de roeiboot van het slachtoffer stuurloos aan. Na enig zoeken, werd ook het lichaam van de 61-jarige man aangetroffen in het Noordhollands Kanaal. Het lichaam is voor onderzoek overgebracht naar het MCA te Alkmaar. De politie sluit een misdrijf uit. 


Man neergestoken door ex

Heerhugowaard, zondag 21 september 2008

Iets na 10.30 uur kwam bij de politie de melding een ruzie op de Plutolaan, waarbij een steekwapen was gebruikt. De oorzaak van ruzie zou in de relationele sfeer liggen. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Heerhugowaard, had zelf de politie gewaarschuwd. Hij is met diverse steekwonden per ambulance overgebracht naar het MCA  te Alkmaar. De verdachte, een 19-jarige vrouw ook uit Heerhugowaard, is aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.


Bromfietser loopt hoofd- en beenwond op bij botsing

Hoorn, zondag 21 september 2008

Rond 20.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Scharloo-Hoge Vest. Een 17-jarige bromfietser uit Hoorn reed tegen de auto van een 51-jarige man uit Hoorn op. De bromfietser volgde niet het voor hem verplichte bromfietspad en de jongen heeft geen bromfietscertificaat. De auto raakte rechtsvoor flink beschadigd en de bromfiets was total loss. De 17-jarige bestuurder kwam ten val en liep een hoofd- en beenwond op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd maar werd niet opgenomen.

Ravage op de A7

Benningbroek, zondag 21 september 2008

Als gevolg van drie opeenvolgende aanrijdingen op de A7, ter hoogte van Benningbroek richting Den Oever, zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeven mensen overgebracht naar verschillende ziekenhuizen voor controle en behandeling. De eerste aanrijding ontstond om 01:45 toen een automobilist niet goed oplette en zijn langzamer rijdende voorganger ramde.  De aangereden automobilist belandde in de vangrail. Beide voertuigen kwamen op de vluchtstrook tot stilstand. De voorkant van de aangereden auto stond deels op de rijbaan. Een automobilist schrok daarvan en veroorzaakte een tweede aanrijding. Brandweer, politie en diverse ambulances kwamen ter plaatse. De politie sloot de rechter rijbaan af en verleende hulp. Een  automobilist had te laat in de gaten dat de baan was afgesloten. Hij ramde met zijn voertuig de politieauto. Van deze verdachte is bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. De A7 werd richting Den Oever ter hoogte van Wognum afgesloten voor onderzoek en berging.


Caravan in brand

Broek op Langedijk, zaterdag 20 september 2008

Op onverklaarbare wijze is zaterdagmiddag een caravan in vlammen opgegaan. De caravan stond geparkeerd op De Punt in Langedijk.

 

 


Zeer grote brand Velsen

Velsen-noord, zaterdag 20 september 2008

In een loods in Velsen-Noord is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote uitslaande brand ontstaan. Het vuur ontstond in een loods die als papieropslag diende aan de Platformweg op het industrieterrein van Velsen-Noord. De brandweer zette groot materieel in om de vlammenzee te bestrijden, zoals onder meer een blusboot vanaf het Noordzeekanaal. Er was sprake van een gevaarlijke situatie voor het brandweerpersoneel door omvallende papierrollen in het brandende pand. Er zijn geen slachtoffers gevallen, de loods kan als verloren worden beschouwd


Grote verkeerscontrole op de A7

Wieringerwerf, vrijdag 19 september 2008
De verkeersveiligheid in het algemeen, maar vooral en het terugdringen van het aantal slachtoffers in het verkeer is een van de aandachtspunten van de politie Noord-Holland Noord. De vrijdag gehouden grote en algemene verkeerscontrole op de A7 maakt hier deel van uit. De politie werkte bij de controle onder meer samen met de Belastingdienst, Vreemdelingendienst, ANWB, Rijkswaterstaat, Inspectie van Verkeer en Waterstaat en de Koninklijke Marine. Er is gecontroleerd van 14.30 tot 21.00 uur. De volgende overtredingen zijn geconstateerd.
Ruim 1000 voertuigen zijn gefotografeerd i.v.m. te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 188 km/uur. Een vrachtwagenchauffeur krijg een boete i.v.m. overschrijdingen van de rij- en rusttijdenwet en drie voor overbelading. Vier vrachtwagencombinaties werden bekeurd i.v.m. de technisch staat. De belastingdienst heeft diverse openstaande bedragen en boetes geïnd en 15 personen zijn beboet voor foute kentekenbewijzen. 


Alcomobilist moet rijbewijs inleveren

Kolhorn, vrijdag 19 september 2008

Omstreeks 23.20 uur is een 33-jarige man uit Kolhorn in een bocht op de Westfriesedijk te Kolhorn de macht over het stuur verloren en tegen een brugleuning tot stilstand gekomen. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd. De chauffeur had te veel alcohol gedronken. Hij en zijn 21-jarige inzittende uit Schagen waren aanspreekbaar, maar zijn voor medische controle naar het MCA te Alkmaar vervoerd. Het rijbewijs van de chauffeur is ingenomen. 

Motorrijder glijd in sloot

Bergen, vrijdag 19 september 2008

Een motorrijder is vrijdagmiddag om 17:45 uur gewond geraakt nadat hij met motor en al een sloot ingleed. De motorrijder reed op de Kogendijk vanaf de N9 richting Bergen toen hij in een bocht ter hoogte van de Oosterdijk door nog onbekende oorzaak onderuit ging. Hij gleed over het asfalt, knalde tegen een lantaarnpaal en gleed de sloot in. Omstanders hielpen hem op het droge. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het mca. De Verkeersdienst van de politie deed onderzoek naar het ongeval.


Alcomobilist rijdt sloot in

Den Helder, vrijdag 19 september 2008
Een passant maakte vannacht om 00.30 uur melding van een auto te water op de kruising Burgemeester Ritmeesterweg-Pastoor Koopmanweg. Agenten vonden inderdaad een auto die half in de sloot lag. Er zat niemand meer in. Op weg naar de woning van de kentekenhouder troffen ze de bestuurder liggend op de grond en stomdronken in de struiken bij zijn huis aan. Zijn broek was nat geworden van het slootwater. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij mee moest werken aan een ademanalyse. Hij blies maar liefst 940 ug/l  (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal wegens rijden onder invloed en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Aanrijdingen

Opmeer, donderdag 18 september 2008
Een 24-jarige dronken Poolse automobilist veroorzaakte donderavond rond 19.30 uur een levensgevaarlijke situatie op de A.C. de Graafweg tussen de Tramweg en de Lindengracht. Hij kwam uit de richting van de Lindengracht en haalde andere auto’s in op het moment dat er tegenliggers aankwamen. De voorste tegenligger, een 47-jarige vrouw uit Hoorn, stuurde naar rechts maar kon niet voorkomen dat de linkerkant van haar auto aangereden werd door de man. Er ontstond flinke schade. Hierna stapte de dronken bestuurder uit en vluchtte, samen met een 23-jarige inzittende van zijn auto uit Opmeer, een weiland in. Ze liepen ondermeer door een sloot. Een boer wist ze tegen te houden en ze in de armen van opgetrommelde agenten te drijven. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De bestuurder saboteerde de ademanalyse. Hij kan rekenen op de hoogste straf wegens het veroorzaken van een aanrijding met drank op. Hij heeft geen rijbewijs. De verdachten zijn vanmorgen gehoord en heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Broek op Langedijk, donderdag 18 september 2008
Rond 17.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Westelijke Randweg-Hornweg. Een 37-jarige automobiliste uit Schagen verleende op de kruising geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 16-jarige jongen uit Dirkshorn die op een bromfiets reed. De vrouw reed over de Hornweg in de richting van de Westelijke Randweg en zag de bromfietser over het hoofd . Hij kwam ten val en liep een beenwond op en ging naar het ziekenhuis voor het maken van foto’s.

Alkmaar, vrijdag 19 september 2008
Rond 09.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Noorderkade. Een 39-jarige automobilist uit Oudkarspel reed vanaf een bedrijfsterrein achteruit om de weg op te rijden. Daarbij zag hij een 51-jarige vrouw uit
Alkmaar op haar fiets over het hoofd. Door de botsing die volgde viel de vrouw op straat. Ze had pijn aan haar polsen en knie en werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd.


Airbagdieven slaan toe

Anna Paulowna, donderdag 18 september 2008

De politie heeft vooralsnog drie aangiftes van diefstal van een airbag uit een auto geregistreerd. De mogelijkheid bestaat dat er nog enkele aangiftes volgen omdat men voor dit feit ook later via internet aangifte kan doen.
De thans bekende diefstallen zijn de afgelopen nacht gepleegd in de C. R. Waiboerstraat, de Burgemeester Mijnlieffstraat en de Sternlaan. In alle gevallen was het portierslot met geweld geforceerd en ging het om de airbag uit het stuur. De drie auto’s waren van verschillende merken namelijk: Toyota, Mazda en Seat. De politie stelt een nader onderzoek in. 

Korte felle woningbrand in Schagen

Schagen, woensdag 17 september 2008


In een woning aan de Nicolaas Maesstraat in Schagen heeft woensdagavond om 22:23 een korte maar felle brand gewoed. De brand onstond door nog onbekende oorzaak op de bovenverdieping. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade aan de woning is enorm.


Rijbewijzen ingenomen tijdens verkeerscontrole

Avenhorn, woensdag 17 september 2008

Rijden met te hoge snelheid is een belangrijke oorzaak van de bijna 6500 verkeersongevallen die de Politie Noord-Holland Noord vorig jaar registreerde. Bovendien wordt in deze regio harder gereden dan het landelijk gemiddelde.
Daarom staan snelheidscontroles, vooral op risicowegen, hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Tussen 19.00 en 20.30 uur werd een controle gehouden op de Braken in Avenhorn. Dat is een weg bestaande uit één rijbaan met twee rijstroken. Naast de weg ligt een fietspad dat van de rijbaan wordt gescheiden door een groenstrook van ongeveer twee meter breed. De maximumsnelheid op de Braken is voor automobilisten 80 km/u. Tijdens de controle werden 11 automobilisten aan de kant gezet en bekeurd wegens het te snel rijden. De hoogst gemeten en gecorrigeerde snelheid was 148 km/u. Van deze man, 47-jarige man uit Zwaag, werd het rijbewijs ingenomen. Een andere automobilist, een 22-jarige beginnend bestuurder uit Obdam werd ook het rijbewijs afgepakt. Hij reed, gecorrigeerd, 133 km/u.

Autobrand

Alkmaar, woensdag 17 september 2008


Door een technische storing is er woensdagavond brand uitgebroken in een 35 jaar oude Volkswagen Kever. De 30-jarige bestuurder uit Amsterdam reed op de Laan van Bath in Alkmaar en was op zoek naar een huisnummer. Op de hoek van de Spilstraat en de Laan van Bath brak er plotseling brand uit onder de motorkap. De brandweer had de brand snel onder controle. Ondanks dat dat de klasieke Kever nog kan worden opgeknapt, ziet de eigenaar daar geen heil meer in. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.


Bromfiets en fiets botsen frontaal

Alkmaar, woensdag 17 september 2008

Rond 20.15 uur ontstond er op de Vondelstraat een frontale botsing tussen een 16-jarige jongen op een bromfiets uit Egmond-Binnen en een 12-jarige meisje op een fiets uit Alkmaar. Het meisje en een 15-jarige passagiere van de bromfietsbestuurder, uit Egmond aan den Hoef, raakten licht gewond en werden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.
De aanrijding ontstond toen het meisje op de fiets zag dat de bromfiets haar op haar weghelft tegemoet kwam. Ze week naar links uit maar op dat moment corrigeerde de bromfietser zich door naar rechts te sturen. Het meisje kwam uit de richting van de Heilooer Tolweg en voerde geen verlichting. De politieverkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de botsing. Daarbij bleek al dat de bromfiets licht was opgevoerd. De betrokkenen moet nog nader gehoord worden.

Aanrijdingen met letsel

’t Zand, woensdag 17 september 2008
Op woensdagmorgen omstreeks 08.35 uur raakte een 17-jarige jongen uit Anna Paulowna gewond bij een frontale aanrijding op de Parallelweg in ’t Zand. De jongen reed op een bromfiets vanuit de richting ’t Zand. Vanuit tegengestelde richting kwam een landbouwtractor, bestuurd door een 49-jarige man uit Schagerbrug. In een bocht in de weg schrok de jongen vermoedelijk van de tegenligger, stuurde naar recht, kwam ten val en botste tegen de tractor. Voor zover kon worden nagegaan reed de tractor op zijn eigen weghelft. De jongen bleek onder anderen een breuk in een wervel te hebben opgelopen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuwe Niedorp, dinsdag 16 september 2008
Een 37-jarige man uit Wervershoof raakte gewond bij een eenzijdig ongeval op de Langerijs in Nieuwe Niedorp. Op dinsdagmiddag omstreeks 14.35 uur reed hij met een snelheid van 32 km per uur op zijn racefiets. Daarvoor lag hij met zijn hoofd diep over het stuur van zijn fiets. Dit belemmerde zijn uitzicht. Hij zag dan ook niet dat een auto langs de weg geparkeerd stond. De man botste er tegenop, sloeg met zijn hoofd door het achterraam en liep verwondingen aan zijn hoofd op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Zeer grote brand (GRIP 3) : een dag later

Avenhorn, dinsdag 16 september 2008

Het is ruim een dag na de zeer grote brand als ik langs Avenhorn rij. De totaal verwoeste loods van bloembollenbedrijf Pronk aan de Julianastraat is van een afstand goed te zien. Maar ook een gedeelte wat er op het eerste gezicht ongeschonden eruit ziet. De afsluithekken van de gemeente staan nog in het begin van de Julianastraat en omliggende straten. De mensenmassa die ze moesten tegenhouden zijn echter vertrokken. Passerende automobilisten stoppen voor het bedrijf om de verwoesting met eigen ogen te zien.

Ter plekke staat een blusvoertuig van Avenhorn, de 641. Deze was maandag als eerste ter plaatse. De ploeg is nog druk bezig met nablussen.

Maandagmiddag om 15:27 uur kwam de eerste melding binnen. Een schuurbrand, volgens de melding. Na 47 seconden werd er al middelbrand gegeven. Het enige bluswater in de buurt was een voor het bedrijf gelegen vijverpartij. Handig voor de eerste waterwinning maar totaal ongeschikt voor een flinke brand. Een anderhalf kilometer verderop gelegen ringvaart moest uitkomst bieden. 7 minuten later wordt er grote brand gegeven, en 6 minuten daarna zeer grote brand. Een grote pomp werd aan de dijk gezet en zorgde dat het bluswater met een druk van ongeveer 8 bar ter plekke kwam.
Dankzij de massale inzet en het harde werken van de brandweer kon er om 21:00 uur brand meester worden gegeven.

De omvang van de loods had ik een beetje verkeerd ingeschat. De loods is groot, heel groot. Onder begeleiding van de bevelvoerder van de 641 mogen er op het terrein foto’s gemaakt worden. Er geldt echter wel een asbestprocedure…dat betekent bij het verlaten van het terrein afspuiten….dus trek ik mijn laarzen maar aan. Aan de zijkant van het bedrijf is men bezig met nablussen. Overal waar ik kijk liggen bloembollen. De verwoesting is groot. Een buiten geparkeerde vrachtwagen bleek uit de brandende loods te zijn gereden. Maar dat is dan ook het enige wat we konden redden uit de loods, aldus een brandweerman. Bij het begin deden we een binnenaanval maar de brand greep zo snelom zich heen dat we moesten maken dat we wegkwamen. De blusslangen hebben we moeten laten liggen.

Men heeft echter ook een gedeelte weten te behouden. Een groot gedeelte van de kassen staat nog overeind. Samen met een brandweerman maak ik een rondje om het complex. Door opengebroken deuren maak ik wat foto’s. De grote stalen balken lijken op slappe frietjes. Door de enorme hitte is alles verbogen en verwrongen.
Je kan duidelijk zien waar men het vuur heeft tegen weten te houden. Het kasgedeelte is zo goed als bewaard gebleven. In een ruimte naast de kas staat zelfs een caravan. Ongeschonden, zo lijkt het. Het is meer dan duidelijk, hier is heel hard gewerkt. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen. Over een tijdje zal het terrein worden vrijgegeven en kan men beginnen met het inventariseren. Hopelijk staat en draait alles weer over een jaartje, aldus een emotionele werkneemster die achter het afzetlint staat te kijken. Ik wens haar, de eigenaren en vele anderen alle sterkte toe en hoop samen met hun op een snelle terugkomst van een gezond bedrijf.

 


Door het dak

Alkmaar, dinsdag 16 september 2008
Op dinsdagavond omstreeks 18.45 uur raakte een 13-jarige jongen uit Alkmaar gewond toen hij door het dak van een schuur zakte. De jongen was op het dak van een gebouw aan de Schoemakerstraat in Alkmaar geklommen om een bal te pakken die daarop terechtgekomen was. De jongen liet zich vanaf het dak zakken op het dak van een schuur. Het schuurdak bleek echter niet zo sterk te zijn. Hij zakte er door en kwam ongeveer vier meter lager op de vloer terecht. De jongen liep daarbij schouderletsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.


Aanrijding met alcohol

Noord-Scharwoude, dinsdag 16 september 2008
Op dinsdagavond omstreeks 18.45 uur reed een 25-jarige man uit Hensbroek in een bestelauto over de N504 te Noord-Scharwoude in de richting Schagerweg. Voor het stoplicht bij genoemde kruising stond een bestelauto te wachten. De Hensbroeker wist niet op tijd te remmen en reed achter op de wachtende auto. De verdachte stapte aanvankelijk uit, maar na een kort gesprek met het slachtoffer stapte hij weer in, keerde zijn auto en reed terug. De auto was echter zodanig beschadigd dat deze na enkele honderden meters ophield. De verdachte stapte uit en probeerde zich vervolgens lopend uit de voeten te maken.
Bij zijn aanhouding bleek de verdachte alcohol te hebben gebruikt. Tevens had hij verwondingen opgelopen waarvoor hij in het Medisch Centrum Alkmaar behandeld moest worden. Van de verdachte is bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. 


Twee gewonden bij aanrijding

Petten, maandag 15 september 2008
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto’s op de kruising van de Westerduinweg met de Spreeuwendijk zijn om 16.45 uur twee gewonden gevallen.
Een 73-jarige vrouw uit Burgervlotbrug reed over de Westerduinweg en kwam uit de richting van Burgervlotbrug. Bij de kruising wilde zij linksaf slaan om de Spreeuwendijk op te rijden. Daarbij liet zij de weg niet vrij voor een 39-jarige automobilist uit Tuitjenhorn die haar over de Westerduinweg tegemoet kwam. De auto’s botsten frontaal op elkaar. De vrouw liep borst- en heupletsel op en de man borstletsel. Een traumaheli verleende assistentie en de slachtoffers zijn per ambulance vervoerd naar het Medisch Centrum Alkmaar waar ze zijn opgenomen. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.


Snelheidscontroles

Op dinsdagavond werd tussen 19.00 en 22.00 uur een fotografische snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg te Schellinkhout. Van de 1584 passanten reden er 109 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 7%. Hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 160 km per uur.
Op dinsdagavond werd tussen 19.00 en 21.30 uur een fotografische snelheidscontrole gehouden op de Simon Koopmanstraat in Wervershoof. Van de 1790 passanten reden er 494 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Overtredingspercentage 27%. Hoogst gemeten snelheid 150 km per uur. 
 

Zeer grote brand Avenhorn

Avenhorn, maandag 15 september 2008

Bij een bloembollenbedrijf in Avenhorn is maandagmiddag om 15:30 uur een zeer grote brand uitgebroken. De grote loods ging volledig verloren. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Werknemers hadden op het moment van uitbreken pauze. Er vielen geen slachtoffers. De schade loopt in de miljoenen. 

 

Kop-staart aanrijding

Berkhout, maandag 15 september 2008
Een 70-jarige automobilist uit Amsterdam veroorzaakte rond 17.30 uur een aanrijding op de snelweg A7, ter hoogte van de invoegstrook bij Mac Donalds.
De man reed over de rechterrijstrook en reed met zijn bestelauto achterop de personenauto van een voorgangster. Die auto werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Purmerend, die juist vanaf de invoegstrook op de rechterrijbaan was gaan rijden. Door de botsing raakten beiden auto’s flink beschadigd maar de bestuurders raakten niet gewond. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn maar kon vanwege een fysieke beperking niet meewerken aan een ademanalyse. Vandaar dat er bloed van hem werd afgenomen (uitslag over 14 dagen). Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Ramkraak bij tabakszaak

Castricum, maandag 15 september 2008

Vannacht rond 02.50 uur hebben onbekend gebleven mannen een ramkraak gepleegd bij een tabakszaak aan de Geesterduin. Om met een auto bij die zaak te kunnen komen werd een paal uit de straat verwijderd. Met een gestolen personenauto reed men de pui van het pand binnen. Daarna werd een hoeveelheid sigaretten weggenomen. In de omgeving werd nog een andere van diefstal afkomstige personenauto aangetroffen. Beide auto’s zijn begin september gepikt in Amsterdam en Hillegom. De daders zijn gevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in. 

Vier aanhoudingen na onderzoek schietincident

Den Helder
Woensdag 9 juli raakte een 22-jarige man uit Den Helder rond 03.00 uur ’s nachts gewond nadat hij op de Keizersgracht in zijn been werd geschoten. Door getuigen was na het schietincident een auto gezien. De politie kon deze auto traceren en er ontstond een achtervolging die eindigde in Heemskerk. Daar kon met behulp van politiecollega’s uit Zaanstreek -Waterland de 20-jarige bestuurder uit Middelburg worden aangehouden. De andere twee inzittenden van de auto wisten te ontkomen. Al snel bleek dat het schietincident had plaatsgevonden naar aanleiding van een overval op een pokeravond. De drie overvallers waren het pand aan de Zuidstraat binnengedrongen. Er werd op dat moment daar door vier mannen uit Den Helder gepokerd. De daders schuwden bij het afhandig maken van het geld geen geweld. Naast de 22-jarige man die in zijn been werd geschoten, deden ook de drie andere aanwezigen aangifte van geweld.
De politie kon na onderzoek, in samenwerking met de Zeeuwse politie een week later een 33-jarige man uit Vlissingen aanhouden. Deze man wordt verdacht van deelname aan de overval. Eind juli werd een 23-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de daders de informatie te hebben verstrekt over de pokeravond. Begin augustus werd nog een 29-jarige man uit Ritthem aangehouden. Hij wordt verdacht van het geven van opdracht tot de overval. Alle aangehouden verdachten zitten nog vast. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig. Het onderzoek naar hen wordt voortgezet. 


Bromfietser ernstig gewond

Hoorn, maandag 15 september 2008
Vanmorgen rond 08.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto op de kruising Van Dedemsvaart-Maelsonstraat waarbij de 16-jarige bromfietsbestuurder uit Blokker ernstig gewond raakte.
De aanrijding werd veroorzaakt toen de 40-jarige automobiliste uit Alkmaar vanaf de Van Dedemstraat linksaf sloeg en te laat zag dat de bromfietser haar op dezelfde weg tegemoet kwam. Ze was afgeleid door een groepje overstekend voetgangers. De jongen botste met zijn brommer tegen de rechterzijkant van de auto en de jongen zelf ging met zijn hoofd tegen de rechterzijruit van de auto die daardoor brak. Hij kwam achter de auto op de grond terecht en liep hersen- en longletsel op. Een Traumaheli leverde bijstand en hij werd daarin vervoerd naar het VU ziekenhuis in Amsterdam waar hij, buiten levensgevaar, werd opgenomen.
De ongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


Vliegtuigje met slachtoffer geborgen

Hoorn, maandag 15 september 2008

Het lichaam van het tweede slachtoffer van de vliegtuigcrash zondag in het water van het Hoornsche Hop bij Hoorn is geborgen. Het lichaam van het andere slachtoffer werd zondag al geborgen. De berging van het lichaam van het tweede slachtoffer duurde langer, doordat hij beklemd zat in het wrak. Het ultralightvliegtuig moest uit het water worden gehaald, waarna het nog een uur duurde voordat het lichaam uit het wrak was verwijderd. De slachtoffers zijn een 57-jarige man uit Middenmeer en een 56-jarige man uit Purmerend. De man uit Middenmeer was de passagier, de man uit Purmerend de piloot. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.


Dronken automobilist veroorzaakt kop-staart aanrijding

Nibbixwoud, zondag 14 september 2008

Rond 13.30 uur veroorzaakte een dronken 48-jarige automobilist uit Hauwert een botsing met een andere auto op de Dorpsstraat.
De man zag te laat dat de andere auto voor hem, bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Hoorn, remde om linksaf te slaan om de Van der Deureweg in te rijden.
Hij botste met de voorkant van zijn auto tegen de achterkant van de auto van de vrouw. Beide voertuigen raakten hierdoor beschadigd. De man had veel te veel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l: 1090 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen  en hij kreeg een proces-verbaal. 

Vouwfiets klapt in elkaar, bestuurder gewond naar ziekenhuis

De Koog, zondag 14 september 2008
Een 56-jarige man uit Wilnis kwam rond 14.40 uur ten val op het wegdek van het fietspad van de Pontweg toen zijn vouwfiets plotseling in elkaar klapte en hij de macht over het stuur verloor. De man liep letsel aan zijn linker enkel op en moest per ambulance worden vervoerd naar het Geminiziekenhuis in Den Helder waar hij werd opgenomen.


Man bij zijn boot verdronken

Enkhuizen, zondag 14 september 2008
Zondagavond rond 20.30 uur hebben duikers van de brandweer onder een steiger van de Noorder Wierdijk in de Compagniehaven het lichaam geborgen van een 50-jarige man uit Alkmaar. De man werd in het water aangetroffen op een paar meter afstand van zijn boot. Hij heeft vrijdagavond 12 september rond 22.00 uur nog telefonisch contact met zijn vrouw gehad. Hij is vermoedelijk onwel geraakt waardoor hij te water viel. Zijn vrouw ging hem zondagmiddag zoeken nadat ze geen contact meer met hem kreeg. De politie heeft een onderzoek ingesteld en sluit een misdrijf uit. 


Rijbewijzen van vier motorrijders ingenomen

Alkmaar, zondag 14 september 2008

Een politiemotorrijder heeft in de middag op de snelweg A9 richting Heemskerk in totaal vier rijbewijzen van motorrijders ingenomen omdat zij de maximumsnelheid fors overschreden. De eerste snelheidsduivel werd betrapt rond 15.00 uur. Het ging om een 29-jarige man uit Heemskerk die gecorrigeerd 178 km/u reed waar 120 is toegestaan.
Rond 16.30 uur werd een groepje van drie beginnende motorrijders geschaakt. Het ging om een 31-jarige bestuurder uit Amsterdam, een 21 jarige bestuurder uit Lemmer en een 22-jarige bestuurder uit Raamsdonkveer. Zij reden eveneens een gecorrigeerde snelheid van 178 km/u. 

Rijbewijs ingenomen na botsing

Alkmaar, zondag 14 september 2008

Rond 16.00 uur vond er op de Provincialeweg tussen de Bestevaerstraat en de Nieuwe Schermerweg een kop- staart aanrijding plaats waarbij een auto over de kop sloeg en waardoor de 86-jarige bestuurster van die auto in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De oudere vrouw werd gevolgd door een 64-jarige automobilist uit Alkmaar die ‘kleefde’. Hij hield niet voldoende afstand en tikte de auto van de vrouw aan. Zij kwam in de middenberm en haar auto sloeg over de kop en raakte total loss. De vrouw liep een hoofdwond op en moest in het ziekenhuis ter observatie worden opgenomen. De auto van de man raakte licht beschadigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd vanwege de ernst van de overtreding en het daardoor ontstane letsel. 

Vliegtuigongeval : twee doden

Hoorn, zondag 14 september 2008

Zondagmiddag rond één uur is in het Markermeer een ultralight vliegtuigje van Vliegclub Wieringermeer neergestort. Dat gebeurde voor de kust van Hoorn. Er wordt met man en macht gezocht naar twee inzittenden.
Het gaat om een ervaren vlieger die zijn toestel zelf heeft gebouwd en een passagier. De ULV is opgestegen vanaf het vliegveldje bij Middenmeer. Over de oorzaak van de noodlanding of crash op het water is nog niets bekend.
Er cirkelen helikopters boven de plaats waar het vliegtuig is neergekomen en er wordt gedoken door het duikteam van de Hoornse brandweer.


Motorrijder gewond na aanrijding

Beverwijk, zondag 14 september 2008

Een 31-jarige man uit Halfweg is zondagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding aan de Muiderlaan. De man reed rond 17.00 uur op zijn motor over de Muiderlaan toen hij geen voorrang kreeg van een 86-jarige Beverwijker die zijn auto de garage in wilde rijden. De motorrijder raakte de auto en kwam tegen de garageboxen tot stilstand. De man is naar een ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij zijn bovenbeen had gebroken. De bejaarde automobilist had van de aanrijding niets gemerkt en was weggelopen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
 

Proefrit: rijbewijs kwijt

Heerhugowaard, zaterdag 13 september 2008
Een 20-jarige man uit Heerhugowaard raakte op zaterdagmiddag omstreeks 17.10 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij met een personenauto met een snelheid van 103 km per uur over de Westtangent in zijn woonplaats reed. De man reed in een auto van een garagebedrijf. Hij maakte een proefrit omdat hij de auto voor zijn vriendin wilde kopen. Op de Westtangent geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur.


Ongeval A9

Heiloo, zaterdag 13 september 2008

Bij een éénzijdig verkeersongeval zijn zaterdagmorgen twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde om 06:45 ter hoogte van Heiloo toen het bedrijfsbusje waarin zij reden door nog onbekende reden de weg af raakte. Het busje klapte dusdanig hard tegen de slootkant dat het motorblok losschoot en verderop in het water belandde. De brandweer  kwam ter plaatse om een portier te onzetten. De slachtoffers zijn met zware verwondingen overgebracht naar het mca. Het takelen nam wat tijd in beslag. Er moest een grote takelwagen komen om het volledig vastgelopen busje te bergen. De linkerbaan van de A9 kon normaal worden gebruikt voor het verkeer.


Autobrand N245

Vrijdag 12 september 2008

Een automobilist moest vrijdagavond lijdzaam toezien hoe zijn auto door  brand werd verwoest. De man reed op de Schagerweg, de N245, toen hij ter hoogte van Oudkarspel problemen kreeg met zijn auto. Hij kon zijn voertuig nog op een pechhaven parkeren. Daarna sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto total loss raakte.


Gestolen Porsche teruggevonden

Den Helder, vrijdag 12 september 2008

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.00 uur bemerkte de eigenaar van een Porsche Boxter dat zijn auto werd gestolen vanaf een parkeerplaats voor zijn woning aan de Zwanenbalg in Den Helder. Toen de man ging kijken bleek er in zijn woning te zijn ingebroken waarbij de autosleutels buit werden gemaakt. De gewaarschuwde politie kwam de auto tegen op de Kanaalweg (N248). De politie keerde onmiddellijk de auto en zette de achtervolging in. De Porsche liep echter op de politieauto uit. Uiteindelijk werd de auto leeg aangetroffen op de Westfriesedijk in de omgeving Kolhorn. De bestuurder was verdwenen.
De politie speurde de omgeving af en zette daarbij ook een politiehond in. De verdachte werd echter niet gevonden. De auto werd overgebracht naar een garage om technisch te worden onderzocht.

Frontale aanrijding Hoorn

Hoorn, donderdag 11 september 2008

Op donderdagavond om 21:00 uur heeft op de Westerdijk tussen Hoorn en Scharwoude een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een 37-jarige man uit Hoorn raakte op de andere weghelft terecht. De man was vermoedelijk afgeleid omdat hij aan het bellen was. Hierbij botste hij frontaal op een 53-jarige tegenligger uit Oosthuizen. De man uit Oosthuizen moest door de brandweer uit de auto worden geknipt en is met voetletsel en kneuzingen naar het Westfries Gasthuis gebracht. De man uit Hoorn is ernstig gewond naar het Medisch Centrum te Alkmaar overgebracht, waarna hij met spoed is geopereerd. Beide auto’s liepen zware schade op.


Op de kop in Schoorl

Schoorl, donderdag 11 september 2008

Donderdagmorgen omstreeks 02:00 uur vond op de Duinweg naar Bergen een eenzijdig ongeval plaats. Een 21-jarige man uit Medemblik reed vanuit zijn werk met verhoogde snelheid over de Duinweg te Schoorl. Bij het ingaan van een bocht raakte hij met zijn achterband in de zachte berm, raakte in de slip en vloog over de kop. Botsen in het verkeer betekent altijd blazen en hierbij werd geconstateerd dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij is tevens beginnend bestuurder en daarvoor gelden strengere regels voor alcohol in het verkeer. Er is bloed van de bestuurder afgenomen en deze wordt door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gecontroleerd op aanwezigheid van alcohol. De bestuurder is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.


Hoofdletsel

Egmond aan den Hoef, donderdag 11 september 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 10.30 uur reed een 73-jarige man uit Egmond aan Zee in een scootmobiel over de Herenweg in Egmond aan den Hoef. Hij wilde rechtsaf de Egmonderstraatweg oprijden. Doordat hij de bocht te ruim nam, kwam hij aan de linkerzijde van de weg tegen een stoeprand aan, waardoor de scootmobiel kantelde. De man viel en kwam met zijn hoofd tegen een betonnen paal aan. De man werd met ernstige hoofdwonden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. 

Eenzijdig verkeersongeval

Anna Paulowna, donderdag 11 september 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 07.40 uur raakte een 33-jarige vrouw uit Kleine Sluis gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kerkweg in Anna Paulowna. De vrouw reed in een personenauto over de Kerkweg . Hier week zij uit voor een kat en belandde in de rechterberm. Vervolgens stuurde de vrouw terug, belandde in de linker berm en sloeg hier over de kop. Zij kwam in een weiland tot stilstand. De vrouw werd met verwondingen aan rug en ribben overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. 

Aangehouden na bedreiging bankpersoneel

Alkmaar, woensdag 10 september 2008
Een 50-jarige man uit Alkmaar is woensdagmiddag aangehouden omdat hij bedreigingen uitten tegen medewerkers van een bank in Alkmaar. Hij gedroeg zich zeer agressief tegenover het personeel en heeft enkele bedreigingen geuit. Ook zou hij het bankinterieur vernield hebben. De man is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. 


Kraan rijdt de vaart in

Stompetoren, woensdag 10 september 2008

Op woensdag 10 september, rond 06.10 uur, is er een grote kraan het water langs de Noordervaart ingereden. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar de weg is nog vele uren gestremd.
De kraan van een bedrijf uit Alkmaar werd bestuurd door een 26-jarige man uit Noord-Schwarwoude. Hij kwam uit de richting van Alkmaar en ging in de richting van Hoorn. Op het weggedeelte tussen de Zuidervaart en de Oterlekerweg kwam hij met zijn rechterwielen even in de zachte berm. Daarna verloor hij de macht over het stuur en reed de rechts naast de weg gelegen vaart in.
Hij kon zelf uit zijn voertuig klimmen en werd voor onderzoek per ambulance gebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Hij had wat kneuzingen en stijve spieren maar werd niet opgenomen.
De kraan werd door een bedrijf uit Alkmaar geborgen. Het weggedeelte van de Noordervaart was afgesloten en het verkeer werd omgeleid.

Andere aanrijding

Rond 07.00 uur ontstond er bij de afzetting op de Noordervaart nog een andere aanrijding met materiële schade. Een 58-jarige automobilist uit Alkmaar nadere vanuit de richting Alkmaar de afzetting en was geconcentreerd op twee afslaande auto’s voor hem. Hierdoor zag hij te laat dat er een schrikhek dwars over de weg was geplaatst. Hij botste met de voorkant van zijn auto tegen het hek aan dat terecht kwam op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Daar reed een andere personenauto tegen het hekwerk aan waardoor die ook blikschade opliep. De 58-jarige veroorzaker van de aanrijding werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hij had geen noemenswaardig letsel opgelopen.


Verkoper bedrogen met vals geld

Bergen, woensdag 10 september 2008
Een 17-jarige jongen uit Bergen deed vandaag aangifte omdat hij is bedrogen. Hij had vorige week een spelcomputer voor 400 euro verkocht en hij bleek valse eurobiljetten te hebben ontvangen.
De jongeman had zijn spelcomputer via de site Marktplaats.nl te koop aangeboden. Hij werd gebeld door een jongen van zijn leeftijd die even later aan de deur kwam om de computer te bekijken, samen met een vriend. Toen ze het over de prijs eens waren geworden moest de koper ‘alleen nog even pinnen’. Toen hij korte tijd later met het geld terug kwam werd er afgerekend en kreeg hij de computer mee zonder dat de verkoper iets van hem noteerde. De koper borg het geld op in een spaarpot en toen hij het vanmorgen tevoorschijn haalde en er in een winkel iets mee wilde betalen bleek het om acht valse bankbiljetten van 50 euro te gaan, allemaal met hetzelfde serienummer. Hij deed aangifte van oplichting met behulp van vals geld. De biljetten zijn door de politie in beslag genomen.


Jongen door hond gebeten

Heerhugowaard, woensdag 10 september 2008

Op woensdagmiddag omstreeks 17.15 uur liep een 18-jarige jongen over de Esdoornlaan in Heerhugowaard. In het voorbijgaan, kwam er een grote grijze kortharige hond achter hem aanrennen. De jongen draaide zijn rug naar de dog-achtige hond toe, waarna hij door de hond in zijn rug werd gebeten. Hierbij liep hij bijwonden en vernielde kleding op. De jongen wist zich in veiligheid te brengen door in een Connexxionbusje te springen. Het slachtoffer heeft in het Medisch Centrum Alkmaar een tetanusinjectie moeten halen en zijn wonden laten verzorgen. De politie is op zoek naar de eigenaresse van de hond, die het beest aanvankelijk uitgelijnd uitliet. De politie in Heerhugowaard is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). 

Verwarde man die gaskraan openzette aangehouden

Alkmaar, woensdag 10 september 2008
Gistermiddag rond 17.30 uur heeft het arrestatieteam van de politie een overspannen 32-jarige man van Poolse afkomst bij zijn woning aan de Vennewaard aangehouden. De man had de buurt enkele uren in zijn greep gehouden door de gaskraan in huis open te zetten waardoor er gevaar voor ontploffing was ontstaan. Rond 14.15 uur kreeg de politie van de echtgenote de melding dat haar overspannen man met zijn hoofd in het gasfornuis zat, met de kraan open en een aansteker in zijn hand. De vrouw was het huis uitgevlucht en de woning was op slot. Onderhandelaars van de politie kregen geen contact met de man. Enkele naastgelegen woningen werden op last van de brandweer ontruimd. Een ambulance was standby. Rond 17.30 uur sloegen de leden van het arrestatieteam enkele ruiten van de woning in om het opgehoopte gas te laten ontsnappen. Op dat moment kwam de verdachte naar buiten en kon hij worden aangehouden.
De man is in verzekering gesteld en zal vandaag in contact worden gebracht met de hulpverlening.


Flinke aanrijding onder invloed van drank en medicijnen

Sint Maarten, dinsdag 9 september 2008
Rond 11.10 uur veroorzaakte een 53-jarige automobiliste uit Sint Maarten op de Dorpsstraat flinke blikschade. Ze reed tegen een geparkeerde auto op die doorschoot tegen nog twee andere auto’s. De vrouw was onder invloed van alcohol in combinatie met zware medicijnen.
Getuigen die achter de vrouw reden zagen dat zij reed over de Dorpstraat en kwam uit de richting van de Lijsterbesweg. De vrouw reed slingerend en had haar voertuig niet goed onder controle. Plotseling reed ze tegen een geparkeerde auto op, rechts van de weg. Deze auto schoof door tegen een andere auto ervoor die op zijn beurt weer tegen een auto daarvoor werd gedrukt. Deze drie auto’s liepen blikschade op, evenals de auto van de vrouw zelf. Ze stapte ongedeerd uit en moest mee met de politie die snel ter plaatse was. Ondanks haar medewerking lukte het de vrouw niet om een ademtest te doen. Ze verklaarde diverse zware medicijnen te gebruiken die de rijvaardigheid nadelig kunnen beïnvloeden.  Van de vrouw is een bloedproef afgenomen (uitslag over 14 dagen). Haar rijbewijs is ingenomen en ze krijgt een proces-verbaal. 


Verzet bij aanhouding

Alkmaar, dinsdag 9 september 2008

Een motoragent betrapte rond 14.10 uur een 57-jarige man uit Alkmaar op het spuiten met verf. De man had bij een bankje op het Munnikenbolwerk verf op straat gespoten. Ook het bankje was besmeurd maar dat zou een ander hebben gedaan. In een gesprek met de verdachte liet hij zich beledigend uit tegen de agent, reden waarom hij werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich zodanig dat de agent pepperspray moest gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd aan het bureau gehoord en gaf toe dat hij zich wat anders op had moeten stellen. Hij is in de loop van de avond met een proces-verbaal op zak heengezonden. Hij deed afstand van enkele spuitbussen met verf. 

Medewerker gewond bij overval

Den Helder, dinsdag 9 september 2008
Een kaaswinkel in de Kroonpassage is rond sluitingstijd overvallen door een onbekend gebleven man die een geldbedrag buit heeft gemaakt. Een medewerker kreeg enkele klappen op zijn hoofd en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.
De medewerker, een 40-jarige man uit Den Helder, was bezig met het afsluiten van de zaak toen er plotseling van hem door een man, onder bedreiging van een vuurwapen, geld geëist werd. De medewerker gaf de dagopbrengst af maar kreeg toch nog enkele klappen op zijn hoofd. De dader vluchtte hierna via de achteruitgang weg.
Het slachtoffer zocht hulp bij een naastgelegen zaak vanwaar de politie werd gebeld. De omgeving werd gedurende enige tijd afgezet en forensisch rechercheurs stelden een onderzoek in. Het slachtoffer mocht na behandeling naar huis.
Van de verdachte is slechts een summier signalement bekend:
Man, lengte ongeveer 1,80 meter. Hij droeg een bivakmuts en handschoenen en een zwarte jas.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder via 0900-8844 (lokaal tarief). Hersenschudding door aanrijding

Den Helder, maandag 8 september 2008

Een 18-jarige bromfietser uit Den Helder liep maandagavond om 22.30 uur een hersenschudding op bij een aanrijding op de Langevliet. Een 73-jarige automobiliste uit Den Helder reed over de Langevliet. Zij wilde linksaf de Meester J. Hendriksxstraat op rijden en gaf hierbij de bromfietser, die vanuit tegengestelde richting over het fietspad reed, geen voorrang. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij liep hierbij een hersenschudding op.
 

Bedrijfsbus door brand verwoest

Heerhugowaard, dinsdag 9 september 2008

Een bedrijfsbus is in de nacht van maandag op dinsdag om 00:30 uur door brand verwoest. De bus, van een stoffeerbedrijf, stond aan het Lindeboomplein in Heerhugowaard. De lading van de bus ging  geheel verloren. Een schutting liep schade op. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Bromfietser gewond door openen autoportier

Alkmaar, zondag 7 september 2008

Een 23-jarige bromfietser uit Alkmaar raakte zondagmiddag rond 15.40 uur gewond op de Kwakelkade. Een 44-jarige automobilist uit Oudorp had de auto even stil gezet langs de kant van de weg. De bromfietser reed hier over het fietspad toen de bijrijder van de automobilist het portier van de auto opende. De 23-jarige Alkmaarder werd door het portier geraakt en kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
 

Duitse kitesurfer zwaar gewond

Schellinkhout, zondag 7 september 2008
Rond 11.30 uur zag een passant een kitesurfer gewond liggen in een weiland langs de Zuiderdijk. De surfer was vanaf het water van het IJsselmeer tegen de dijk aangewaaid, over de dijk heen geschoven en zo’n 200 meter vanaf het water in een weiland tot stilstand gekomen. Dit was niet opgemerkt door andere kitesurfers die daar bezig waren.

Het gaat om een 37-jarige Duitse man van wie de woonplaats op dit moment nog niet bekend is. Hij droeg een professioneel pak en een helm. Hij kon moeilijk ademhalen vanwege een klaplong en rugletsel. Hij is met een traumahelikopter vervoerd naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. De politie probeert zijn familie in kennis te stellen.
 

Wederom kind betrokken bij aanrijding in Schoorl

Schoorl, vrijdag 5 september 2008

Voor de tweede keer deze week vond er een op de Voorweg in Schoorl een aanrijding plaats tussen een kind en een auto. Afgelopen maandagmiddag raakte een 12-jarige jongen uit Warmenhuizen gewond nadat hij vanaf het Groenelaantje de Voorweg wilde oversteken. Een uit Groet komende auto zag hij daarbij over het hoofd. Hij liep rugletsel op. Vrijdagmiddag raakte een meisje gewond bij een aanrijding op dezelfde fietsersoversteek. Het meisje wilde oversteken en zag daarbij werd een uit Groet komende automobiliste over het hoofd. Zij raakte de zijkant van de auto en kwam ten val. Hierbij liep zij vermoedelijk een beenbreuk op. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.

  

Bewoner overmeestert inbreker

Grootebroek, vrijdag 5 september 2008

Vanmorgen om 06.15 uur kreeg de bewoner van een huis aan de Habijt de schrik van zijn leven. Toen hij naar beneden ging om naar zijn werk te gaan stond er een vreemde man bij de keukentafel die bleek te hebben ingebroken. De verdachte, een 29-jarige man uit Grootebroek, rende hem voorbij in de richting van de voordeur. Daar ontstond een schermutseling die eindigde in de voortuin. De bewoner en zijn vrouw hielden de inbreker onder controle terwijl de dochter des huizes onmiddellijk de politie belde en ook een buurman assistentie verleende.
De politie nam de inbreker over. Hij bleek binnen te zijn gekomen via een raam boven de achterdeur dat op een kier had gestaan. Buiten de woning lagen diverse spullen die de inbreker klaar had gelegd om mee te nemen. Dat waren ondermeer een laptop, een spelcomputer en een fotocamera. In dezelfde straat zijn vannacht ook een fiets en een krat bier gestolen uit een garage waarvan het slot geforceerd was. De verdachte is een bekende van de politie en hij is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Motorrijder botst tegen trailer van vrachtauto

Hoogwoud, vrijdag 5 september 2008
Vanmorgen omstreeks 07.50 uur vond er een aanrijding plaats op de Oude Provincialeweg waarbij een 44-jarige motorrijder uit Opperdoes ernstig gewond raakte.
Een vrachtauto met trailer, bestuurd door een 22-jarige man uit Aartswoud, reed over de Oude Provincialeweg, komende uit de richting van Middenmeer en gaande in de richting van Winkel. Achter deze vrachtauto reden enkele auto’s. De vrachtauto wilde linksaf slaan en de Langereis oprijden. Op dat moment was de motorrijder, die ook uit de richting van Middenmeer kwam, bezig met een inhaalmanoeuvre. Hij reed daarbij over een dubbele doorgetrokken streep en merkte te laat op dat de vrachtauto voor hem linksaf sloeg. Bij het remmen kwam hij op het wegdek ten val en vervolgens schoof hij tegen de wielen van de trailer aan.
De motorrijder brak ondermeer zijn rechterarm en liep borstletsel op. Een traumahelikopter verleende bijstand. De man is per ambulance vervoerd naar het Medisch Centrum in Alkmaar waar hij is opgenomen op de afdeling intensive care. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.
 


Opsteken vinger gaat geld kosten

Den Helder, donderdag 4 september 2008

Een 15-jarige scholiere kan een geldboete verwachten nadat ze zonder reden haar middelvinger had opgestoken tegen passerende surveillerende agenten op de Drs. F. Bijlweg. De agenten stopten en stapten uit waarna het meisje snel wegrende. Na een korte sprint kon ze worden achterhaald. Ze pleegde verzet tegen haar aanhouding en moest mee naar het bureau waar ze een proces-verbaal kreeg wegens belediging van een ambtenaar in functie. De hoogte van de boete wordt door justitie nog bepaald.
 

Hoofdletsel na aanrijding

Medemblik, donderdag 4 september 2008

Rond 20.40 uur kreeg de politie de melding dat er een auto op de Almereweg met hoge snelheid van de weg was geraakt en tegen een damhek tot stilstand was gekomen. De twee inzittenden van de auto waren te voet vertrokken. Kort hierna troffen agenten het voertuig inderdaad zwaar beschadigd aan. Op de Oude Stiek te Opperdoes werden de bestuurder en zijn passagier aangehouden. Het bleken mannen uit Polen te zijn en respectievelijk 32 en 23 jaar oud. Ze weigerden in een ambulance te stappen. Tijdens de overbrenging naar het bureau werd de oudste (de bestuurder) onwel. De ambulance kwam opnieuw en nu ging hij mee naar het ziekenhuis in Alkmaar. Daar werd bloed van het afgenomen om te onderzoeken op alcoholgebruik (uitslag over 14 dagen). De man werd een nacht ter observatie opgenomen. Zijn vriend mocht na verhoor aan het bureau naar huis.
 

Zoon rijdt achterop vader

Heerhugowaard, donderdag 4 september 2008

Rond 15.50 uur ontstond er een kop-staart aanrijding op de Westerweg, waarbij een 21-jarige motorrijder uit Heiloo schouderletsel opliep.
Hij reed achter zijn 53-jarige vader die ook op een motorfiets reed. De beide mannen haalden voertuigen in en voegden steeds achter elkaar in. Bij het invoegen na het inhalen van een auto remde de zoon te laat en reed hij achterop de motor van zijn vader, waarna ze beiden ten val kwamen. De zoon liep het letsel op en moest per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Alkmaar. De motorfietsen raakten beiden flink beschadigd.
 

Rijbewijs ingenomen na veroorzaken ongeval

Den Helder, donderdag 4 september 2008

Rond 15.45 uur vond er op de kruising Langevliet / Mr. J. Hendrikxstraat, een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. Hierbij raakte de 18-jarige bromfietsbestuurder uit Den Helder zwaar gewond.
De botsing ontstond toen de 39-jarige bestuurder van de auto uit Blokker, vanuit de Hendrikxstraat rechtsaf de Langevliet op wilde rijden. Hij stopte niet voor de haaietanden omdat hij dan niet voldoende kon zien. De man had niet op de spiegel gelet die aan de overzijde van de straat hangt. Op het moment dat hij het fietspad opreed kwam de bromfietsbestuurder voor hem van links aanrijden. De 18-jarige bestuurder kon een botsing met de auto niet meer voorkomen. Hij kwam ten val en brak zijn bovenbeen op meerdere plaatsen. Hij is per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Het rijbewijs van de automobilist werd ingenomen wegens de ernst van de overtreding en het letsel.
 

Aanrijding met letsel

Den Burg, donderdag 4 september 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 10.20 uur raakte een 14-jarige jongen uit Den Burg gewond bij een aanrijding op de kruising Beatrixlaan – Emmalaan in zijn woonplaats. De jongen reed op een fiets op het fietspad naast de Emmalaan. Ter hoogte van de kruising stak de fietser de rijbaan van de Emmalaan over. Hij had echter niet gezien dat over de Emmalaan (in dezelfde richting) een brommobiel aan kwam rijden. De brommobiel werd bestuurd door een 77-jarige man uit Den Hoorn. De man kon niet meer op tijd remmen voor de overstekende fietser. Bij de aanrijding raakte de fietser gewond. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.
 

Diefstal koper

Broek op Langedijk, donderdag 4 september 2008

In de nacht van woensdag op donderdag werd een grote hoeveelheid koperen leiding ontvreemd vanaf het dak van een bedrijfspand aan de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk. De dieven klommen op het dak van enkele bedrijfsloodsen en verwijderden daar ongeveer 500 meter bliksemafleider (8mm koperdraad). De politie zoekt getuigen die iets van de diefstal hebben gehoord of gezien.
 

Opnieuw autobrand in Alkmaar

Alkmaar, woensdag 3 september 2008

Opnieuw een autobrand in Alkmaar. Ditmaal in de Daalmeer aan de Pater Schiphorststraat. Buurtbewoners ontdekten de brand woensdagavond om 23:45 uur en belde direct de brandweer. Die kon niet voorkomen dat de achterkant van de auto geheel verloren ging. Een ernaast geparkeerde bestelauto raakte niet beschadigd.
Buurtbewoners zijn ontsteld door de brand. In kortsluiting geloven ze niet. Brandstichting lijkt de enige oorzaak. Het is ook niet de eerste autobrand in Alkmaar. Op zondagochtend 24 augustus stond een auto in brand aan de Kromdel in Koedijk. Een motor die ernaast stond liep zware schade op. 21 augustus werd een autobrand gemeld aan de Blekerskade. Op vrijdag 15 augustus stond een caravan aan de Noorderstraat te branden. Deze stond op het terrein van een autobedrijf. 4 augustus stond een auto in brand aan de Cornelis Pronklaan in Het Hoefplan.
Vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag werd door beveiligingsmensen een brandende auto aangetroffen op een parkeerterrein van het Geestmerambacht. Hier was duidelijk sprake van brandstichting.
Afgelopen weekend werd er bij een drietal autobranden aan de Lekerwaard in Alkmaar een 51-jarige Alkmaarder aangehouden. Deze zou mogelijk iets te maken hebben met deze branden. Of de man ten tijde van de autobrand aan de Pater Schiphorststraat nog in hechtenis zat is nog niet bekend.


Man overleden bij brand

Bergen, dinsdag 2 september 2008

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.15 uur raakte een 89-jarige inwoner van Bergen ernstig gewond bij een brand in zijn woning aan de Cornelis Kooijmanlaan. De man overleed later op de avond in het ziekenhuis aan rookvergiftiging en brandwonden. De man heeft vermoedelijk staan koken, toen de vlam in de pan sloeg. De man is daarbij achterover gevallen, met zijn hoofd op de tegelvloer gevallen en buiten bewustzijn geraakt. De brandende pan zette de afzuigkap en de keukenkastjes in brand.
De door omstanders gewaarschuwde brandweer kon de man uit de woning halen en het vuur blussen. Het slachtoffer werd direct overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier overleed hij later op de avond aan rookvergiftiging en diverse ernstige brandwonden.

Man gewond bij schietincident

Den Helder, dinsdag 2 september 2008

Een 21-jarige man uit Den Helder raakte dinsdagavond rond 19.15 uur gewond bij een schietincident op de Marsdiepstraat. De man ging naar de box beneden zijn woning om hier iets te halen. Toen hij terug kwam in de woning, waar zijn vriendin en buurman zich op dat moment bevonden, gaf hij aan dat er een man voor de deur stond die geld wilde. De buurman liep met hem mee en zag de negroïde man staan. De negroïde man raakte in een worsteling met de 21-jarige man waarbij een schot afging. De 21-jarige man werd hierbij geraakt. De negroïde man ging ervandoor in de richting van de Biesboschstraat.
Het slachtoffer werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Zijn toestand is stabiel.
Het signalement van de dader luidt: negroïde man, 30 à 40 jaar oud, sikje of baard, tenger postuur. Hij droeg donkere kleding, een blauwe zakdoek om zijn hals en een Albert Heijn plastic tas.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben op of in de omgeving van de Marsdiepstraat of Biesboschstraat deze avond. Ook mensen die anderszins informatie hebben over dit voorval worden verzocht contact op te nemen met de Regionale Recherche. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
 

Ernstig ongeval N9

Schoorldam, dinsdag 2 september 2008

Bij een ernstig ongeval op de N9 zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen waarvan twee ernstig. Het ongeval gebeurde tussen Schoorldam en Burgervlotbrug. Een 24-jarige man uit Bussum reed vanaf Burgervlotbrug richting Schoorldam toen hij door een te hoge snelheid in een slip raakte en op de ander weghelft terecht kwam. Twee tegemoetkomende personenauto’s konden het voertuig niet ontwijken. De 24-jarige man en een 48-jarige vrouw uit Den Hoorn moesten door de brandweer uit hun voertuig worden bevrijd. Een derde slachtoffer, een 31-jarige vrouw uit Den Helder, liep lichte verwondingen op. De lifeliner 3 uit Nijmegen assisteerde het ambulancepersoneel. In de file die door het ongeval was ontstaan vond een tweede aanrijding plaats. Hierbij vielen geen gewonden. De N9 werd voor enige tijd afgesloten. Verkeer werd via de parallelweg omgeleid.

 

 In de krant staat onder de foto de naam John Oud. Dit klopt natuurlijk niet…..


Auto botst tegen geparkeerde auto

Heerhugowaard, dinsdag 2 september 2008
Een 67-jarige automobilist uit Heerhugowaard werd dinsdagmiddag overgebracht naar het MCA in Alkmaar met nekklachten na een aanrijding op de kruising Basiusstraat/Vondellaan. Een 72-jarige Heerhugowaardse kwam met haar auto uit de richting van het Raadhuisplein. Op de kruising met de Vondellaan zag zij de van rechtskomende auto van de 67-jarige man over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de auto van de vrouw doorschoot en tegen een geparkeerde auto aanreed. De 67-jarige Heerhugowaarder werd met nekklachten overgebracht naar het MCA in Alkmaar.


Auto te water N241

Schagen, dinsdag 2 september 2008

Waarschijnlijk als gevolg van een verkeerd ingeschatte inhaalmanoeuvre is dinsdagmiddag een auto te water geraakt op de N241 in Schagen. De automobilist kwam uit de richting van Den Helder en kwam tijdens het inhalen in de linkerberm terecht. Hier ramde hij twee boompjes en belandde in de sloot. De chauffeur liep slechts lichte verwondingen op.

 


Motor botst op brievenbus

Hippolytushoef, maandag 1 september 2008

Op maandagavond omstreeks 18.10 uur raakte een 23-jarige motorrijder uit Hippolytushoef gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Koningsweg in zijn woonplaats. De man reed over de Koningsweg en raakte bij een wegversmalling de macht over het stuur kwijt. Hij botste tegen een brievenbus die in de berm stond. De man liep verwondingen aan zijn been en sleutelbeen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Wesfries Gasthuis in Hoorn.
 

Jongen geschept door auto

Schoorl, maandag 1 september 2008

Een 12-jarige jongen uit Warmenhuizen is maandagmiddag om 15:30 uur gewond geraakt nadat hij op de fiets werd aangereden door een automobilist. De jongen reed op het Groenelaantje in Schoorl en wilde de Voorweg oversteken richting de Frederikslaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een vanuit Groet komende 60-jarige automobiliste uit Schoorl. Deze kon de jongen niet meer ontwijken. De jongen liep bij de aanrijding verwondingen aan zijn rug en hoofd op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.
 

Vuurwapen in beslag genomen

Den Helder, maandag 1 september 2008
Op maandagavond omstreeks 18.40 uur zag een politieman op de beelden van een bewakingscamera dat een personenauto geparkeerd stond op de Koningdwarsstraat in Den Helder. In de auto zaten twee mannen en bij het portierraam stonden enkele personen. Een van de personen bij de auto boog zich door het portierraam naar binnen, pakte daar een pakketje en stopte dit onder zijn jas. Omdat in de omgeving veel drugs verhandeld worden, ging de politie ter plaatse en controleerde de man. Hij bleek geen drugs, maar een vuurwapen bij zich te dragen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De verdachte was een 22-jarige man. Ook werden een 18- en een 25-jarige man aangehouden die in de personenauto zaten en een 21-jarige vrouw die bij de auto stond. Alle verdachten zijn afkomstig uit Den Helder.