‘Bloedende’ vrachtwagen stilgezet

Venlo, woensdag 25 april 2012

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 25 april 2012 omstreeks 12.00 uur een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Schreuditz (D) stilgezet, omdat hij ter hoogte van Venlo met een vrachtauto reed die bloed lekte. Hij vervoerde 459 koeienhuiden terwijl de laadbak niet vloeistofdicht was. Op de gestuurde as zaten gescheurde remschijven en bij één band kwam het canvas er door. Het bedrijf uit Altenburg (D) kreeg een boete opgelegd van 1600 euro. Het transport was onderweg van Nijmegen naar Italië.

Neppolitieauto in beslag genomen

Utrecht, dinsdag 24 januari 2012

Het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 24 januari 2012 in Utrecht een 34-jarige inwoner van die stad aangehouden, omdat hij clandestien reed in een auto met optische en geluidssignalen. Aangezien de man geen professionele hulpverlener is en zijn Mercedes geen hulpverlenersvoertuig, is hij aangehouden. Daarnaast is in de auto een stroomstootwapen aangetroffen. Afgelopen maandag zag de politie de man in zijn Mercedes over de A27 bij Utrecht rijden met de blauwe flitsers in de grill en achter in de auto een blauwe lamp aan. Het is de politie niet gelukt om hem toen aan te houden. Wetende dat deze auto niet behoort tot het wagenpark van de Verkeerspolitie is extra naar deze auto uitgekeken. Dinsdag zagen surveillerende agenten van de Verkeerspolitie de auto op de A2 ter hoogte van Utrecht rijden. Een in de buurt vliegende politiehelikopter is ook ingezet om de eenheden op de grond te begeleiden, indien de man er met hoge snelheid vandoor zou gaan. In de wijk Leidsche Rijn is de man staande gehouden, waarna de auto werd onderzocht. In het voertuig is een volledige technische inrichting voor de optische en geluidssignalen aangetroffen. De auto is in beslag genomen en de politie onderzoekt hoe de man zonder duidelijke vorm van inkomen in deze dure auto kan rijden. Het KLPD onderzoekt ook of deze auto is gebruikt bij overvallen en diefstallen door nepagenten.

Brandweer in Melbourne


10.000 euro beloning voor gouden tip autoschutter

Driebergen, donderdag 18 augustus 2011
De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de autoschutter(s) die in de periode van 7 augustus tot en met 15 augustus 2011 actief was op de snelwegen rond Rotterdam.

In die periode zijn op de A4, A12, A13, A15, A16 en A20 meerdere auto’s beschoten, waarbij schade is ontstaan aan ruiten en lak.  Het onderzoek richt zich op dit moment op 27 incidenten. Politie en OM nemen deze incidenten hoog op. Tot nu toe zijn er gelukkig nog geen ernstige ongelukken gebeurd, maar het beschieten van auto’s, ook al is dat met een luchtdrukwapen, kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

Alle informatie die kan leiden tot een aanhouding wordt onderzocht. Alle aangiftes en tips worden in onderlinge samenhang bekeken, beschikbare camerabeelden van de getroffen bussen worden nader onderzocht, en er wordt forensisch onderzoek gedaan naar een aantal getroffen auto’s. Op diverse oproepen in de media zijn tot nu toe ruim 60 tips binnengekomen. Die worden allemaal onderzocht, maar vooralsnog zit de gouden tip er niet bij.

De politie en het OM zijn daarom op zoek naar getuigen van deze schietincidenten, of personen die informatie hebben over de beschietingen of de schutter(s). Voor de tip die leidt tot de aanhouding van de schutter(s) is een beloning uitgeloofd van 10.000. Mensen met relevante informatie kunnen zich op verschillende manieren melden bij de politie:

Via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Via de opsporings tiplijn 0700-6070 (gratis)

Via M meld misdaad anoniem 0800-7000 (gratis)

Politieman gewond bij aanrijding op A1

Deventer, woensdag 27 juli 2011

Een 46-jarige politiemedewerker van de KLPD raakte op woensdagochtend 27 juli gewond aan zijn rug bij een aanrijding op de A1. De man had samen met een collega hulp verleend aan een Poolse automobilist die zonder benzine stil was komen te staan op de vluchtstrook. Toen zij hierna weer waren ingestapt in het dienstvoertuig, werd deze van achteren aangereden door een Poolse vrachtwagencombinatie die gedeeltelijk op de vluchtstrook reed. Het dienstvoertuig kwam door de klap 150 meter verderop onderaan het talud tot stilstand. De chauffeur van het dienstvoertuig werd met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn collega bleef ongedeerd. De 33-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur werd aangehouden. Naar de aanrijding wordt een nader onderzoek ingesteld.

Koperdief steelt van C2000-mast

Maasstricht, woensdag 20 juli 2011

Een 32-jarige koperdief uit Maastricht koos gisternacht het verkeerde object uit om zijn privékas te spekken. Hij had hiervoor een opstelpunt van het C2000-netwerk aan de Schepelruwe uitgezocht waarop de hulpdiensten zijn aangesloten voor het contact met de meldkamer. De man kon worden aangehouden. Alle ongeveer 500 Nederlandse C2000-masten worden dag en nacht beheerd door de landelijke ICT-organisatie van de politie. Dit gebeurt via een landelijk Netwerk Managementcentrum in Driebergen. Die voortdurende controle is nodig omdat politie, brandweeer en ambulancediensten in de afstemming van hulpverlening aan burgers 24 uur per dag afhankelijk zijn van de werking van de masten. Rond 03.00 uur dinsdagmorgen gaf de mast aan de Schepelruwe een storingsmelding. Om deze storing direct te verhelpen werd de storingsmonteur van de beheerder in Driebergen opgeroepen. Toen de storingsmonteur ter plaatse kwam zag hij dat de mast schade had en dat een in het donker geklede man er op de fiets vandoor ging. De monteur waarschuwde meteen de politie. Deze kon de dief enkele straten verderop aanhouden. Hij had zijn fietstassen gevuld met koperdraad. De schade aan de mast wordt geschat op tienduizend euro. De ICT-beheerder, vts Politie Nederland, heeft namens het ministerie van Veiligheid en Justitie (eigenaar van C2000) aangifte gedaan. Op dit soort vernielingen isa een speciale wet van toepassing (art. 161 sexies Wetboek van Strafrecht). Deze wet biedt mogelijkheid tot zwaardere straffen (tot 6 jaar) en tot schadeverhaling op de dader.

Politieauto vanuit gestolen bestelbus beschoten

Prinsenbeek, dinsdag 19 juli 2011

Medewerkers van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn dinsdag 19 juli 2011 omstreeks 14.35 uur in Prinsenbeek beschoten vanuit een gestolen bestelbus. De politieagenten en de auto waarin zij reden zijn niet geraakt. In samenwerking met de politie Midden- en West Brabant wordt een onderzoek ingesteld.  De Volkswagen bestelbus reed op de A16 ter hoogte van Dordrecht. Het kenteken stond als gestolen gesignaleerd. De bestuurder negeerde op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek het stopteken en nam daarna de afslag Prinsenbeek. Op de rotonde van de Backer en Ruebweg en de Beeksestraat is de politieauto vanuit de bus beschoten. De politieagenten staakten op dat moment de achtervolging. De politieagenten hebben niet geschoten. De bestelbus is omstreeks 15.00 uur in Breda aangetroffen en drie minuten later is er een verdachte aangehouden. Bij de zoekactie is o.a. een politiehelikopter en een speurhond ingezet. In verband met het onderzoek is de afslag Prinsenbeek en de rotonde in Prinsenbeek tijdelijk afgesloten.

12-jarige koperdieven

Vlissingen, woensdag 13 juli 2011

Dinsdagavond om 20.50 uur zijn in Wijenburg in Vlissingen twee 12-jarige Vlissingse jongens aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat ze op een bouwterrein aan de Govert Flincklaan koper aan het stelen waren. De politie trof bij hen een aantal koperkabels aan. Hun ouders zijn in kennis gesteld en de jongens hebben vannacht in een politiecel doorgebracht.

Man verliest lading van gestolen aanhangwagen

Echt, zondag 10 juli 2011

De politie heeft zondag omstreeks 18.30 uur de melding gekregen dat een bestuurder van een personenauto met aanhangwagen lading was verloren op de A2 ter hoogte van Echt en daarna was doorgereden. Het betrof oud ijzer en koper. Na onderzoek van de politie bleek dat de onderdelen en aanhangwagen afkomstig waren van diefstal. De goederen waren eerder weggenomen bij een bedrijf aan Eiland in Stevensweert. Later op de avond meldde een 24-jarige man uit Meerssen zich op het politiebureau in Maastricht. Hij verklaarde lading te hebben verloren op de A2. De man werd aangehouden op verdenking van diefstal van de lading en aanhangwagen. Op dit moment zit de man nog vast en de politie onderzoekt de zaak.

Poolse personenbus na serie snelheidsovertredingen afgepakt

Vught, woensdag 29 juni 2011

Medewerkers van het team Verkeershandhaving hebben dinsdagmiddag een personenbusje van een Pools bedrijf uit het verkeer genomen, omdat met dat voertuig tussen 12 april en 27 juni 2011 totaal 37 snelheidsovertredingen op de N65 zijn gepleegd. Dat levert alles bij elkaar een boetebedrag van ruim € 9100,00 op. De Poolse eigenaar van het voertuig is gesommeerd de boetes te voldoen voordat hij de personenbus terug krijgt. Dat is vooralsnog niet gebeurd.

Veelpleger ramt politieauto

Moerdijk, dinsdag 28 juni 2011

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag omstreeks 21.30 uur een man van 40 en zijn zoon van 15 jaar aangehouden in Dordrecht. De 40-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats had kort daarvoor een opvallende politieauto van de Verkeerspolitie van het KLPD geramd. Eén van de inzittenden van de politieauto is overgebracht naar het ziekenhuis in verband met nekklachten. Uit onderzoek bleek dat hij geen letsel heeft opgelopen. De bestuurder is in verzekering gesteld. Zijn zoon, die was weggelopen uit een inrichting, is weer onder toezicht gesteld. De bestuurder, naar later bleek een veelpleger, onttrok zich aan een staandehouding op de A17 ter hoogte van Moerdijk en ramde op een gegeven moment de opvallende politieauto van de Verkeerspolitie van het KLPD. Na de aanhouding is in de auto 26 gram hennep aangetroffen. Door de aanrijding brak bij de politieauto het rechter voorwiel af. De achtervolging kon worden voortgezet met een onopvallende videoauto van het KLPD en eindigde in Dordrecht. Onderweg raakte de veelpleger nog een andere auto en kwam tegen een paal tot stilstand.

Door richtingaanwijzer de boot in

Renkum, zaterdag 25 juni 2011

Het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag op de A50 te hoogte van Renkum een 29-jarige inwoner van Vught aangehouden.  Hij reed met valse kentekenplaten en vervoerde tenminste één gestolen rubberboot met buitenboordmotor. De medewerkers van de Verkeerspolitie en van de Waterpolitie van het KLPD stellen nog een nader onderzoek in naar de herkomst van de vier andere rubber boten met buitenboordmotoren die hij bij zich had. De man is in verzekering gesteld. De Vughtenaar viel op omdat de rechter richtingaanwijzer van de aanhangwagen niet werkte. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij op zijn Mazda een kenteken had van een Fiat. In de aanhangwagen en in de auto vervoerde hij in totaal vijf rubberboten, waarvan vier opgerold, van het merk ‘Zodiac’ en vijf buitenboordmotoren. De man verklaarde dat hij de boten van een Duitser had gekocht, maar kon geen nota’s of iets dergelijks overleggen. De kentekenplaten zaten er volgens hem op een ochtend op de auto nadat vrienden hadden aangegeven dat zij de platen van de Mazda graag wilden hebben. Via een sticker van ‘Rutgers Recreatie’ uit Rhederlaag, die op meerdere boten zaten, konden medewerkers van de Waterpolitie één van de eigenaren achterhalen en een aangifte opnemen.

Drugsverdachte zorgt voor stremming treinverkeer

Arnhem, vrijdag 24 juni 2011

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdagavond 23 juni 2011 in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de politie Gelderland Midden en Gelderland Zuid een onderzoek ingesteld in een internationale trein. Hierbij is een 21-jarige man aangehouden en is een hoeveelheid marihuana in het toilet van de trein aangetroffen. Tijdens een controle van twee medewerkers van de Koninklijke Marechaussee op deze trein gedroeg de man zich verdacht nadat hij van het toilet was gekomen. Bij onderzoek in het toilet trof de Marechaussee achter een plaat twee pakketjes die met ijzerdraad met elkaar waren verbonden. In verband hiermee is de trein in Arnhem ontruimd en leeg doorgereden naar een ’groene zone’ bij De Steeg. Tactisch explosieven verkenners van de regiopolitie stelden met een speurhond een nader onderzoek in naar de twee pakketjes. De pakketjes hadden de vorm van rugbyballen en waren gevuld met marihuana. De verdachte is ingesloten in het bureau van de Koninklijke Marechaussee in Duiven en zal vrijdag nader worden gehoord. Tevens zal een onderzoek naar zijn identiteit worden ingesteld. De verdachte legitimeerde zich met een Fins paspoort, waarvan nog niet duidelijk is of het echt is. De Koninklijke Marechaussee zal dit onderzoek samen met de Spoorwegpolitie van het KLPD uitvoeren. In de trein die onderweg was naar Kopenhagen (DK) zaten 170 passagiers. Het treinverkeer van en naar Arnhem heeft ongeveer een uur stilgelegen en is rond 21.00 uur weer hervat.  In verband met het verplaatsen van de trein naar de ‘groene zone’ heeft het treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen de rest van de avond stilgelegen.

Ruim 1500 kilo hennep in bestelbus aangetroffen

Heteren, dinsdag 14 juni 2011

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdagochtend 14 juni 2011 op de A50 ter hoogte van Heteren 39-jarige inwoner van Kranenburg (D) aangehouden. Hij vervoerde in zijn bestelbus ruim 1500 kilo samengeperste hennep met een straatwaarde van ruim 4,5 miljoen euro. De bestelauto en de hennep zijn in beslaggenomen. De man is in verzekering gesteld. De man reed in een bestelbus met het opschrift van een vervoersbedrijf. Medewerkers van de Verkeerspolitie van het KLPD zagen dat een deel van de bumper van de auto ontbrak en stelden een nader onderzoek in. In de laadruimte lagen 36 grote zakken die volgens de bestuurder waren gevuld met compost. Op verzoek opende hij één van de zakken. Hierin zaten meerdere pakketjes die echter niet op compost leken. Uiteindelijk bleek dat in elke zak 42 kilo samengeperste hennep zat. Over het herkomst van deze softdrugs wilde de man niets kwijt.

95 km/u te hard

Rotterdam, vrijdag 20 mei 2011

Een 18-jarige Rotterdammer, die net zes maanden zijn rijbewijs had, kon dat alweer inleveren nadat hij de toestane maximumsnelheid met 95 km/u overschreed op de Bosdreef. Vrijdagochtend om 10:10 uur zagen politieagenten dat de Rotterdammer met 171 km/u over de Bosdreef reed, terwijl daar de toegestane maximumsnelheid 70 km/u bedraagt. Na een correctie van 6 km/u bleef een overschrijding van de toestane maximumsnelheid met 95 km/u over. Het rijbewijs van de jonge bestuurder is ingevorderd.

Speurhonden vinden bijna 3000 kilo marihuana en hasj

Rotterdam, donderdag 19 mei 2011

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond, Douane, Fiod en Openbaar Ministerie heeft vrijdag in een container bijna 3000 kilo marihuana en hasj gevonden. De drugs zaten verstopt tussen zakken houtskool. De container was afkomstig uit Zuid-Afrika en met een zeeschip aangevoerd in de Rotterdamse haven. De drugs werden ontdekt door speurhonden van de Douane. Die sloegen aan toen zij in de buurt van de container kwamen. Nader onderzoek wees in de richting van tien pallets met zakken houtskool uit Namibië. Tussen de zakken zaten pakketten met in totaal 2600 kilo marihuana en 200 kilo hasj. De drugs hadden een straatwaarde van ongeveer 1 miljoen euro. Het HARC-team (Hit and Run Containerteam) stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De marihuana en hasj zijn inmiddels vernietigd.

Nationale Recherche onderzoekt op handen zijnde liquidatie in drugshandel

De Nationale Recherche onderzoekt een tip bij  Meld Misdaadanoniem (MMA) over een op handen zijnde liquidatie in de internationale drugshandel.  Volgens de anonieme telefonische melding zou een partij van 500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen zijn gestolen en naar Nederland zijn vervoerd. De melder, die de tip gisteren telefonisch gaf, zei dat de eigenaren van de cocaïne van plan zijn de dieven te liquideren.

In de haven van Antwerpen is op 13 april 2011 inderdaad door de douane een zeecontainer gecontroleerd en 500 kilo cocaïne aangetroffen in uitgeholde ananassen. De met drugs gevulde ananassen zijn na de ontdekking uit de container gehaald en door de Belgische douane in beslag genomen. De overige ananassen zijn vervolgens naar Nederland vervoerd om te worden afgeleverd bij een fruithandel in Apeldoorn.

In Apeldoorn zijn de vrachtauto en de lading kort voor aflevering nog een keer door de Nederlandse politie  doorzocht. Vanwege de omvang van de werkzaamheden heeft de politie daarbij gebruik gemaakt van de werkruimte van een bergingsbedrijf in Apeldoorn. De vrachtauto met de lading ananassen is na de controle vrijgegeven voor het verdere vervoer naar de Apeldoornse fruithandel.

Vermoedelijk denkt de criminele organisatie dat de cocaïne door concurrerende drughandelaren is gestolen. De in beslag genomen cocaïne is afkomstig uit Ecuador, waar al eerder grote partijen cocaïne in uitgeholde ananassen zijn onderschept. De partij van 500 kilo cocaïne, die een straatwaarde heeft van ongeveer 40 miljoen euro, is door de Belgische autoriteiten vernietigd.


Wrak van de weg gehaald

Driebergen, donderdag 12 mei 2011
Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft met een routinecontrole een vrachtauto van de weg gehaald die het predicaat ‘wrak van de weg’ niet misstond. De 48-jarige chauffeur uit Noord Brabant reed met zijn vrachtauto op de A2 ter hoogte van Utrecht. Uit het kentekenregister bleek dat de APK al sinds 20 mei 2010 niet meer geldig was. Nader technisch onderzoek, uitgevoerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Nieuwegein, door medewerkers van Transport en Milieucontrole van het KLPD, bracht een scala aan gebreken aan het licht. Het kentekenbewijs is ingevorderd en de eigenaar, eveneens afkomstig uit Noord Brabant, zal de vrachtauto ter herkeuring aan moeten bieden bij de RDW. In totaal is er voor ruim 700 euro aan bekeuringen uitgeschreven.


Het keuringsrapport van de vrachtauto:

‘Het chassis is gescheurd, de brandstoftank lekt, de uitlaat is lek, er zit speling op de fuseepen en de stuurkogel van het rechter voorwiel, de stuurstang schuurt tegen de velg, het rechtervoorwiel is vervormd, er is een remschijf gescheurd, bij twee remslangen is het canvas zichtbaar, het veerpakket zit los op de vooras en de bestuurdersstoel staat los door gescheurde lasnaden.’


De eigenaar van de vrachtauto was van een aantal gebreken op de hoogte. Hij was niet in staat geweest de gebreken te verhelpen, omdat zijn bedrijf niet de reparaties niet kon betalen.

Drie mannen aangehouden na achtervolging via internet

Deventer, donderdag 5 mei 2011

Op donderdag 5 mei rond 23.00 uur zijn op de A1 drie mannen uit Litouwen van 20, 23 en 32 jaar uit Litouwen aangehouden. Ze worden verdacht van het helen van een navigatiesysteem. In de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 mei is vanuit een auto die in Schagen geparkeerd stond een navigatiesysteem ontvreemd. De eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie en leverde daarbij ook de inloggevens om zijn apparatuur te kunnen volgen via internet. Rechercheurs van onder andere de korpsen Noord-Holland Noord en Amsterdam-Amstelland hielden de route van de verdachten in de gaten en zagen dat het voertuig verschillende locaties in Amsterdam, Amstelveen en Den Haag bezocht. Hierop alarmeerde de recherche de wijkteams in de betrokken buurten om uit te kijken naar de verdachten en ook om na te gaan of op deze locaties aangiften van diefstal of verdachte situaties waren voorgekomen. Hiervan bleek (nog) geen sprake. Op donderdagavond zagen gealarmeerde agenten van het KLPD het voertuig op de A1 rijden. De drie verdachten werden aangehouden en de gestolen apparatuur en het voertuig zijn in beslag genomen. De mannen zijn in verzekering gesteld en het onderzoek loopt.

Eis 4 jaar voor poging tot zware mishandeling op politieagenten

Arnhem, woensdag 4 mei 2011
Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft vandaag een gevangenisstraf geëist van 4 jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 5 jaar tegen een verdachte die onder meer verdacht wordt van meerdere pogingen tot zware mishandeling op politieagenten tijdens een wilde achtervolging. Aan de 40-jarige verdachte (zonder vaste woon- of verblijfplaats) worden zeven strafbare feiten toegerekend.

De politie wil op 20 januari 2011 een verdachte aanhouden die in een gestolen auto rijdt, maar de verdachte slaat op de vlucht. Tijdens de achtervolging die de politie inzet, wordt op hoge snelheid door en tussen Ellecom en De Steeg gereden. Daarbij ramt de verdachte bijna een politiewagen met agenten erin die probeert de weg te blokkeren (poging zware mishandeling) en raakt hij een andere politiewagen daadwerkelijk (poging zware mishandeling). Als de verdachte is klemgereden stappen diverse politieagenten uit, waarna de verdachte inrijdt op één van de agenten (poging tot zware mishandeling). Als twee agenten hun dienstwapen trekken, geeft de verdachte zich over en wordt hij aangehouden.

Tevens wordt de man ervan verdacht op 21 augustus 2010 in Maastricht een auto, waar hij tijdens de achtervolging in januari in reed, verduisterd te hebben. Ook zou hij op 9 januari 2011 in De Steeg een paardentrailer hebben gestolen. Op 22 november 2010 heeft verdachte getankt zonder te betalen bij een tankstation langs de A2 bij Geleen. Het laatste feit waar deze man van verdacht wordt, is poging tot zware mishandeling op zijn ex-vriendin.

De rechtbank heeft besloten nog vier getuigen te willen horen bij de Rechter Commissaris. Daarom is de zaak aangehouden voor maximaal 3 maanden. De voorlopige hechtenis van verdachte is verlengd.

Brandweerman steekt auto’s in brand

Bedum, dinsdag 1 maart 2011

De politie heeft dinsdag een 26-jarige inwoner van Bedum aangehouden op verdenking van brandstichting van een auto en twee pogingen daartoe. In de verhoren heeft de verdachte, die vrijwilliger is bij het Bedumer brandweerkorps, deze incidenten bekend. De incidenten vonden plaats in september en december 2010. Daarnaast heeft hij bekend op 10 januari een poging tot brandstichting te hebben gepleegd.  De man is vanmiddag voorgeleid aan de rechter commissaris. Die heeft besloten dat de verdachte voor 14 dagen vast blijft zitten. Het verhoor van de verdachte gaat door. Het onderzoek naar de overige branden in Bedum en omgeving wordt voortgezet. De politie onderzoekt of de man voor meer branden in aanmerking komt.

12-jarige automobilist aangehouden

Heemskerk, dinsdag 9 november 2010

Politiemensen zagen dinsdagavond omstreeks 21.00 uur een auto rijden op de Communicatieweg die nogal opviel. De auto slingerde, sloeg steeds af en remde onnodig midden op de weg. Toen zij voor het verkeerslicht de bestuurder aanspraken, bleek de bestuurder een 12-jarige jongen. Zijn vader zat op de bijrijderstoel. De man kreeg een bekeuring van 120 euro voor de ‘rijles’.

Auto in berm A28 over de kop door sms

Nunspeet, vrijdag 27 augustus 2010

Een 39-jarige vrouw uit Oldebroek is vrijdagochtend gewond geraakt toen zij met haar personenauto op de A28 van de weg raakte en in de berm over de kop sloeg. Zij liep een flinke hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het incident vond omstreeks 10.15 uur plaats tussen Harderwijk en nunspeet op de rijbaan richting Amersfoort. Volgens de getuige reed de vrouw zonder aanwijsbare oorzaak de rechter berm in. Bij de bergingswerkzaamheden trof de politie een mobiele telefoon aan met op het scherm een niet afgemaakt sms-bericht met de tekst:  “ik val bijna in slaap achter het stuur ..”

Verkeerspolitie KLPD beloont 12-jarige

Lobith, donderdag 26 augustus 2010

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat vandaag de 12-jarige Giovanni uit Lobith belonen voor zijn heldendaad die hij woensdag 25 augustus 2010 verrichtte. Omstreeks 13.15 uur kreeg zijn 38-jarige vader, woonachtig in België, op de A27 ter hoogte van Oosterhout een epileptische aanval. Giovanni bedacht zich geen moment, pakte het stuur en reed de auto, die 120 km/uur reed, de vluchtstrook op. Met de handrem bracht hij de auto daar tot stilstand. Vervolgens belde hij direct 112. Zijn vader is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek en maakt het naar omstandigheden goed. Vader en zoon kwamen uit België en waren op weg naar het huis Giovanni. Giovanni is nu weer thuis bij zijn moeder.
Medewerkers van de Verkeerspolitie assisteerde het ambulancepersoneel ter plaatse en zorgde dat de auto door een berger verder werd vervoerd. De Verkeerspolitie van het KLPD gaat Giovanni een presentje overhandigen voor zijn heldendaad.

Man ligt vier jaar dood in woning

Minnertsga, woensdag 23 juni 2010

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van een toen 50-jarige man uit Minnertsga. De man werd maandagmiddag 21 juni 2010 door zijn familie gevonden op zijn kamer en bleek te zijn overleden. Zijn twee broers ( 61 en 67 jaar) en twee zussen (44 en 71 jaar) wonen ook in de woning. Ze hebben hun broer nog gesproken in het voorjaar van 2006. Hij had toen aangegeven dat hij met rust gelaten wilde worden op zijn kamer. Deze week gaf de woningstichting te kennen dat ze onderhoud in de woning uit wilden voeren. Een van de bewoners ging toen toch in de kamer van de man kijken, waarop hij liggend op zijn bed werd gevonden. Een gewaarschuwde huisarts belde vervolgens de politie. De politie is een onderzoek gestart om uit te zoeken of er sprake is van een misdrijf. Op het lichaam van de gevonden man zal sectie worden verricht. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

86-jarige spookrijder op weg naar CBR

Goes, woensdag 10 maart 2010

Woensdagdagmiddag kwamen bij de meldkamer van de politie diverse meldingen binnen van een spookrijder op de A58 en op de Deltaweg in Goes. Na enig speurwerk troffen agenten t.h.v. de Macdonalds in Goes de auto aan.De bestuurder, een 86-jarige Goesenaar, keerde zo nu en dan op de weg en had weinig oog voor het overige verkeer.De man bleek op weg te zijn naar het CBR in Goes voor een rijvaardigheidstest. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij is thuis afgezet.

Ondanks rijontzegging tot 2025 dronken in gestolen auto

Westzaan, zondag 10 januari 2010

De politie Zaanstreek-Waterland heeft zondagavond een 40-jarige man uit Roermond aangehouden omdat hij dronken in een gestolen auto reed.
De man werd gesignaleerd bij het benzinestation in Oostzaan waar hij onder invloed van alcohol leek. Vervolgens reed de man de A8 op waarna agenten de achtervolging inzetten om een blaastest bij de man af te nemen. De automobilist reed tevens minstens een kilometer met gedoofde verlichting. Het kenteken van het voertuig van de verdachte bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Uiteindelijk is het voertuig met behulp van meerdere eenheden tot stilstand gebracht ter hoogte van de rotonde bij Westzaan op de N246. De man weigerde vervolgens een blaastest te laten afnemen. Later bleek dat de man een volledige rijontzegging te hebben tot en met 2025. Het voertuig en de gsm van de verdachte zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Afdoening onderzoek uitzending Peter R de Vries

Driebergen, 17 december 2009
De vijf radarwaarnemers van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), die te zien waren in de uitzending van Peter R. de Vries, hebben een bekeuring gekregen voor hun vertoonde weggedrag.

Het OM heeft de politie geadviseerd deze Mulderbeschikkingen aan de overtreders op te leggen. De korpschef van het KLPD beraadt zich op de aanvullende disciplinaire maatregelen. Dit is besloten naar aanleiding van het onderzoek door Bureau Veiligheid en Integriteit van het KLPD.

Naast bekeuringen én het disciplinaire traject heeft het diensthoofd van de Verkeerspolitie van het KLPD nog een aantal extra maatregelen genomen. Alle voertuigen van de radarwaarnemers zijn inmiddels voorzien van een begrenzer. De voertuigen worden in de toekomst ook voorzien van een zogenaamde ‘Black Box’. Voor de aanschaf hiervan wordt aansluiting gezocht bij een lopende Europese aanbesteding en kan om die reden nog niet direct worden ingebouwd.

De frequentie van de rijinstructie van de medewerkers is verhoogd. Zij gaan nu jaarlijks op herhaling. Integer rijgedrag krijgt tijdens deze instructie ruimschoots de aandacht. Het integer rijgedrag zal ook regelmatig terugkeren in het werkoverleg. De controle hierop en de aansturing van de medewerkers zal worden aangescherpt.

Bijzondere staandehouding met onopvallende videoauto

Woensdag 7 oktober 2009

Woensdagavond 7 oktober heeft de politie Brabant Zuid-Oost een bestuurder staandegehouden in verband met handheld bellen. Bij nadere beschouwing is gebleken dat achter de (Duitse) kentekenplaten een zogenaamde speedflip constructie verborgen zat. Met dit systeem kan de kentekenplaat tijdens het rijden worden neergeklapt.
Dit is in strijd met artikel 41 van de Wegenverkeerswet. Volgens dit artikel is het strafbaar om de zichtbaarheid van het kenteken te belemmeren. Doet iemand dit willens en wetens, bijvoorbeeld met behulp van technische mogelijkheden zoals een kantelmechanisme, dan is dit voor de wet niet zomaar een overtreding maar een misdrijf. De politie heeft de speedflip in beslag genomen en proces verbaal opgemaakt.
Bij de staandehouding was een cameraploeg van het televisieprogramma Blik op de Weg aanwezig.


Deuk in je eigen auto

Limmen, zondag 2 augustus 2009

Op zondagavond omstreeks 22.45 uur kreeg de politie melding dat drie jongens deuken in een auto aan het schoppen waren op de Rijksweg in Limmen. De politie, die nog geen minuut later ter plaatse was, zag een groepje jongens tegen een personenauto schoppen. Een van hen ging daarmee zelfs door toen zij door de politie werden aangesproken. De jongen begon bovendien de politiemensen te beledigen en wenste zich niet te legitimeren. Hij werd daarop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vernielde auto bleek van een van de jongens te zijn. Hij vond het niet erg dat de auto iets minder aerodynamisch werd gemaakt.

Traumahelikopter (lifeliner 1) bekogeld in Amsterdam

Amsterdam, 31 maart 2009
Gisteren is op internet een filmpje verschenen waarop te zien valt dat een traumahelikopter wordt bekogeld door een jongen. De lifeliner werd maandag ingezet in de Maassluisstraat in Amsterdam. Te zien valt hoe een jongen met een blauwe jas iets van straat oppakt en dat vervolgens richting de lifeliner gooit.

 

Bron :  zie.nl

Filmpje

Al gaat de leugen nog zo snel …

Amsterdam, zondag 7 december 2008

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zondag 7 december 2008 omstreeks 12.30 uur een 46-jarige inwoner uit Haarlem aangehouden op de rijkweg A4 ter hoogte van Amsterdam. De man liep met aanzienlijk snelheid uit op de onopvallende surveillancemotor, welke op dat moment toch ruim boven de 200 km/uur reed.
Om precies te zijn legde de politiemotor een afstand van 8125 meter af met een gemiddelde snelheid van 203 km/uur. Voor de Schipholtunnel deed de man het ‘wat rustiger’ aan en kon de politiemotorrijder toch een stopteken geven. De man, die overigens stond gesignaleerd voor de politie Amsterdam, verklaarde zelf de zojuist gekochte motor even te testen en 310 km/uur op zijn teller had gereden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij is overgedragen aan de politie Amsterdam Amstelland. De man had nog 5 maanden OBM, een gevangenisstraf van 3 maanden, een boete van 400 euro en een vonnis voor onverzekerd rijden open staan. Hij moest onherroeppelijk 14 dagen gevangenisstraf ondergaan en Amsterdam zocht hem voor diefstal/heling.

2100 Euro voor stilstaan op rijbaan

Delft, zaterdag 6 december 2008
De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft aan een 33-jarige chauffeur uit Polen een boete opgelegd van 2100 euro. De vrachtwagenchauffeur stond zaterdag 6 december 2008 omstreeks 22.30 uur midden op de rijksweg A13 ter hoogte Delft stil. Andere weggebruikers hadden aan de meldkamer van het KLPD doorgegeven dat de man zo slingerend reed dat ze er niet voorbij durfden rijden. Op een gegeven moment bracht de man zijn vrachtwagencombinatie stil op de tweede rijstrook. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 985 ugl (2,2 promille).


Spinnenjacht

Den Haag, donderdag 20 november 2008

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft een bijzonder éénzijdig ongeval behandeld op de rijksweg A4 ter hoogte van Den Haag. Op donderdag 20 november omstreeks 09.00 uur raakte de bestuurster van een personenauto de macht over het stuur kwijt na een poging om een spin in de auto te doden. De auto sloeg over de kop en kwam in de middenberm terecht. De 34-jarige vrouw uit Nootdorp is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Boompje verplaatsen

Bleiswijk, oktober 2008

Wat te doen als een aantal bomen in de weg staan ? De gemakkelijkste manier is natuurlijk de zaag erin. Dat het ook anders kan bewijst het bedrijf Bunnik Plants in Bleiswijk.. Bij het bedrijf stonden drie kastanjebomen in de weg. Twee daarvan waren te ziek om te verplaatsen, de derde was nog gezond en er werd besloten de boom te verplaatsen. De twee andere bomen gaan verder als klimtoestelen voor geiten.

Foto’s Rene Plomp


Glijdend door de radar

Staphorst, dinsdag 29 april 2008

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten maakte op zondag 27 april 2008 een bijzondere opname van een snelheidsovertreding op de rijksweg A28 ter hoogte van Staphorst.
Omstreeks 09.10 uur passeerde een 50-jarige motorrijder uit Amstelveen al glijdend de radarpost. Hij kneep bij het zien van de radarcontrole vol in de voorrem en kwam daarbij ten val. Hij kwam ondanks deze positie nog met 137 km/uur voorbij. De man hield aan zijn valpartij een polsfractuur en een beschadigde hand over. Hij is met een ziekenauto overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle.